Πώς να επαναφέρετε το HomePod ή το HomePod mini

You are currently viewing Πώς να επαναφέρετε το HomePod ή το HomePod mini

Αν σας HomePod ή HomePod mini ενεργεί και οι τυπικές επιδιορθώσεις, όπως μια επανεκκίνηση ή ενημέρωση λογισμικού, δεν έχουν λύσει το πρόβλημα, ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο επαναφοράς. Αυτή η ενέργεια επαναφέρει το έξυπνο ηχείο στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις, εξαλείφοντας επίμονα προβλήματα που θα μπορούσαν να σχετίζονται με λογισμικό ή υλικολογισμικό.

Επιπλέον, η επαναφορά είναι ζωτικής σημασίας εάν σκοπεύετε να πουλήσετε ή να κάνετε δώρο το HomePod σας. Διασφαλίζει ότι η συσκευή είναι καθαρή από τα δεδομένα σας, προετοιμάζοντάς την για τον επόμενο κάτοχό της.

Αυτό το σεμινάριο θα δείξει πολλούς τρόπους επαναφοράς του HomePod ή του HomePod mini της Apple—μέσω της εφαρμογής Home σε ένα ζευγοποιημένο iPhone ή iPad, αλληλεπιδρώντας απευθείας με το ηχείο ή μέσω του Finder/iTunes σε Mac ή υπολογιστή.

Διαβάστε επίσης: Πώς να επαναφέρετε το Apple TV σας

Γιατί πρέπει να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του HomePod σας

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων είναι ένα ισχυρό μέτρο αντιμετώπισης προβλημάτων έναντι επαναλαμβανόμενων σφαλμάτων συνδεσιμότητας, τεχνικών δυσκολιών και προβλημάτων απόδοσης στο HomePod ή το HomePod mini. Δεδομένου ότι τα προβλήματα προέρχονται κυρίως από διενέξεις εντός του συστήματος, του δικτύου και γενικών διαμορφώσεων, η επαναφορά των ρυθμίσεων στις προεπιλογές τους μπορεί να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αν και ένα HomepPod δεν είναι συνδεδεμένο με το Apple ID σας μέσω του Κλείδωμα ενεργοποίησης, είναι καλύτερο να σκουπίσετε το ηχείο των πληροφοριών σας εάν σκοπεύετε να τις μεταβιβάσετε σε έναν νέο χρήστη—η επαναφορά είναι η τέλεια μέθοδος για να διασφαλίσετε ότι δεν θα παραμείνει τίποτα προσωπικό.

Πώς να επαναφέρετε το HomePod σας με την εφαρμογή Home

Η πιο απλή προσέγγιση για να επαναφέρετε το HomePod ή το HomePod mini είναι μέσω της εφαρμογής Home στο iPhone ή το iPad σας, υποθέτοντας ότι οι συσκευές δεν έχουν πρόβλημα στην επικοινωνία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Home σε Mac για να πραγματοποιήσετε την επαναφορά, εάν χρησιμοποιεί το ίδιο Apple ID με το έξυπνο ηχείο σας. Μόλις:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Home μέσω της Αρχικής οθόνης, της Βιβλιοθήκης εφαρμογών ή του Κέντρου Ελέγχου του iPhone ή του iPad. Εάν χρησιμοποιείτε MacBook, iMac ή Mac mini, μπορείτε να μεταβείτε σε αυτό μέσω του Launchpad.
 1. Εντοπίστε και επιλέξτε το HomePod σας από την προεπιλογή Σπίτι αυτί.
 1. Επίλεξε το Ρυθμίσεις εικονίδιο κάτω δεξιά στην οθόνη.
 1. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Επαναφορά του Homepod.
 1. Επιλέγω Αφαιρέστε το εξάρτημα στην προτροπή επιβεβαίωσης.

Εάν το HomePod ή το HomePod mini είναι μέρος μιας στερεοφωνικής ομάδας, αποσυνδέστε τις συσκευές πριν επαναφέρετε το ένα ή και τα δύο ηχεία. Να κάνω αυτό:

 1. Επιλέξτε τα ζευγαρωμένα ηχεία HomePod από την εφαρμογή Home Σπίτι αυτί.
 2. Επίλεξε το Μηχανισμός εικονίδιο κάτω δεξιά στην οθόνη.
 3. Επιλέγω Κατάργηση ομαδοποίησης αξεσουάρ.

Πώς να επαναφέρετε το HomePod χωρίς την εφαρμογή Home

Εάν η εφαρμογή Home στο iPhone, το iPad ή το Mac σας δεν εντοπίσει το HomePod ή το HomePod mini ή εάν η επιλογή εκκίνησης της επαναφοράς δεν λειτουργεί, μπορείτε να επαναφέρετε το ηχείο στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του μέσω της διεπαφής αφής. Δείτε πώς:

 1. Αποσυνδέστε το HomePod σας από την πηγή τροφοδοσίας του και περιμένετε 10 δευτερόλεπτα.
 2. Αρχίστε να τροφοδοτείτε ξανά με ρεύμα και περιμένετε 10 δευτερόλεπτα ακόμη.
 3. Τοποθετήστε το δάχτυλό σας πάνω από το HomePod—εμφανίζεται ένα λευκό περιστρεφόμενο φως που τελικά γίνεται κόκκινο.
 4. Περιμένετε έως ότου η Siri σας ενημερώσει ότι το ηχείο πρόκειται να μηδενιστεί.
 5. Αφήστε το δάχτυλό σας αφού ακούσετε τρία μπιπ.

Σημείωση: Αφαιρέστε το HomePod ή το HomePod mini εάν συνεχίσει να εμφανίζεται στην εφαρμογή Home για iOS ή macOS. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο HomePod Ρυθμίσεις οθόνη και επιλέξτε Επαναφορά HomePod.

Επαναφέρετε το HomePod mini με το Finder/iTunes σε Mac ή υπολογιστή

Εάν χρησιμοποιείτε ένα HomePod mini και οι τυπικές μέθοδοι επαναφοράς δεν λειτουργούν, μπορείτε να επαναφέρετε το έξυπνο ηχείο στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Finder ή iTunes σε Mac ή υπολογιστή. Να κάνω αυτό:

 1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder στο Mac σας. Εκκινήστε το iTunes εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows ή Mac με macOS Mojave ή παλαιότερο.

Σημείωση: Δεν έχετε iTunes στον υπολογιστή σας; Μπορείτε να κατεβάσετε το τελευταία έκδοση του iTunes από το Microsoft Store ή το Ιστοσελίδα της Apple.

 1. Συνδέστε το HomePod mini στην επιφάνεια εργασίας μέσω καλωδίου USB-C.
 2. Επιλέγω HomePod στην πλαϊνή γραμμή του Finder ή στο επάνω αριστερό μέρος του παραθύρου του iTunes.
 3. Επιλέγω Επαναφορά HomePod.
 4. Επιλέγω Επαναφέρω για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας.

Προειδοποίηση: Μην αποσυνδέετε το HomePod mini από το Mac ή τον υπολογιστή σας έως ότου το Finder/iTunes σας ειδοποιήσει ότι έχει ολοκληρώσει την επαναφορά της συσκευής στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Τι πρέπει να κάνετε μετά την επαναφορά του HomePod σας

Εάν επαναφέρετε το HomePod ή το HomePod mini για να το αντιμετωπίσετε, μπορείτε να επανασυνδέσετε τη συσκευή μέσω του iPhone ή του iPad αμέσως μετά τη διαδικασία. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή iOS είναι συνδεδεμένη σε Wi-Fi και Bluetooth και, στη συνέχεια:

 1. Ενεργοποιήστε το HomePod σας και περιμένετε μέχρι να χτυπήσει.
 2. Ξεκλειδώστε το iPhone ή το iPad σας και κρατήστε το δίπλα στο HomePod—θα πρέπει να εμφανιστεί μια κινούμενη εικόνα σύζευξης στην οθόνη.
 3. Παρακέντηση Στήνω.
 4. Χρησιμοποιήστε την κάμερα για να κεντράρετε το έξυπνο ηχείο στο πλαίσιο της κάρτας εγκατάστασης.
 5. Ακολουθήστε τις υπόλοιπες οδηγίες για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία σύζευξης.

Για να ρυθμίσετε ξανά δύο ηχεία HomePod ως στερεοφωνικό ζεύγος:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Home και πατήστε ένα από τα συνδεδεμένα HomePods.
 2. Πατήστε το Ρυθμίσεις εικόνισμα.
 3. Παρακέντηση Δημιουργώ Στερεοφωνικό ζεύγος.

Εάν σκοπεύετε να αποχωριστείτε το HomePod ή το HomePod mini, δεν απομένει τίποτα άλλο να κάνετε μόλις ολοκληρωθεί η επαναφορά. Απλώς αποσυνδέστε το ηχείο από την τροφοδοσία, συνδέστε το με το καλώδιο USB του και παραδώστε το.

Ολοκληρώσατε με επιτυχία την επαναφορά του HomePod σας

Για να ανακεφαλαιώσουμε, η εφαρμογή Home στο iPhone, το iPad ή το Mac σας προσφέρει την πιο εύκολη διαδρομή για να επαναφέρετε ένα HomePod ή HomePod mini. Ωστόσο, εάν αυτό δεν κάνει το κόλπο, μπορείτε να αλληλεπιδράσετε απευθείας με το έξυπνο ηχείο για μη αυτόματη επαναφορά ή, στην περίπτωση του HomePod mini, να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές Finder ή iTunes για να το επαναφέρετε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Ανεξάρτητα από το πώς επαναφέρετε το HomePod σας, η διαδικασία θα πρέπει να επιλύσει επίμονα προβλήματα με το έξυπνο ηχείο ή να το προετοιμάσει για μια νέα αρχή.

Διαβάστε επίσης:

Έχει κολλήσει το iPhone σας στο λογότυπο της Apple; 

Κριτική Ring Video Doorbell Plus

Τρόπος ανανέωσης ή επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων του Microsoft Surface

Αφήστε μια απάντηση