Τι είναι η προστασία κλεμμένης συσκευής στο iPhone

Τι είναι η προστασία κλεμμένης συσκευής στο iPhone

Οι κλέφτες παρακολουθούν στενά τα θύματα, κλέβουν τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής και αρπάζουν τηλέφωνα. Αυτοί οι κακοί χρησιμοποιούν τον κωδικό πρόσβασης του τηλεφώνου για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης, να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης Apple ID, να απενεργοποιήσουν την υπηρεσία Εύρεσης μου και άλλες ρυθμίσεις. Ευτυχώς, η Apple κυκλοφόρησε το Προστασία κλεμμένης συσκευής μηχανισμός με ενημέρωση iOS 17.3 για χρήστες iPhone για ελαχιστοποίηση της απώλειας δεδομένων. Εδώ είναι όπου η δυνατότητα Προστασίας κλεμμένης συσκευής του iPhone προστατεύει τις προσωπικές σας πληροφορίες όταν κλαπεί η συσκευή σας.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε την προστασία κλεμμένης συσκευής της Apple

Όταν χρησιμοποιείτε το iPhone σας σε δημόσιους χώρους όπως καφετέριες, λεωφορεία, τρένα και πάρκα, ενδέχεται να αποκαλύψετε κατά λάθος τον κωδικό πρόσβασης. Η Apple βρήκε αρκετές περιπτώσεις όπου οι κλέφτες έχουν πρόσβαση πρώτα στον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας και κλέβουν την κύρια συσκευή για να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Stolen Device Protection προστατεύει τα προσωπικά σας στοιχεία σε περίπτωση κλοπής της συσκευής σας. Επιτρέπει τη βιομετρική προστασία των ευαίσθητων ρυθμίσεων και πληροφοριών του iPhone σας. Όταν κάποιος με πρόσβαση στον κωδικό πρόσβασης του iPhone σας κλέβει τη συσκευή και προσπαθεί να τροποποιήσει προσωπικές ρυθμίσεις, όπως κωδικούς πρόσβασης λογαριασμού ή πρόσβαση σε πληροφορίες πιστωτικής κάρτας, το τηλέφωνο επαληθεύει πρώτα την ταυτότητα με βιομετρικά στοιχεία. Ωστόσο, η προστασία κλεμμένης συσκευής είναι μια προαιρετική δυνατότητα και είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει επίσης την καθυστέρηση ασφαλείας, όπου πρέπει να εισαγάγετε βιομετρικά στοιχεία δύο φορές – μία φορά αρχικά και ξανά μετά από μία ώρα. Το σύστημα ενεργοποιείται με καθυστέρηση ασφαλείας και ζητά βιομετρικά στοιχεία όταν εντοπίζει μια άγνωστη τοποθεσία. Όταν η συσκευή σας χαθεί, η Προστασία κλεμμένης συσκευής σάς δίνει αρκετό χρόνο για να επισημάνετε το τηλέφωνό σας ως χαμένο και να αλλάξετε κρίσιμες πληροφορίες ασφαλείας.

Σε βλέπουν…Η δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σας, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | Πάρε τώρα την προσφορά απο το NORDVPN

Έχεις οποιαδήποτε απορία; Έλα στο forum και κάνε την ερώτησή σου.

Διαβάστε επίσης : Πώς να βρείτε έναν κλεμμένο φορητό υπολογιστή Windows 11 με το Find My Device

3 τρόποι αναπαραγωγής τοπικών αρχείων MP3 στο iPhone

Ποια μοντέλα iPhone υποστηρίζουν προστασία κλεμμένης συσκευής

Το Stolen Device Protection αποτελεί μέρος της ενημέρωσης iOS 17.3. Όλα τα μοντέλα iPhone που είναι κατάλληλα για iOS 17.3 θα λάβουν αυτήν την επιλογή:

 • iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR
 • Σειρά iPhone 11
 • Σειρά iPhone 12
 • Σειρά iPhone 14
 • Σειρά iPhone 15
 • iPhone SE 2nd και 3rd γενιά

Ενώ η προστασία κλεμμένης συσκευής είναι διαθέσιμη στα περισσότερα μοντέλα iPhone, η Apple δεν είναι προσβάσιμη σε iPad.

Ενεργοποιήστε την προστασία κλεμμένης συσκευής στο iPhone

Εφόσον γνωρίζετε μέχρι τώρα πώς λειτουργεί η Προστασία κλεμμένης συσκευής, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Πριν ξεκινήσουμε, εγκαταστήστε το iOS 17.3 ή νεότερη έκδοση στο iPhone σας.

1. Ανοιξε Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone. Κάντε κύλιση στο Γενικός.

2. Παω σε Αναβάθμιση λογισμικού και εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση iOS.

Όταν το iPhone σας εκτελεί iOS 17.3 ή νεότερη έκδοση, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσετε την προστασία κλεμμένης συσκευής.

1. Εκκινήστε το Ρυθμίσεις εφαρμογή και μεταβείτε σε Face ID & Passcode.

2. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας και μεταβείτε στο Προστασία κλεμμένης συσκευής.

3. Ενεργοποιήστε το ίδιο από το παρακάτω μενού.

Θα έχετε δύο επιλογές για καθυστέρηση ασφαλείας:

 • Μακριά από γνωστές τοποθεσίες: Η καθυστέρηση ασφαλείας εμφανίζεται μόνο όταν δεν βρίσκεστε σε οικεία τοποθεσία, όπως το σπίτι ή το γραφείο. Εάν βρίσκεστε σε άγνωστη τοποθεσία, πρέπει να περιμένετε πριν αλλάξετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο iPhone σας.
 • Πάντα: Η προστασία κλεμμένης συσκευής θα απαιτεί πάντα καθυστέρηση, ανεξάρτητα από την τρέχουσα τοποθεσία σας.

Εάν φοβάστε ότι τα παιδιά σας θα αλλάξουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας της συσκευής, πατήστε Πάντα για ένα επιπλέον στρώμα βιομετρικής προστασίας.

Πώς λειτουργεί η προστασία κλεμμένης συσκευής στο iPhone

Όταν ενεργοποιείτε την Προστασία κλεμμένης συσκευής, η Apple απαιτεί βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση ή να αλλάξει τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

 • Κωδικοί πρόσβασης ή κλειδί πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο iCloud Keychain.
 • Απενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμένου.
 • Δείτε τα στοιχεία της Apple Card.
 • Πρόσβαση στους τρόπους πληρωμής στο Safari.
 • Επαναφέρετε εργοστασιακά το iPhone σας.
 • Χρησιμοποιήστε ένα iPhone για να ρυθμίσετε μια νέα συσκευή.
 • Κάντε αίτηση για μια νέα κάρτα Apple.
 • Κάντε μεταφορά από το Apple Wallet σας.

Η καθυστέρηση ασφαλείας ξεκινά όταν προσπαθείτε να τροποποιήσετε ορισμένες ρυθμίσεις ασφαλείας από άγνωστες τοποθεσίες:

 • Απενεργοποιήστε την προστασία κλεμμένης συσκευής.
 • Αλλαγή κωδικού πρόσβασης Apple ID.
 • Αποσυνδεθείτε από το Apple ID.
 • Απενεργοποιήστε τη δυνατότητα Εύρεση μου.
 • Αφαιρέστε το Face ID.
 • Αλλαγή κωδικού πρόσβασης συσκευής.
 • Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του iPhone.

Η προστασία κλεμμένης συσκευής δεν προστατεύει κάθε πτυχή της συσκευής σας. Για παράδειγμα, όταν κάποιος αγοράζει μια εφαρμογή ή ένα παιχνίδι, το σύστημα ζητά μόνο έναν κωδικό πρόσβασης συσκευής. Επομένως, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για αυτές τις αγορές, εκτός από το να προσπαθήσετε να πείσετε το προσωπικό υποστήριξης πελατών της Apple App Store μέσω συνομιλίας ή κλήσης.

Διατηρήστε τα δεδομένα του iPhone σας ασφαλή

Το Stolen Device Protection είναι ένα εξαιρετικό πρόσθετο στην αυξανόμενη λίστα χαρακτηριστικών ασφαλείας της Apple στο iPhone. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να το ενεργοποιήσετε για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις κατά τη διάρκεια κλοπής ή απώλειας συσκευής. Αν και μπορεί να μην σας βοηθήσει να ανακτήσετε το iPhone σας, σίγουρα σας βοηθά να ασκείτε μεγαλύτερο έλεγχο στα δεδομένα στο iPhone.

Διαβάστε επίσης:5 ευκολότεροι τρόποι για να μεταφέρετε αρχεία από το iPhone σε Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *