Το Discord έχει κολλήσει σε μια γκρίζα οθόνη (11 Μέθοδοι)

Η εφαρμογή Discord σας κολλάει στην γκρίζα οθόνη και δεν θα την προσπεράσει; Η εφαρμογή σας αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα, καθώς δεν είναι δυνατή η φόρτωση της κύριας διεπαφής. Διάφορα στοιχεία μπορεί να προκαλέσουν αυτήν τη συμπεριφορά της εφαρμογής υπολογιστή σας. Θα σας δείξουμε μερικούς τρόπους για να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα, ώστε να ξεκινήσετε ξανά τη συνομιλία με τους φίλους σας.

Εάν είστε περίεργοι γιατί το Discord κολλάει σε μια γκρίζα οθόνη, ορισμένες αιτίες είναι ότι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο δεν λειτουργεί, οι διακομιστές του Discord είναι εκτός λειτουργίας, η εφαρμογή σας δεν έχει τα απαιτούμενα δικαιώματα για εκτέλεση, οι ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας του υπολογιστή σας δεν είναι σωστά και πολλά άλλα.

1. Ελέγξτε τη σύνδεση του υπολογιστή σας στο Διαδίκτυο

Το Discord απαιτεί ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσει. Η έλλειψη μιας τέτοιας σύνδεσης προκαλεί τη μη λειτουργία ή τη δυσλειτουργία της εφαρμογής. Είναι πιθανό η σύνδεση του υπολογιστή σας στο διαδίκτυο να έχει σταματήσει ξαφνικά να λειτουργεί.

Σε αυτήν την περίπτωση, ελέγξτε την κατάσταση της σύνδεσής σας εκκινώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και ανοίγοντας έναν ιστότοπο. Εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν καταφέρει να φορτώσει τον ιστότοπο, υποδηλώνει πρόβλημα με τη σύνδεσή σας . Σε αυτήν την περίπτωση, επιλύστε αυτά τα ζητήματα επανεκκινώντας το δρομολογητή σας ή επικοινωνώντας με τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP).

2. Ελέγξτε εάν το Discord Is Down

Οι διακομιστές του Discord ενδέχεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα, με αποτέλεσμα την πτώση της πλατφόρμας. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ή τις λειτουργίες της εφαρμογής, καθώς τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία βασίζονται στους διαδικτυακούς διακομιστές του Discord.

Μπορείτε να ελέγξετε εάν η πλατφόρμα είναι εκτός λειτουργίας χρησιμοποιώντας ιστότοπους όπως το Discord Status και το Downdetector . Αυτοί οι ιστότοποι θα σας ειδοποιήσουν εάν το Discord αντιμετωπίζει προβλήματα. Και αν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να είστε υπομονετικοί και να περιμένετε έως ότου η εταιρεία επιλύσει τα προβλήματα και επαναφέρει το Discord.

3. Κλείστε πλήρως και επανεκκινήστε την εφαρμογή Discord σας

Τα δευτερεύοντα προβλήματα εφαρμογής του Discord μπορεί να προκαλέσουν τη μη φόρτωση της κύριας διεπαφής και να εμφανίσει μια γκρίζα οθόνη. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να προσπαθήσετε να επιλύσετε αυτά τα ζητήματα κάνοντας επανεκκίνηση στο Discord.

 1. Επιλέξτε X στην επάνω δεξιά γωνία του Discord για να κλείσετε το παράθυρο της εφαρμογής.
 2. Κάντε δεξί κλικ στο Discord στο δίσκο συστήματος του υπολογιστή σας και επιλέξτε Quit Discord για να κλείσετε την εφαρμογή.
 3. Ανοίξτε το μενού Έναρξη του υπολογιστή σας , βρείτε το Discord και ξεκινήστε την εφαρμογή.

Εάν η εφαρμογή σας αρνηθεί να κλείσει χρησιμοποιώντας την παραπάνω μέθοδο, αναγκάστε την εφαρμογή σας να κλείσει χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα Διαχείριση εργασιών των Windows ως εξής:

 1. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών των Windows και επιλέξτε Διαχείριση εργασιών .
 2. Κάντε δεξί κλικ στο Discord στη λίστα και επιλέξτε Τέλος εργασίας .
 3. Επανεκκινήστε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας τον τρόπο που προτιμάτε.

4. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας

Εάν η επανεκκίνηση του Discord δεν επιλύσε το πρόβλημά σας, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να επιλύσετε πιθανώς το πρόβλημά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το μηχάνημά σας μπορεί να αντιμετωπίζει ένα μικρό σφάλμα, με αποτέλεσμα το Discord να μην φορτώσει την τυπική διεπαφή.

Η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας σάς επιτρέπει να διορθώσετε πολλά μικρά προβλήματα με το σύστημά σας.

Μπορείτε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows ανοίγοντας το μενού Έναρξη , επιλέγοντας το εικονίδιο Power και επιλέγοντας Επανεκκίνηση .

Εκκινήστε το Discord όταν ο υπολογιστής σας ενεργοποιηθεί ξανά.

5. Εκτελέστε το Discord με δικαιώματα διαχειριστή

Το Discord δεν χρειάζεται δικαιώματα διαχειριστή για να λειτουργήσει, γενικά. Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να εκκινήσετε την εφαρμογή με δικαιώματα διαχειριστή όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση της. Αυτό δίνει στην εφαρμογή περισσότερα δικαιώματα, επιτρέποντάς της να εκτελεί τις εργασίες που δεν μπορεί να κάνει σε έναν κανονικό λογαριασμό.

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Discord στην επιφάνεια εργασίας σας ή στο μενού Έναρξη .
 2. Επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής στο μενού περιβάλλοντος.
 3. Επιλέξτε Ναι στη γραμμή εντολών Έλεγχος λογαριασμού χρήστη .

Εάν το Discord λειτουργεί σε λειτουργία διαχειριστή, κάντε τα Windows να εκκινούν πάντα αυτήν την εφαρμογή με δικαιώματα διαχειριστή ως εξής:

 1. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση επιφάνειας εργασίας Discord και επιλέξτε Ιδιότητες .
 2. Επιλέξτε Συντόμευση και επιλέξτε Για προχωρημένους .
 3. Ενεργοποιήστε την επιλογή Εκτέλεση ως διαχειριστής και επιλέξτε ΟΚ .
 4. Επιλέξτε Εφαρμογή ακολουθούμενη από OK στις Ιδιότητες.
 5. Ανοίξτε το Discord χρησιμοποιώντας τη συντόμευση της επιφάνειας εργασίας σας.

6. Αντιμετώπιση προβλημάτων συμβατότητας του Discord

Ένας λόγος που το Discord κολλάει σε μια γκρίζα οθόνη είναι ότι η εφαρμογή έχει προβλήματα συμβατότητας. Αυτά τα ζητήματα προκαλούν τη μη φόρτωση των δυνατοτήτων της εφαρμογής στη συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος.

Σε αυτήν την περίπτωση, εκτελέστε την εφαρμογή σαν να χρησιμοποιείτε προηγούμενη έκδοση των Windows και δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημά σας.

 1. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση Discord στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε Ιδιότητες .
 2. Επιλέξτε την καρτέλα Συμβατότητα στις Ιδιότητες.
 3. Ενεργοποιήστε την επιλογή Εκτέλεση αυτού του προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας για .
 4. Επιλέξτε Windows 7 από το αναπτυσσόμενο μενού.
 5. Επιλέξτε Εφαρμογή ακολουθούμενη από OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.
 6. Εκκινήστε το Discord χρησιμοποιώντας τη συντόμευση της επιφάνειας εργασίας σας.

7. Ενεργοποιήστε την επιτάχυνση υλικού του Discord

Η δυνατότητα επιτάχυνσης υλικού του Discord επιτρέπει στην εφαρμογή να εκφορτώνει ορισμένες εργασίες CPU στη GPU του υπολογιστή σας. Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση της εφαρμογής, είναι καλή ιδέα να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε αυτήν τη λειτουργία, ανάλογα με την τρέχουσα κατάστασή της.

Σημειώστε ότι αυτή η μέθοδος απαιτεί να έχετε πρόσβαση στο μενού ρυθμίσεων του Discord. Εάν δεν μπορείτε να μεταβείτε σε αυτό το μενού, μεταβείτε στην επόμενη διόρθωση.

 1. Ανοίξτε το Discord στον υπολογιστή σας.
 2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις χρήστη (ένα εικονίδιο με το γρανάζι) στην κάτω αριστερή γωνία της εφαρμογής.
 3. Επιλέξτε Για προχωρημένους στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
 4. Εναλλάξτε την επιλογή Hardware Acceleration στα δεξιά.
 5. Κλείστε και επανεκκινήστε το Discord .

8. Διαγράψτε τα αποθηκευμένα δεδομένα του Discord

Όπως πολλές άλλες εφαρμογές, το Discord δημιουργεί και χρησιμοποιεί αρχεία κρυφής μνήμης για να βελτιώσει την εμπειρία της εφαρμογής σας. Μερικές φορές, αυτά τα αρχεία καταστρέφονται, καθώς δεν είναι δυνατή η προβολή του Discord με το απαιτούμενο περιεχόμενο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εφαρμογή είτε να μην λειτουργεί είτε να δυσλειτουργεί.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει με την εφαρμογή Discord. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημά σας εκκαθαρίζοντας τα αρχεία προσωρινής μνήμης Discord . Δεν χάνετε τα δεδομένα του λογαριασμού σας όταν το κάνετε αυτό και η εφαρμογή σας θα δημιουργήσει εκ νέου αυτά τα αρχεία.

 1. Ανοίξτε το Run πατώντας Windows + R .
 2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη διαδρομή στο Run και πατήστε Enter : %AppData%\discord
 3. Διαγράψτε τους ακόλουθους τρεις φακέλους στον κατάλογο που ανοίγει:Cache
  Code Cache
  GPUCache
 4. Εκκινήστε την εφαρμογή Discord .

9. Ρυθμίστε τη σωστή ημερομηνία και ώρα στον υπολογιστή σας

Ένας πιθανός λόγος που το Discord αποτυγχάνει να φορτώσει και εμφανίζει μια γκρι οθόνη είναι ότι ο υπολογιστής σας έχει εσφαλμένες ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας. Το Discord απαιτεί τις σωστές ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας για πολλές λειτουργίες της εφαρμογής.

Σε αυτήν την περίπτωση, αντιμετωπίστε το πρόβλημα κάνοντας τον υπολογιστή σας να χρησιμοποιήσει την αυτόματη ημερομηνία και ώρα:

 1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στον υπολογιστή σας πατώντας Windows + I.
 2. Μεταβείτε στην επιλογή Ώρα και γλώσσα > Ημερομηνία και ώρα στις Ρυθμίσεις.
 3. Ενεργοποιήστε την επιλογή Ρύθμιση χρόνου αυτόματα .
 4. Ενεργοποιήστε επίσης την επιλογή Ρύθμιση ζώνης ώρας αυτόματα .
 5. Κλείστε τις Ρυθμίσεις και ξεκινήστε το Discord .

10. Ενημερώστε το Discord στον υπολογιστή σας

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Discord και συνεχίσετε να έχετε γκρι οθόνη, μπορεί να χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση της εφαρμογής. Τέτοιες εκδόσεις έχουν συχνά πολλά προβλήματα και μπορείτε να επιλύσετε αυτά τα ζητήματα ενημερώνοντας την εφαρμογή σας.

 1. Ανοίξτε το Discord στον υπολογιστή σας.
 2. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Discord στο δίσκο του συστήματός σας και επιλέξτε Έλεγχος για ενημερώσεις .
 3. Αφήστε την εφαρμογή να βρει και να εγκαταστήσει τις διαθέσιμες ενημερώσεις.

11. Καταργήστε και επανεγκαταστήστε το Discord στον υπολογιστή σας

Εάν το πρόβλημα με την γκρίζα οθόνη δεν έχει λυθεί ακόμα, η τελευταία λύση είναι να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε το Discord στον υπολογιστή σας. Με αυτόν τον τρόπο διαγράφονται όλα τα αρχεία της εφαρμογής και φέρονται νέα αρχεία. Αυτό βοηθά στη διόρθωση προβλημάτων με τα βασικά αρχεία της εφαρμογής σας.

Δεν χάνετε τα κανάλια, τους διακομιστές, τα μηνύματα ή άλλα δεδομένα σας κατά την απεγκατάσταση του Discord. Μπορείτε να συνδεθείτε ξανά στο λογαριασμό σας όταν επανεγκαταστήσετε την εφαρμογή για να ανακτήσετε όλα τα στοιχεία του λογαριασμού σας.

 1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στον υπολογιστή σας πατώντας Windows + I.
 2. Επιλέξτε Εφαρμογές > Εγκατεστημένες εφαρμογές στις Ρυθμίσεις.
 3. Επιλέξτε τις τρεις τελείες δίπλα στο Discord και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης .
 4. Επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης στη γραμμή εντολών.
 5. Ανοίξτε τον ιστότοπο Discord και κατεβάστε και εγκαταστήστε ένα νέο αντίγραφο της εφαρμογής στον υπολογιστή σας.

Αποχαιρετήστε το πρόβλημα με την γκρίζα οθόνη του Discord στον υπολογιστή σας

Το Discord κολλάει σε μια γκρίζα οθόνη για πολλούς λόγους. Το ζήτημα είναι απογοητευτικό καθώς η γκρίζα οθόνη δεν σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στους διακομιστές ή στα μηνύματά σας, με αποτέλεσμα να κλειδώνεστε εντελώς έξω από τον λογαριασμό σας.

Ευτυχώς, δεν θα είναι έτσι για πολύ. Χρησιμοποιήστε τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω και το πρόβλημα Discord θα λυθεί. Μόλις συμβεί αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να στέλνετε ξανά μηνύματα στους φίλους σας σε αυτήν την πλατφόρμα.!

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο Discord

Πώς να διορθώσετε το κίτρινο περίγραμμα  Discord

Έχει κολλήσει το iPhone στο λογότυπο της Apple

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *