TechWiser

11 Διορθώσεις για το Spotify που δεν λειτουργεί σε Windows και macOS

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Spotify στους υπολογιστές τους με Windows ή στο macOS ενώ κάθονται σε ένα γραφείο. Μπορεί να καταστρέψει τη διάθεση όταν το Spotify σταματήσει να λειτουργεί στον υπολογιστή σας με Windows ή στο MacBook. Συνήθως, οι λόγοι για τους οποίους το Spotify δεν λειτουργεί στην επιφάνεια εργασίας σας περιλαμβάνουν την προσωρινή μνήμη, το όριο συσκευής ή κάποιο άλλο σφάλμα που μπορεί να διορθωθεί. Ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό για να επιστρέψετε γρήγορα στην ακρόαση των αγαπημένων σας κομματιών.

Πριν ξεκινήσεις

Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις απλές επιδιορθώσεις γρήγορα όταν το Spotify αρνείται να εργαστεί στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας.

  • Ενημερώστε το Spotify στην πιο πρόσφατη έκδοση χρησιμοποιώντας Microsoft Store (Windows) ή App Store (macOS). Σε πολλούς χρήστες αρέσει να χρησιμοποιούν παλιές εκδόσεις του Spotify λόγω διεπαφής χρήστη, αλλά με την πάροδο του χρόνου, δεν ανταποκρίνονται πλέον και δεν υποστηρίζονται πλέον από το λειτουργικό σύστημα.
  • Το Spotify μπορεί να είναι εκτός λειτουργίας και πολλοί άλλοι χρήστες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εσάς. Μπορείτε να το ελέγξετε στο Downdetector.
  • Μπορείτε να κάνετε λήψη έως και 10.000 τραγουδιών ανά συσκευή σε έως και πέντε συσκευές για 50.000 τραγούδια. Αν και πρόκειται για πολλά κομμάτια, ορισμένοι ισχυροί χρήστες μπορεί να υπερβούν αυτό το όριο.
  • Ελέγξτε ότι το Διαδίκτυο λειτουργεί.
  • Απενεργοποιήστε το VPN και ελέγξτε επίσης το τείχος προστασίας και το πρόγραμμα προστασίας από ιούς.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος σύνδεσης Spotify 409

1. Αποσυνδεθείτε από όλες τις συσκευές και αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης

Το Spotify έχει παρόμοιους περιορισμούς ακόμη και για premium χρήστες. Για παράδειγμα, ο αριθμός των συσκευών περιορίζεται σε πέντε και για premium χρήστες. Επιπλέον, μπορείτε να αναπαράγετε ένα τραγούδι ανά πάσα στιγμή σε μία μόνο από αυτές τις συσκευές. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που το Spotify δεν λειτουργεί στον υπολογιστή σας με Windows ή macOS, το όριο της συσκευής έχει συμπληρωθεί. Για να αποσυνδεθείτε από συσκευές:

1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Spotify στο αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης.

2. Κάντε κλικ στο δικό σας εικόνα προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε λογαριασμός.

Επισκεφτείτε τον λογαριασμό Spotify

3. Κάντε κύλιση λίγο και ακριβώς πάνω από την ενότητα Βοήθεια, κάντε κλικ στο Αποσυνδεθείτε παντού κουμπί.

4. Στην επόμενη σελίδα, κάντε ξανά κλικ στο Αποσυνδεθείτε παντού κουμπί για επιβεβαίωση. Όπως σημειώνει το Spotify σε αυτήν τη σελίδα, θα χρειαστεί έως και 1 ώρα για να τεθεί σε ισχύ, αλλά στην περίπτωσή μας, ήταν άμεσο. Θα πρέπει να συνδεθείτε ξανά σε άλλες συσκευές (όχι στη συσκευή που χρησιμοποιούσατε για να το κάνετε αυτό).

Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην προστασία του λογαριασμού σας από χάκερ και απατεώνες που μπορεί να έχουν αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Το επόμενο βήμα είναι να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού Spotify για να τον ασφαλίσετε. Να κάνω αυτό:

1. Ανοίξτε μια νέα καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. μεταβείτε στο επαναφορά της σελίδας κωδικού πρόσβασης του Spotify.

2. Θα χρειαστεί να εισάγετε το δικό σας ταυτότητα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επαλήθευση πρώτα και μετά κάντε κλικ στο Αποστολή συνδέσμου κουμπί. Αυτό γίνεται για να μην μπορεί κανείς άλλος εκτός από εσάς να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασης. Ένας σύνδεσμος επαλήθευσης θα σταλεί στο αναγνωριστικό email σας. Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για επαλήθευση. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης.

Σημείωση: Είναι μια καλή στιγμή να ελέγξτε τις εφαρμογές που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας στο Spotify. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν φυσικά ηχεία και έξυπνες συσκευές όπως η Alexa.

2. Απενεργοποιήστε την επιτάχυνση υλικού στην εφαρμογή

Όχι, δεν μιλάμε για την επιλογή επιτάχυνσης υλικού του προγράμματος περιήγησής σας. Η εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή Spotify συνοδεύεται από αυτήν τη δυνατότητα, η οποία μπορεί να εμποδίσει τη σωστή λειτουργία της εφαρμογής Spotify.

Για macOS

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Spotify στην επιφάνεια εργασίας σας.

2. Επιλέγω Spotify από το παραπάνω μενού και απενεργοποιήστε Επιτάχυνση υλικού επιλογή.

Για Windows

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Spotify.

2. Κάντε κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες. Επιλέγω Προτιμήσεις κάτω από Επεξεργασία.

3. Στην περιοχή Συμβατότητα, κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση επιτάχυνσης υλικού για να το απενεργοποιήσετε.

3. Αλλάξτε την ποιότητα ροής

Το Spotify προσφέρει μερικά διαφορετικές επιλογές ποιότητας ροής και ανάλογα με τη συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο και την ταχύτητα, θα επιλέξει την κατάλληλη ποιότητα. Ίσως έχετε αλλάξει αυτή τη ρύθμιση με μη αυτόματο τρόπο κάποια στιγμή κατά τη ρύθμιση των πραγμάτων και το Spotify δεν λειτουργεί στην επιφάνεια εργασίας σας επειδή δεν υπάρχει αρκετή ταχύτητα ή συνδεσιμότητα για να υποστηρίξει την επιλεγμένη ποιότητα ήχου.

Στα Windows

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Spotify. Κάντε κλικ στο δικό σας Εικόνα προφίλ και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

2. Στην ενότητα Ποιότητα ήχου, μπορείτε να επιλέξετε την ποιότητα ροής που προτιμάτε από το αναπτυσσόμενο μενού.

Σε macOS

1. Ενώ η εφαρμογή Spotify είναι ανοιχτή, κάντε κλικ στο Spotify κουμπί μενού δίπλα στο λογότυπο της Apple στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού περιβάλλοντος.

2. Μπορείτε να αλλάξετε την ποιότητα ροής στην ενότητα Ποιότητα ήχου από το αναπτυσσόμενο μενού.

Ερώτηση: Έχετε δοκιμάσει ακόμα τη λειτουργία εμπλοκής της εφαρμογής Spotify; Είναι πολύ ωραίο, ειδικά με φίλους.

4. Επιλέξτε Σωστή έξοδος στις Ρυθμίσεις ήχου (Windows)

Οι εσφαλμένες ρυθμίσεις ήχου στον υπολογιστή σας με Windows μπορεί να είναι ο λόγος που το Spotify δεν λειτουργεί όπως προβλέπεται. Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι η προεπιλεγμένη τιμή για την έξοδο ήχου στον υπολογιστή τους είχε οριστεί σε κενή/προεπιλογή αντί για τα ηχεία τους. Ας το διορθώσουμε γρήγορα.

1. Τύπος Windows+I συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Ψάχνω για Ρυθμίσεις ήχου και μετά ανοίξτε το.

3. Μεταβείτε στην ενότητα Για προχωρημένους και κάντε κλικ στο Μίκτης έντασης.

4. Μπορείτε να ελέγξετε τις επιλογές εξόδου ήχου για μεμονωμένες εφαρμογές. Βρείτε το Spotify στην ενότητα Εφαρμογές και κάντε κλικ σε αυτό για ανάπτυξη.

5. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το σωστό ηχείο ή η σωστή έξοδος ήχου εδώ για τη συσκευή εξόδου.

6. Κλείστε τις ρυθμίσεις ήχου και κλείστε το Spotify. Εκκινήστε ξανά το Spotify και θα λειτουργήσει.

5. Ενεργοποιήστε τον χωρικό ήχο για ακουστικά (Windows)

Εάν χρησιμοποιείτε ακουστικά που υποστηρίζουν χωρικό ήχο, πρέπει να το ενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις ήχου του υπολογιστή σας πριν το Spotify αναπαράγει σωστά τον ήχο.

1. Επιστρέψτε στο Ρυθμίσεις των Windowsψάχνω για Ρυθμίσεις ήχου και ανοίξτε το και κάντε κλικ στο Όλες οι συσκευές ήχου.

2. Επιλέξτε το δικό σας πηγή ήχου εδώ. Στην περίπτωσή μας, θα είναι Speakers. Έχετε δύο επιλογές. Χρησιμοποιούμε Nahimic Easy Surround, οπότε θα το επιλέξουμε. Εάν χρησιμοποιείτε ακουστικά και είναι συνδεδεμένα στον υπολογιστή, επιλέξτε αυτό.

3. Βεβαιωθείτε ότι ο Ήχος έχει ρυθμιστεί σε Επιτρέπεται υπό Στρατηγό. Σημειώστε ότι εάν επιτρέπεται ο ήχος, θα δείτε το κουμπί “Να μην επιτρέπεται” και αντίστροφα. Ακριβώς κάτω από αυτό, μπορείτε επίσης να το ορίσετε ως την προεπιλεγμένη πηγή ήχου.

4. Κάντε κύλιση πιο κάτω και επιλέξτε Windows Sonic για ακουστικά στο μενού Χωρικός ήχος.

Επαγγελματική συμβουλή: Βλέπετε βίντεο στην οθόνη του Spotify και δεν θέλετε να αναπαράγονται αυτόματα; Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αναπαραγωγή βίντεο στο Spotify.

6. Επιλέξτε τη σωστή πηγή ήχου (macOS)

1. Κάνε κλικ στο Λογότυπο Apple στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος.

2. Επιλέγω Ήχος από την αριστερή πλαϊνή γραμμή και μετά κάντε κύλιση λίγο. Στην ενότητα Έξοδος και είσοδος, επιλέξτε το Παραγωγή αυτί. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί η σωστή πηγή ήχου εδώ. Μπορεί να υπάρχουν περισσότερες από μερικές, ανάλογα με τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Mac σας, όπως ηχεία, ακουστικά και τα προεπιλεγμένα ηχεία του MacBook.

7. Εκτελέστε το Windows Troubleshooter (Windows)

Το λειτουργικό σύστημα Windows διαθέτει ενσωματωμένα προγράμματα αντιμετώπισης προβλημάτων που βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων και σφαλμάτων που αντιμετωπίζονται συχνά. Υπάρχει ένα για όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές του Microsoft Store. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα εάν εγκαταστήσατε το Spotify χρησιμοποιώντας το Microsoft Store.

1. Τύπος Πλήκτρο Windows + I συντόμευση πληκτρολογίου για άνοιγμα Ρυθμίσεις εφαρμογή. Αναζητήστε και ανοίξτε Βρείτε και διορθώστε προβλήματα με τις εφαρμογές Microsoft Store.

2. Θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο. Κάντε κλικ στο Επόμενο και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη μετά από αυτό. Τα Windows θα προσπαθήσουν να βρουν και να διορθώσουν τυχόν προβλήματα. Αυτό μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο.

8. Διαγράψτε τα αρχεία προσωρινής μνήμης

Τα κατεστραμμένα αρχεία προσωρινής μνήμης μπορεί συχνά να ευθύνονται για σφάλματα κατά τη χρήση εφαρμογών όπως το Spotify. Διαγράψτε αρχεία προσωρινής μνήμης εάν το Spotify δεν λειτουργεί στα Windows ή στο macOS σας. Θα χρειαστεί να συνδεθείτε ξανά, αλλά όλες οι λίστες αναπαραγωγής, τα podcast κ.λπ. θα συγχρονιστούν ξανά από το cloud μέσα σε λίγα λεπτά.

Για χρήστες Windows που κατέβασαν την εφαρμογή από το Microsoft Store

1. Ανοίξτε τη μονάδα δίσκου C ή οπουδήποτε έχετε εγκαταστήσει το λειτουργικό σύστημα Windows. Από προεπιλογή, αυτή είναι η μονάδα δίσκου C.

2. Ανατρέξτε στη δομή του φακέλου παρακάτω.

Users\[username folder]\AppData\Local\Spotify

Εάν δεν μπορείτε να δείτε το φάκελο AppData, κάντε κλικ στο Θέα και κάτω προβολήκάντε κλικ στο Κρυφά αντικείμενα.

3. Διαγράψτε το Αποθήκευση φάκελο μέσα στο φάκελο Spotify.

Για χρήστες Windows που κατέβασαν την εφαρμογή απευθείας από τον ιστότοπο Spotify

1. Μεταβείτε στη δομή φακέλου παρακάτω. Ανοιξε το Εξερεύνηση αρχείων και αντιγράψτε-επικολλήστε τη διαδρομή.

C:\Users\[UserName]\AppData\Local\Packages\SpotifyAB.SpotifyMusic_zpdnekdrzrea0\LocalCache\Spotify\Data

2. Διαγράψτε όλα τα αρχεία και τους φακέλους μέσα στο φάκελο Data.

Για χρήστες macOS

1. Κάντε κλικ στο Πηγαίνω και επιλέξτε Μεταβείτε στο φάκελο στον πάτο.

2. Αντιγράψτε-επικολλήστε την παρακάτω διαδρομή και πατήστε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

~/Library/Application Support/Spotify/PersistentCache/Storage

3. Διαγράψτε τα πάντα σε αυτόν τον φάκελο.

9. Διαγραφή φακέλου Spotify στην Υποστήριξη εφαρμογών (macOS)

1. Θα πρέπει πρώτα να απεγκαταστήσετε το Spotify.

2. Κάντε κλικ στο Πηγαίνω και επιλέξτε Μεταβείτε στο φάκελο όπως στην προηγούμενη μέθοδο.

3. Αντιγράψτε-επικολλήστε την παρακάτω διαδρομή και πατήστε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

~/Library/Application Support

4. Διαγράψτε το φάκελο Spotify.

10. Καθαρίστε την επανεγκατάσταση

Μια καθαρή επανεγκατάσταση περιλαμβάνει πρώτα τη διαγραφή των αρχείων προσωρινής αποθήκευσης, έτσι ώστε όταν επανεγκαταστήσετε την εφαρμογή, τα αρχεία προσωρινής μνήμης να δημιουργηθούν ξανά. Με αυτόν τον τρόπο, τα κατεστραμμένα αρχεία προσωρινής μνήμης δεν θα αποτελούν επαναλαμβανόμενο πρόβλημα.

Ανατρέξτε στο σημείο 8 παραπάνω για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη.

Για να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή στα Windows

Ανοιξε Ρυθμίσεις πάλι. Παω σε Εφαρμογές > Εγκατεστημένες εφαρμογές και αναζητήστε Spotify στη γραμμή αναζήτησης. Κάντε κλικ στο μενού με τρεις κουκκίδες δίπλα στο Spotify και επιλέξτε Απεγκατάσταση.

Για απεγκατάσταση εφαρμογής στο macOS

Απλώς σύρετε και αποθέστε το εικονίδιο της εφαρμογής Spotify στον κάδο ανακύκλωσης χρησιμοποιώντας το Finder.

11. Επεξεργασία αρχείων κεντρικού υπολογιστή (Windows)

Αυτή είναι μια λίγο προηγμένη μέθοδος, οπότε την κρατήσαμε για το τέλος. Εάν το Spotify εξακολουθεί να μην λειτουργεί αφού δοκιμάσατε τα πάντα, μπορείτε να το δοκιμάσετε. Πολλοί άνθρωποι Υποστήριξη Spotify ισχυρίστηκε ότι αυτό τους το έλυσε.

1. Τύπος κλειδί Windows και αναζητήστε Μπλοκ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ. Κάντε κλικ στο Εκτελέστε ως διαχειριστής για να το ανοίξετε με δικαιώματα διαχειριστή.

2. Κάντε κλικ στο Αρχείο και επιλέξτε Ανοιξε.

3. Αντιγράψτε-επικολλήστε τη διαδρομή του φακέλου παρακάτω στη γραμμή διευθύνσεων. Στη συνέχεια, επιλέξτε Όλα τα αρχεία από το αναπτυσσόμενο μενού στο κάτω μέρος. Θα δείτε μια λίστα αρχείων. Κάντε διπλό κλικ για να ανοίξετε το αρχείο Hosts (Ημερολόγιο Hosts που βρίσκεται κάτω από αυτό).

C:\Windows\System32\drivers\etc

4. Θα δείτε μερικές γραμμές με όνομα ιστότοπου και διεύθυνση IP δίπλα τους. Εάν δείτε κάποια γραμμή που περιέχει Spotify ή Fastly σε αυτήν, διαγράψτε τα. Μην αγγίζετε τίποτα άλλο. Είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας αυτού του αρχείου για κάθε ενδεχόμενο.

Επί τόπου

Η εφαρμογή Spotify θα εκτελείται κανονικά στα Windows σας. Τις περισσότερες φορές, είναι ένα απλό σφάλμα που πρέπει να σβήσει ή κάποια ρύθμιση που πρέπει να αλλάξει. Το Spotify θα λειτουργεί στον υπολογιστή σας με Windows ή Mac. Μετά την αντιμετώπιση προβλημάτων, ρίξτε μια ματιά στις συναρπαστικές συμβουλές και κόλπα του Spotify για να το αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το Spotify στο FireStick

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *