Μπορείτε να αποκρύψετε τις επαφές στο iPhone σας

Μπορείτε να αποκρύψετε τις επαφές στο iPhone σας: 7 τρόποι

Καθώς τα κινητά τηλέφωνα γίνονται ο κανόνας, το να έχετε αποθηκεύσει όλα τα είδη επαφών στο τηλέφωνό σας δεν είναι ασυνήθιστο. Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις επαφές μπορεί να είναι πιο σημαντικές από άλλες. Σε αυτήν την περίπτωση, σκεφτείτε να αποκρύψετε αυτές τις επαφές στο iPhone σας.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει άμεσος τρόπος απόκρυψης επαφών στο iPhone σας. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έμμεσους τρόπους για να αποθηκεύσετε ξεχωριστά τις επαφές ή να τις αποκρύψετε στο iPhone σας χρησιμοποιώντας άλλες εφαρμογές. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ακολουθεί μια ματιά βήμα προς βήμα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποκρύψετε μεμονωμένες επαφές στο iPhone σας είναι να μην τις αποθηκεύσετε. Αντ’ αυτού, μπορείτε να γράψετε φυσικά τα στοιχεία επικοινωνίας σε χαρτί ή να τα θυμηθείτε. Στη συνέχεια, όταν απαιτείται, εισάγετε χειροκίνητα τον αριθμό πριν πραγματοποιήσετε την κλήση. Μόλις ολοκληρωθεί η κλήση, μπορείτε διαγράψτε το ιστορικό κλήσεων από το iPhone σας. Αυτό θα αφαιρέσει τον αριθμό από το iPhone σας.

Χρησιμοποιώντας το Siri, μπορείτε να αναζητήσετε πράγματα όπως επαφές με φωνητικές εντολές. Και ενώ αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό, τα αποτελέσματα αναζήτησης μπορεί να περιλαμβάνουν επαφές που μπορεί να θέλετε να αποκρύψετε διαφορετικά. Σε αυτήν την περίπτωση, εξαιρέστε τις προτάσεις επαφών από το Siri & Search. Αυτό θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το Siri χωρίς να ανησυχείτε για την εμφάνιση συγκεκριμένων επαφών. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε επαφές από τα αγαπημένα στο iPhone

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε «Siri & Αναζήτηση».

Βήμα 2: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Επαφές.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε όλες τις εναλλαγές σε αυτήν τη σελίδα. Μόλις τελειώσετε, πατήστε στο εικονίδιο πίσω.

Απενεργοποιήστε την αναζήτηση επαφών

Βήμα 4: Στη συνέχεια, πατήστε στο Τηλέφωνο.

Βήμα 5: Και πάλι, απενεργοποιήστε όλες τις εναλλαγές.

Απενεργοποιήστε την αναζήτηση τηλεφώνου

Αυτό θα διασφαλίσει ότι η Siri δεν θα έχει πρόσβαση στις επαφές σας στο iPhone σας, βοηθώντας σας να τις αποκρύψετε από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

3. Αποθηκεύοντάς το στη συσκευή σας ξεχωριστά

Εάν θέλετε να αποκρύψετε έναν αριθμό τηλεφώνου, αλλά εξακολουθείτε να τον θέλετε στη συσκευή σας, εξάγετε τον στο φάκελο Αρχεία και διαγράψτε τον από την εφαρμογή Επαφές. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι ο αριθμός θα παραμείνει στο iPhone σας, αλλά θα είναι κρυφός από όλους. Στη συνέχεια, όταν απαιτείται, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχείο επαφής για να δείτε τον αριθμό τηλεφώνου. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Επαφές και πατήστε στη σχετική επαφή.

Βήμα 2: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Κοινή χρήση επαφής.

Επιλέξτε Κοινή χρήση επαφής

Βήμα 3: Από τις επιλογές, πατήστε «Αποθήκευση στα Αρχεία».

Βήμα 4: Τώρα, επιλέξτε το αρχείο στο οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε την κάρτα επαφής. Στη συνέχεια, πατήστε Αποθήκευση.

Εξαγωγή επαφής στα Αρχεία

Αυτό θα αποθηκεύσει την κάρτα επαφής στη συσκευή σας. Μόλις τελειώσετε, προχωρήστε στη διαγραφή της επαφής από το iPhone σας. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 5: Στην εφαρμογή Επαφές, ανοίξτε ξανά την επαφή. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Διαγραφή επαφής.

Διαγράψτε την επαφή

Βήμα 6: Πατήστε ξανά στο Διαγραφή επαφής για επιβεβαίωση.

Πατήστε Διαγραφή επαφής

Αυτό θα αφαιρέσει την επαφή από το iPhone σας, αποκρύπτοντάς την έτσι από άλλους. Εάν θέλετε να αποκρύψετε μια άλλη επαφή, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να την εξαγάγετε ως κάρτα επαφής και, στη συνέχεια, διαγράψτε την επαφή από το iPhone σας.

4. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Notes

Ένας άλλος τρόπος για να αποκρύψετε τις πρόσφατες επαφές στο iPhone είναι να τις αποθηκεύσετε στην εφαρμογή Σημειώσεις. Εδώ, πληκτρολογήστε μη αυτόματα τα στοιχεία επικοινωνίας σε μια νέα σημείωση. Επειτα, κλειδώστε το σημείωμα. Έτσι, κάθε φορά που κάποιος ανοίγει την εφαρμογή Σημειώσεις, πρέπει να ξεκλειδώσει τη σημείωση χρησιμοποιώντας τον καθορισμένο κωδικό πρόσβασης για να δει τα στοιχεία επικοινωνίας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποθηκεύσετε κρυφά πολλές επαφές στο iPhone σας.

Στο iPhone σας, μπορείτε δημιουργήστε λίστες επαφών για να διαχωρίσετε τις επαφές σας. Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απόκρυψη των επαφών σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια νέα λίστα και να προσθέσετε τις επαφές που θέλετε να είναι ορατές σε αυτήν. Στη συνέχεια, μόλις επιλεγεί η λίστα, θα είναι ορατές μόνο οι επαφές που θέλετε να εμφανίσετε. Αυτό είναι χρήσιμο σε περίπτωση που θέλετε να αποκρύψετε τις επαφές μαζικά. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Επαφές και πατήστε Λίστες στην επάνω αριστερή γωνία.

Βήμα 2: Τώρα, πατήστε Προσθήκη λίστας.

Προσθήκη νέας λίστας

Βήμα 3: Επιλέξτε τον λογαριασμό για να δημιουργήσετε τη λίστα. Θα επιλέξουμε το Gmail.

Βήμα 4: Προσθέστε ένα νέο όνομα για τη λίστα και πατήστε Τέλος.

Δημιουργία νέας λίστας 2

Βήμα 5: Τώρα, πατήστε στη λίστα που δημιουργήθηκε πρόσφατα.

Άνοιγμα νέας λίστας επαφών

Βήμα 6: Εδώ, πατήστε Προσθήκη επαφών.

Βήμα 7: Από αυτή τη σελίδα, επιλέξτε τις επαφές που θέλετε να προσθέσετε σε αυτήν τη λίστα. Στη συνέχεια, πατήστε Τέλος.

Προσθήκη επαφών στη νέα λίστα

Μόλις τελειώσετε, το iPhone σας θα εμφανίζει μόνο τις επαφές που έχουν προστεθεί αυτήν τη στιγμή στη λίστα που δημιουργήθηκε πρόσφατα, κρύβοντας όλες τις άλλες που δεν περιλαμβάνονται.

Υπόδειξη: Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε τις επαφές σας με δημιουργία μιας ομάδας επαφών στο Gmail. Στη συνέχεια, διαγράψτε τις σχετικές επαφές από το iPhone σας.

6. Προσθήκη ψευδώνυμου

Εάν θέλετε να αποκρύψετε μια επαφή, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή Επαφές, προσθέστε ένα ψευδώνυμο. Αυτό θα κρύψει την επαφή σε κοινή θέα, καθιστώντας την αόρατη σε όλους εκτός από εσάς. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ένα ψευδώνυμο με το οποίο είστε εξοικειωμένοι για να διασφαλίσετε την εύκολη εύρεση της επαφής. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Επαφές και πατήστε στη σχετική επαφή.

Βήμα 2: Στην επάνω δεξιά γωνία, πατήστε Επεξεργασία.

Επεξεργασία στοιχείων επικοινωνίας

Βήμα 3: Εδώ, αλλάξτε το όνομα της επαφής στο σχετικό ψευδώνυμο.

Βήμα 4: Μόλις γίνουν οι αλλαγές, πατήστε Τέλος.

Αλλαγή ονόματος επαφής

Αυτό θα αλλάξει το όνομα της επαφής στο επιλεγμένο ψευδώνυμο. Κρύβοντας έτσι την επαφή, ακόμα και αυτές χωρίς νούμερα. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτά τα βήματα για να προσθέσετε ένα ψευδώνυμο σε οποιαδήποτε άλλη επαφή θέλετε να αποκρύψετε στο iPhone σας.

7. Χρήση εφαρμογών τρίτων

Ορισμένες εφαρμογές τρίτων σάς επιτρέπουν να αποκρύψετε έναν αριθμό τηλεφώνου στο iPhone σας απευθείας από την εφαρμογή Επαφές. Ωστόσο, για να το κάνει αυτό, θα χρειαστεί πρόσβαση στα δεδομένα της συσκευής σας και στα στοιχεία επικοινωνίας. Σε αυτήν την περίπτωση, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή εάν είναι αξιόπιστη. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες μεθόδους για να αποκρύψετε την επαφή στο iPhone σας.

Λειτουργία Stealth Ενεργοποιημένη

Η διαγραφή των επαφών του iPhone σας μπορεί να τις εξαφανίσει, αλλά μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες κατά τη χρήση τους ξανά, ειδικά αν ξεχάσετε τον αριθμό. Ελπίζουμε λοιπόν ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να αποκρύψετε τη σχετική επαφή στο iPhone σας. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το άρθρο μας για να μάθετε περισσότερα απόκρυψη μηνυμάτων κειμένου στο iPhone σας.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να αποκρύψετε τις επαφές στο iPhone σας

Πώς να μετονομάσετε φωτογραφίες στο iPhone ή το iPad σας

Στο Android Δεν εμφανίζονται ονόματα επαφών για εισερχόμενες κλήσεις

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *