σφάλματα Discord "RTC Connecting" και "No Route".

10 τρόποι για να διορθώσετε τα σφάλματα Discord “RTC Connecting” και “No Route”.

Το Discord έχει εξελιχθεί σε μια από τις καλύτερες πλατφόρμες συνομιλίας. Είναι ένα καταφύγιο για gamers, streamers και γνώστες των meme. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε συχνά το Discord, μπορεί να έχετε κολλήσει στην επίφοβη οθόνη “RTC Connecting” στο Discord. Μερικές φορές, συνοδεύεται επίσης από το σφάλμα “No Route”. Όταν συμβεί αυτό, δεν μπορείτε να συνδεθείτε στον διακομιστή και να χρησιμοποσετε το Discord. Εάν έχετε κολλήσει, ακολουθήστε για να διορθώσετε το πρόβλημα “Σύνδεση RTC” του Discord.

Δεδομένου ότι η εφαρμογή βασίζεται στο πρωτόκολλο WebRTC για να λειτουργεί σωστά, το σφάλμα “Σύνδεση RTC” είναι ένα πρόβλημα που σχετίζεται με το δίκτυο. Ομοίως, το σφάλμα “Χωρίς διαδρομή” παρουσιάζεται όταν το δίκτυο δεν επιτρέπει αυτήν τη σύνδεση ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο τέλος της πλατφόρμας.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να διορθώσετε την εφαρμογή Discord που έχει κολλήσει στο πρόβλημα “Σύνδεση RTC” στον υπολογιστή σας με Windows. Θα διερευνήσουμε μια σειρά επιδιορθώσεων, από απλές επανεκκινήσεις έως προσαρμογές στις ρυθμίσεις δικτύου. Λοιπόν, ας πάμε σε αυτό.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Το Discord δεν ανοίγει στα Windows;

1. Επανεκκινήστε το Discord

Ας το ξεκινήσουμε με την κλασική λύση – μια απλή επανεκκίνηση. Μερικές φορές, απλώς το κλείσιμο του Discord δεν αρκεί, γι’ αυτό σας συμβουλεύουμε να τερματίσετε τη διαδικασία από το Task Manager. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό.

Βήμα 1: Αρχικά, πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα εκκινήσει το Task Manager.

Βήμα 2: Επιλέξτε την καρτέλα Λεπτομέρειες από την αριστερή πλαϊνή γραμμή στη Διαχείριση εργασιών. Αυτό θα σας δείξει μια λίστα με τις διεργασίες που εκτελούνται στον υπολογιστή σας με Windows.

2. Μέσα στη Διαχείριση εργασιών, επιλέξτε την καρτέλα Λεπτομέρειες από την αριστερή πλαϊνή γραμμή

Βήμα 3: Θα πρέπει να υπάρχουν πολλές παρουσίες του ‘Discord.exe’. Κάντε δεξί κλικ σε αυτά και επιλέξτε «Τερματισμός εργασίας». Κάντε αυτό για όλες τις διεργασίες μέχρι να κλείσει τελείως το Discord.

3. Απλώς κάντε δεξί κλικ στο Discord και επιλέξτε Τέλος εργασίας

Μόλις τελειώσετε, επανεκκινήστε το Discord για να δείτε εάν το πρόβλημά σας έχει διορθωθεί.

2. Επανεκκινήστε το δίκτυό σας

Όπως και εσείς, έτσι και ο δρομολογητής σας χρειάζεται ένα διάλειμμα μερικές φορές. Εάν το Discord εξακολουθεί να είναι δύσκολο να το αποκτήσετε, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε το δίκτυό σας. Αποσυνδέστε τον δρομολογητή σας, περιμένετε περίπου 10 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, συνδέστε τον ξανά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση τυχόν προβλημάτων συνδεσιμότητας που προκαλούν το πρόβλημα.

3. Εναλλαγή πλατφόρμας

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Discord είναι ότι σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις περισσότερες από τις λειτουργίες του που έχουν οριστεί απευθείας από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Ως εκ τούτου, εάν η εφαρμογή Discord δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να μεταβείτε στην έκδοση του προγράμματος περιήγησης ιστού Discord.

Εναλλακτικά, εάν χρησιμοποιείτε ήδη την έκδοση web, δοκιμάστε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της επίσημης εφαρμογής στον υπολογιστή σας.

Μερικές φορές, μια πλατφόρμα μπορεί να αντιμετωπίσει λόξυγκα ενώ η άλλη πλέει ομαλά. Αυτή η γρήγορη αλλαγή τοπίου θα διορθώσει τον βρόχο σφάλματος Discord “RTC Connecting”.

4. Επανεγκαταστήστε το Discord

Ένα από τα καλύτερα (και οριακά ενοχλητικά) πράγματα του Discord είναι οι συχνές ενημερώσεις λογισμικού. Ουσιαστικά, είναι δύσκολο να χάσετε μια ενημέρωση λογισμικού για το Discord. Ωστόσο, η εγκατάσταση του Discord μπορεί να είναι κατεστραμμένη και σε ένα τέτοιο σενάριο, ακόμη και μια νέα ενημέρωση δεν θα διορθώσει τα πράγματα.

Επιπλέον, εάν μπορέσατε να χρησιμοποιήσετε το Discord στον ιστό αλλά δεν λειτουργεί ως αυτόνομη εφαρμογή, είναι σφάλμα της εγκατάστασης. Ευτυχώς, μπορείτε πάντα να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε το Discord για να το διορθώσετε. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό.

Βήμα 1: Πατήστε μαζί τα πλήκτρα Windows + I στο πληκτρολόγιό σας για να ξεκινήσετε τις Ρυθμίσεις των Windows. Επιλέξτε Εφαρμογές από την αριστερή πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε Εγκατεστημένες εφαρμογές από το δεξί παράθυρο.

4. Επιλέξτε Εφαρμογές από την αριστερή πλαϊνή γραμμή και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εγκατεστημένες εφαρμογές από το δεξί παράθυρο

Βήμα 2: Εδώ, αναζητήστε το Discord. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις 3 κουκκίδες δίπλα του και επιλέξτε «Κατάργηση εγκατάστασης».

5. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις 3 κουκκίδες δίπλα στο Discord και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης

Τα Windows θα πρέπει τώρα να απεγκαταστήσουν αυτόματα το Discord. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να κάνετε λήψη του Discord από τον σύνδεσμο που κοινοποιήθηκε προηγουμένως.

5. Αλλάξτε την περιοχή φωνής διακομιστή Discord

Είναι επίσης πιθανό να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα “Σύνδεση RTC” μόνο σε έναν συγκεκριμένο διακομιστή. Εάν συμβαίνει αυτό, δοκιμάστε να αλλάξετε την περιοχή διακομιστή για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Σημείωση: Μπορείτε να το κάνετε αυτό μόνο εάν είστε ο κάτοχος του διακομιστή ή έχετε άδεια διαχείρισης καναλιών.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Discord και κάντε κλικ στον διακομιστή σας στα αριστερά. Κάντε δεξί κλικ σε ένα φωνητικό κανάλι και επιλέξτε Επεξεργασία καναλιού.

6. Κάντε δεξί κλικ σε ένα κανάλι φωνής και επιλέξτε Επεξεργασία καναλιού

Βήμα 2: Τώρα, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στην περιοχή Παράκαμψη περιοχής. Από εδώ, επιλέξτε μια διαφορετική κοντινή περιοχή.

7. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στην περιοχή Παράκαμψη περιοχής. Από εδώ επιλέξτε μια διαφορετική κοντινή περιοχή

6. Απενεργοποιήστε την Υψηλή προτεραιότητα πακέτων QoS

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα με το Discord είναι η μέθοδος μεταφοράς πακέτων. Από προεπιλογή, το Quality of Service (QoS) του Discord δίνει προτεραιότητα στα δεδομένα φωνητικής συνομιλίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα βελτιωμένη καθυστέρηση και προτιμάται ιδανικά από τους παίκτες.

Τούτου λεχθέντος, μπορεί να προκαλέσει διενέξεις με τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, ανάλογα με τον ISP σας. Επομένως, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Βήμα 1: Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Discord κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι κάτω αριστερά. Αυτό θα πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο όνομα χρήστη σας.

8. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις Discord κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι κάτω αριστερά

Βήμα 2: Τώρα, επιλέξτε την καρτέλα «Φωνή και βίντεο» στα αριστερά. Στη συνέχεια, στη δεξιά πλευρά, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Ποιότητα υπηρεσίας” και απενεργοποιήστε την εναλλαγή για “Ενεργοποίηση υψηλής προτεραιότητας πακέτων ποιότητας υπηρεσίας”.

9. μεταβείτε στην καρτέλα Voice Video στα αριστερά. Στη συνέχεια, στη δεξιά πλευρά κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Ποιότητα υπηρεσίας. Τέλος, απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Ενεργοποίηση ποιότητας υπηρεσίας υψηλής προτεραιότητας πακέτων

Μόλις τελειώσετε, δοκιμάστε να συνδεθείτε σε έναν διακομιστή Discord της επιλογής σας για να δείτε εάν τα σφάλματα “Σύνδεση RTC” και “Χωρίς διαδρομή” διορθώθηκαν.

7. Αλλάξτε τον διακομιστή DNS

Το Σύστημα Ονομάτων Τομέα σας (DNS) είναι ο τηλεφωνικός κατάλογος του Διαδικτύου, που μεταφράζει ονόματα ιστοτόπων σε διευθύνσεις IP. Μερικές φορές, το προεπιλεγμένο DNS μπορεί να έχει λόξυγκα. Ως αποτέλεσμα, το Discord επίσης καταλήγει να μην λειτουργεί σωστά. Ευτυχώς, είναι εύκολο να αλλάξετε τον διακομιστή DNS στα Windows.

10. Αλλάξτε τον διακομιστή DNS

Μπορείτε να μεταβείτε στο DNS της Google (8.8.8.8 και 8.8.4.4) ή στο DNS του Cloudflare (1.1.1.1) για να επιλύσετε προβλήματα συνδεσιμότητας. Μόλις τελειώσετε, ξεπλύνετε και την προσωρινή μνήμη DNS στον υπολογιστή σας με Windows. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε το Discord για να δείτε εάν το πρόβλημά σας έχει επιδιορθωθεί ή όχι.

8. Απενεργοποιήστε το Τείχος προστασίας των Windows

Ενώ τα τείχη προστασίας προστατεύουν το σύστημά σας, μερικές φορές μπορεί να είναι και υπερπροστατευτικά. Ως εκ τούτου, προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Τείχος προστασίας των Windows για να δείτε εάν προκαλεί το πρόβλημα “Σύνδεση RTC”. Ωστόσο, θυμηθείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το τείχος προστασίας στη συνέχεια για συνεχή ασφάλεια.

9. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης δικτύου

Τα ξεπερασμένα προγράμματα οδήγησης δικτύου μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα επικοινωνίας. Ευτυχώς, η ενημέρωσή τους είναι εύκολη και μια απλή λύση σε διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με το δίκτυο στα Windows, συμπεριλαμβανομένου του Discord. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό.

Βήμα 1: Πατήστε τα πλήκτρα Windows + X στο πληκτρολόγιό σας ταυτόχρονα. Από τη λίστα επιλογών, επιλέξτε Διαχείριση Συσκευών.

11. Πατήστε τα πλήκτρα των Windows X στο πληκτρολόγιό σας και επιλέξτε Διαχείριση Συσκευών

Βήμα 2: Τώρα, εντοπίστε τον προσαρμογέα δικτύου σας. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

12. εντοπίστε τον προσαρμογέα δικτύου σας. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης

Βήμα 3: Τώρα θα έχετε δύο επιλογές για να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης δικτύου. Εδώ, επιλέξτε «Αυτόματη αναζήτηση για προγράμματα οδήγησης».

13. απλά επιλέξτε Αναζήτηση αυτόματα για προγράμματα οδήγησης

Αυτό είναι. Τα Windows θα αναζητούν τώρα αυτόματα ενημερώσεις για το πρόγραμμα οδήγησης του δικτύου σας και θα το εγκαταστήσουν επίσης. Ίσως χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας μετά από αυτό. Μόλις τελειώσετε, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ξανά το Discord για να δείτε εάν το “RTC Connecting” και το “No Route” έχουν πλέον διορθωθεί.

10. Χρησιμοποιήστε VPN

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Ένα VPN κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητά σας και τη δρομολογεί μέσω ενός απομακρυσμένου διακομιστή, παρακάμπτοντας δυνητικά περιορισμούς δικτύου ή προβλήματα δρομολόγησης που μπορεί να προκαλούν το σφάλμα “Σύνδεση RTC”. Ως εκ τούτου, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στον υπολογιστή σας με Windows για να διορθώσετε αυτά τα ζητήματα. Στην ιδανική περίπτωση, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Cloudflare WARP, ένα εξαιρετικό δωρεάν VPN για παίκτες.

Εναλλακτικά, εάν έχετε εγγραφεί σε ένα VPN επί πληρωμή, δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε επίσης. Με τον υπολογιστή σας συνδεδεμένο στο VPN, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το Discord για να δείτε εάν τα προβλήματά σας έχουν επιλυθεί.

Πείτε αντίο στα προβλήματα σύνδεσης

Και καλά, αυτό ήταν. Ελπίζουμε να διορθώσετε με επιτυχία τα σφάλματα «Σύνδεση RTC» και «Χωρίς διαδρομή» στο Discord. Θα πρέπει να επιστρέψετε στο να ακούγεται η φωνή σας στα κανάλια Discord σας. Ωστόσο, αν το πρόβλημα επιμένει, μη διστάσετε να το κάνετε επικοινωνήστε με την υποστήριξη Discord για εξατομικευμένη βοήθεια. Καλή συνομιλία, και οι συνδέσεις σας να είναι για πάντα σταθερές.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Το Discord έχει κολλήσει Έλεγχος για ενημερώσεις σε Mac;

Το Bluetooth δεν λειτουργεί με Discord σε Android και iPhone

Έλεγχος για ενημερώσεις στα Windows

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *