εσωτερικό σφάλμα του προγράμματος προγραμματισμού βίντεο στα Windows 11

Κορυφαίες 5 επιδιορθώσεις για το εσωτερικό σφάλμα του προγράμματος προγραμματισμού βίντεο στα Windows 11

Μερικά Windows έχουν συναντήσει οι χρήστες ένα εσωτερικό σφάλμα προγράμματος προγραμματισμού βίντεο κατά την εκτέλεση διαφορετικών εργασιών συσκευής. Μπορεί να παρατηρήσετε δυσλειτουργίες ή οπτικά τεχνουργήματα στην οθόνη όταν λάβετε αυτό το σφάλμα. Ταυτόχρονα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε σφάλματα υπολογιστή ή τυχαία παγώματα. Το σφάλμα παρουσιάζεται συνήθως κατά την εκτέλεση εργασιών με ένταση γραφικών, όπως παιχνίδι ή επεξεργασία βίντεο.

Αυτό το σφάλμα μπορεί να οφείλεται σε κατεστραμμένα ή παλιά προγράμματα οδήγησης GPU, σε διένεξη με άλλο λογισμικό ή προγράμματα οδήγησης,
κατεστραμμένα αρχεία συστήματος που προκαλούνται συχνά από κακόβουλο λογισμικό και άλλα σφάλματα του λειτουργικού συστήματος. Σε αυτόν τον οδηγό, έχουμε συγκεντρώσει τις πιο αποτελεσματικές επιδιορθώσεις. μπορείτε να δοκιμάσετε οποιοδήποτε από αυτά παρακάτω.

1. Εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία

Η εκκίνηση του υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία είναι συχνά η πιο αποτελεσματική προσέγγιση για τη διόρθωση του εσωτερικού σφάλματος του Windows Video Scheduler. Αυτό συμβαίνει επειδή οι διενέξεις μεταξύ λογισμικού και προγραμμάτων οδήγησης συχνά προκαλούν σφάλματα. Το βοηθητικό πρόγραμμα Safe Mode μπορεί να απομονώσει ορισμένους από αυτούς τους παράγοντες, επιτρέποντάς σας να περιορίσετε το προβληματικό στοιχείο.

Μόλις εσύ εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά προγράμματα το ένα μετά το άλλο και να διαγράψετε ή να επιδιορθώσετε το προβληματικό όταν βρεθεί. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε όλες τις άλλες διορθώσεις ενώ βρίσκεστε σε ασφαλή λειτουργία.

2. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης της κάρτας γραφικών

Δεδομένου ότι αυτό το σφάλμα είναι πιο πιθανό να παρουσιαστεί κατά την εκτέλεση διεργασιών έντασης γραφικών στον υπολογιστή σας, η διασφάλιση της ενημέρωσης του προγράμματος οδήγησης της κάρτας γραφικών θα ήταν μια καλή λύση. Μια ενημέρωση συνοδεύεται συχνά με διορθώσεις σφαλμάτων, ορισμένες από τις οποίες μπορεί να προκαλούν το σφάλμα. Η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης διασφαλίζει επίσης ότι δεν υπάρχουν ελαττώματα συμβατότητας που θα ενεργοποιήσουν το video_scheduler_internal_error.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέξτε Διαχείριση Συσκευών.

Ανοίξτε τη διαχείριση συσκευών των Windows

Βήμα 2: Στη Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το Display Adapters, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης και κάντε κλικ στην Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης.

ενημέρωση προγράμματος οδήγησης

Βήμα 3: Κάντε κλικ στην επιλογή «Αυτόματη αναζήτηση για ενημερώσεις» και ακολουθήστε τον οδηγό για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Αυτόματη αναζήτηση προγράμματος οδήγησης

Το εσωτερικό σφάλμα προγραμματιστή βίντεο κώδικα διακοπής των Windows οδηγεί συχνά σε διάφορα προβλήματα αναπαραγωγής βίντεο. Μερικά κοινά είναι το πάγωμα, ο τραυλισμός και το τρακάρισμα. Η επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης θα διασφαλίσει ότι θα διορθωθεί οποιαδήποτε βλάβη που τα κάνει να μην λειτουργούν σωστά. Όπως φαίνεται παρακάτω, αυτά μπορεί να είναι τα προγράμματα οδήγησης Nvidia, αλλά μπορείτε να ακολουθήσετε παρόμοια βήματα για τα προγράμματα οδήγησης ATI GPU. Πρέπει να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης Nvidia χρησιμοποιώντας το GeForce Experience.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέξτε Διαχείριση Συσκευών.

Ανοίξτε τη διαχείριση συσκευών των Windows

Βήμα 2: Στη Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το Display Adapters, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης Nvidia, κάντε κλικ στο Uninstall device και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε την επιλογή σας.

Απεγκαταστήστε τη Nvidia

Βήμα 3: Εάν δεν έχετε GeForce Experience, κάντε λήψη και εγκατάσταση και, στη συνέχεια, ξεκινήστε την εφαρμογή.

Βήμα 4: Η εφαρμογή θα εντοπίσει αυτόματα το απαιτούμενο πρόγραμμα οδήγησης, επομένως, κάντε κλικ στην καρτέλα Προγράμματα οδήγησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη.

Κατεβάστε το πρόγραμμα οδήγησης

4. Εκτελέστε μια σάρωση κατά του κακόβουλου λογισμικού

Ίσως χρειαστεί να εκτελέσετε μια σάρωση κακόβουλου λογισμικού για να διορθώσετε το εσωτερικό σφάλμα προγραμματιστή βίντεο των Windows. Το κακόβουλο λογισμικό ενδέχεται να παρέμβει στη διεπαφή του προγραμματιστή βίντεο, οδηγώντας στο σφάλμα. Μπορείς προγραμματίστε μια σάρωση χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη ασφάλεια των Windows ή ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εκτελέσετε μια σάρωση άμεσα.

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο φακό στη γραμμή εργασιών, πληκτρολογήστε ασφάλεια και κάντε κλικ στην εφαρμογή Ασφάλεια των Windows.

ασφάλεια ανοιχτών παραθύρων 4

Βήμα 2: Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στην επιλογή «Προστασία από ιούς και απειλές» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές σάρωσης στα αριστερά.

επιλογές σάρωσης

Βήμα 3: Επιλέξτε την επιλογή Πλήρης σάρωση και πατήστε Σάρωση τώρα.

πλήρης σάρωση 1

Ένας τρόπος για να διορθώσετε το εσωτερικό σφάλμα προγραμματιστή βίντεο των Windows είναι να επιδιορθώσετε την υποκείμενη καταστροφή που προκαλεί το πρόβλημα. Η καταστροφή μπορεί να οφείλεται στην εικόνα εγκατάστασης ή στα συνδεδεμένα αρχεία συστήματος. Στα Windows 11, δύο βοηθητικά προγράμματα γραμμής εντολών επιλύουν αποτελεσματικά αυτά τα ζητήματα: οι σαρώσεις DISM και SFC. Μπορείτε να τα εκτελέσετε όπως φαίνεται παρακάτω.

Βήμα 1: Εκκινήστε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση των Windows πατώντας Windows + R.

Βήμα 2: Πληκτρολογήστε cmd στο πεδίο κειμένου και πατήστε Ctrl + Shift + Enter για να εκκινήσετε μια ανυψωμένη γραμμή εντολών.

Ανοίξτε το CMD 14

Βήμα 3: Σάρωση για αρχεία εικόνας που λείπουν ή είναι κατεστραμμένα εισάγοντας την παρακάτω εντολή και πατώντας Enter.

DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
σάρωση υγείας 1

Βήμα 4: Επιδιορθώστε όλη την καταστροφή εικόνας εκτελώντας την παρακάτω εντολή.

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
αποκατάσταση της υγείας 2

Βήμα 5: Διορθώστε όλη την καταστροφή του αρχείου συστήματος πληκτρολογώντας την παρακάτω εντολή και πατώντας Enter.

sfc /scannow
σάρωση sfc 12

Βήμα 6: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή μετά τη σάρωση.

Μετακίνηση προς τα εμπρός από το εσωτερικό σφάλμα του προγράμματος προγραμματισμού βίντεο

Υπολογιστικά σφάλματα ή σφάλματα μπορεί να συμβούν όσο σπάνια και αν είναι. Το εσωτερικό σφάλμα προγραμματιστή βίντεο των Windows είναι μόνο ένα σε μια μακρά λίστα πιθανών σφαλμάτων. Η διόρθωση ζητημάτων προγράμματος οδήγησης γραφικών συχνά θα το έλυνε. Ωστόσο, άλλες λύσεις που έχουμε εξερευνήσει σε αυτόν τον οδηγό θα ήταν επίσης χρήσιμες επιδιορθώσεις.

Διαβάστε επίσης :Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τη λειτουργία προγραμματιστή στο Chromebook

Είναι ασφαλές να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή Android;

7 τρόποι για να διορθώσετε ένα “LoadLibrary απέτυχε με σφάλμα 126” στα Windows

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *