μαύρη οθόνη της τηλεόρασης Samsung

Κορυφαίοι 9 τρόποι για να διορθώσετε τη μαύρη οθόνη της τηλεόρασης Samsung

Η Samsung – ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεοράσεων στον κόσμο, προσφέρει μια πλούσια σειρά τηλεοράσεων. Είτε ψάχνετε για μια βασική τηλεόραση είτε για μια κορυφαία τηλεόραση με οθόνη OLED, η τεράστια τηλεοπτική σειρά του νοτιοκορεατικού γίγαντα δεν θα σας απογοητεύσει. Ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσάρεστες εκπλήξεις όταν η οθόνη της τηλεόρασής σας Samsung μαυρίσει από το πουθενά. Εδώ είναι οι καλύτεροι τρόποι για να διορθώσετε τη μαύρη οθόνη της Samsung TV.

Η μαύρη οθόνη θανάτου της τηλεόρασης Samsung μπορεί να καταστρέψει τα τέλεια σχέδιά σας για το Σαββατοκύριακο. Διάφοροι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν το πάνελ της τηλεόρασης Samsung. Πριν καλέσετε την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω κόλπα για να ξεπεράσετε τη μαύρη οθόνη του θανάτου στην τηλεόρασή σας Samsung. Ας αρχίσουμε.

1. Ελέγξτε την πηγή ενέργειας

Εάν η τηλεόρασή σας Samsung δεν έχει αρκετή ισχύ, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την προβολή περιεχομένου. Πρέπει να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο της τηλεόρασης, να συνδεθείτε σε άλλη πρίζα και να προσπαθήσετε ξανά.

Η τηλεόρασή σας Samsung μπορεί επίσης να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται επανειλημμένα εάν χρησιμοποιείτε έναν προσαρμογέα για να συνδέσετε την τηλεόρασή σας. Πρέπει να χρησιμοποιείτε τέτοια αξεσουάρ μόνο από φημισμένους κατασκευαστές.

2. Ελέγξτε την πηγή εισόδου

Οι περισσότερες τηλεοράσεις Samsung διατίθενται με πολλές θύρες HDMI και USB. Ως εκ τούτου, μπορεί να δείτε μια μαύρη οθόνη εάν συνδέσετε μια συσκευή ροής στη θύρα HDMI 1 μιας τηλεόρασης και χρησιμοποιήσετε HDMI 2 ή HDMI 3 ως πηγή εισόδου.

Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Home στην τηλεόρασή σας Samsung και να μεταβείτε σε μια σχετική πηγή εισόδου.

3. Ελέγξτε τη Σύνδεση δικτύου

Παρατηρείτε μια μαύρη οθόνη κατά την αναπαραγωγή περιεχομένου κατ’ απαίτηση από εφαρμογές ροής όπως το Netflix, το YouTube, το Prime Video κ.λπ.; Η τηλεόρασή σας Samsung ενδέχεται να μην έχει γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο για ομαλή ροή τίτλων 4K. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση δικτύου στην τηλεόρασή σας Samsung.

Βήμα 1: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις τηλεόρασης Samsung.

Samsung TV μαύρη οθόνη 2

Βήμα 2: Αναπτύξτε το Δίκτυο και επιλέξτε Κατάσταση δικτύου.

Μαύρη οθόνη Samsung TV 3

Βήμα 3: Βεβαιωθείτε ότι λέει “Συνδεδεμένος στο διαδίκτυο”.

Μαύρη οθόνη Samsung TV 4

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα Wi-Fi στην τηλεόρασή σας Samsung, μπορείτε να διαβάσετε την ειδική ανάρτησή μας για την αντιμετώπιση προβλημάτων Wi-Fi. Μπορεί επίσης να θέλετε να ρυθμίσετε μια σύνδεση Ethernet εάν η τηλεόρασή σας Samsung βρίσκεται σε νεκρή ζώνη Wi-Fi. Οι περισσότερες τηλεοράσεις Samsung διαθέτουν επίσης μια αποκλειστική θύρα Ethernet, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα στο Διαδίκτυό σας χρησιμοποιώντας επίσης μια ενσύρματη σύνδεση.

4. Αναγκαστική επανεκκίνηση της Samsung TV

Αυτό είναι ένα άλλο τακτοποιημένο κόλπο για την αντιμετώπιση κοινών δυσλειτουργιών της τηλεόρασης Samsung. Μπορείτε να αφαιρέσετε την τηλεόραση Samsung από την πηγή τροφοδοσίας, να περιμένετε μερικά λεπτά και να την συνδέσετε ξανά. Συνεχίστε να διαβάζετε εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε τη μαύρη οθόνη του θανάτου σε μια τηλεόραση Samsung.

5. Διακοπή από την πλευρά του διακομιστή

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα μαύρης οθόνης σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή όπως το Netflix ή το Prime Video; Πρέπει να ελέγξετε τους διακομιστές της εταιρείας μέσω υπηρεσιών όπως Downdetector.

Εάν παρατηρήσετε γραφήματα υψηλών διακοπών, κανένα από τα κόλπα δεν θα επιλύσει προβλήματα μαύρης οθόνης στην τηλεόρασή σας Samsung. Ως εκ τούτου, θα συνιστούσαμε να σταματήσετε τη διακοπή και να προσπαθήσετε ξανά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

6. Soft Reset Samsung TV

Εάν εξακολουθείτε να σας μαστίζει το πρόβλημα, θα συνιστούσαμε να εκτελέσετε μια μαλακή επαναφορά. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να επαναφέρετε την τηλεόρασή σας Samsung μόνο με το τηλεχειριστήριό σας. Ως εκ τούτου, φροντίστε να ακολουθήσετε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω:

Βήμα 1: Απενεργοποιήστε την τηλεόραση Samsung και αποσυνδέστε την από την πρίζα.

Βήμα 2: Περιμένετε ένα λεπτό και συνδέστε το ξανά. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας στην τηλεόρασή σας.

Η μαλακή επαναφορά δεν διαγράφει δεδομένα ή εφαρμογές από την τηλεόρασή σας.

7. Ενημερώστε το Tizen OS

Εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχικό μενού του Tizen OS, ενημερώστε το σύστημα στην πιο πρόσφατη έκδοση ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις τηλεόρασης Samsung (ελέγξτε τα παραπάνω βήματα).

Βήμα 2: Κάντε κύλιση στην ενότητα Υποστήριξη και εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του Tizen OS στην τηλεόρασή σας.

Samsung TV μαύρη οθόνη 1

8. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ύπνου

Εάν έχετε ενεργοποιήσει ένα χρονοδιακόπτη ύπνου στην τηλεόρασή σας Samsung, η οθόνη ενδέχεται να απενεργοποιηθεί μετά τον καθορισμένο χρόνο. Θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το χρονόμετρο ύπνου από τις Ρυθμίσεις.

Βήμα 1: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις τηλεόρασης Samsung.

Βήμα 2: Κάντε κύλιση στο General και ανοίξτε το System Manager.

Μαύρη οθόνη Samsung TV 5

Βήμα 3: Επιλέξτε Ώρα.

Μαύρη οθόνη Samsung TV 7

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο Sleep Timer και απενεργοποιήστε το.

Samsung TV μαύρη οθόνη 8

9. Ελέγξτε τον πίνακα οθόνης

Η οθόνη της τηλεόρασής σας Samsung γίνεται μαύρη, αλλά ο ήχος εξακολουθεί να λειτουργεί; Η τηλεόρασή σας ενδέχεται να έχει ελαττωματικό πάνελ. Εάν πρόκειται για ελάττωμα υλικού, πρέπει να λάβετε αντικατάσταση πάνελ από το επίσημο κατάστημα της Samsung.

Απολαύστε περιεχόμενο σε μεγάλη οθόνη

Το εντυπωσιακό πάνελ της τηλεόρασής σας Samsung είναι άχρηστο εάν αρχίσει να δείχνει μαύρη οθόνη. Το πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται με συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο, σφάλματα λογισμικού ή ελαττώματα υλικού. Καταφέρατε να αντιμετωπίσετε τη μαύρη οθόνη της τηλεόρασής σας Samsung; Μοιραστείτε τα ευρήματά σας στα σχόλια παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :Είναι μαύρη η οθόνη κλειδώματος του iPhone σας; 9 Διορθώσεις για δοκιμή

9 καλύτερες επιδιορθώσεις για το Samsung Galaxy Store που δεν κατεβάζει εφαρμογές σε τηλέφωνα Samsung

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *