Είναι μαύρη η οθόνη κλειδώματος του iPhone σας; 9 Διορθώσεις για δοκιμή

Το iOS 16 εισήγαγε τη δυνατότητα τροποποίησης της οθόνης κλειδώματος του iPhone—μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές οθόνες κλειδώματος, να προσθέσετε προσαρμοσμένες ταπετσαρίες, να εισαγάγετε γραφικά στοιχεία και ούτω καθεξής. Ωστόσο, η νέα εφαρμογή είναι επίσης γεμάτη σφάλματα και δυσλειτουργίες, με τις ταπετσαρίες της οθόνης κλειδώματος που λείπουν να είναι οι πιο συνηθισμένες.

Εάν αναβαθμίσετε το iPhone σας σε iOS 16—ή αγοράσετε ένα νέο iPhone με προεγκατεστημένο το iOS 16—και συναντήσετε μια μαύρη οθόνη κλειδώματος, αυτό το σεμινάριο θα διερευνήσει πολλές προτάσεις, λύσεις και λύσεις που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

1. Εναλλαγή μεταξύ οθονών κλειδώματος

Εάν έχετε πολλές οθόνες κλειδώματος στο iPhone σας, η εναλλαγή σε διαφορετική οθόνη κλειδώματος και πάλι πίσω θα μπορούσε να οδηγήσει στη σωστή φόρτωση της προβληματικής ταπετσαρίας. Να κάνω αυτό:

 1. Πατήστε παρατεταμένα μια κενή περιοχή της οθόνης κλειδώματος ή του Κέντρου ειδοποιήσεων μέχρι να εμφανιστεί το κουμπί Προσαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης.
 2. Σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά και πατήστε μια διαφορετική οθόνη κλειδώματος για να την ενεργοποιήσετε—αν δεν υπάρχουν πρόσθετες οθόνες κλειδώματος, πατήστε το εικονίδιο Συν για να δημιουργήσετε μία.
 3. Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα και επιστρέψτε στην προηγούμενη οθόνη κλειδώματος.

2. Επανεκκινήστε το iPhone

Η επανεκκίνηση του iPhone σας διαγράφει προσωρινά αρχεία συστήματος και ανανεώνει τη συσκευή, επιλύοντας ενδεχομένως μικρά ζητήματα που προκαλούν προβλήματα μαύρης οθόνης κλειδώματος.

Για να επανεκκινήσετε ένα iPhone, απλώς καλέστε το Siri (χρησιμοποιήστε τη φωνητική εντολή “Hey Siri” ή πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Side ) και πείτε “Επανεκκίνηση του iPhone”.

3. Ενημερώστε το iPhone σας

Εάν εκτελείτε μια πρώιμη επανάληψη του iOS 16 στο iPhone σας, θα πρέπει να το ενημερώσετε στην πιο πρόσφατη έκδοσή του το συντομότερο δυνατό. Η Apple κυκλοφόρησε πολλαπλές επιδιορθώσεις για ζητήματα κλειδώματος οθόνης με iOS 16.1, 16.2 και 16.3, επομένως η εγκατάσταση νεότερων ενημερώσεων θα μπορούσε να διορθώσει οριστικά το πρόβλημα. Να κάνω αυτό:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Γενικά .
 2. Πατήστε Ενημέρωση λογισμικού .
 3. Περιμένετε έως ότου το iPhone σας πραγματοποιήσει σάρωση για εκκρεμείς ενημερώσεις λογισμικού συστήματος. Εάν υπάρχει ένα διαθέσιμο—πατήστε Λήψη και εγκατάσταση .

Συμβουλή : Ενεργοποιήστε τις αυτόματες ενημερώσεις για να διασφαλίσετε ότι το iPhone σας παραμένει πάντα ενημερωμένο. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε Αυτόματες ενημερώσεις στην οθόνη Ενημέρωση λογισμικού και ενεργοποιήστε τους διακόπτες Λήψη ενημερώσεων iOS και Εγκατάσταση ενημερώσεων iOS .

4. Αναγκαστική επανεκκίνηση του iPhone σας

Ένας άλλος τρόπος για να διορθώσετε επίμονα προβλήματα μαύρης οθόνης στην οθόνη κλειδώματος είναι να κάνετε αναγκαστική επανεκκίνηση του iPhone σας. Αυτή η διαδικασία επιλύει πρόσθετα ζητήματα, καθώς επανεκκινεί και τα στοιχεία λογισμικού και υλικολογισμικού.

Για να κάνετε αναγκαστική επανεκκίνηση οποιουδήποτε μοντέλου iPhone συμβατό με iOS 16, όπως το iPhone 8 και νεότερες εκδόσεις:

 1. Πατήστε και αφήστε γρήγορα το κουμπί αύξησης της έντασης ήχου .
 2. Πατήστε και αφήστε γρήγορα το κουμπί Μείωση έντασης .
 3. Πατήστε αμέσως και κρατήστε πατημένο το Πλαϊνό κουμπί μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple.

5. Ενεργοποιήστε το Wallpaper στο Always-on-Display

Εάν χρησιμοποιείτε iPhone 14 Pro ή Pro Max, η ταπετσαρία σας ενδέχεται να μην εμφανίζεται στην οθόνη Always-On, εάν είναι απενεργοποιημένη μια συγκεκριμένη επιλογή στις ρυθμίσεις AOD της συσκευής. Για να το ενεργοποιήσετε:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
 2. Μεταβείτε στην επιλογή Οθόνη & Φωτεινότητα > Πάντα ενεργή οθόνη .
 3. Ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στην επιλογή Εμφάνιση ταπετσαρίας .

6. Αλλάξτε την ταπετσαρία του iPhone για την οθόνη κλειδώματος

Τα περισσότερα προβλήματα της μαύρης οθόνης κλειδώματος προέρχονται από ταπετσαρίες που προσθέτετε μέσω της βιβλιοθήκης φωτογραφιών σας. Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό:

 • Το αρχείο εικόνας είναι κατεστραμμένο ή κατεστραμμένο.
 • Το λογισμικό συστήματος αντιμετωπίζει προβλήματα κατά την ανάκτηση των δεδομένων εικόνας από τους διακομιστές της Apple (εάν το iCloud Photos έχει ρυθμιστεί να αποθηκεύει φωτογραφίες τοπικά σε μορφή κράτησης θέσης).

Για να το αντιμετωπίσετε, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη φωτογραφία. Δείτε πώς:

 1. Επισκεφτείτε την οθόνη κλειδώματος ή το Κέντρο ειδοποιήσεων.
 2. Πατήστε παρατεταμένα μια κενή περιοχή και πατήστε Προσαρμογή .
 3. Πατήστε Κλείδωμα οθόνης .
 4. Πατήστε το εικονίδιο Φωτογραφίες στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.
 5. Επιλέξτε μια νέα εικόνα ταπετσαρίας.
 6. Πατήστε Τέλος .

Εάν το πρόβλημα παραμένει για κάθε ταπετσαρία κλειδώματος οθόνης που προσθέτετε από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να ρυθμίσετε το iCloud Photos για λήψη και διατήρηση εικόνων τοπικά. Ωστόσο, αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποσότητα αποθήκευσης στο iPhone σας.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Φωτογραφίες .
 3. Επιλέξτε Λήψη και Διατήρηση πρωτοτύπων .

Εάν ο χώρος αποθήκευσης είναι ανησυχητικός, θα πρέπει να παραλείψετε αυτήν την επιδιόρθωση και να ρυθμίσετε μια οθόνη κλειδώματος χρησιμοποιώντας ταπετσαρίες, εικόνες ή χρώματα συστήματος.

7. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις λειτουργίας εστίασης

Η λειτουργία εστίασης στο iOS σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε τις ειδοποιήσεις και να μειώνετε τους περισπασμούς. Με το iOS 16, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε προσαρμοσμένες οθόνες κλειδώματος για κάθε εστίαση.

Εάν η ταπετσαρία της οθόνης κλειδώματος του iPhone σας γίνει μαύρη με ενεργό μόνο ένα συγκεκριμένο προφίλ Focus, πρέπει:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Εστίαση .
 2. Επιλέξτε το προβληματικό προφίλ Εστίασης.
 3. Ελέγξτε τη μικρογραφία της οθόνης κλειδώματος στην περιοχή Προσαρμογή οθονών. Εάν η προεπισκόπηση της μικρογραφίας εμφανίζεται με μαύρο χρώμα, πατήστε Επιλογή και επιλέξτε μια εναλλακτική ταπετσαρία ή χρώμα. Επίσης, ελέγξτε τη μικρογραφία κάτω από την Αρχική οθόνη εάν παρουσιαστεί παρόμοιο πρόβλημα με την ταπετσαρία της αρχικής οθόνης.

8. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του iPhone σας

Μια κατεστραμμένη διαμόρφωση ρυθμίσεων iOS μπορεί να δημιουργήσει επίμονα προβλήματα μαύρης οθόνης κλειδώματος στο iPhone. Επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις στις προεπιλογές τους και ελέγξτε αν αυτό κάνει τη διαφορά. Να κάνω αυτό:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Γενικά .
 2. Πατήστε Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone .
 3. Πατήστε Επαναφορά .
 4. Πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων .
 5. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής και πατήστε ξανά Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων .

9. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και επαναφορά του iPhone

Εάν έχετε δοκιμάσει όλα τα παραπάνω και καμία από τις οθόνες κλειδώματος δεν εμφανίζει τις ταπετσαρίες της, εξετάστε το ενδεχόμενο επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων του iPhone σας. Αυτό διαγράφει όλα τα δεδομένα και επανεγκαθιστά το λογισμικό συστήματος στο iPhone σας, βοηθώντας σας να διορθώσετε το πρόβλημα οριστικά.

Σημαντικό : Ανεβάστε τα δεδομένα του iPhone σας στο iCloud ή δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας χρησιμοποιώντας το Finder/iTunes σε Mac/PC πριν ξεκινήσετε. Αυτό σας επιτρέπει να επαναφέρετε τα πάντα μετά τη διαδικασία επαναφοράς.

Για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Γενικά .
 2. Πατήστε Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone .
 3. Πατήστε Επαναφορά .
 4. Πατήστε Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων .
 5. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας και πατήστε Διαγραφή τώρα .

Μόλις ολοκληρώσετε την εργοστασιακή επαναφορά του iPhone σας, συνδεθείτε με το Apple ID σας και επεξεργαστείτε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ρυθμίσετε τα πάντα από την αρχή. Θυμηθείτε να επαναφέρετε τα δεδομένα iOS για τα οποία έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας ενώ εργάζεστε μέσω του Setup Assistant.

Κάντε την οθόνη κλειδώματος του iPhone σας να λειτουργεί ξανά σωστά

Η εμπειρία μιας μαύρης οθόνης κλειδώματος στο iPhone σας μπορεί να είναι απογοητευτική, αλλά πολλές τεχνικές αντιμετώπισης προβλημάτων λειτουργούν. Θα πρέπει να το κάνετε να λειτουργεί κανονικά ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, όπως επανεκκίνηση του iPhone σας, έλεγχος για ενημερώσεις iOS και έλεγχος των ρυθμίσεων Always-On Display (AOD) ή Focus. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple εάν δεν μπορείτε να διορθώσετε προβλήματα με το Κλείδωμα της οθόνης του iPhone ακόμη και με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Διαβάστε επίσης:Πώς να αλλάξετε τη γραμματοσειρά και το χρώμα της ώρας στην οθόνη κλειδώματος του iPhone σας

 αθλήματα στο iPhone

Το Apple Watch δεν θα ζευγαρώσει με το iPhone;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *