7 τρόποι για να διορθώσετε ένα σφάλμα 0x800701B1 των Windows

7 τρόποι για να διορθώσετε ένα σφάλμα 0x800701B1 των Windows

Λαμβάνετε ένα μήνυμα “Σφάλμα: 0x800701B1: Καθορίστηκε συσκευή που δεν υπάρχει” ενώ προσπαθείτε να αντιγράψετε αρχεία σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, μονάδα SSD ή συσκευή αποθήκευσης USB; Ο υπολογιστής σας μπορεί να έχει πρόβλημα με τον εντοπισμό και τη μεταφορά αρχείων στη συσκευή σας, με αποτέλεσμα το παραπάνω μήνυμα σφάλματος. Θα σας δείξουμε μερικούς τρόπους για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα στον υπολογιστή σας με Windows 11 ή Windows 10.

Ορισμένα στοιχεία που εμποδίζουν τη μεταφορά αρχείων από τον υπολογιστή σας στη συσκευή αποθήκευσης περιλαμβάνουν τη χαλαρή σύνδεση της συσκευής σας με τον υπολογιστή σας, τη θύρα USB του υπολογιστή σας που είναι ελαττωματική, η συσκευή αποθήκευσης είναι κλειδωμένη, η συσκευή αποθήκευσης έχει σφάλματα συστήματος αρχείων και πολλά άλλα.

1. Χρησιμοποιήστε μια διαφορετική θύρα USB στον υπολογιστή σας Microsoft Windows

Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εργασία με μια εξωτερική συσκευή, αποσυνδέστε αυτήν τη συσκευή και συνδέστε τη συσκευή ξανά σε μια άλλη θύρα USB του υπολογιστή σας. Αυτό βοηθά στην επίλυση της χαλαρής σύνδεσης της συσκευής με το μηχάνημά σας και διασφαλίζει ότι μια ελαττωματική θύρα δεν προκαλεί το πρόβλημα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να διορθώσετε όχι μόνο το σφάλμα 0x800701B1, αλλά και τυχόν άλλα ζητήματα που προκύπτουν με μια εξωτερική συσκευή.

2. Αποσυνδέστε άλλες περιφερειακές συσκευές από τον υπολογιστή σας

Εάν έχετε συνδέσει άλλες αφαιρούμενες συσκευές υλικού στον υπολογιστή σας, αποσυνδέστε αυτές τις συσκευές όταν διαπιστώσετε ότι η συσκευή αποθήκευσης δεν λειτουργεί. Αυτό βοηθά στην επίλυση τυχόν διενέξεων που δημιουργούνται από αυτές τις συσκευές στο σύστημά σας Windows.

Οι άλλες συσκευές υλικού μπορεί να περιλαμβάνουν μια εξωτερική κάμερα web, pad gaming, μονάδες flash USB, κάρτες SD και άλλα. Χρειάζεστε μόνο ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι συνδεδεμένα στον υπολογιστή σας για να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας.

3. Ξεκλειδώστε τη συνδεδεμένη μονάδα σκληρού δίσκου, SSD ή USB για να διορθώσετε έναν κωδικό σφάλματος 0x800701B1

Ένας λόγος που δεν μπορείτε να αντιγράψετε αρχεία από τον υπολογιστή σας στη συσκευή αποθήκευσης είναι ότι η συσκευή σας είναι κλειδωμένη. Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα αρχεία ή να αφαιρέσετε υπάρχοντα αρχεία από μια συσκευή που βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση.

Πολλοί κατασκευαστές αποθήκευσης προσφέρουν τα δικά τους εργαλεία, επιτρέποντάς σας να ενεργοποιήσετε την προστασία στις μονάδες δίσκου σας. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο εργαλείο και έχετε προστατεύσει τη μονάδα δίσκου σας με κωδικό πρόσβασης, απενεργοποιήστε την προστασία για να επιτρέψετε στον υπολογιστή σας να προσθέσει αρχεία στη μονάδα δίσκου σας.

Ο τρόπος με τον οποίο απενεργοποιείτε την προστασία διαφέρει ανάλογα με το εργαλείο που χρησιμοποιείτε. Θα βρείτε την επιλογή να αφαιρέσετε το κλείδωμα στο κύριο μενού της εφαρμογής της συσκευής αποθήκευσης. Αφού ξεκλειδώσετε τη μονάδα δίσκου, δοκιμάστε να μεταφέρετε τα αρχεία σας από τον υπολογιστή σας στη συσκευή σας και αυτό θα λειτουργήσει.

4. Διορθώστε το σφάλμα 0x800701B1 καταργώντας το χαρακτηριστικό του δίσκου σας μόνο για ανάγνωση

Μια επιδιόρθωση που πρέπει να εφαρμόζεται όταν δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα αρχεία στη μονάδα αποθήκευσης είναι να καταργήσετε το υπάρχον χαρακτηριστικό μόνο για ανάγνωση από τη μονάδα δίσκου σας. Αυτό το χαρακτηριστικό κάνει τη μονάδα δίσκου σας μόνο για ανάγνωση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε μόνο τα περιεχόμενα της μονάδας δίσκου και δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα αρχεία.

Η κατάργηση του χαρακτηριστικού μόνο για ανάγνωση απαιτεί τη χρήση μερικών εντολών στη γραμμή εντολών στο λειτουργικό σας σύστημα Windows. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό βήμα προς βήμα.

 1. Συνδέστε τη συσκευή αποθήκευσης στον υπολογιστή σας.
 2. Ανοιξε το Αρχή μενού, βρείτε Γραμμή εντολώνκαι επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.
 3. Επιλέγω Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη προτροπή.
 4. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή CMD και πατήστε Εισαγω: diskpart
 5. Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή για να ανακτήσετε μια λίστα με τις μονάδες δίσκου σας:
  δίσκος λίστας
 6. Σημειώστε τον αριθμό που εμφανίζεται για τη συσκευή αποθήκευσης στο Δίσκος ### στήλη.
 7. Εκτελέστε την ακόλουθη εντολή αντικαθιστώντας Χ με τον αριθμό που σημειώσατε παραπάνω. Αυτό επιλέγει τον συγκεκριμένο δίσκο σας για την εκτέλεση ενεργειών.
  επιλέξτε το δίσκο Χ
 8. Τώρα, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να αφαιρέσετε το χαρακτηριστικό μόνο για ανάγνωση από τη μονάδα δίσκου σας:
  χαρακτηρίζει τον δίσκο διαγραφή μόνο για ανάγνωση
 9. Κλείσε Γραμμή εντολών και προσπαθήστε να αντιγράψετε αρχεία στη συσκευή αποθήκευσης.

5. Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών αποθήκευσης για να διορθώσετε το σφάλμα 0x800701B1 των Windows

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αντιγράψετε αρχεία στη συσκευή σας και εξακολουθείτε να λαμβάνετε ένα σφάλμα 0x800701B1, τα προγράμματα οδήγησης της συσκευής αποθήκευσης ενδέχεται να είναι ελαττωματικά ή παλιά. Σε αυτήν την περίπτωση, η επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης συσκευών θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημά σας.

Μπορείτε να αφαιρέσετε τη συσκευή αποθήκευσης από τον υπολογιστή σας και τα Windows θα εγκαταστήσουν αυτόματα τα σωστά προγράμματα οδήγησης συσκευών για εσάς.

 1. Ανοιξε Αρχήεύρημα Διαχειριστή της συσκευήςκαι ξεκινήστε το βοηθητικό πρόγραμμα.
 2. Επεκτείνουν Οδηγοί δίσκωνκάντε δεξί κλικ στη συσκευή αποθήκευσης και επιλέξτε Απεγκατάσταση συσκευής.
 3. Επιλέγω Απεγκατάσταση στο μενού για να αφαιρέσετε τη συσκευή.
 4. Αποσυνδέστε τη συσκευή από τον υπολογιστή σας.
 5. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.
 6. Συνδέστε ξανά τη συσκευή σας στον υπολογιστή σας και αφήστε τα Windows να εγκαταστήσουν τα απαιτούμενα προγράμματα οδήγησης.

6. Ελέγξτε τη μονάδα δίσκου σας για σφάλματα συστήματος αρχείων

Τα σφάλματα συστήματος αρχείων στη συσκευή αποθήκευσης μπορεί να σας εμποδίσουν να προσθέσετε νέα αρχεία. Μπορείτε να ελέγξετε αν αυτό συμβαίνει με τη συσκευή σας χρησιμοποιώντας μια ενσωματωμένη επιλογή στον υπολογιστή σας με Windows.

 1. Ανοιξε Εξερεύνηση αρχείων πατώντας Windows + μι.
 2. Κάντε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου σας στην Εξερεύνηση αρχείων και επιλέξτε Ιδιότητες.
 3. Πρόσβαση στο Εργαλεία καρτέλα και επιλέξτε Ελεγχος στο Σφάλμα κατά τον έλεγχο Ενότητα
 4. Επιλέγω Σάρωση μονάδας δίσκου για να βρείτε προβλήματα με τη μονάδα δίσκου σας. Το εργαλείο θα σας επιτρέψει στη συνέχεια να διορθώσετε τυχόν σφάλματα που εντοπίζει.

7. Μεταφέρετε μικρά αρχεία στη συσκευή αποθήκευσης

Εάν οι μεταφορές αρχείων σας εξακολουθούν να αποτυγχάνουν, σας συμβουλεύουμε να αντιγράψετε μικρότερα αρχεία στη συσκευή σας, γεγονός που βελτιώνει τις πιθανότητές σας για επιτυχή μεταφορά αρχείων. Αντί να στέλνετε ένα αρχείο ZIP 5 GB στη συσκευή σας, στείλτε μεμονωμένα αρχεία από αυτό το αρχείο κάθε φορά για να επιλύσετε πιθανώς το πρόβλημά σας.

Αυτό δεν επιλύει οριστικά το πρόβλημά σας, αλλά σας βοηθά να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας όσο περιμένετε να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί η προβληματική μονάδα δίσκου.

Καταργήστε ένα σφάλμα 0x800701B1 των Windows και αντιγράψτε τα αρχεία με επιτυχία

Το σφάλμα 0x800701B1 των Windows υποδεικνύει ότι ο υπολογιστής σας δεν μπορεί να βρει τη συσκευή όπου θέλετε να αντιγράψετε τα αρχεία σας. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ο υπολογιστής σας δυσκολεύεται να αναγνωρίσει τη συσκευή σας, για διάφορους λόγους.

Ο παραπάνω οδηγός σάς καθοδηγεί στις μεθόδους για να διορθώσετε αυτό ακριβώς το πρόβλημα, ώστε να μπορείτε να μετακινήσετε τα αρχεία σας στη συσκευή που προτιμάτε χωρίς προβλήματα. Απολαμβάνω!

Διαβάστε επίσης:Πώς να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου σε Mac

Πώς να εκκαθαρίσετε ή να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο Apple Watch σας

Τα Windows 10 δεν ξεκινούν;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *