Πώς να βρείτε ένα χαμένο ή κλεμμένο Chromebook

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για τα Chromebook είναι η φορητότητά τους. Δυστυχώς, εάν είστε πάντα εν κινήσει με το Chromebook σας, είτε στην πόλη σας είτε στο εξωτερικό, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να χαθεί ή να κλαπεί. Εάν συμβεί το χειρότερο και έχετε αφήσει το Chromebook σας κάπου, αλλά δεν θυμάστε πού — ή αν κάποιος το έχει κλέψει — μην πανικοβληθείτε!

Υπάρχει ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να βρείτε τη συσκευή που λείπει χρησιμοποιώντας τη εύχρηστη λειτουργία Find My Chromebook από την Google. Μπορείτε ακόμη να ρυθμίσετε την απομακρυσμένη πρόσβαση για να συνδεθείτε εξ αποστάσεως στο Chromebook σας από άλλον υπολογιστή. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το Chromebook σας, μπορείτε εύκολα να αποσυνδεθείτε εξ αποστάσεως για να αποτρέψετε την πρόσβαση οποιουδήποτε στο Λογαριασμό σας Google ή στα προσωπικά σας δεδομένα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Find My Chromebook για να βρείτε ένα χαμένο ή κλεμμένο Chromebook

Η λειτουργία Find My Chromebook έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθά να εντοπίσετε ένα Chromebook που λείπει, είτε έχει χαθεί είτε έχει κλαπεί.

Χρήση του Find My Chromebook με τον Λογαριασμό σας Google

Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία εάν έχει συμβεί το χειρότερο και δεν μπορείτε να βρείτε το Chromebook σας.

Σημείωση: Για να εντοπίσει το Find My Chromebook η συσκευή που λείπει, πρέπει να είναι συνδεδεμένη.

 1. Σε άλλη συσκευή, όπως υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google.
 2. Επιλέξτε Ασφάλεια από τον αριστερό πίνακα.
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στις συσκευές σας και θα δείτε μια λίστα με όλες τις συσκευές που έχουν συνδεθεί πρόσφατα στον Λογαριασμό σας Google.
 4. Επιλέξτε Διαχείριση όλων των συσκευών .
 5. Επιλέξτε το Chromebook σας από τη λίστα.
 6. Στη σελίδα της συσκευής, θα πρέπει να δείτε την τρέχουσα κατάσταση του Chromebook σας. Θα πρέπει επίσης να μπορείτε να δείτε την πιο πρόσφατη τοποθεσία του στην Πρόσφατη δραστηριότητα .
 7. Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε το Chromebook σας χρησιμοποιώντας το Find My Chromebook, μπορείτε να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας Google για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας.
 8. Εάν καταφέρετε να βρείτε τη συσκευή σας, ίσως θέλετε να κάνετε powerwash (επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων) το Chromebook σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει εγκατασταθεί τίποτα ανεπιθύμητο σε αυτό.

Πώς να αποσυνδεθείτε από τον Λογαριασμό σας Google σε ένα χαμένο ή κλεμμένο Chromebook

Εάν δεν μπορέσατε να βρείτε τη συσκευή που λείπει χρησιμοποιώντας το Find My Chromebook, μπορεί να ανησυχείτε ότι κάποιος άλλος μπορεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας Google και στα προσωπικά σας δεδομένα. Ευτυχώς, είναι εύκολο να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας Google εξ αποστάσεως για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας και να αποτρέψετε την πρόσβαση οποιουδήποτε άλλου σε αυτά. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

 1. Σε άλλη συσκευή, όπως υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google.
 2. Επιλέξτε Ασφάλεια από τον αριστερό πίνακα.
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στις συσκευές σας και θα δείτε μια λίστα με όλες τις συσκευές που έχουν συνδεθεί πρόσφατα στον Λογαριασμό σας Google.
 4. Επιλέξτε Διαχείριση όλων των συσκευών .
 5. Επιλέξτε το Chromebook που λείπει από τη λίστα συσκευών.
 6. Κάτω από το όνομα της συσκευής σας, κάντε κλικ στο κουμπί Έξοδος για να αποσυνδεθείτε από τον Λογαριασμό σας Google στο Chromebook που λείπει.
 7. Ο λογαριασμός σας θα αποσυνδεθεί, επομένως οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί το Chromebook σας θα χρειαστεί τον κωδικό πρόσβασής σας για να συνδεθεί στον λογαριασμό σας Google.

Ρύθμιση της απομακρυσμένης πρόσβασης στο Chromebook σας

Εάν γνωρίζετε ότι ταξιδεύετε σε μια περιοχή όπου υπάρχει ιδιαίτερα υψηλός κίνδυνος απώλειας ή κλοπής του Chromebook σας, ίσως θελήσετε να ρυθμίσετε την απομακρυσμένη πρόσβαση εκ των προτέρων, ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτό από άλλον υπολογιστή. Αυτή είναι μια εξαιρετική δυνατότητα, αλλά θα πρέπει να τη ρυθμίζετε χρησιμοποιώντας το Chromebook σας εκ των προτέρων κάθε φορά που σκοπεύετε να τη χρησιμοποιήσετε.

 1. Στον υπολογιστή σας με Windows (αυτόν από τον οποίο θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Chromebook), εκκινήστε το Chrome και μεταβείτε στον ιστότοπο της Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας Google Chrome .
 2. Επιλέξτε Απομακρυσμένη πρόσβαση από το αριστερό μενού.
 3. Στο πλαίσιο Ρύθμιση απομακρυσμένης πρόσβασης , κάντε κλικ στο μπλε τρίγωνο (δείχνει προς τα κάτω) για να ανοίξετε μια καρτέλα Chrome Web Store.
 4. Επιλέξτε Προσθήκη στο Chrome για να εγκαταστήσετε την επέκταση Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας Chrome και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προσθήκη επέκτασης για επιβεβαίωση.
 5. Στο πλαίσιο Έτοιμο για εγκατάσταση, επιλέξτε Αποδοχή και Εγκατάσταση και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ναι για επιβεβαίωση.
 6. Μόλις γίνει λήψη του πακέτου προγράμματος εγκατάστασης, ανοίξτε το και ακολουθήστε τις υποδείξεις που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.
 7. Ονομάστε τον κεντρικό υπολογιστή σας και επιλέξτε Επόμενο .
 8. Εισαγάγετε ένα PIN και, στη συνέχεια, επιλέξτε Έναρξη .
 9. Για να κάνετε κοινή χρήση της οθόνης με άλλον υπολογιστή, επιλέξτε την επέκταση Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας Chrome από τη γραμμή εργαλείων του Chrome.
 10. Στη συνέχεια, στο Chromebook σας, μεταβείτε στον ιστότοπο της Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας Google Chrome και επιλέξτε Πρόσβαση στον υπολογιστή μου > Απομακρυσμένη πρόσβαση .
 11. Επιλέξτε τον υπολογιστή στον οποίο έχετε ήδη ρυθμίσει την απομακρυσμένη πρόσβαση και, στη συνέχεια, εισαγάγετε το PIN που ρυθμίσατε νωρίτερα.
 12. Επιλέξτε το βέλος για σύνδεση.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να χάσετε το Chromebook σας στα ταξίδια σας — εκτός από το να το κλέψουν, δηλαδή. Εάν αυτό σας έχει συμβεί, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Η λειτουργία Find My Chromebook θα σας διευκολύνει να εντοπίσετε το χαμένο ή κλεμμένο Chromebook σας με λίγα μόνο κλικ — και είναι μόνο ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα Chromebook.

Στη χειρότερη περίπτωση, εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τη συσκευή που λείπει, μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε το Chromebook σας για να προστατεύσετε τον Λογαριασμό και τα δεδομένα σας Google. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την απομακρυσμένη πρόσβαση εκ των προτέρων εάν πιστεύετε ότι το Chromebook σας θα κινδυνεύει ενώ ταξιδεύετε. Πριν ξεκινήσετε, γιατί να μην δείτε αυτές τις 12 συμβουλές και κόλπα για το Chromebook;

Διαβάστε επίσης:Πώς να διορθώσετε το σφάλμα αποτυχημένης κλήσης απομακρυσμένης διαδικασίας στα Windows 11

Συνδέστε το τηλέφωνό σας Android στο Chromebook για να το ξεκλειδώσετε και να στείλετε μηνύματα

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *