Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή HP για Windows 11

Μπορεί να βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου πρέπει να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του εκτυπωτή HP, χωρίς να παγιδευτείτε σε έναν ιστό πολύπλοκων τεχνικών ζητημάτων.

Η HP διαθέτει μια διαδικασία με επίκεντρο τον χρήστη για τη λήψη και την εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης εκτυπωτή, η οποία σας βοηθά να ρυθμίσετε και να την προσαρμόσετε στη ροή εργασίας σας.

Λήψη και εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης χρησιμοποιώντας το Windows Update

Μπορείτε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης εκτυπωτή HP γρήγορα στα Windows 11 με τη δυνατότητα Windows Update.

  1. Στη γραμμή αναζήτησης των Windows, πληκτρολογήστε Windows Update και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις Windows Update από τα αποτελέσματα αναζήτησης.
  2. Στο επάνω μέρος αυτής της σελίδας, κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος για ενημερώσεις . Από προεπιλογή, τα Windows ελέγχουν αυτόματα για ενημερώσεις σε τακτική βάση. Σε αυτήν την περίπτωση, η επιλογή Έλεγχος για ενημερώσεις δεν θα εμφανιστεί, επομένως μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.
  3. Αφού τα Windows ολοκληρώσουν τον έλεγχο για ενημερώσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Επιλογές για προχωρημένους .
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Πρόσθετες επιλογές και επιλέξτε την επιλογή Προαιρετικές ενημερώσεις .
  5. Εάν υπάρχουν διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης για λήψη, θα δείτε μια επιλογή Ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης . Κάντε κλικ σε αυτό για να το αναπτύξετε.
  6. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο σχετικό πρόγραμμα οδήγησης εκτυπωτή, εάν υπάρχει διαθέσιμο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη και εγκατάσταση .

Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, η εγκατάσταση θα ξεκινήσει αυτόματα. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής HP είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, είτε μέσω καλωδίου USB είτε μέσω τοπικού δικτύου

Λήψη και εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης από τον ιστότοπο του κατασκευαστή

Εάν δεν βλέπετε το κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης για τον εκτυπωτή σας HP από το Windows Update, η επόμενη πηγή που θα θέλετε να ελέγξετε είναι ο ιστότοπος υποστήριξης πελατών HP.

  1. Μεταβείτε στη σελίδα Λήψη λογισμικού και προγράμματος οδήγησης από την επίσημη τοποθεσία υποστήριξης πελατών της HP.
  2. Στη συνέχεια, αναζητήστε το όνομα του προϊόντος σας στο πλαίσιο αναζήτησης για να εντοπίσετε τον εκτυπωτή σας. Στα δεξιά του πλαισίου αναζήτησης, η HP παρέχει ορισμένα παραδείγματα όπου μπορείτε να βρείτε το όνομα του προϊόντος στον εκτυπωτή σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε το όνομα του εκτυπωτή σας από τη λίστα εκτυπωτών.
  3. Αφού βρείτε τον εκτυπωτή σας, βρείτε το πρόγραμμα οδήγησης που θέλετε να εγκαταστήσετε και κάντε κλικ στο Λήψη .

Μόλις γίνει λήψη του προγράμματος οδήγησης, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε. Κάντε κλικ στο αρχείο για να το ανοίξετε και ο οδηγός θα σας οδηγήσει στη διαδικασία. Η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά ανάλογα με το σύστημά σας και το μέγεθος του αρχείου. Μην κλείνετε το παράθυρο εγκατάστασης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Επανεγκαταστήστε τον εκτυπωτή

Στις περισσότερες σύγχρονες συσκευές, η λήψη και η εγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης εκτυπωτή γίνεται αυτόματα. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα τρέχοντα προγράμματα οδήγησης και δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε, μια νέα αρχή μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πιο ενημερωμένα διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην ενότητα Εκτυπωτές και σαρωτές και επιλέξτε Κατάργηση δίπλα στον εκτυπωτή. Από εκεί, επιλέξτε Προσθήκη συσκευής και προχωρήστε ξανά στη διαδικασία εγκατάστασης. Στη συνέχεια, τα προγράμματα οδήγησης θα επανεγκατασταθούν.

Απλοποίηση της εγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης εκτυπωτή HP στα Windows 11

Η λήψη και η εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης εκτυπωτή HP σε υπολογιστή με Windows 11 είναι μια απλή διαδικασία, υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθήσετε τα σωστά βήματα. Είτε χρησιμοποιείτε το Windows Update για αυτόματη λήψη και εγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης είτε για μη αυτόματη λήψη τους από τον ιστότοπο υποστήριξης πελατών της HP, και οι δύο μέθοδοι είναι αποτελεσματικές και φιλικές προς το χρήστη. Να θυμάστε ότι η χρήση ενημερωμένων προγραμμάτων οδήγησης είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της βέλτιστης απόδοσης και λειτουργικότητας του εκτυπωτή HP.

Περιστασιακά, μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε ζητήματα που απαιτούν την πλήρη επανεγκατάσταση του εκτυπωτή. Βεβαιωθείτε πάντα ότι ο εκτυπωτής σας είναι σωστά εγκατεστημένος και διαμορφωμένος για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Εάν αντιμετωπίσετε οποιεσδήποτε επιπλοκές, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από την Υποστήριξη πελατών της HP . Σε τελική ανάλυση, ο στόχος είναι να έχετε έναν εκτυπωτή που να λειτουργεί ομαλά που να διευκολύνει την παραγωγικότητά σας και όχι να την εμποδίζει.

Διαβάστε επίσης:Πώς να διορθώσετε το σφάλμα κατάστασης «Σφάλμα – Εκτύπωση» στα Windows

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Windows Update 0x8007001d

Πώς να κατεβάσετε όλα τα τραγούδια στη βιβλιοθήκη μουσικής Apple

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *