Γιατί λαμβάνω ειδοποιήσεις όταν κάποιος δημοσιεύει στο Facebook

Γιατί λαμβάνω ειδοποιήσεις όταν κάποιος δημοσιεύει στο Facebook

Το Facebook εξακολουθεί να είναι η πιο προτιμώμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για σύνδεση με φίλους και οικογένεια. Ωστόσο, οι συνεχείς ειδοποιήσεις κάθε φορά που κάποιος δημοσιεύει στην πλατφόρμα μπορεί να σας ενοχλήσει και να σας εκνευρίσει. Θα σκεφτόσασταν να απενεργοποιήσετε εντελώς τις ειδοποιήσεις, αλλά δεν θα θέλατε να χάσετε σημαντικές. Ωστόσο, είναι φυσικό να αναρωτιέστε γιατί το Facebook σας στέλνει ειδοποιήσεις κάθε φορά που κάποιος προσθέτει μια νέα ανάρτηση. Να γιατί λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν κάποιος δημοσιεύει στο Facebook και συμβουλές για να σταματήσετε τη συμπεριφορά.

Συμπεριφορά ειδοποιήσεων στο Facebook

Από προεπιλογή, το Facebook ενεργοποιεί τις ειδοποιήσεις για όλες τις δραστηριότητες στην πλατφόρμα. Για παράδειγμα, λαμβάνετε ειδοποιήσεις push για σχόλια, επισημάνσεις “μου αρέσει” και αντιδράσεις σε αναρτήσεις, υπενθυμίσεις, αιτήματα φίλων, γενέθλια, εκδηλώσεις, αγορά, έρανο, εκδηλώσεις, σελίδες και άλλα. Για ορισμένες δραστηριότητες, λαμβάνετε επίσης ειδοποιήσεις για τον καταχωρημένο αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση email σας.

Εάν κάποιοι από τους φίλους σας είναι ενεργοί στην πλατφόρμα, ενδέχεται να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν ενημερώνουν την κατάστασή τους ή μοιράζονται μια φωτογραφία. Ενώ η λήψη αυτών των ειδοποιήσεων είναι χρήσιμη κατά καιρούς, οι συχνές ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σπαταλούν τις ώρες εργασίας σας.

Ευτυχώς, το Facebook σάς επιτρέπει να τροποποιείτε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων στο τηλέφωνο και στον ιστό σας. Ας ξεκινήσουμε με τις εφαρμογές για κινητά και ας προχωρήσουμε στην επιφάνεια εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε πολλά προφίλ στο Facebook

Σταματήστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν κάποιος δημοσιεύει στο Facebook

Οι προεπιλεγμένες ειδοποιήσεις στο Facebook μπορούν να σας βομβαρδίσουν με συνεχείς ειδοποιήσεις στο τηλέφωνο. Αυτό μπορεί να σας δελεάσει να απενεργοποιήσετε εντελώς τις ειδοποιήσεις. Ωστόσο, προτού χάσετε σημαντικές ειδοποιήσεις από άλλες εφαρμογές, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω βήματα για να σταματήσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες των φίλων σας στο Facebook.

Facebook για iOS

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Facebook στο iPhone και μεταβείτε στην επιλογή Μενού στην κάτω δεξιά γωνία.

2. Επεκτείνουν Ρυθμίσεις & Απόρρητο επιλέγω Ρυθμίσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω επιλέξτε να Ειδοποιήσεις.

3. Επιλέγω Ενημερώσεις από φίλους.

4. Απενεργοποιήστε το Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις στο Facebook εναλλαγή.

Μετά από αυτό, δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις κάθε φορά που κάποιος δημοσιεύει στο Facebook. Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook σε iPad, τα βήματα είναι σχεδόν ίδια.

Facebook για Android

Το Android υποστηρίζει κανάλια ειδοποιήσεων και σε αντίθεση με το iOS, δεν χρειάζεται να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Facebook για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο από το μενού πληροφοριών της εφαρμογής. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε τροποποιήσεις.

1. Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής Facebook και ανοίξτε το μενού πληροφοριών.

2. Παρακέντηση Ειδοποιήσεις.

3. Παρακέντηση Ενημερώσεις από φίλους. Απενεργοποιήστε το Εμφάνιση ειδοποιήσεων μεταβάλλω.

Δεδομένου ότι η επιλογή είναι ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα Android, μπορείτε επίσης να κάνετε άλλες τροποποιήσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε σίγαση ενημερώσεων από φίλους, να αλλάξετε τον ήχο ειδοποίησης, να απενεργοποιήσετε τη δόνηση και πολλά άλλα. Αυτές οι επιλογές είναι διαθέσιμες για κάθε κανάλι ειδοποιήσεων στο Facebook.

Η συνήθης μέθοδος για να αλλάξετε ή να τροποποιήσετε τις ειδοποιήσεις του Facebook είναι επίσης διαθέσιμη μέσω των ρυθμίσεων της εφαρμογής. Ας τα περάσουμε γρήγορα.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Facebook και πατήστε το εικονίδιο μενού στην επάνω δεξιά γωνία.

2. Επεκτείνουν Ρυθμίσεις και απόρρητο επιλέξτε Ρυθμίσεις από το αναπτυσσόμενο μενού και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να επιλέξετε Ειδοποιήσεις.

3. Επιλέγω Ενημερώσεις από φίλους. Απενεργοποιήστε την επιλογή από το παρακάτω μενού.

Τα βήματα είναι παρόμοια για την εφαρμογή Facebook σε tablet Android.

Facebook για Web

Το Facebook διαθέτει μια πλούσια σε δυνατότητες έκδοση ιστού που είναι χρήσιμη όταν περνάτε πολλές ώρες στην επιφάνεια εργασίας. Ωστόσο, εάν έχετε ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις για το Facebook στον ιστό, ενδέχεται να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν κάποιος δημοσιεύει δημοσιεύσεις στην πλατφόρμα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να σταματήσετε τη συμπεριφορά.

1. Ανοίξτε το Facebook στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού και κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία.

Επισκεφτείτε το Facebook

2. Επεκτείνουν Ρυθμίσεις και απόρρητο. Επιλέγω Ρυθμίσεις.

3. Επιλέγω Ειδοποιήσεις σύμφωνα με το Προτιμήσεις μενού.

4. Επεκτείνουν Ενημερώσεις από φίλους.

5. Απενεργοποιήστε το Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις στο Facebook εναλλαγή.

Λάβετε ειδοποιήσεις από συγκεκριμένους φίλους στο Facebook

Τα παραπάνω βήματα απενεργοποιούν πλήρως τις ειδοποιήσεις για τις δραστηριότητες των φίλων σας. Ωστόσο, για να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για κάποιον στο Facebook, προσθέστε τον στη λίστα κλειστών φίλων.

Πρώτα, φροντίστε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για Ενημερώσεις για φίλους (ελέγξτε τα παραπάνω βήματα για να επαναφέρετε την απόφασή σας) και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Ανοίξτε το Facebook στο τηλέφωνό σας και μεταβείτε στο προφίλ του φίλου σας.

2. Παρακέντηση Οι φιλοι και επιλέξτε Επεξεργασία λιστών φίλων.

3. Παρακέντηση Στενοί φίλοι και χτυπήστε Εγινε.

Επαναλάβετε το ίδιο και για άλλους φίλους από τους οποίους θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν μοιράζεστε κάτι στο Facebook. Έχετε επίσης την επιλογή να μοιράζεστε αναρτήσεις και ενημερώσεις μόνο με στενούς φίλους.

Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook στον ιστό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε μια λίστα κλειστών φίλων.

1. Επισκεφτείτε το Facebook στον Ιστό και ανοίξτε το προφίλ του φίλου σας.

2. Επιλέγω Οι φιλοι και κάντε κλικ Επεξεργασία λίστας φίλων.

3. Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα Στενοί φίλοι.

Επαναλάβετε το ίδιο και για άλλους φίλους και είστε έτοιμοι.

Διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις σας στο Facebook

Ενώ το Facebook ενεργοποιεί όλες τις ειδοποιήσεις από προεπιλογή, είναι καλό να δούμε την εταιρεία να προσφέρει πολλές επιλογές για να τις τροποποιήσετε με βάση τις προτιμήσεις σας. Τι περιμένεις? Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις από ενοχλητικούς φίλους στο Facebook.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: 8 Διορθώσεις για κάποιο σφάλμα στο Facebook

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *