λήψη της κεραίας τηλεόρασης και πώς να τη βελτιώσουν

5 τρόποι με τους οποίους οι χρήστες βλάπτουν τη λήψη της κεραίας τηλεόρασης και πώς να τη βελτιώσουν

Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν Κεραία τηλεόρασης σαρώνουν για κανάλια και παρακολουθούν όποιες εκπομπές λαμβάνουν, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που συχνά παραβλέπονται και μπορούν να βελτιώσουν τα τηλεοπτικά σήματα.

Συχνά, υπάρχουν χαμένα βήματα που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη λήψη, γεγονός που θα επιτρέψει τη λήψη πολλών περισσότερων τηλεοπτικών σταθμών.

Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως η μη σωστή τοποθέτηση της κεραίας και η μη χρήση τροφοδοτούμενου διαχωριστή.

Παρακάτω, παραθέτουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη ή τα πιο παράβλεψη βήματα που μπορεί να περιορίζουν τη λήψη της τηλεόρασής σας.

Μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο εάν γνωρίζετε εκ των προτέρων πόσα κανάλια πρέπει να λαμβάνετε, ώστε να γνωρίζετε τι να περιμένετε και τι να αναζητήσετε.

Ιστοσελίδες όπως antennaweb.orgχάρτες λήψης fccdtv και rabbitears.info μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πού βρίσκονται οι πλησιέστεροι πύργοι εκπομπής.

Αποποίηση ευθυνών techvortex.eu

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να ονομάσετε μια περιοχή στο Excel

5 τρόποι με τους οποίους οι χρήστες ανακατεύουν τη λήψη της κεραίας και πώς να τη βελτιώσουν

    • Η κεραία τηλεόρασης δεν έχει τοποθετηθεί σωστά


Μια κεραία τηλεόρασης που δεν έχει τοποθετηθεί σωστά δεν θα λειτουργήσει όσο θα έπρεπε.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείται κατευθυντική κεραία τηλεόρασης.

Μια κατευθυντική κεραία τηλεόρασης πρέπει να είναι στραμμένη απευθείας στην πηγή για να λαμβάνεται καλό σήμα.

Υπάρχουν πανκατευθυντικές κεραίες τηλεόρασης που μπορούν να λάβουν σήμα από οποιαδήποτε κατεύθυνση, αλλά δεν λειτουργούν καλά όταν το σήμα είναι μακριά.

Πολλοί άνθρωποι συχνά στρέφουν την κεραία τους προς την πλησιέστερη πόλη, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι μπορεί στην πραγματικότητα να μαζεύουν αναμεταδότες εκπομπής από άλλη κατεύθυνση.

Η κεραία μπορεί επίσης να συντονιστεί με μια προσέγγιση δοκιμής και σφάλματος, περιστρέφοντας τη σάρωση της κεραίας για σταθμούς και, στη συνέχεια, επαναλαμβάνοντας.

    • Ομοαξονικό καλώδιο χαμηλής ποιότητας


Εάν χρησιμοποιείτε ομοαξονικό καλώδιο χαμηλής ποιότητας, μπορεί να προκαλέσει απώλεια σήματος, η οποία θα περιορίσει τη λήψη.

Οι κεραίες χαμηλού κόστους μπορούν συχνά να συνοδεύονται από ομοαξονικό καλώδιο κακής ποιότητας, όπως το φθηνό RG59, για εξοικονόμηση κόστους.

Το καλώδιο που είναι ενσωματωμένο σε πολλές επίπεδες κεραίες είναι επίσης λεπτό και μπορεί να υποβαθμίσει σημαντικά ένα σήμα.

Συνιστάται ένα ομοαξονικό καλώδιο καλής ποιότητας, όπως το καλώδιο τετραπλής θωράκισης RG6 για την καλύτερη δυνατή λήψη.

    • Χρήση ενός χωριστή χωρίς τροφοδοσία


Η χρήση ενός διαχωριστή χωρίς τροφοδοσία προσθέτει μια πολύ περιορισμένη ώθηση που μπορεί να προσθέσει ένας καλός τροφοδοτούμενος διαχωριστής ή ενισχυτής.

Εκτός αν υπάρχει προενισχυτής στην κεραία, ένας κανονικός διαχωριστής χωρίς τροφοδοσία έχει απώλεια σήματος σε κάθε έξοδο.

Εάν έχετε πολλές τηλεοράσεις, μπορεί να είναι χειρότερο και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν τροφοδοτούμενο διαχωριστή.

Κάθε τηλεόραση που χρησιμοποιείται είναι μια αποστράγγιση του σήματος που μπορεί να διορθώσει ένας τροφοδοτούμενος ενισχυτής ή διαχωριστής.

    • Χρήση της λανθασμένης κεραίας


Η χρήση της λάθος κεραίας για την περιοχή σας είναι ένα συνηθισμένο λάθος που μπορεί να μειώσει σημαντικά τη λήψη της τηλεόρασής σας.

Οι κεραίες είναι πολύ συγκεκριμένες για την περιοχή και το μοντέλο που χρειάζεστε εξαρτάται από τις συχνότητες και την ισχύ του σήματος στην περιοχή σας.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι σε αγροτικές περιοχές ή περιοχές με πολλά δέντρα αγοράζουν συχνά μικρές κατευθυντικές κεραίες, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι αυτές οι κεραίες μπορεί να μην είναι αρκετά ισχυρές για τα αδύναμα σήματα στην περιοχή τους. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κακή λήψη και περιορισμένο αριθμό καναλιών.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να δημιουργήσουν μια κεραία που διεκδικεί ένα συγκεκριμένο εύρος χωρίς να κατανοούν ότι αυτό το εύρος ενδέχεται να μην ισχύει για τη συγκεκριμένη τοποθεσία τους λόγω παραγόντων όπως εμπόδια ή ισχύς σήματος.

Εάν ζείτε σε μια αγροτική περιοχή, είναι συνήθως καλύτερο να πάρετε μια καλή κατευθυντική κεραία και να την καλέσετε λανθασμένα.
Εάν ζείτε σε μια πόλη κοντά στους πύργους εκπομπής, μια πανκατευθυντική κεραία μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.

    • Μη χρήση προενισχυτή


Ο προενισχυτής είναι ένας ενισχυτής σήματος που βρίσκεται στην κεραία και ενισχύει το σήμα πριν πάει σε ένα σπίτι.

Αυτό μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα του σήματος και οι δέκτες τηλεόρασης του σταθμού μπορούν να ανιχνεύσουν σε μια τηλεοπτική σάρωση.

Συχνά, ένας προενισχυτής χρησιμοποιείται μαζί με έναν ενισχυτή σε κάθε τηλεόραση ή ξεχωριστά.

Εάν ο προενισχυτής δεν ενισχύει αρκετά το πάπλωμα σήματος, μπορεί να προστεθεί ένας ενισχυτής σε κάθε τηλεόραση ανάλογα με τις ανάγκες.

Η χρήση προενισχυτή είναι μια πολύ καλή μέθοδος χαμηλού κόστους για τη λήψη περισσότερων τηλεοπτικών καναλιών.

Περίληψη
Η εγκατάσταση μιας κεραίας τηλεόρασης για να παρακολουθείτε δωρεάν υπερ-αέρα εκπομπές είναι ένα μεγάλο όφελος για όποιον έχει απαλλαγεί από την καλωδιακή ή δορυφορική τηλεόραση.

Μετά τη ρύθμιση μιας κεραίας, μπορούν να γίνουν αρκετά πράγματα για να βελτιωθούν δραματικά τα σήματα που λαμβάνονται.

Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος είναι η λανθασμένη τοποθέτηση της κεραίας της τηλεόρασης.

Θα πρέπει να καλέσετε σωστά την κεραία για να έχετε την καλύτερη λήψη.

Το ομοαξονικό καλώδιο χαμηλής ποιότητας μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα, αλλά συνιστάται ένα ομοαξονικό καλώδιο τετραπλής θωράκισης καλής ποιότητας RG6 για την καλύτερη λήψη.

Η χρήση ενός διαχωριστή χωρίς τροφοδοσία είναι ένα άλλο λάθος που μπορεί να έχει λιγότερο από ιδανική λήψη.

Επίσης, η χρήση προενισχυτή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το σήμα που αποστέλλεται σε ένα σπίτι ή ένα κτίριο.

Αποποίηση ευθυνών techvortex.eu

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο εμπορικού σήματος (™) στο iPhone ή το iPad σας

Ποια εφαρμογή μηνυμάτων παίρνει το στέμμα;

Πώς να παρακολουθήσετε ζωντανή τηλεόραση στο FireStick 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *