αδυναμία αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

7 καλύτερες λύσεις για την αδυναμία αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με χρήση της εφαρμογής αλληλογραφίας σε Mac

Η προεπιλεγμένη εφαρμογή πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Apple κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς κατά τη διαχείριση των email στο Mac. Όπως και άλλα προγράμματα-πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως το Outlook και το Gmail, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε λειτουργίες όπως η ρύθμιση ενός μηνύματος εκτός γραφείου κάθε φορά που βγαίνετε εκτός σύνδεσης.

Αλλά αυτή η ανάρτηση ασχολείται με ένα βασικό πρόβλημα που μπορεί να σας ενοχλήσει κατά τη χρήση του Apple Mail – δεν μπορείτε να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο, αυτή η ανάρτηση θα μοιραστεί τις καλύτερες διορθώσεις όταν δεν μπορείτε να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Mail στο Mac σας.

Αποποίηση ευθυνών techvortex.eu

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Apple Mail εναντίον Microsoft Outlook: Τι είναι καλύτερο;

1. Ελέγξτε τη Σύνδεση διακομιστή

Η εφαρμογή Mail σάς επιτρέπει να ελέγχετε την κατάσταση της σύνδεσης του διακομιστή σας. Το πρόγραμμα-πελάτης email σας πρέπει να είναι συνδεδεμένο με το διακομιστή email για να στέλνετε και να λαμβάνετε email χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα email. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε το ίδιο.

Βήμα 1: Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Command + Spacebar για να ανοίξετε την Αναζήτηση Spotlight, πληκτρολογήστε Ταχυδρομείο, και πατήστε Επιστροφή.

ανοίξτε την εφαρμογή αλληλογραφίας για Mac

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Παράθυρο.

γραμμή μενού παραθύρου εφαρμογή αλληλογραφίας για mac

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο Connection Doctor.

εφαρμογή αλληλογραφίας γιατρού σύνδεσης για mac

Βήμα 4: Ελέγξτε εάν ο λογαριασμός email σας είναι συνδεδεμένος με τον διακομιστή. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο Check Again για να επιβεβαιώσετε το ίδιο.

σύνδεση αλληλογραφίας γιατρός mac

2. Ελέγξτε τις Ρυθμίσεις διακομιστή SMTP

Εάν δείτε το σφάλμα “Δεν είναι δυνατή η αποστολή μηνύματος με χρήση του διακομιστή” στο Apple Mail στο Mac σας, πρέπει να ελέγξετε και να επαληθεύσετε τις ρυθμίσεις του διακομιστή SMTP. Το SMTP ή το Simple Mail Transfer Protocol βοηθά τους υπολογιστές και τους διακομιστές να ανταλλάσσουν email. Εάν τα email σας δεν παραδίδονται, θα πρέπει να επαληθεύσετε εάν χρησιμοποιείτε τον απαιτούμενο διακομιστή για τον λογαριασμό email σας. Πρέπει να ελέγξετε τις ρυθμίσεις διαμόρφωσης του διακομιστή SMTP.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Mail στο Mac σας.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Mail στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Βήμα 3: Επιλέξτε την καρτέλα Λογαριασμοί και επιλέξτε τον λογαριασμό email σας από το αριστερό μενού.

Βήμα 4: Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις διακομιστή.

ρυθμίσεις διακομιστή εφαρμογή αλληλογραφίας mac

Βήμα 5: Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Επεξεργασία λίστας διακομιστών SMTP.

επεξεργασία λίστας διακομιστών smtp app mail mac

Βήμα 6: Επιλέξτε τον διακομιστή SMTP που χρησιμοποιεί ο λογαριασμός email σας και επαληθεύστε τις πληροφορίες που εμφανίζονται.

Μπορείτε να αφαιρέσετε διπλότυπους διακομιστές επιλέγοντάς τους και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Μείον.

καταργήστε την εφαρμογή αλληλογραφίας διακομιστή SMTP για mac

Βήμα 7: Κάντε κλικ στο Advanced και βεβαιωθείτε ότι όλα τα πεδία ταιριάζουν με τις πληροφορίες που παρέχονται από τον διακομιστή του λογαριασμού email σας.

σύνθετες ρυθμίσεις λίστα διακομιστών smtp mail app mac

Βήμα 8: Αφού επιβεβαιωθεί, κάντε κλικ στο Ok και δοκιμάστε να στείλετε ένα email στον εαυτό σας για να ελέγξετε εάν το πρόβλημα έχει λυθεί.

επιβεβαιώστε τις ρυθμίσεις διακομιστή smtp mail app mac

3. Απενεργοποιήστε το Τείχος προστασίας

Ένα τείχος προστασίας στο Mac σας αποτρέπει την ανεπιθύμητη επαφή από άλλους υπολογιστές ενώ είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Το Mac σας σάς επιτρέπει να περιορίσετε ορισμένες εφαρμογές χρησιμοποιώντας το Τείχος προστασίας και να διασφαλίσετε ότι το Apple Mail δεν έχει προστεθεί στη λίστα. Παρόλο που επιτρέπεται η πρόσβαση σε εφαρμογές συστήματος όπως το Apple Mail μέσω του Τείχους προστασίας, θα πρέπει να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε το ίδιο εάν η εφαρμογή δεν στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά τα λαμβάνει.

Βήμα 1: Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Command + Spacebar για να ανοίξετε την Αναζήτηση Spotlight, πληκτρολογήστε Προηγμένες ρυθμίσεις τείχους προστασίας, και πατήστε Επιστροφή.

τείχος προστασίας προηγμένες ρυθμίσεις mac

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Τείχος προστασίας.

ρυθμίσεις τείχους προστασίας mac

Βήμα 3: Κάντε κλικ στις Επιλογές.

τείχος προστασίας επιλογών mac

Βήμα 4: Εάν έχει προστεθεί η εφαρμογή Mail, βεβαιωθείτε ότι επιτρέπονται οι εισερχόμενες συνδέσεις.

επιτρέψτε τις εισερχόμενες συνδέσεις firewall mac

Κλείστε τις Ρυθμίσεις και ανοίξτε το Apple Mail για να ελέγξετε εάν το πρόβλημα έχει λυθεί.

4. Συνδεθείτε σε Wi-Fi 5 GHz

Εάν τα email σας έχουν κολλήσει στα Εξερχόμενα, σας προτείνουμε να μεταβείτε σε ζώνη συχνοτήτων 5 GHz στο Mac σας. Αυτό είναι χρήσιμο ειδικά όταν στέλνετε αρχεία μεγάλου μεγέθους μέσω email στις επαφές σας. Θα απαιτούσατε περισσότερο εύρος ζώνης Διαδικτύου σε τέτοιες περιπτώσεις. Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στην ανάρτησή μας για να μάθετε πώς να επιλέξετε το καλύτερο κανάλι Wi-Fi στο Mac σας για τις καλύτερες ταχύτητες Διαδικτύου.

5. Αναγκαστική έξοδος και επανεκκίνηση της εφαρμογής αλληλογραφίας

Μπορείτε να αναγκάσετε να σταματήσετε και να επανεκκινήσετε την εφαρμογή Mail για να της δώσετε μια νέα αρχή στο Mac σας, εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα.

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε Force Quit.

Βήμα 2: Επιλέξτε την εφαρμογή Mail και κάντε κλικ στο κουμπί Force Quit.

αναγκαστική έξοδος από την εφαρμογή αλληλογραφίας mac 3

Βήμα 3: Επανεκκινήστε το Apple Mail και ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει λυθεί.

6. Ενημερώστε την εφαρμογή αλληλογραφίας

Η τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής Mail στο Mac σας ενδέχεται να έχει ορισμένα σφάλματα που προκαλούν αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε να ενημερώσετε την εφαρμογή εγκαθιστώντας μια νέα έκδοση του macOS.

Βήμα 1: Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Command + Spacebar για να ανοίξετε την Αναζήτηση Spotlight, πληκτρολογήστε Ελέγξτε για ενημερώσεις λογισμικού, και πατήστε Επιστροφή.

ελέγξτε για ενημερώσεις λογισμικού Mac 1

Βήμα 2: Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση.

Βήμα 3: Μετά από αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Mail και ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει λυθεί.

7. Χρησιμοποιήστε την ασφαλή λειτουργία

Εάν καμία από τις λύσεις δεν έχει λειτουργήσει, προτείνουμε να εκκινήσετε το Mac σας σε ασφαλή λειτουργία για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με την εφαρμογή Mail. Αυτό θα αποτρέψει την παρεμβολή εφαρμογών τρίτων και θα ελέγξει εάν οι εφαρμογές συστήματος όπως το Apple Mail λειτουργούν σωστά. Διαβάστε την ανάρτησή μας για να μάθετε πώς να εκκινείτε το Mac σας σε ασφαλή λειτουργία.

Αποστολή email σε Mac

Αυτές οι λύσεις θα βοηθήσουν όταν η Apple Mail δεν στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Mac σας. Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εφαρμογή Αλληλογραφία για να σταματήσετε να λαμβάνετε ανεπιθύμητα ή ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αποποίηση ευθυνών techvortex.eu

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: 5 καλύτερες εφαρμογές email για Mac

Πώς να εκτυπώσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Gmail

6 δημιουργικοί τρόποι για τη δημιουργία προτύπων email

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *