Οι κορυφαίες 7 επιδιορθώσεις για τους Χάρτες Google που δεν εμφανίζουν επισκεψιμότητα σε Android και iPhone

Ως εφαρμογή πλοήγησης, οι Χάρτες Google προσφέρουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες που σας βοηθούν να σχεδιάσετε το ταξίδι σας και να φτάσετε στον προορισμό σας με ασφάλεια. Ένα από αυτά είναι οι ενημερώσεις κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες σας βοηθούν να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις και να μειώνετε τον χρόνο ταξιδιού. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό επειδή οι Χάρτες Google δεν εμφανίζουν ενημερώσεις κυκλοφορίας στο Android ή το iPhone σας, αυτός ο οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει.

Η απουσία χρωματικών γραμμών κυκλοφορίας στους Χάρτες Google μπορεί να οδηγήσει σε περιττές καθυστερήσεις και να σας αναγκάσει να μεταβείτε σε εναλλακτική. Για να βοηθήσουμε, έχουμε παραθέσει μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα πρέπει να επαναφέρουν τις ενημερώσεις κυκλοφορίας που λείπουν στην εφαρμογή Χάρτες Google σε ελάχιστο χρόνο.

Πώς να αλλάξετε τη μέτρηση απόστασης σε KM ή Μίλια στο iPhone

Πώς να κάνετε τους Χάρτες Google την προεπιλεγμένη εφαρμογή πλοήγησης στο iPhone

1. Βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο κυκλοφορίας είναι ενεργοποιημένο

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι δεν έχετε απενεργοποιήσει κατά λάθος το επίπεδο κυκλοφορίας στους Χάρτες Google. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε τους Χάρτες Google στο Android ή το iPhone σας.

Βήμα 2: Πατήστε το εικονίδιο Επίπεδα (ένα τετράγωνο πάνω από ένα άλλο τετράγωνο) στην επάνω δεξιά γωνία. Στην ενότητα Λεπτομέρειες χάρτη, βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το πλακίδιο Κυκλοφορίας.

Επιστρέψτε στον χάρτη, θα δείτε πράσινες, πορτοκαλί και κόκκινες γραμμές που υποδεικνύουν την κατάσταση της κυκλοφορίας στους Χάρτες Google.

2. Βεβαιωθείτε ότι οι Χάρτες Google δεν βρίσκονται σε λειτουργία εκτός σύνδεσης

Η λειτουργία εκτός σύνδεσης στους Χάρτες Google μπορεί να είναι χρήσιμη όταν βρίσκεστε ή ταξιδεύετε σε μια περιοχή με κακή κάλυψη δεδομένων. Ενώ η λειτουργία εκτός σύνδεσης μπορεί να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα κίνησης σε αυτήν τη λειτουργία. Εάν οι Χάρτες Google λειτουργούν εκτός σύνδεσης, θα δείτε ένα εικονίδιο cloud με κάθετο.

Χάρτες Google σε λειτουργία εκτός σύνδεσης

Θα χρειαστεί να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στο διαδίκτυο για να αρχίσετε να βλέπετε ενημερώσεις κυκλοφορίας στους Χάρτες Google.

3. Οι πληροφορίες κυκλοφορίας ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες στην περιοχή σας

Ενώ οι Χάρτες Google παρέχουν ολοκληρωμένες πληροφορίες για την κυκλοφορία παγκοσμίως, υπάρχουν ορισμένες περιοχές όπου δεν εμφανίζει κίνηση για διάφορους λόγους. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ανεπαρκή δεδομένα, κυβερνητικούς κανονισμούς ή προσωρινές καταστάσεις όπως φυσικές καταστροφές.

Για παράδειγμα, Οι Χάρτες Google απενεργοποίησαν προσωρινά τα ζωντανά δεδομένα κυκλοφορίας στο Ισραήλ για την ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών. Εάν το πρόβλημα περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή, ενδέχεται να μην υπάρχει τίποτα λάθος με την εφαρμογή Χάρτες Google.

4. Αναγκαστικό Κλείσιμο και Ανοίξτε ξανά την εφαρμογή

Προσωρινά προβλήματα με την εφαρμογή Χάρτες Google θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη σωστή φόρτωσή της και την εμφάνιση δεδομένων κίνησης. Για να το διορθώσετε, μπορείτε να δοκιμάσετε να κλείσετε αναγκαστικά την εφαρμογή και να την ανοίξετε ξανά στο τηλέφωνό σας.

Για να κλείσετε αναγκαστικά τους Χάρτες Google στο Android, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής και πατήστε την επιλογή Αναγκαστική διακοπή στο κάτω μέρος.

Εάν διαθέτετε iPhone, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης (ή πατήστε το κουμπί Αρχική οθόνη δύο φορές) για να αποκτήσετε πρόσβαση στην εναλλαγή εφαρμογών. Στη συνέχεια, σύρετε προς τα πάνω στους Χάρτες Google για να κλείσετε την εφαρμογή.

Κλείστε τους Χάρτες Google στο iPhone

Ανοίξτε ξανά την εφαρμογή μετά από αυτό και ελέγξτε αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

5. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη των Χαρτών Google (Android)

Οι Χάρτες Google θα μπορούσαν να παρουσιάσουν δυσλειτουργία στο Android σας, εάν τα υπάρχοντα δεδομένα κρυφής μνήμης που σχετίζονται με την εφαρμογή έχουν καταστραφεί. Εάν συμβαίνει αυτό, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης των Χαρτών Google θα πρέπει να κάνει την εφαρμογή να εμφανίζει πληροφορίες κυκλοφορίας όπως πριν. Εδώ είναι τα βήματα για να κάνετε το ίδιο.

Βήμα 1: Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής Χάρτες Google και πατήστε το εικονίδιο “i” από το ανοιχτό μενού.

Πληροφορίες εφαρμογής Χαρτών Google σε Android

Βήμα 2: Μεταβείτε στην Αποθήκευση και πατήστε την επιλογή Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης στο κάτω μέρος.

6. Απεγκαταστήστε τις ενημερώσεις των Χαρτών Google και εγκαταστήστε τις ξανά (Android)

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε προβλήματα με τους Χάρτες Google είναι να απεγκαταστήσετε όλες τις ενημερώσεις του και να τις εγκαταστήσετε ξανά. Αυτό θα σας βοηθήσει να διορθώσετε προβλήματα που προκαλούνται από εσφαλμένη εγκατάσταση ή μη προσβάσιμα αρχεία εφαρμογής. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

Βήμα 1: Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής Χάρτες Google και πατήστε το εικονίδιο πληροφοριών από το μενού που ανοίγει.

Πληροφορίες εφαρμογής Χαρτών Google σε Android

Βήμα 2: Πατήστε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης ενημερώσεων.

Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερώσετε την εφαρμογή Χάρτες Google και ελέγξτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα.

7. Ενημερώστε την εφαρμογή (iPhone)

Οι Χάρτες Google ενδέχεται να μην εμφανίζουν ζωντανές πληροφορίες κυκλοφορίας στο iPhone σας, εάν χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση της εφαρμογής. Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να ενημερώσετε την εφαρμογή από το App Store, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Πλοήγηση με σαφήνεια

Όταν βασίζεστε στους Χάρτες Google για καθημερινές μετακινήσεις ή πλοήγηση σε άγνωστες περιοχές, η απουσία πληροφοριών κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο μπορεί να δημιουργήσει σημαντική ταλαιπωρία. Ας ελπίσουμε ότι η εφαρμογή των παραπάνω συμβουλών σας βοήθησε να διορθώσετε το πρόβλημα και να είστε ήσυχοι.

Διαβάστε επίσης :7 προηγμένες δυνατότητες των Χαρτών Google που το καθιστούν ηλεκτρικό εργαλείο ταξιδιού

Το Pinterest μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη επισκεψιμότητα στο ιστολόγιό σας 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *