Πώς να κάνετε τους Χάρτες Google την προεπιλεγμένη εφαρμογή πλοήγησης στο iPhone σας

Πώς να κάνετε τους Χάρτες Google την προεπιλεγμένη εφαρμογή πλοήγησης στο iPhone σας

Έχετε βαρεθεί να χρειάζεται να ανοίγετε χειροκίνητα τους Χάρτες Google όποτε χρειάζεστε οδηγίες; Βρίσκεις τον εαυτό σου χρησιμοποιώντας τον ίδιο προορισμό ξανά και ξανά, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύς χρόνος παρακάμπτοντας τα βήματα; Αν ναι, ίσως ήρθε η ώρα να ορίσετε τους Χάρτες Google ως προεπιλογή σας εφαρμογή πλοήγησης στο iPhone σας.

Οι Χάρτες Google προσθέτουν περισσότερα δεδομένα από τους Χάρτες της Apple. Το αποτέλεσμα είναι ακριβείς πληροφορίες για την κυκλοφορία και πιο γρήγορες διαδρομές που θα σας εξοικονομήσουν χρήματα βενζίνης. Οι Χάρτες Google σάς επιτρέπουν επίσης να προγραμματίσετε το ταξίδι σας, ακόμα κι αν περιλαμβάνει πολλές στάσεις. Η δρομολόγηση πολλαπλών στάσεων είναι κάτι που οι Χάρτες της Apple εφάρμοσαν μόλις πρόσφατα με το iOS 16.

Εάν προτιμάτε τους Χάρτες Google και θέλετε να τους χρησιμοποιήσετε στο iPhone σας, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι αντιμετώπισης που θα σας βοηθήσουν να τον κάνετε την προεπιλεγμένη σας εφαρμογή πλοήγησης. Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τι πρέπει να κάνετε.

Γιατί δεν μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή χάρτη στο iPhone

Με το iOS 6, η Apple αντικατέστησε τους Χάρτες Google σε iPhone με τους Χάρτες της Apple. Από τότε, οι Χάρτες της Apple είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή πλοήγησης. Η εταιρεία το έκανε επειδή η Google δεν ήταν έτοιμη να δώσει στην Apple τα δικαιώματα για τη λειτουργία πλοήγησης με φωνητική κατεύθυνση. Αν προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε τους Χάρτες Google στο iPhone σας σήμερα, θα παρατηρήσετε ότι δεν θα λειτουργήσει. Αυτό συμβαίνει επειδή το σύστημα λογισμικού της Apple είναι κλειστό και η Apple ελέγχει αυστηρά ποιες εφαρμογές μπορείτε να εγκαταστήσετε στις συσκευές της.

Το λειτουργικό σύστημα Android της Google είναι ανοιχτού κώδικα και οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει τροποποιήσεις σε αυτό. Εξαιτίας αυτού, οι εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για Android ως επί το πλείστον δεν είναι συμβατές με το iOS. Ωστόσο, έγιναν μικρά βήματα και η Apple σας επιτρέπει πλέον να ορίσετε το Gmail και το Google Chrome ως προεπιλεγμένες εφαρμογές στο iPhone και το iPad σας. Αλλά αν θέλετε άλλες εφαρμογές τρίτων, θα πρέπει να κάνετε jailbreak το iPhone σας. Λάβετε υπόψη ότι το jailbreaking είναι ενάντια στην πολιτική της Apple και αν το κάνετε, θα χάσετε την εγγύηση.

Πώς να κάνετε τους Χάρτες Google την προεπιλεγμένη εφαρμογή χαρτών σε iPhone και iPad

Ο μόνος τρόπος για να ορίσετε τους Χάρτες Google ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή πλοήγησης στο iPhone ή το iPad σας είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Gmail ή Google Chrome. Ορίστε μία από αυτές τις εφαρμογές ως προεπιλογή του τηλεφώνου σας και χρησιμοποιήστε τις για να ανοίξετε τους Χάρτες Google. Αυτό θα λειτουργήσει μια χαρά, επειδή όλες οι εφαρμογές Google ενσωματώνουν και μοιράζονται δεδομένα.

Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Google για να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις εφαρμογές του. Αυτός ο λογαριασμός θα σας εξασφαλίσει επίσης πλήρη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες αυτών των εφαρμογών.

Μετάβαση στους Χάρτες Google με το Gmail

Εάν θέλετε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη υπηρεσία email του iPhone σας σε Gmail και να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Εάν δεν το έχετε, κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή Gmail από το App Store.
 2. μεταβείτε στο Ρυθμίσεις εφαρμογή.
 3. Κάντε κύλιση μέχρι να βρείτε Gmailκαι πατήστε το
 4. Επιλέγω Προεπιλεγμένη εφαρμογή αλληλογραφίας
 5. Επιλέγω Gmail
 6. Ανοίξτε το Gmail και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για πρώτη φορά.
 7. Επιλέξτε το εικονίδιο μενού από την επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
 8. Παρακέντηση Ρυθμίσεις.
 9. Επιλέγω Προεπιλεγμένες εφαρμογές
 10. Επιλέγω Χάρτες Google στο Πλοηγηθείτε από την τοποθεσία σας και Πλοήγηση μεταξύ τοποθεσιών ενότητες

Μπορείτε επίσης να πατήσετε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο Ρωτήστε με ποια εφαρμογή να χρησιμοποιώ κάθε φορά εάν θέλετε να επιλέξετε μεταξύ των Χαρτών Apple και Χαρτών Google κάθε φορά που ανοίγετε έναν σύνδεσμο πλοήγησης. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να μπορούν να επιλέξουν την αγαπημένη τους εφαρμογή για διαφορετικές καταστάσεις.

Μετάβαση στους Χάρτες Google μέσω Google Chrome

 1. Εάν δεν έχετε Chrome στο iPhone σας, μεταβείτε στο App Store για να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε.
 2. μεταβείτε στο Ρυθμίσεις εφαρμογή.
 3. Εύρημα Χρώμιο και αγγίξτε το.
 4. Παρακέντηση Προεπιλεγμένη εφαρμογή προγράμματος περιήγησης.
 5. Επιλέγω Χρώμιο αντί για Safari

Από εδώ και στο εξής, κάθε σύνδεσμος που πατάτε στο τηλέφωνό σας θα ανοίγει αυτόματα στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome. Αυτό περιλαμβάνει συνδέσμους χάρτη. Εφόσον οι εφαρμογές της Google είναι ενσωματωμένες, το Chrome θα ανοίξει αυτόματα τους Χάρτες Google αντί για τους Χάρτες της Apple.

Χρήση των Χαρτών Google μέσω του CarPlay

Το σύστημα ενσωμάτωσης της Apple που σας επιτρέπει να ελέγχετε το iPhone σας από την ενσωματωμένη οθόνη του αυτοκινήτου σας ονομάζεται CarPlay. Χρησιμοποιήστε το για να ξεκινήσετε το αυτοκίνητο, να χρησιμοποιήσετε πλοήγηση, να πραγματοποιήσετε κλήσεις ή να υπαγορεύσετε μηνύματα κειμένου. Σε αντίθεση με το iPhone και το iPad, το CarPlay υποστηρίζει την εφαρμογή Google Maps. Ωστόσο, δεν είναι ένα προεπιλεγμένο σύστημα πλοήγησης. Εάν επιλέξετε να ζητήσετε οδηγίες από τη Siri, αυτός ο φωνητικός βοηθός θα ανοίγει πάντα τους Χάρτες της Apple.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google για πλοήγηση με το CarPlay, θα πρέπει να εκκινείτε την εφαρμογή κάθε φορά. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google μέσω του CarPlay:

 1. Εγκαταστήστε τους Χάρτες Google στο τηλέφωνό σας εάν δεν το έχετε ήδη.
 2. Ξεκινήστε το αυτοκίνητό σας και Συνδέστε το iPhone σας στο CarPlay με καλώδιο USB ή ασύρματη σύνδεση.
 3. Στην οθόνη του αυτοκινήτου θα παρατηρήσετε ένα μήνυμα με τρεις επιλογές: Ενεργοποίηση, Απενεργοποίηση ή Πάντα ενεργοποίηση του CarPlay όταν το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο στο αυτοκίνητο μέσω USB. Επιλέγω επιτρέπω.
 4. Η οθόνη του αυτοκινήτου θα εμφανίζει όλες τις υποστηριζόμενες εφαρμογές CarPlay που έχετε στο iPhone σας. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Τηλέφωνο, Μηνύματακαι ΜΟΥΣΙΚΗκαθώς και ορισμένες εφαρμογές τρίτων όπως π.χ Spotify και Χάρτες Google.
 5. Παρακέντηση Χάρτες Google να το ανοίξω.
 6. Χρησιμοποιήστε το για να περιηγηθείτε στη διαδρομή σας όπως θα κάνατε στο τηλέφωνό σας.

Ο έλεγχος της πλοήγησης και των εφαρμογών του τηλεφώνου σας είναι σημαντικό μέρος της μεγιστοποίησης των δυνατοτήτων μιας συσκευής και της αξιοποίησης της μέγιστης αξίας από αυτήν. Μπορεί να χρειαστεί λίγη εξάσκηση, αλλά το να γνωρίζετε πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας θα σας δώσει περισσότερες επιλογές για να μετακινηθείτε γρήγορα και με άνεση. Είστε πλέον έτοιμοι να εγκαταλείψετε την προεγκατεστημένη εφαρμογή πλοήγησης της Apple και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τις (μερικές φορές) πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές υπηρεσίες πλοήγησης από τους Χάρτες Google.

Ενημερώστε μας ποια εφαρμογή προτιμάτε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Διαβάστε επίσης:Το Gmail δεν αποστέλλει ειδοποιήσεις

Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη κάρτα Apple Pay

Πώς να αλλάξετε τη μέτρηση απόστασης σε KM ή Μίλια στο iPhone

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *