νέο φίλτρο ιστού της Google

Πώς να χρησιμοποιήσετε το νέο φίλτρο ιστού της Google

Σας λείπει η απλότητα της Google στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν ήταν απαλλαγμένη από ακαταστασία και υπερφόρτωση μεταδεδομένων; Λοιπόν, ο γίγαντας αναζήτησης παρουσίασε αθόρυβα ένα νέο φίλτρο ιστού που ζωντανεύει τη νοσταλγική αίσθηση των πρώτων ημερών της μηχανής αναζήτησής του. Αυτή η είδηση ​​φαίνεται να έχει γλιστρήσει κάτω από το ραντάρ, μετά τον καταιγισμό ανακοινώσεων που σχετίζονται με τη μηχανή αναζήτησης AI της Google στο I/O νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η είδηση ​​του φίλτρου έπεσε τυχαία στο X από τον λογαριασμό @searchliaison της Google, ο οποίος δήλωσε ότι είναι για όσους “προτιμούν να βλέπουν απλώς συνδέσμους σε ιστοσελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησής τους”.

Χρησιμοποιώντας αυτό το φίλτρο ιστού, μπορείτε να παρακάμψετε τα συντριπτικά μεταδεδομένα, όπως πληροφορίες διεύθυνσης ή συνδέσμου, και να απολαύσετε μια πιο καθαρή, πιο εστιασμένη εμπειρία αναζήτησης. Ας επιστρέψουμε στα βασικά.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TechVortex⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Τι είναι ένα φίλτρο μπλε φωτός στο Android

DISCLAIMER: Οι πληροφορίες σε αυτόν τον ιστότοπο εκφράζουν μόνο τη γνώμη μας και παρέχονται για γενική ενημέρωση. Δεν φέρουμε καμιά ευθύνη .

Να τι θα χρειαστείτε…


1. Κάντε κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες

Για πρόσβαση στις ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες δίπλα στο προφίλ του λογαριασμού σας Google στην επάνω δεξιά γωνία. Επειτα, επιλέξτε Ρυθμίσεις από το κάτω μέρος του μενού. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Chrome από πληκτρολόγηση chrome://settings στη γραμμή διευθύνσεων.

2. Επιλέξτε τη μηχανή αναζήτησης

Επιλέξτε μηχανή αναζήτησης από την αριστερή στήλη, λοιπόν κάντε κλικ στην επιλογή “Διαχείριση μηχανών αναζήτησης και αναζήτησης ιστότοπου” στο κέντρο του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην Αναζήτηση ιστότοπου και επιλέξτε το μπλε κουμπί Προσθήκη.

3. Συμπληρώστε το αναδυόμενο παράθυρο

Στο αναδυόμενο παράθυρο, πληκτρολογήστε ένα όνομα για τη νέα συντόμευση αναζήτησης και μια λέξη-κλειδί για την ενεργοποίησή της. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι σαν “παλιό google” και “og”. Για το τελικό πεδίο, εισαγάγετε τη διεύθυνση URL που αναφέρθηκε προηγουμένως με %s στη θέση του ερωτήματος. Επειτα κάντε κλικ στο μπλε κουμπί Προσθήκη.

4. Απολαύστε τη φιλτραρισμένη αναζήτηση

Όταν κάνετε αναζήτηση στη γραμμή διευθύνσεων χρησιμοποιώντας το “og” ακολουθούμενο από τον όρο αναζήτησής σας, θα δείτε τα αποτελέσματα του φίλτρου ιστού της Google.


Πώς να το κάνετε αυτό ως προεπιλογή

Για να γίνει αυτή η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, Κάντε κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες δίπλα στη νέα αναζήτηση του ιστότοπού σας και επιλέξτε “Ορισμός προεπιλογής”. Αφού το ορίσετε ως προεπιλογή, κάθε αναζήτηση από τη γραμμή διευθύνσεων θα χρησιμοποιεί αυτόματα το φίλτρο web.


Δεδομένου ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι το επίκεντρο αυτή τη στιγμή, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το νέο φίλτρο ιστού της Google μπορεί να έχει παραβλεφθεί. Αν σας ενδιαφέρουν οι αναζητήσεις με τεχνητή νοημοσύνη, έρχονται 6 τεράστιες αναβαθμίσεις τεχνητής νοημοσύνης Gemini.

Υπάρχουν πολλές άλλες κρυφές συμβουλές για το Chrome που θα κάνουν καλύτερη την εμπειρία περιήγησής σας, όπως ο αποκλεισμός των cookie τρίτων και η προσθήκη λειτουργιών προσβασιμότητας, όπως η μετατροπή κειμένου σε ομιλία.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *