δωρεάν προγράμματα προβολής φωτογραφιών για Windows

Το καλύτερα και δωρεάν προγράμματα προβολής φωτογραφιών για Windows

Η εφαρμογή Windows Photos έχει προχωρήσει πολύ με λειτουργίες όπως η προβολή διαφανειών, οι λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας και η κοινή χρήση. Ωστόσο, εξακολουθεί να χάνει πράγματα όπως η γεωγραφική ετικέτα και η προβολή χάρτη, δεν μπορεί να προσαρμόσει τη διεπαφή χρήστη, τις ομαδικές και προηγμένες λειτουργίες επεξεργασίας και μερικές φορές, εξακολουθεί να είναι αργή. Δοκίμασα πολλές δωρεάν εφαρμογές προβολής φωτογραφιών για Windows που προσφέρουν διαφορετικές και μοναδικές δυνατότητες.

Σημείωση: Δεν θα συζητήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν ήδη στις Φωτογραφίες των Windows. Αντίθετα, η εστίαση θα είναι σε λειτουργίες που δεν λαμβάνετε και σε διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης για τις οποίες είναι κατάλληλη κάθε εφαρμογή.

1. IrfanView – Ευκολία χρήσης και δημοφιλές

Το IrfanView δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι μια παλιά και δημοφιλής εφαρμογή προβολής εικόνων που είναι εύκολη στη χρήση και προσφέρει καλές δυνατότητες. Έμεινα έκπληκτος όταν είδα το παλιό καλό παράθυρο διαλόγου Ζωγραφική με όλα τα εργαλεία Ζωγραφικής των Windows κρυμμένα σε μια γωνία.

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TechVortex⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Η αντιγραφή και επικόλληση δεν λειτουργεί στα Windows;

Πώς να καταργήσετε την παύση των ενημερώσεων των Windows

Το IrfanView είναι μια ελαφριά εφαρμογή με πάνω από 50 πρόσθετα για διαφορετικά χαρακτηριστικά. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που χρειάζεστε στη διεπαφή χρήστη σας και να το προσαρμόσετε. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν την επεξεργασία μεταδεδομένων, το άνοιγμα αρχείων μουσικής, βίντεο ή PDF, διαφορετικές μορφές αρχείων, εγγραφή, ανίχνευση προσώπου και άλλα.

Αυτό που παίρνεις: Παλιό και αξιόπιστο πρόγραμμα προβολής και επεξεργασίας εικόνων που είναι πλούσιο σε δυνατότητες αλλά και προσαρμόσιμο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Τι δεν παίρνετε: Χωρίς προβολή με καρτέλες, πλοήγηση σε φακέλους εντός, με ημερομηνία διεπαφής χρήστη.

Κατεβάστε το IrfanView

2. QuickLook – Γρήγορη προβολή χωρίς άνοιγμα

Οι χρήστες MacBook ξέρουν για τι πράγμα μιλάω. Το QuickLook μιμείται τις δυνατότητες προβολής εικόνων του macOS. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση οποιασδήποτε εικόνας είναι αποθηκευμένη οπουδήποτε γρήγορα χωρίς καν να ανοίξετε το αρχείο. Απλώς πατήστε το πλήκτρο διαστήματος για να δείτε μια προεπισκόπηση.

Χρήσιμο εάν έχετε αποθηκευμένες πάρα πολλές εικόνες και δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τις εικόνες. Προορίζεται για χρήση μαζί με άλλα προηγμένα προγράμματα προβολής εικόνων.

Αυτό που παίρνεις: Ένα πρόγραμμα προβολής εικόνων ανοιχτού κώδικα που εξοικονομεί χρόνο.

Τι δεν παίρνετε: Αυτή η εφαρμογή προβολής εικόνων δεν σχεδιάστηκε για να διαθέτει λειτουργίες. Κάνει ένα πράγμα και το κάνει καλύτερα.

Κατεβάστε το QuickLook

Επαγγελματική συμβουλή: Θέλετε να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας πριν και μετά; Δείτε πώς μπορείτε να συνδέσετε δύο φωτογραφίες δίπλα δίπλα στα Windows.

3. XnView MP – Υποστηρίζει όλες τις μορφές αρχείων

Το XnView είναι μια άλλη δημοφιλής και δωρεάν εφαρμογή προβολής εικόνων των Windows. Υποστηρίζει προβάλλοντας πάνω από 500 και γράφοντας πάνω από 70 διαφορετικές μορφές αρχείων εικόνας. Πέταξα μερικά περίεργα αρχεία που κατέβασα από το διαδίκτυο και τα άνοιξε μια χαρά. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι το UI της εποχής των Windows 7, αλλά hey! Είναι γρήγορο και ομαλό.

Η επιλογή ή το άνοιγμα μιας εικόνας θα εμφανίσει όλα τα είδη δεδομένων εικόνας όπως ιδιότητες, EXIF ​​κ.λπ. οργανωμένα σε καρτέλες. Ενώ το UI είναι vintage, είναι λειτουργικό και ομαλό. Βρίσκεις αυτό που ψάχνεις εύκολα.

Αυτό που παίρνεις: Εκτεταμένη υποστήριξη για μορφές εικόνας, προβολή με καρτέλες για προβολή/επεξεργασία πολλαπλών εικόνων, προσθήκη κειμένου και υδατογράφημα, αλλαγή μεταδεδομένων και ετικετών, προβολή λεπτομερών συνόλων δεδομένων εικόνων κ.λπ.

Τι δεν παίρνετε: Χωρίς επεξεργασία εικόνας με τεχνητή νοημοσύνη, γεωγραφικές ετικέτες, μοντέρνο και υλικό περιβάλλον χρήστη.

Κατεβάστε το XnViewMP

4. GeoPhotos – Προβολή φωτογραφιών σε χάρτη

Σαν τα ταξίδια; Ποιος δεν το κάνει. Σας αρέσει να βγάζετε φωτογραφίες ενώ ταξιδεύετε; Ποιος όχι!!! Το GeoPhotos θα αντιστοιχίσει όλες τις φωτογραφίες σας σε έναν χάρτη με βάση το πού ήσασταν όταν έγινε κλικ στη φωτογραφία. Απλώς ανοίξτε την εφαρμογή, επιλέξτε το φάκελο φωτογραφιών και τελειώστε.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να απεικονίσετε όλα τα μέρη που έχετε επισκεφτεί στο πρόσφατο παρελθόν. Το διαφημιστικό banner στο επάνω μέρος θα οδηγήσει στον ιστότοπο του προγραμματιστή και θα αφαιρεθεί εάν επιλέξετε ένα premium πρόγραμμα.

Ο χάρτης υποστηρίζει επίπεδα, αναζήτηση φωτογραφιών ανά τοποθεσία στη δωρεάν έκδοση. Μια εφάπαξ χρέωση 10,99 $ θα καταργήσει τις διαφημίσεις, θα επιτρέψει την εισαγωγή απεριόριστων φωτογραφιών και θα προσθέσει υποστήριξη για περισσότερους τύπους αρχείων όπως .kml και .kmz, ενώ μπορείτε να προσθέσετε γεωγραφικές ετικέτες σε φωτογραφίες που τις έχουν ήδη.

Αυτό που παίρνεις: Προβάλετε φωτογραφίες σε χάρτη και προσθέστε γεωγραφικές ετικέτες σε φωτογραφίες που δεν τις έχουν.

Τι δεν παίρνετε: Όχι πολλές επιλογές επεξεργασίας.

Κατεβάστε το GeoPhotos

Δροσερή συμβουλή: Σας αρέσει να ανεβάζετε φωτογραφίες στο Instagram; Δείτε πώς να κάνετε τη φωτογραφία τετράγωνη χωρίς να την περικόψετε.

5. Γρήγορη διεπαφή χρήστη με μοντέρνα εμφάνιση – Είναι ισοπαλία

Δύο άλλες εφαρμογές προβολής εικόνων που θα πρέπει να εξετάσετε και μπορεί να σας αρέσουν είναι το Visum και το ImageGlass. Δεν είναι φορτωμένα με χαρακτηριστικά, αλλά αυτό που κάνουν, το κάνουν καλύτερα. Και τα δύο προγράμματα προβολής εικόνων των Windows παρακάτω ακολουθούν την πιο πρόσφατη σχεδίαση διεπαφής περιβάλλοντος υλικού με μοντέρνα εμφάνιση και σκούρο θέμα. Είναι εξαιρετικά ελαφριά και γρήγορα με ελάχιστες δυνατότητες επεξεργασίας.

Visum Image Viewer:

ImageGlass Image Viewer:

Εάν ο βασικός σας σκοπός είναι η προβολή εικόνων και δεν σας ενδιαφέρουν πολύ τα εργαλεία επεξεργασίας, αυτά τα δύο προγράμματα προβολής εικόνων είναι καταπληκτικά. Το ImageGlass έχει περισσότερα θέματα και πακέτα εικονιδίων, ενώ το Visum σάς επιτρέπει να περικόψετε, να βελτιώσετε και να αλλάξετε το μέγεθος εικόνων. Και τα δύο είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα.

Και οι δύο σχεδιάστηκαν για να είναι ελαφριές και να ανακατεύονται γρήγορα τις εικόνες, ακόμη και σε μεγάλο φάκελο. Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο το Visum για τη γκαλερί του. Το ImageGlass εμφανίζει εικόνες στο κάτω μέρος όπου η μικρογραφία είναι πολύ μικρή για τις προτιμήσεις μου, αλλά διευκολύνει την κύλιση χωρίς να κλείνει την ανοιχτή εικόνα.

Αυτό που παίρνεις: Σχεδιασμός υλικού, σκούρο θέμα, προβολή γκαλερί, γρήγορο και ελαφρύ, υποστηρίζει τις πιο δημοφιλείς μορφές εικόνας.

Τι δεν παίρνετε: Οι επιλογές επεξεργασίας είναι πολύ βασικές.

Κατεβάστε το Visum

Κατεβάστε το ImageGlass Classic

Υπάρχουν πολλές άλλες εφαρμογές προβολής φωτογραφιών για Windows, αλλά προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες και διεπαφή χρήστη σε διαφορετικό θέμα. Αν πιστεύετε ότι χάσαμε κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας στο X/Twitter.

Παρεμπιπτόντως, ξέρατε ότι μπορείτε να κάνετε το φόντο διαφανές στις Φωτογραφίες των Windows;

Διαβάστε επίσης:Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους για ενήλικες σε Windows και Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *