Η αντιγραφή και επικόλληση δεν λειτουργεί στα Windows;  Ας το Διορθώσουμε

Η αντιγραφή και επικόλληση δεν λειτουργεί στα Windows;

Εργάζεστε σε μια ερευνητική εργασία και έχετε βρει μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες στο διαδίκτυο για να προσθέσετε. Ωστόσο, η αντιγραφή και επικόλληση δεν λειτουργεί στα Windows για κάποιο λόγο. Έχετε δοκιμάσει βασικές επιδιορθώσεις, όπως επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, σάρωση για κακόβουλο λογισμικό ή έλεγχο για νέες ενημερώσεις των Windows, αλλά δεν είχατε τύχη. Λοιπόν, ας το φτιάξουμε.

Και για να ξέρετε, ορισμένοι ιστότοποι και αρχεία PDF απενεργοποιούν την αντιγραφή-επικόλληση για να αποτρέψουν την αντιγραφή δεδομένων. Εάν αυτό είναι το πρόβλημα, δείτε πώς μπορείτε να αντιγράψετε μη επιλέξιμο κείμενο.

Αν δεν θέλετε ο πάροχος σας να καταγράφει και να παρακολουθεί την δραστηριότητά σας, το VPN είναι μονόδρομος | VPN ATLAS με 1,54€

Διαβάστε επίσης : Πως να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση κειμένου στο Android

1. Εκκαθαρίστε το ιστορικό του προχείρου σας

Μερικές φορές, ορισμένα δεδομένα του Προχείρου ενδέχεται να καταστραφούν, με αποτέλεσμα η αντιγραφή και η επικόλληση να μην λειτουργούν στον υπολογιστή σας με Windows. Επομένως, σκουπίστε το ιστορικό του προχείρου και ελέγξτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα αντιγραφής-επικόλλησης.

Για να το κάνετε αυτό, κατευθυνθείτε προς Ρυθμίσεις (Windows + I) > Σύστημα > Πρόχειρο και μετά χτυπήστε το Σαφή κουμπί δίπλα στην επιλογή Εκκαθάριση δεδομένων προχείρου.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Windows Key + V συντόμευση για να εκκινήσετε τον πίνακα Πρόχειρο και, στη συνέχεια, πατήστε το Τα καθαρίζω όλα κουμπί.

2. Εκτελέστε μια σάρωση SFC

Τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος μπορούν επίσης να προκαλέσουν δυσλειτουργία της λειτουργίας αντιγραφής και επικόλλησης στον υπολογιστή σας Windows 10 ή 11. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η εκτέλεση ενός Σάρωση SFC μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και την επιδιόρθωση των κατεστραμμένων αρχείων.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε το Γραμμή εντολών και τρέξτε το ως διαχειριστής. Μετά από αυτό, εισάγετε την εντολή “sfc /scannow” και χτυπήστε Εισαγω.

3. Επανεκκινήστε τη διαδικασία rdpclip.exe

Το Rdpclip.exe είναι μια διαδικασία των Windows που διαχειρίζεται τη λειτουργικότητα του προχείρου κατά τη διάρκεια συνεδριών Πρωτοκόλλου Απομακρυσμένης Επιφάνειας εργασίας (RDP), διασφαλίζοντας απρόσκοπτη αντιγραφή κειμένου ή αρχείων μεταξύ υπολογιστών. Εάν η διαδικασία rdpclip.exe αποτύχει να φορτώσει, κολλήσει ή αντιμετωπίσει διενέξεις με άλλες εφαρμογές, η επανεκκίνηση θα μπορούσε να αποκαταστήσει τη λειτουργία αντιγραφής και επικόλλησης.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Διαχειριστής εργασιών στον υπολογιστή σας, μεταβείτε στην καρτέλα Λεπτομέρειες και αναζητήστε το “rdpclip.exe” επεξεργάζομαι, διαδικασία. Μόλις βρεθεί, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε το Τέλος εργασίας επιλογή.

Στη συνέχεια, επανεκκινήστε ξανά το πρόγραμμα ανοίγοντας το Τρέξιμο εντολή, εισερχόμενος “rdpclip.exe”, και κάνοντας κλικ Εντάξει.

4. Επανεκκινήστε την Εξερεύνηση των Windows

Συχνά, όταν η Εξερεύνηση αρχείων των Windows κολλήσει ή παγώσει, πολλές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της αντιγραφής και επικόλλησης, ενδέχεται να σταματήσουν να λειτουργούν. Σε ένα τέτοιο σενάριο, η επανεκκίνηση μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Δείτε πώς να το κάνετε:

Τι να κάνετε εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση

Αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά έχουμε κάποιες λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως προσωρινή λύση.

1. Αντιστοιχίστε ξανά τα κλειδιά σας:

Εάν η συντόμευση πληκτρολογίου που χρησιμοποιείτε συνήθως για την αντιγραφή κειμένου ή αρχείων (Ctrl + C) δεν λειτουργεί, μπορείτε να εκχωρήσετε ξανά συντομεύσεις στον υπολογιστή σας με Windows χρησιμοποιώντας το PowerToys εφαρμογή. Απλώς πλοηγηθείτε σε Διαχείριση πληκτρολογίου και επιλέξτε το Αντιστοιχίστε ξανά μια συντόμευση επιλογή.

Στην ακόλουθη οθόνη, εισαγάγετε το νέα συντόμευση παράλληλα με το υπάρχουσα συντόμευσηκαι μετά κάντε κλικ Εντάξει.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω animation, χρησιμοποιούμε τη συντόμευση Ctrl + Space για να αντιγράψουμε το κείμενο και λειτουργεί όπως αναμένεται.

Επαγγελματική συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PowerToys για να εξαγάγετε κείμενο από οπουδήποτε στους υπολογιστές σας Windows 10 και 11 χωρίς να βασίζεστε στη διαχείριση του προχείρου.

2. Πληκτρολόγιο οθόνης:

Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε tablet ή φορητό υπολογιστή με Windows που βασίζεται στην αφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο οθόνης. Είναι μια εύχρηστη εναλλακτική λύση εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό τρίτων όπως το PowerToys για την αντιγραφή κειμένου. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο πληκτρολόγιο οθόνης πατώντας το πλήκτρο Windows + Ctrl + O.

3. Χρησιμοποιήστε το ποντίκι για αντιγραφή: Αυτό μπορεί να μην λειτουργεί για όλους, ειδικά αν δεν έχετε προγραμματιζόμενο πληκτρολόγιο. Αλλά αν το κάνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό του ποντικιού για να αντιστοιχίσετε τη συντόμευση Ctrl + C σε ένα συγκεκριμένο κουμπί.

Εάν δεν είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε εναλλακτικές ή τις βρίσκετε πολύ ταλαιπωρημένες, τότε το καλύτερο στοίχημά σας μπορεί να είναι να προχωρήσετε και να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στον υπολογιστή σας. Αυτό θα επαναφέρει το σύστημά σας στην αρχική του κατάσταση και ενδέχεται να διορθώσει το πρόβλημα αντιγραφής και επικόλλησης στον υπολογιστή σας με Windows.

Αν δεν θέλετε ο πάροχος σας να καταγράφει και να παρακολουθεί την δραστηριότητά σας, το VPN είναι μονόδρομος | VPN ATLAS με 1,54€

Διαβάστε επίσης : Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε εικόνες στο Android

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *