Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε εικόνες στο Android

Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε εικόνες στο Android

Αντιγραφή φωτογραφιών σε iPhone και οι υπολογιστές είναι εύκολο. Ανοίγετε την εικόνα και χρησιμοποιείτε το κουμπί Αντιγραφή. Ωστόσο, σε αντίθεση με τους υπολογιστές και τα iPhone, δεν υπάρχει κουμπί άμεσης αντιγραφής εικόνας για φωτογραφίες σε τηλέφωνα Android. Λοιπόν, πώς αντιγράφει κανείς μια εικόνα από μια συλλογή ή άλλα μέρη σε τηλέφωνα Android; Ευτυχώς, υπάρχουν κρυφοί τρόποι αντιμετώπισης για την αντιγραφή και επικόλληση εικόνων στο Android.

Αρχικά, θα καλύψουμε πρώτα μεθόδους αντιγραφής εικόνων στο πρόχειρο και στη συνέχεια θα τις επικολλήσουμε. Μπορείτε ακόμη και να αντιγράψετε και να επικολλήσετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Android χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους. Ας ξεκινήσουμε.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να βρείτε πρόχειρα στο Facebook σε κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές

Πώς να αντιγράψετε εικόνες στο πρόχειρο σε τηλέφωνα Android

Χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες μεθόδους για να αντιγράψετε εικόνες σε τηλέφωνα Android.

Βήμα 1: Εκκινήστε την εφαρμογή Samsung Gallery στο τηλέφωνό σας.

Βήμα 2: Πατήστε παρατεταμένα τη μικρογραφία της εικόνας που θέλετε να αντιγράψετε στο πρόχειρό σας. Πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες (Περισσότερα) και επιλέξτε Αντιγραφή στο πρόχειρο.

Samsung Αντιγραφή εικόνας στο πρόχειρο από τη συλλογή

Αυτό είναι. Η εικόνα έχει αντιγραφεί στο πρόχειρο του τηλεφώνου σας.

Υπόδειξη: Δείτε τις καλύτερες συμβουλές για χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Samsung Gallery στο τηλέφωνό σας

Μέθοδος 2: Χρήση της οθόνης πρόσφατων εφαρμογών (μόνο για τηλέφωνα Google Pixel)

Εάν διαθέτετε τηλέφωνο Google Pixel, θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι έχει ένα ειδικό χαρακτηριστικό για να αντιγράψετε εικόνες από οποιαδήποτε εφαρμογή σε ένα πρόχειρο. Μπορείτε να αντιγράψετε εικόνες από μια συλλογή ή ακόμα και μια εφαρμογή κοινωνικών μέσων όπως το Instagram.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Βήμα 1: Εκκινήστε την εφαρμογή με την εικόνα που θέλετε να αντιγράψετε. Η εφαρμογή μπορεί να είναι Google Photos, Gallery, Instagram, Google Search ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Βήμα 2: Μεταβείτε στην εικόνα στην εφαρμογή. Δηλαδή, η εικόνα θα πρέπει να είναι ορατή στην οθόνη σας.

Βήμα 3: Τώρα, ανοίξτε την οθόνη Πρόσφατες εφαρμογές σύροντας το δάχτυλό σας προς τα πάνω από κάτω ή αγγίζοντας το εικονίδιο Πρόσφατες εφαρμογές στο συρτάρι πλοήγησης στο κάτω μέρος.

Βήμα 4: Στην οθόνη Πρόσφατες εφαρμογές, ένα εικονίδιο εικόνας θα εμφανιστεί στην εικόνα σας. Πατήστε πάνω του και επιλέξτε Αντιγραφή από το μενού.

Σημείωση: Εάν το εικονίδιο εικόνας δεν εμφανίζεται, πατήστε παρατεταμένα την εικόνα στην οθόνη Πρόσφατες εφαρμογές και επιλέξτε Αντιγραφή.

Google Pixel Αντιγραφή εικόνας στο πρόχειρο της πρόσφατης οθόνης

Μέθοδος 3: Χρήση του κουμπιού κοινής χρήσης στις εφαρμογές

Δυστυχώς, καμία εφαρμογή συλλογής σε τηλέφωνα Android δεν προσφέρει κουμπί Αντιγραφής. Εάν θέλετε να αντιγράψετε μια εικόνα από τη μια εφαρμογή στην άλλη, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Κοινή χρήση σε τηλέφωνα Android.

Για παράδειγμα, περιηγείστε στη συλλογή σας και βρίσκετε μια ενδιαφέρουσα εικόνα για να μοιραστείτε με τον φίλο σας. Συνήθως, θα σκεφτείτε να ανοίξετε πρώτα την εφαρμογή WhatsApp και μετά να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Gallery για να μοιραστείτε την εικόνα, καθώς δεν μπορείτε να αντιγράψετε εικόνες απευθείας από τη Συλλογή. Ωστόσο, εδώ το κουμπί Κοινή χρήση λειτουργεί κάπως ως κουμπί Αντιγραφή.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε το εικονίδιο Share στην εικόνα και να επιλέξετε WhatsApp (ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή) από το φύλλο κοινής χρήσης. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επαφή στην οποία θέλετε να στείλετε την εικόνα.

Αντιγραφή εικόνας κοινής χρήσης Android

Υπόδειξη: Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Google Lens για αντιγραφή κειμένου από εικόνες σε τηλέφωνα Android.

Μέθοδος 4: Χρήση της εφαρμογής Διαχείριση αρχείων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εγγενή εφαρμογή Διαχείριση αρχείων στο τηλέφωνό σας για να αντιγράψετε εικόνες στο πρόχειρο, εάν υποστηρίζει τη λειτουργία. Λάβετε υπόψη ότι η εφαρμογή Files της Google δεν υποστηρίζει αυτήν τη λειτουργία. Ωστόσο, το File Manager της Samsung το υποστηρίζει. Καλύψαμε τα βήματα χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση αρχείων από το InShot, καθώς λειτουργεί σε όλα τα τηλέφωνα Android.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Διαχείριση αρχείων στο τηλέφωνό σας.

Βήμα 2: Μεταβείτε στο φάκελο με την εικόνα που θέλετε να αντιγράψετε. Πατήστε παρατεταμένα στη μικρογραφία της εικόνας. Μην ανοίγετε την εικόνα.

Βήμα 3: Θα δείτε διάφορα κουμπιά στο κάτω μέρος. Πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και στη συνέχεια Αντιγραφή.

Αντιγράψτε την εικόνα του διαχειριστή αρχείων Android

Λάβετε υπόψη ότι θα δείτε δύο κουμπιά Αντιγραφής στις περισσότερες εφαρμογές Διαχείρισης αρχείων. Ένα κουμπί αντιγραφής αντιγράφει την εικόνα σε διαφορετικό φάκελο, ενώ το άλλο αντιγράφει την εικόνα στο πρόχειρο του τηλεφώνου σας.

Μέθοδος 5: Αντιγραφή εικόνων από ιστότοπους

Η αντιγραφή εικόνων από ιστότοπους στο πρόχειρο του τηλεφώνου σας Android είναι τόσο εύκολη όσο το ABC. Ανοίξτε οποιονδήποτε ιστότοπο από τον οποίο θέλετε να αντιγράψετε μια εικόνα. Πατήστε παρατεταμένα την εικόνα και επιλέξτε Αντιγραφή εικόνας.

Αντιγραφή εικόνας Android από τον ιστότοπο

Μέθοδος 6: Χρήση εφαρμογών τρίτων

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν εξυπηρετεί τον σκοπό σας για την αντιγραφή εικόνων σε ένα πρόχειρο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή γνωστή ως Αντιγραφή στο Πρόχειρο. Αυτή η εφαρμογή προσθέτει ένα κουμπί Αντιγραφή για εικόνες στο Φύλλο κοινής χρήσης. Έτσι, μπορείτε να αντιγράψετε εικόνες όπως ένα iPhone στο τηλέφωνό σας Android.

Εδώ είναι τα βήματα:

Βήμα 1: Εγκαταστήστε και ανοίξτε την εφαρμογή Αντιγραφή στο Πρόχειρο στο τηλέφωνό σας Android.

Βήμα 2: Ανοίξτε την εικόνα που θέλετε να αντιγράψετε σε οποιαδήποτε εφαρμογή, όπως Google Photos, Gallery κ.λπ.

Βήμα 3: Πατήστε στο εικονίδιο Κοινή χρήση και επιλέξτε Αντιγραφή από το μενού.

Αυτό είναι. Η εικόνα θα αντιγραφεί στο πρόχειρο του τηλεφώνου σας. Ελέγξτε τις μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω για να επικολλήσετε την εικόνα.

Αντιγραφή εικόνας Android στο πρόχειρο

Πώς να επικολλήσετε εικόνες από το πρόχειρο σε τηλέφωνα Android

Αφού αντιγράψετε την εικόνα στο πρόχειρο του τηλεφώνου σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες μεθόδους για να την επικολλήσετε σε διαφορετικές εφαρμογές.

Μέθοδος 1: Χρήση του κουμπιού επικόλλησης στις υποστηριζόμενες εφαρμογές

Ανοίξτε οποιαδήποτε εφαρμογή στο τηλέφωνό σας Android που υποστηρίζει επικόλληση εικόνων όπως το Gmail, το Google Keep κ.λπ. Πατήστε παρατεταμένα στον κενό χώρο και επιλέξτε Επικόλληση για να επικολλήσετε την εικόνα.

Android επικόλληση εικόνων από το πρόχειρο

Σημείωση: Αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει για εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp ή η εφαρμογή συλλογής για να επικολλήσετε μια εικόνα σε άλλη εικόνα.

Μέθοδος 2: Χρήση του Gboard

Για να επικολλήσετε εικόνες ή στιγμιότυπα οθόνης από το πρόχειρό σας σε οποιαδήποτε εφαρμογή στο τηλέφωνό σας Android, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Gboard. Υπενθυμίζουμε ότι το Gboard είναι μια εφαρμογή πληκτρολογίου από την Google και εγκαθίσταται στα περισσότερα τηλέφωνα Android, εκτός της Samsung. Εάν το Gboard δεν είναι προεγκατεστημένο στο τηλέφωνό σας, Κατέβασέ το από το Google Play Store δωρεάν.

Για να επικολλήσετε εικόνες από το πρόχειρο χρησιμοποιώντας το Gboard σε Android, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Βήμα 1: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις της εφαρμογής Gboard και επιλέξτε Πρόχειρο.

Βήμα 2: Ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο “Εμφάνιση κειμένου και εικόνων που αντιγράφηκαν πρόσφατα στη γραμμή προτάσεων” και “Αποθήκευση πρόσφατων στιγμιότυπων οθόνης στο πρόχειρο”.

Αυτό είναι ένα βήμα μίας χρήσης και η τελευταία ρύθμιση σάς επιτρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Android.

Ρυθμίσεις προχείρου Gboard 1

Βήμα 3: Τώρα, τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης ή αντιγράψτε μια εικόνα στο τηλέφωνό σας Android.

Βήμα 4: Στη συνέχεια, ανοίξτε το Gboard σε οποιαδήποτε εφαρμογή που υποστηρίζει κείμενο ή όπου μπορείτε να πληκτρολογήσετε κείμενο. Θα δείτε την πρόσφατα αντιγραμμένη εικόνα ή το τελευταίο στιγμιότυπο οθόνης στη γραμμή εργαλείων του Gboard. Πατήστε στην εικόνα για να την επικολλήσετε στην εφαρμογή.

Επικόλληση εικόνας Gboard από το πρόχειρο

Ή, πατήστε στο εικονίδιο Πρόχειρο στη γραμμή εργαλείων και επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να επικολλήσετε από το ιστορικό του προχείρου.

Gboard Εύρεση εικόνας από το πρόχειρο

Υπόδειξη: Δείτε το καλύτερες συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε το Gboard.

Μέθοδος 3: Χρήση πληκτρολογίου Samsung

Όπως το Gboard, το πληκτρολόγιο Samsung υποστηρίζει επίσης την επικόλληση εικόνων από το δικό σας Πρόχειρο του τηλεφώνου Samsung. Κάθε φορά που αντιγράφετε μια εικόνα στο πρόχειρο και ανοίγετε το πληκτρολόγιο Samsung σε μια εφαρμογή, η αντιγραμμένη εικόνα θα εμφανίζεται στη γραμμή εργαλείων του πληκτρολογίου. Πατήστε πάνω του για να το χρησιμοποιήσετε.

Εναλλακτικά, πατήστε το εικονίδιο Πρόχειρο για να προβάλετε άλλες αντιγραμμένες εικόνες. Επιλέξτε αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Επικόλληση εικόνας πληκτρολογίου Samsung από το πρόχειρο

Υπόδειξη: Για να εμφανίσετε στιγμιότυπα οθόνης στο πρόχειρο του πληκτρολογίου Samsung, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις πληκτρολογίου Samsung και ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή “Αποθήκευση στιγμιότυπων οθόνης στο πρόχειρο”. Ρίξτε μια ματιά σε άλλα ωραίες συμβουλές για το πληκτρολόγιο Samsung.

Συμβουλή μπόνους: Πώς να επικολλήσετε μια εικόνα σε άλλη εικόνα στο Android

Εάν προσπαθείτε να βάλετε μια εικόνα πάνω από την άλλη στη συλλογή του τηλεφώνου σας Android, αυτό δεν είναι δυνατό απευθείας. Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις για το ίδιο.

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Samsung Gallery εάν ​​έχετε τηλέφωνο Samsung Galaxy.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εικόνα φόντου στο Samsung Gallery και πατήστε το εικονίδιο Επεξεργασία.

Βήμα 2: Μεταβείτε στο εικονίδιο σήμανσης και επιλέξτε Αυτοκόλλητα. Πατήστε στο Gallery ακολουθούμενο από Προσθήκη + και επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να τοποθετήσετε στην εικόνα φόντου.

Samsung Βάλτε εικόνα σε άλλη φωτογραφία

Ομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές τρίτων όπως π.χ InShot, PicsArt, κ.λπ. Ανοίξτε την εφαρμογή InShot και επιλέξτε την εικόνα φόντου. Πατήστε στα Αυτοκόλλητα και στη συνέχεια στο εικονίδιο Συλλογή και το κουμπί Προσθήκη +. Επιλέξτε την εικόνα για επικόλληση.

Κοινή χρήση Πρόχειρου

Αυτοί ήταν μερικοί εύκολοι τρόποι αντιγραφής και επικόλλησης εικόνων σε τηλέφωνα Android. Επίσης, ελέγξτε τις καλύτερες μεθόδους για να κοινοποιήστε το πρόχειρο μεταξύ Android και Windows.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πως να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση κειμένου στο Android

Πώς να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου σε Mac

9 καλύτερες επιδιορθώσεις για το Samsung Galaxy Store που δεν κατεβάζει εφαρμογές σε τηλέφωνα Samsung

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *