Πώς να ελέγξετε εάν το κείμενο δημιουργείται από AI

Πώς να ελέγξετε εάν το κείμενο δημιουργείται από AI

Λάβατε ένα email, μια εργασία ή ένα προσωπικό μήνυμα που αισθάνεστε γραμμένο από AI; Προτού διασταυρώσετε ερωτήσεις, ορισμένα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε εάν το κείμενο έχει δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη ή γραμμένο από άνθρωπο.

Δοκίμασα μια λίστα διαθέσιμων ανιχνευτών περιεχομένου AI από ιστότοπους έως επεκτάσεις Chrome. Αυτά τα εργαλεία δεν είναι 100% ακριβή, καθώς η γλώσσα είναι πολύπλοκη και οι άνθρωποι μπορεί να γράφουν με μοτίβο παρόμοιο με το AI. Μετά τη δοκιμή δημοφιλών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για την ανίχνευση δημιουργημένου κειμένου και τη σύγκριση των αποτελεσμάτων, ακολουθούν τα καλύτερα που παρείχαν τα πιο ακριβή αποτελέσματα.

1. Copyleaks

Από όλα τα εργαλεία που δοκίμασα, το Copyleaks προσέφερε τα πιο ακριβή αποτελέσματα στην εύρεση περιεχομένου που δημιουργήθηκε από AI και είναι επίσης δωρεάν στη χρήση. Υπάρχει ιστότοπος και επέκταση Chrome για ταχύτερη πρόσβαση. Λένε ότι λειτουργεί καλύτερα για τον εντοπισμό κειμένου ChatGPT και Gemini που δημιουργείται. Αλλά στις δοκιμές μας, λειτούργησε εξίσου καλά με άλλα μοντέλα γλώσσας όπως ο Claude.

Αν δεν θέλετε ο πάροχος σας να καταγράφει και να παρακολουθεί την δραστηριότητά σας, το VPN είναι μονόδρομος | VPN ATLAS με 1,54€

Διαβάστε επίσης :Κερδίστε 250 €/ημέρα παθητικό εισόδημα χρησιμοποιώντας 6 εργαλεία AI

Πώς να γίνετε πλούσιοι με την τεχνητή νοημοσύνη

Ανοιξε Copyleaks ιστοσελίδα, επικολλήστε το κείμενο και κάντε κλικ Ελεγχος για να δείτε τα αποτελέσματα.

Το Copyleaks όχι μόνο σάς δείχνει εάν το περιεχόμενο έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη ή όχι, αλλά επισημαίνει επίσης τις προτάσεις που ενδέχεται να έχουν δημιουργηθεί από AI. Προσφέρει επίσης μια premium συνδρομή για υποστήριξη πολλαπλών γλωσσών και βελτιωμένη ακρίβεια.

Επαγγελματική συμβουλή: Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Bing Chat προς όφελός σας.

2. Quillbot

Η ανίχνευση κειμένου AI δεν είναι απολύτως ακριβής. Για να το αντιμετωπίσετε, αφού ελέγξετε το κείμενο στο Copyleaks, μπορείτε επίσης να ελέγξετε με το Quillbot για επαλήθευση. Εκτός από αυτά που προσφέρει το Copyleaks, έχει ορισμένες πρόσθετες δυνατότητες, όπως η εμφάνιση του ποσοστού κειμένου που πιθανότατα δημιουργείται από AI. Ωστόσο, υπάρχει όριο 1.200 λέξεων για κάθε έλεγχο στη δωρεάν έκδοση.

Για έλεγχο, ανοίξτε το Ανιχνευτής AI Quillbot επικολλήστε το κείμενο και κάντε κλικ στο Ανάλυση κειμένου.

Το Quillbot διαθέτει επίσης μια premium συνδρομή που αφαιρεί το όριο λέξεων, αποτρέποντας τυχαία λογοκλοπή κ.λπ.

3. Originality AI

Το Originality AI είναι ένα εργαλείο επί πληρωμή που προσφέρει ανίχνευση τεχνητής νοημοσύνης με έλεγχο λογοκλοπής, έλεγχο στοιχείων και σαρωτή αναγνωσιμότητας. Είναι επίσης πιο ακριβές, δείχνει το ποσοστό του πιθανού περιεχομένου AI και το επίπεδο εμπιστοσύνης στην πρόβλεψη. Ένα χαρακτηριστικό που διαχωρίζει αυτό το εργαλείο από άλλα είναι οι επιλογές εισαγωγής. Μπορείτε να παρέχετε έναν σύνδεσμο ιστού για σάρωση, μεταφόρτωση αρχείου ή ακόμα και παροχή της διεύθυνσης URL του ιστότοπου για σάρωση ολόκληρου του ιστότοπου.

1. Ανοιξε Originality  AI και συνδεθείτε. Λαμβάνετε 25 μονάδες ως αρχικό μπόνους.

2. Στον Πίνακα ελέγχου, κάντε κλικ στο Content Scanner > Έναρξη νέας σάρωσης και επικολλήστε το κείμενο στο πεδίο κειμένου, εισαγάγετε τη διεύθυνση URL της ιστοσελίδας ή ανεβάστε ένα αρχείο.

3. Επιλέξτε το μοντέλο ανίχνευσης AI. Επιλέξτε το πιο πρόσφατο μοντέλο για βελτιωμένη ακρίβεια. Επί του παρόντος, μας αρέσει το μοντέλο Turbo 3.0 σε σχέση με το τυπικό μοντέλο. Ωστόσο, δεν βρήκαμε μεγάλη διαφορά κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας.

4. Κάντε κλικ στο Σάρωση τώρα για να ξεκινήσει η σάρωση και το εργαλείο θα σας πει εάν το κείμενο έχει δημιουργηθεί από AI ή γραμμένο από ανθρώπους.

Κάθε σάρωση μπορεί να πάρει περίπου 7 μονάδες ανάλογα με το μήκος του κειμένου. Μπορείτε να αγοράσετε περισσότερες πιστώσεις ξεκινώντας από 3000 μονάδες για 30 $.

Πόσο ακριβή είναι τα εργαλεία Al για την ανίχνευση κειμένου που δημιουργείται από τον Ai

Σύγκρισα 10 κείμενα που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη και 10 κείμενα που γράφτηκαν από άνθρωπο για να ελέγξω την ακρίβεια όλων των εργαλείων. Διαπίστωσα ότι τα παραπάνω τρία εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης ήταν καλύτερα στην εύρεση κειμένου που δημιουργήθηκε.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα που δείχνουν πόσες φορές μπόρεσαν να προβλέψουν τον τύπο του περιεχομένου:

CopyleaksQuillbotΠρωτοτυπία AI
Περιεχόμενο που δημιουργείται από AI9/108/109/10
Ανθρωπογραφικό περιεχόμενο8/109/106/10

Ανεξάρτητα από τον αριθμό που δείχνουν αυτά τα τεστ, παρατηρήσαμε ότι το Quillbot γενικά τάσσεται προς την πρόβλεψη ότι το κείμενο είναι γραμμένο από τον άνθρωπο, ενώ το Originality AI προβλέπει ότι μπορεί να είναι περισσότερο περιεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης, ακόμη κι αν δεν είναι.

Ποιες είναι οι άλλες επιλογές

Υπάρχουν μερικά άλλα εργαλεία AI που κάνουν παρόμοια δουλειά στον εντοπισμό περιεχομένου που δημιουργείται από AI με καλή ακρίβεια. Επομένως, εάν προτιμάτε να κάνετε διασταύρωση, εδώ δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά:

  • GPTZero: Η πρόβλεψη είναι αρκετά ακριβής και εμφανίζει μια βαθμολογία εμπιστοσύνης για κάθε πρόβλεψη.
  • Scribbr: Σε κάθε σάρωση δίνεται ένα «ποσοστό πιθανότητας» ότι το κείμενο δημιουργείται από AI.

Διαβάστε επίσης:

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *