Νωρίς για ύπνο με τη βοήθεια του iPhone

Νωρίς για ύπνο, νωρίς για να σηκωθείς με τη βοήθεια του iPhone

Νωρίς για ύπνο, νωρίς για να σηκωθείς κάνει έναν άνθρωπο υγιή, πλούσιο και σοφό — αυτή είναι μια φράση που διδάσκεται στην πρώτη τάξη στο σχολείο. Ωστόσο, συνομιλούμε με έναν φίλο που χάσατε εδώ και καιρό ή κάνουμε ατέλειωτη κύλιση στους ρόλους του Instagram στις 3 π.μ. Φυσικά, τα τηλέφωνα αποσπούν την προσοχή. Αλλά, τι θα γινόταν αν σας έλεγα ότι χρησιμοποιούσα το iPhone μου για να ξυπνάω νωρίς κάθε μέρα;

Άλλωστε, η υγεία του ύπνου είναι πρωταρχικής σημασίας. Εάν σκοπεύετε να ξυπνήσετε νωρίς (όχι μόνο με ενθουσιασμό την επόμενη μέρα μετά το διάβασμα Το βιβλίο του Robin Sharma ή μια απόφαση για το νέο έτος) — σημειώστε το ταξίδι μου στο κλαμπ 5 π.μ. Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψουμε πώς χρησιμοποίησα διάφορες λειτουργίες του iPhone για να διορθώσω το καταστροφικό μου μοτίβο ύπνου!

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TechVortex⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να παρακολουθείτε τον ύπνο με το Apple Watch

Κορυφαία μηχανήματα ήχου ύπνου για τέλειο ύπνο

1. Ορίστε ένα χρονοδιάγραμμα ύπνου

Πρώτα πράγματα πρώτα – το να ξυπνάς νωρίς χρειάζεται πειθαρχία. Αυτή η πειθαρχία εμπεδώνεται με τον καθορισμό ενός σταθερού προγράμματος για τον χρόνο ύπνου. Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το iPhone μου ως εργαλείο λογοδοσίας ύπνου ήταν να εξατομικεύσω την ώρα ύπνου και να ξυπνήσω. Λοιπόν, μπορείτε να το ρυθμίσετε στην εφαρμογή Health του iPhone σας.

Εκτός από τη δημιουργία ενός χρονοδιαγράμματος για τον ύπνο σας, αυτή η εξαιρετική λειτουργία παρακολουθεί το χρόνο σας στο κρεβάτι. Όπως μπορείτε να δείτε, σας επιτρέπει ακόμη και να ορίσετε έναν στόχο για τον αριθμό των ωρών που θέλετε να κοιμηθείτε κ.λπ. Για παράδειγμα, η ώρα ύπνου μου είναι 10:30 μ.μ. Έχω την τάση να ξυπνάω στις 5.15 π.μ. (εξαιρουμένου του επιπλέον χρόνου που κλέβω στο κρεβάτι, φυσικά).

Νωρίτερα, είχα ασταθείς χρόνους ύπνου. Μια μέρα κοιμήθηκα στις 11 το βράδυ. Τις άλλες, έφαγα σε κάποια εκπομπή όλη τη νύχτα. Και αυτό επηρέασε πολύ την υγεία μου. Έχοντας χρησιμοποιήσει την επιλογή προγράμματος ύπνου για περισσότερους από 6 μήνες τώρα, αρχίζω αυτόματα να χασμουριέμαι γύρω στις 10 το βράδυ. Ομοίως, το μυαλό μου έχει επίσης συντονιστεί στο να ξυπνάω σε μια καθορισμένη ώρα το πρωί. Με άλλα λόγια, είμαι γεμάτος ενέργεια στις 5 το πρωί!

2. Κλείστε το iPhone σας πριν τον ύπνο

Ο μεγαλύτερος εχθρός του ύπνου νωρίς είναι το τηλέφωνό σας. Όταν αποφάσισα να αλλάξω το τρομερό μοτίβο ύπνου μου, συχνά αποσπούσα την προσοχή μου από τους ήχους των εισερχόμενων ειδοποιήσεων στο τηλέφωνό μου. Στη συνέχεια, έκανα σίγαση των ειδοποιήσεων. Όμως, η οθόνη του τηλεφώνου μου ανάβει όταν ένας φίλος μου έκανε ping, με κόλλησε στο τηλέφωνό μου για άλλη μια ώρα. Όλη η κουβέντα αργά το βράδυ απλώς σκότωσε το σχέδιο των 5 το πρωί.

Το iPhone σας έχει μια υπέροχη λύση για αυτό. Παρουσίαση — καταργήστε. Τέρμα οι ήχοι ειδοποίησης, όχι άλλοι περισπασμοί λόγω του φωτισμού της οθόνης σας όταν εμφανίζεται μια ειδοποίηση. Μπορείτε απλά να δείτε μια μαύρη οθόνη. Όλες οι ειδοποιήσεις είναι αποκλεισμένες. Μπορείτε ακόμη να ελέγξετε πόσα λεπτά το τηλέφωνό σας κλείνει πριν την ώρα του ύπνου σας.

Ανησυχείτε μήπως χάσετε κάποιες σημαντικές ειδοποιήσεις λόγω διακοπής λειτουργίας; Μην στεναχωριέστε, αν θέλετε να επιτρέπετε κλήσεις/μηνύματα από συγκεκριμένα άτομα, η Apple έχει την πλάτη σας με μια άλλη ισχυρή λειτουργία. Συνέχισε να διαβάζεις.

3. Η λειτουργία εστίασης ύπνου με βοήθησε

Από τη μία πλευρά, το wind down σας αποκλείει όλες τις ειδοποιήσεις. Ωστόσο, εάν θέλετε να επιτρέπετε ειδοποιήσεις από συγκεκριμένα άτομα, η λειτουργία εστίασης ύπνου είναι πολύ χρήσιμη. Αυτή η δυνατότητα αποκλείει τις περιττές ειδοποιήσεις, σας επιτρέπει να ορίσετε μια διαφορετική αρχική οθόνη με τις απαραίτητες εφαρμογές κ.λπ. Έχω επιτρέψει ειδοποιήσεις μόνο από τη μαμά, τον μπαμπά, την αδερφή, τον σύντροφό μου και το αφεντικό μου. Απλά αστειεύομαι. Σίγουρα δεν επιτρέπω στο αφεντικό να μου χαλάσει τον ύπνο ομορφιάς!

Σε περίπτωση που είστε παρανοϊκοί να χάσετε κάποια σημαντική κλήση, μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια επιλογή που περνάει τις κλήσεις μέσω της εστίασης ύπνου, εάν κάποιος σας καλέσει περισσότερες από δύο φορές. Η λειτουργία εστίασης ύπνου με βοήθησε να βελτιστοποιήσω τις ειδοποιήσεις που επιθυμώ να λαμβάνω τη νύχτα και τις κλήσεις που θα ήθελα να επιλέξω σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ παράλληλα διασφαλίζω ότι ο υγιής ύπνος μου δεν διαταράσσεται λόγω μιας τυχαίας ειδοποίησης.

Διασκεδαστικό γεγονός: Οποιοδήποτε πρόγραμμα ύπνου που ορίζετε στο τηλέφωνό σας συγχρονίζεται αυτόματα με τις άλλες συσκευές Apple που λειτουργούν με το ίδιο Apple ID. Έτσι, κάθε φορά που ενεργοποιείται η εστίαση ύπνου στο iPhone μου, στο Mac μου και Apple Watch αποκλεισμός μη επιλεγμένων ειδοποιήσεων. Ευλογήστε τον περιφραγμένο κήπο!

4. Αναλύστε τα δεδομένα ύπνου σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Health

Ο ύπνος δεν είναι απλώς να κλείνεις τα μάτια και να ξυπνάς νωρίς. Η ποιότητα του ύπνου σας είναι υψίστης σημασίας για να κρίνετε εάν πραγματικά κοιμάστε καλά. Πρέπει να πω ότι η Apple έχει τόσο καλά στρογγυλεμένη βοήθεια ύπνου που μετρά όχι απλώς την ποσότητα αλλά ακόμη και τη μέτρηση ποιότητας με ακρίβεια.

Για αρχή, μπορείτε να μετρήσετε τον αριθμό των ωρών που κοιμηθήκατε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Health. Το iPhone σας παρακολουθεί πολύ καλά κάθε κενό στον ύπνο σας.

Επιπλέον, αν ρυθμίσετε το πρόγραμμα ύπνου σας στο Apple Watch σας — θα λάβετε πρόσθετες λεπτομέρειες για το πόσες ώρες ήσασταν σε βαθύ ύπνο, το στάδιο της γρήγορης κίνησης των ματιών του ύπνου σας κ.λπ. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, μπορείτε Πάρτε αυτές τις μετρήσεις ακόμη και στον γιατρό σας που μπορεί να σας βοηθήσει περαιτέρω. Αρκετά αναλυτικό, σωστά;

5. Προστατέψτε τα μάτια σας με τη νυχτερινή βάρδια

Έχει γίνει πολλή συζήτηση σχετικά με το πώς το μπλε φως παρεμβαίνει όχι μόνο στην όρασή σας αλλά και στην όρασή σας ποιότητα ύπνου. Για να σας σώσει έρχεται το Night Shift της Apple. Αυτό αποκλείει το μπλε φως από την οθόνη σας που εμποδίζει τον ύπνο σας.

Αν με ρωτάτε, τα μάτια μου αισθάνονται καλύτερα όταν κάνω κύλιση στο τηλέφωνό μου σε νυχτερινή βάρδια, σε αντίθεση με τη χρήση χωρίς. Μπορείτε να ορίσετε ένα σωστό πρόγραμμα για την ώρα που θέλετε νυχτερινή βάρδια μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε ακόμη και να παίξετε με το πόσο ζεστή θέλετε να είναι η οθόνη σας. Εάν δεν θέλετε να ορίσετε πρόγραμμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε χειροκίνητα την επιλογή νυχτερινής βάρδιας τραβώντας το κέντρο ελέγχου προς τα κάτω.

Κοιμηθείτε σαν μωρό, ξυπνήστε νωρίς

Λέγεται ότι χρειάζονται 21 ημέρες για να σχηματιστεί μια συνήθεια. Αυτό μου έκανε ο καθορισμός ενός σταθερού προγράμματος sIeep. Αν και ένιωθα πρόκληση τις πρώτες μέρες, το συνήθισα πάντα με τον καιρό. Επιπλέον, το γεγονός ότι το τηλέφωνό μου δεν βουίζει τη νύχτα με έχει κάνει να συνειδητοποιήσω ότι δεν το ζητώ επανειλημμένα.

Όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά λειτούργησαν παράλληλα για να καθιερώσουν μια υγιή ρουτίνα ύπνου στη ζωή μου. Είμαι περήφανος που λέω ότι μπήκα στο κλαμπ 5 AM μετατρέποντας τη μεγαλύτερη απόσπαση της προσοχής μου σε ένα ισχυρό πλεονέκτημα. Την επόμενη φορά που θα ακούσεις κάποιον να λέει «Τολμάς να χρησιμοποιήσεις τα δικά μου ξόρκια εναντίον μου, Πότερ;» — υποδείξτε τους σε αυτό το άρθρο.

Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας!

Διαβάστε επίσης :

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *