Πώς να παρακολουθείτε τον ύπνο με το Apple Watch

Πώς να παρακολουθείτε τον ύπνο με το Apple Watch: Ένας πλήρης οδηγός

Το Apple Watch δεν χρησιμεύει μόνο ως επέκταση του iPhone σας αλλά και ως ολοκληρωμένος σύντροφος υγείας, προσφέροντας μια σειρά από λειτουργίες προσαρμοσμένες για να βελτιώσουν την ευεξία σας. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να παρακολουθείτε τον ύπνο με το Apple Watch σας, να αποκτάτε πληροφορίες για τις συνήθειες ύπνου σας και να τις βελτιώνετε; Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Θα σας δείξουμε πώς να ορίσετε ένα πρόγραμμα και θα αφήσουμε το Apple Watch να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους ύπνου σας. Επιπλέον, θα σας δείξουμε επίσης πώς να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία εστίασης ύπνου για να μειώσετε τους περισπασμούς και να μείνετε μακριά από τις οθόνες προτού πέσετε στο κρεβάτι. Ως μπόνους, θα σας βοηθήσουμε να εξερευνήσετε μερικές εφαρμογές παρακολούθησης ύπνου εάν θέλετε περισσότερες δυνατότητες και οφέλη.

Ας μάθουμε πρώτα πώς να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση ύπνου στο Apple Watch σας.

Αποποίηση ευθυνών techvortex.eu

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Το μικρόφωνο Apple Watch δεν λειτουργεί;

Κορυφαία μηχανήματα ήχου ύπνου για τέλειο ύπνο

Πώς να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση ύπνου στο Apple Watch

Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση ύπνου στο Apple Watch. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο Apple Watch σας, να επιλέξετε Sleep και να πατήσετε “Use This Watch for Sleep”.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το διακόπτη για «Παρακολούθηση ύπνου».

Ενεργοποιήστε την παρακολούθηση ύπνου

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας για να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση ύπνου στο Apple Watch. Ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο iPhone σας, επιλέξτε Sleep και ενεργοποιήστε την εναλλαγή για “Παρακολούθηση ύπνου με το Apple Watch”.

Το Apple Watch παρακολουθεί αυτόματα τον ύπνο

Δυστυχώς, το Apple Watch σας δεν παρακολουθεί αυτόματα τον ύπνο σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να παρακολουθείτε τον ύπνο στο Apple Watch σας χωρίς πρόγραμμα. Ακόμα κι αν έχετε ενεργοποιήσει την παρακολούθηση ύπνου, πρέπει να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα ύπνου για το Apple Watch σας για τη δημιουργία δεδομένων ύπνου. Μεταβείτε στην επόμενη ενότητα για να μάθετε πώς να το κάνετε.

Πώς να ρυθμίσετε το πρόγραμμα ύπνου σας στο Apple Watch

Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε ένα πρόγραμμα ύπνου στο Apple Watch σας, βάσει του οποίου θα παρακολουθείται ο ύπνος σας για να σας παρέχονται σχετικές πληροφορίες. Όλες οι λειτουργίες που σχετίζονται με τον ύπνο θα ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος στο Apple Watch σας.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Sleep στο Apple Watch σας. Πατήστε το κουμπί Ενεργοποίηση για να ρυθμίσετε το πρόγραμμά σας.

Βήμα 2: Πατήστε «Ορίστε το πρόγραμμα του πρώτου σας ύπνου».

Ρυθμίστε την ώρα αφύπνισης και την ώρα ύπνου σας για το πρόγραμμα.

Βήμα 3: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα μόνο για κάθε μέρα της εβδομάδας ή συγκεκριμένες ημέρες – ας πούμε καθημερινές ή σαββατοκύριακα. Πατήστε στο κουμπί στην ενότητα Ενεργή ενεργοποίηση και αποεπιλέξτε τις ημέρες για τις οποίες δεν θέλετε αυτό το πρόγραμμα.

Βήμα 4: Αργότερα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τις υπόλοιπες ημέρες.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα ξυπνητήρι που θα σβήσει αυτόματα την ώρα αφύπνισης. Πατήστε στο εικονίδιο με το σημάδι επιλογής όταν ολοκληρώσετε τη δημιουργία του προγράμματός σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας για να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα ύπνου. Ανοίξτε την εφαρμογή Health και επιλέξτε Sleep στο μενού Browse. Θα βρείτε επιλογές για να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα ύπνου που συγχρονίζεται με το Apple Watch σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την εστίαση ύπνου για το πρόγραμμα ύπνου στο Apple Watch

Το Apple Watch σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εξαλείψετε εφαρμογές και ειδοποιήσεις που αποσπούν την προσοχή κατά τη διάρκεια του προγράμματος ύπνου σας. Μπορείτε να διαμορφώσετε το Apple Watch σας ώστε να ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία εστίασης ύπνου μόλις ξεκινήσετε το πρόγραμμα ύπνου.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταβείτε στην εφαρμογή Health στο iPhone σας και να επιλέξετε Sleep στην ενότητα Browse. Τώρα, ενεργοποιήστε την εναλλαγή για “Χρήση χρονοδιαγράμματος για εστίαση στον ύπνο”.

Μπορείτε πάντα να τροποποιήσετε τη λειτουργία εστίασης ύπνου στις ρυθμίσεις Λειτουργίας εστίασης του iPhone σας.

Μόλις το ενεργοποιήσετε, η λειτουργία εστίασης ύπνου θα ενεργοποιηθεί αυτόματα στο iPhone και στο Apple Watch σας – ακόμα κι αν έχετε απενεργοποιήσει το Apple Watch σας για να αντικατοπτρίζει τη λειτουργία εστίασης από το iPhone σας.

Επιπλέον, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Wind Down για το πρόγραμμα ύπνου σας. Αυτό θα ξεκινήσει τη λειτουργία Sleep Focus πριν από το πρόγραμμα ύπνου σας για να σας προετοιμάσει για ύπνο και να αποφύγετε τον χρόνο χρήσης πριν κοιμηθείτε. Μπορείτε να ορίσετε πότε θα ξεκινήσει το Wind Down πριν από το πρόγραμμα ύπνου σας.

Ηρεμήσω

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε και να διαχειριστείτε το Wind Down στις ρυθμίσεις του Sleep Schedule στο Apple Watch.

Πώς να προβάλετε δεδομένα ύπνου στο Apple Watch

Αφού ολοκληρωθεί ένα πρόγραμμα ύπνου, μπορείτε να δείτε στατιστικά στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες ύπνου σας. Ανοίξτε την εφαρμογή Sleep στο Apple Watch σας και μπορείτε να δείτε τα πρόσφατα δεδομένα ύπνου σας – τα στάδια ύπνου στον πιο πρόσφατο ύπνο σας, την ώρα που κοιμηθήκατε στον πιο πρόσφατο ύπνο σας και πώς κοιμηθήκατε τις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες.

Sleep Trends

Εναλλακτικά, μπορείτε να προβάλετε τα δεδομένα ύπνου σας στην εφαρμογή Health στο iPhone σας. Εκτός από την ανεξάρτητη παρακολούθηση του ύπνου σας, η εφαρμογή υγείας χρησιμοποιεί επίσης το Apple Watch ως πηγή δεδομένων για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες ύπνου σας.

Πώς να επεξεργαστείτε το χρονοδιάγραμμα ύπνου στο Apple Watch

Φυσικά, δεν θα ακολουθούσατε το ίδιο πρόγραμμα ύπνου κάθε μέρα. Εάν θέλετε ο ύπνος σας να παρακολουθείται με ακρίβεια στο Apple Watch σας, επεξεργαστείτε το πρόγραμμα ύπνου σας – για όλες τις ημέρες ή για μια συγκεκριμένη ημέρα. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε το τελευταίο.

Επεξεργαστείτε μόνο το επόμενο ξύπνημα

Ανοίξτε την εφαρμογή Sleep στο Apple Watch και πατήστε είτε Ώρα για ύπνο είτε Ξύπνημα.

Στην ενότητα “Μόνο το επόμενο ξύπνημα”, μπορείτε να αλλάξετε την ώρα ύπνου ή την ώρα αφύπνισης ή να απενεργοποιήσετε το ξυπνητήρι.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας για το ίδιο. Ανοίξτε την εφαρμογή Health και επιλέξτε Sleep στην ενότητα Browse. Κάτω από το μενού Το πρόγραμμά σας, χρησιμοποιήστε το κουμπί επεξεργασίας για να τροποποιήσετε το επερχόμενο πρόγραμμα ύπνου σας.

Επεξεργαστείτε το πρόγραμμα πλήρους ύπνου στο Apple Watch

Εάν θέλετε να αλλάξετε εντελώς το πρόγραμμα ύπνου σας, ανοίξτε την εφαρμογή Sleep στο Apple Watch και πατήστε Ώρα για ύπνο ή Ξύπνημα.

Κάτω από την επιλογή Πλήρες πρόγραμμα, πατήστε στο πρόγραμμά σας. θα βρείτε επιλογές για να επεξεργαστείτε το ίδιο.

Επεξεργασία Καθημερινού Προγράμματος

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας για το ίδιο. Ανοίξτε την εφαρμογή Health και επιλέξτε Sleep στην ενότητα Browse. Κάτω από το μενού Το Πρόγραμμά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί επεξεργασίας για να τροποποιήσετε το Πλήρες Πρόγραμμά σας.

Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την παρακολούθηση ύπνου στο Apple Watch. Ωστόσο, εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τις ενσωματωμένες λειτουργίες παρακολούθησης ύπνου και αναζητάτε περισσότερα, μπορείτε να ελέγξετε μερικές εφαρμογές παρακολούθησης ύπνου τρίτων για το Apple Watch.

Μπόνους: Οι καλύτερες εφαρμογές παρακολούθησης ύπνου για το Apple Watch

Την πρώτη μου μέρα με το Apple Watch, ενεργοποίησα την παρακολούθηση ύπνου, αλλά δεν ενεργοποίησα ένα πρόγραμμα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα δεδομένα ύπνου δεν δημιουργήθηκαν για τη νύχτα επειδή το Apple Watch δεν παρακολουθεί αυτόματα τον ύπνο σας.

Αυτό ήταν το λιγότερο απογοητευτικό. Επειδή το γυμναστήριο 40$ από τη Xiaomi θα το έκανε χωρίς ταλαιπωρία και αναρωτήθηκα γιατί το “υπερσύγχρονο” Apple Watch αρνήθηκε να το κάνει. Χάρη στην υποστήριξη της εφαρμογής στο Apple Watch σας, μπορείτε να ξεπεράσετε τέτοιες ελλείψεις και να προσθέσετε περισσότερες δυνατότητες στην παρακολούθηση ύπνου. Ακολουθούν τρεις εφαρμογές από το App Store που μπορούμε να προτείνουμε για το Apple Watch σας.

1. Μαξιλάρι: Καλύτερη δωρεάν εφαρμογή Sleep Tracker

Η εφαρμογή Pillow είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο παρακολούθησης ύπνου για το Apple Watch σας που παρέχει λεπτομερή ανάλυση των προτύπων ύπνου, τον καρδιακό ρυθμό, τις εξατομικευμένες πληροφορίες και διάφορες λειτουργίες για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Εδώ είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής:

 • Αυτόματη παρακολούθηση ύπνου φορώντας το ρολόι κατά τη διάρκεια του ύπνου.
 • Λεπτομερείς αναφορές για τα στάδια ύπνου, την ανάλυση καρδιακών παλμών και τις βαθμολογίες ύπνου.
 • Εξατομικευμένες πληροφορίες και συμβουλές για να βελτιώσετε τις συνήθειες ύπνου σας.
 • Λεπτομερείς πληροφορίες και πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις ύπνου και μια επισκόπηση των ιστορικών δεδομένων ύπνου.
 • Άλλες λειτουργίες όπως προεπιλογές συναγερμού, παρακολούθηση διάθεσης και επιλογές βοήθειας ύπνου, συμπεριλαμβανομένων των ήχων και της μουσικής.

Επιπλέον, η εφαρμογή παρέχει λειτουργίες όπως ηχογραφήσεις (μη διαθέσιμες σε λειτουργία αυτόματης παρακολούθησης), ανάλυση ώρας ύπνου και υποστήριξη Siri Wind Down για μια ολοκληρωμένη εμπειρία παρακολούθησης ύπνου.

Τιμή: Ελεύθερος; Ασφάλιστρο: 6,99 $ ανά μήνα και μετά

2. Sleep ++: Απλή και δωρεάν εφαρμογή Automatic Sleep Tracker

Το Sleep ++ είναι μια εφαρμογή παρακολούθησης ύπνου για το Apple Watch που εστιάζει στην αυτόματη παρακολούθηση του ύπνου σας. Αξιοποιεί όλους τους αισθητήρες και τις δυνατότητες παρακολούθησης του Apple Watch σας για να παρέχει λεπτομερείς αναλύσεις του ύπνου σας. Ακολουθούν μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής:

 • Εύχρηστη διεπαφή εφαρμογής για απρόσκοπτη παρακολούθηση.
 • Παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα πρότυπα ύπνου και τις τάσεις.
 • Προσφέρει προτάσεις με βάση τα δεδομένα ύπνου για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.
 • Επιτρέπει την εξατομίκευση των ρυθμίσεων για μια προσαρμοσμένη εμπειρία παρακολούθησης ύπνου.
 • Στέλνει υπενθυμίσεις και ειδοποιήσεις για συνέπεια στην ώρα του ύπνου.

Τιμή: Ελεύθερος; Αφαίρεσε τις διαφημίσεις: 1,99 $

3. Κύκλος ύπνου: Πλούσιος σε χαρακτηριστικά Sleep Tracker

Το Sleep Cycle είναι μια πλούσια σε λειτουργίες εφαρμογή παρακολούθησης ύπνου για το Apple Watch σας που εστιάζει στην ανάλυση των προτύπων ύπνου και στο να σας ξυπνά την κατάλληλη ώρα ενώ κοιμάστε. Εδώ είναι όλα όσα έχει να προσφέρει η εφαρμογή:

 • Ο Κύκλος ύπνου σας ξυπνά κατά τη διάρκεια του ελαφρού ύπνου για ένα απαλό ξύπνημα.
 • Η εφαρμογή χρησιμοποιεί ανάλυση ήχου και παρακολούθηση κίνησης μέσω του μικροφώνου της συσκευής για τον εντοπισμό σταδίων και μοτίβων ύπνου.
 • Η εφαρμογή παρέχει λεπτομερή στατιστικά για τον ύπνο, καθημερινά γραφήματα και τάσεις για να σας βοηθήσει να απεικονίσετε και να βελτιώσετε τις συνήθειες ύπνου σας.
 • Η εφαρμογή ενσωματώνεται πλήρως με το Apple Health για ανάλυση ύπνου και πληροφορίες για τον καρδιακό ρυθμό.
 • Είναι ενδιαφέρον ότι η εφαρμογή είναι επίσης συμβατή με το Phillips HUE, επιτρέποντας φωτισμό παρόμοιο με την ανατολή του ηλίου για να σας ξυπνήσει απαλά.

Τιμή: Ελεύθερος; Ασφάλιστρο: $29,49 και μετά

Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις, ανατρέξτε στην ενότητα Συχνές ερωτήσεις παρακάτω.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την παρακολούθηση ύπνου Apple Watch

1. Είναι διαθέσιμη η παρακολούθηση ύπνου σε όλες τις παραλλαγές του Apple Watch;

Η παρακολούθηση ύπνου είναι διαθέσιμη σε όλες τις παραλλαγές του Apple Watch με το watchOS 8 και νεότερη έκδοση.

2. Μπορώ να απενεργοποιήσω το πρόγραμμα ύπνου μου μόνο για μία μέρα στο Apple Watch;

Όχι, δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα ύπνου για μία μέρα στο Apple Watch. Θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε και να το ενεργοποιήσετε χειροκίνητα την επόμενη μέρα.

3. Γιατί δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τις εφαρμογές Apple Watch και iPhone κατά τη διάρκεια του προγράμματος ύπνου μου;

Πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εστίασης ύπνου στο iPhone σας.

4. Γιατί δεν μπορώ να δω την εφαρμογή Sleep στο Apple Watch μου;

Πρέπει να κάνετε λήψη της εφαρμογής Sleep από το App Store στο Apple Watch.

5. Μπορώ να παρακολουθώ τον ύπνο χωρίς Apple Watch;

Ναί. Μπορείτε να παρακολουθείτε τον ύπνο χωρίς Apple Watch χρησιμοποιώντας το iPhone σας.

Διορθώστε τις συνήθειες ύπνου σας με το Apple Watch

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τον ύπνο σας στο Apple Watch. Αρκετές μελέτες και έρευνες συνιστούν τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το Apple Watch σας για να βελτιώσετε τις συνήθειες ύπνου σας!

Αποποίηση ευθυνών techvortex.eu

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες εφαρμογές για το Apple Watch

Το Apple Watch Walkie-Talkie δεν λειτουργεί;

Πώς να φορτίσετε το Apple Watch σας (με ή χωρίς φορτιστή)

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *