Πώς να διακόψετε/απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις "Προστέθηκαν στοιχεία φόντου" σε Mac

Πώς να διακόψετε/απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις “Προστέθηκαν στοιχεία φόντου” σε Mac

Όταν μια εφαρμογή εγκαθιστά ένα Στοιχείο σύνδεσης εμφανίζεται μια ειδοποίηση “Προστέθηκαν στοιχεία φόντου” στην οθόνη του Mac σας. Στην ιδανική περίπτωση, αυτή η ειδοποίηση εμφανίζεται μόνο όταν μια εφαρμογή εγκαθιστά το στοιχείο σύνδεσής της στη συσκευή σας. Ωστόσο, τα κατεστραμμένα αρχεία προσωρινής μνήμης και τα σφάλματα macOS μπορεί να αναγκάσουν το Mac σας να εμφανίζει επανειλημμένα την ειδοποίηση “Προστέθηκαν στοιχεία φόντου”.

Ακολουθήστε τις συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων σε αυτό το σεμινάριο για να διακόψετε την ειδοποίηση “Προστέθηκαν στοιχεία φόντου” στη συσκευή σας macOS.

Ενημερώστε το Mac σας

Η ειδοποίηση “Προστέθηκαν στοιχεία φόντου” είναι διαδεδομένη σε Mac που εκτελούν συγκεκριμένες πρώιμες εκδόσεις MacOS Ventura. Η Apple κυκλοφόρησε το macOS Ventura 13.3 για την επίλυση ζητημάτων που προκαλούν υπερβολικά αναδυόμενα παράθυρα “Προστέθηκαν στοιχεία φόντου”.

Εάν ο Mac σας εκτελεί macOS Ventura 13.2.1 ή παλαιότερες εκδόσεις, ενημερώστε το σε macOS Ventura 13.3 ή νεότερες εκδόσεις.

Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού και επιλέξτε Ενημέρωση τώρα ή Αναβάθμισε τώρα.

Καταργήστε την εφαρμογή ως στοιχείο σύνδεσης

Τα στοιχεία σύνδεσης (ή τα προγράμματα εκκίνησης) είναι εφαρμογές που ανοίγουν αυτόματα όταν συνδέεστε στο Mac σας. Η κατάργηση μιας εφαρμογής από τα Στοιχεία σύνδεσης του Mac σας θα πρέπει να εμποδίσει το macOS να εμφανίζει συνεχείς ειδοποιήσεις “Προστέθηκαν αντικείμενα φόντου” για την εφαρμογή.

Ας υποθέσουμε ότι λαμβάνετε την ειδοποίηση “Προστέθηκαν στοιχεία φόντου” για το Zoom. Η διακοπή της εκκίνησης της εφαρμογής Zoom παράλληλα με το macOS θα πρέπει να σταματήσει την ειδοποίηση.

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις συστήματοςεπιλέξτε Γενικός στην πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε Στοιχεία σύνδεσης.
 1. Επιλέξτε τις προβληματικές εφαρμογές στην ενότητα «Άνοιγμα κατά τη σύνδεση» και επιλέξτε το Εικονίδιο μείον (–). για να το αφαιρέσετε από τη λίστα.

Επανεκκινήστε το Mac σας και ελέγξτε εάν η κατάργηση της εφαρμογής ως στοιχείο σύνδεσης σταματά την ειδοποίηση “Προστέθηκαν αντικείμενα φόντου”.

Απενεργοποιήστε την πρόσβαση στο παρασκήνιο

Εμφανίζει το Mac σας την ειδοποίηση “Προστέθηκαν στοιχεία φόντου” για μια συγκεκριμένη εφαρμογή; Η απενεργοποίηση της πρόσβασης στο παρασκήνιο για την εφαρμογή ενδέχεται να σταματήσει τη συνεχή εμφάνιση της ειδοποίησης.

Η απενεργοποίηση της πρόσβασης στο παρασκήνιο εμποδίζει την εφαρμογή να εκτελεί εργασίες (π.χ. λήψη ενημερώσεων) όταν δεν είναι ανοιχτή.

Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικός > Στοιχεία σύνδεσης και απενεργοποιήστε την εφαρμογή στην ενότητα “Να επιτρέπεται στο παρασκήνιο”.

Ενημερώστε ή επανεγκαταστήστε την εφαρμογή

Ενδέχεται να λαμβάνετε συνεχείς ειδοποιήσεις “Προστέθηκαν στοιχεία παρασκηνίου” για παλιές εφαρμογές ή εφαρμογές που δεν είναι συμβατές με την έκδοση macOS. Ενημερώστε την εφαρμογή από το App Store ή πραγματοποιήστε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης από τον ιστότοπο του προγραμματιστή.

Διαγράψτε και εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή εάν η ειδοποίηση “Προστέθηκαν στοιχεία φόντου” παραμένει.

Παω σε Ευρίσκων > Εφαρμογέςκάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή και επιλέξτε Μετακίνηση στο Bin.

Συνιστούμε να διαγράψετε τα δεδομένα της προσωρινής μνήμης και τα αρχεία που έχουν απομείνει πριν την επανεγκαταστήσετε στο Mac σας.

Ανοίξτε το Finder, πατήστε Εντολή + Βάρδια + σολΕπικόλληση ~/Βιβλιοθήκη/Υποστήριξη εφαρμογών στο παράθυρο διαλόγου και πατήστε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο της εφαρμογής και επιλέξτε Μετακίνηση στο Bin.

Ανοίξτε ξανά το πλαίσιο “Μετάβαση στον φάκελο” (Εντολή + Βάρδια + σολ) και διαγράψτε τους φακέλους της εφαρμογής και τα αρχεία της λίστας ιδιοτήτων (.plist) σε αυτούς τους καταλόγους:

 • ~/Βιβλιοθήκη/Κρυφές
 • ~/Βιβλιοθήκη/Προτιμήσεις
 • ~/Βιβλιοθήκη/Αποθηκευμένη κατάσταση εφαρμογής
 • /Βιβλιοθήκη/LaunchAgents
 • /Βιβλιοθήκη/LaunchDaemons

Διαγραφή αρχείων .plist στο LaunchAgents φάκελος (/Library/LaunchAgents) έκανε το μαγικό ορισμένοι χρήστες Mac.

Επανεκκινήστε το Mac σας και εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή από το App Store ή πραγματοποιήστε λήψη του αρχείου πακέτου της εφαρμογής από τον ιστότοπο του προγραμματιστή.

Επαναφορά δεδομένων σύνδεσης και στοιχείων παρασκηνίου

Μπορείτε επίσης να διακόψετε τις ειδοποιήσεις “Προστέθηκαν στοιχεία φόντου” επαναφέροντας τα δεδομένα σύνδεσης και τα στοιχεία παρασκηνίου του Mac σας. Κλείστε την εφαρμογή που συνεχίζει να προσθέτει στοιχεία φόντου στο Mac σας και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Παω σε Ευρίσκων > Εφαρμογές > Βοηθητικά προγράμματα και κάντε διπλό κλικ Τερματικό.
 1. Επικολλήστε το sfltool resetbtm στο παράθυρο Terminal και πατήστε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
 1. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του Mac σας ή χρησιμοποιήστε το Touch ID όταν σας ζητηθεί.
 1. Κλείστε το παράθυρο του τερματικού και επανεκκινήστε το Mac σας όταν δείτε ένα μήνυμα επιτυχίας “Επαναφορά βάσης δεδομένων”.

Όχι άλλες ενοχλητικές ειδοποιήσεις

Αυτές οι συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων θα πρέπει να σταματήσουν τις συνεχείς ειδοποιήσεις “Προστέθηκαν στοιχεία φόντου”. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple ή επισκεφτείτε ένα κοντινό Apple Store εάν οι ειδοποιήσεις επιμείνουν αφού δοκιμάσετε αυτές τις επιδιορθώσεις.

Διαβάστε επίσης:Πώς να κρύψετε αρχεία και φακέλους στο Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *