Αποτυχία SIM στο iPhone

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Αποτυχία SIM” στο iPhone

Έχετε δει ποτέ το iPhone σας να εμφανίζει ένα μήνυμα όπως “Δεν έχει εγκατασταθεί κάρτα SIM”, “Αποτυχία SIM” ή “Μη έγκυρη SIM” όταν αλλάζετε κάρτες SIM ή κάνετε απλώς επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας; Αυτό το μήνυμα σφάλματος μπορεί να συμβεί σε όλα τα μοντέλα iPhone, όπως το iPhone 14 ή το iPhone X, και όταν συμβεί αυτό, δεν θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις, να στείλετε μηνύματα κειμένου ή να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας του τηλεφώνου σας.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι πίσω από αυτό το μήνυμα σφάλματος. Εάν το δείτε, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας και να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ενεργό σχέδιο. Μόνο τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να καταλάβετε γιατί λαμβάνετε ένα σφάλμα κάρτας SIM και να προσπαθήσετε να το επιλύσετε. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το σφάλμα “Αποτυχία SIM” του iPhone σας, ανεξάρτητα από το μοντέλο σας.

Τι προκαλεί την αποτυχία της SIM στα iPhone;

Ένα ανενεργό πρόγραμμα με τον πάροχο υπηρεσιών είναι ένα από τα Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι πίσω από την αποτυχία της SIM λάθος. Οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν να ελέγξουν αν το σχέδιό τους είναι ακόμα ενεργό. Χωρίς αυτήν, η κάρτα SIM του iPhone δεν θα λειτουργεί σωστά και μπορεί να εμφανίσει αυτό το σφάλμα. Γι’ αυτό θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας πριν αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της βλάβης SIM.

Εάν είστε βέβαιοι ότι έχετε ένα ενεργό πρόγραμμα, ίσως το πρόβλημα έγκειται στη θήκη της κάρτας SIM. Εάν η κάρτα SIM δεν έχει τοποθετηθεί σωστά ή ο δίσκος δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι τέρμα στο iPhone σας, θα μπορούσε να προκαλέσει σφάλμα SIM Failure. Μια κατεστραμμένη κάρτα SIM είναι ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων του σφάλματος SIM Failure. Η φυσική βλάβη στην κάρτα SIM μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα.

Τα προβλήματα της κάρτας SIM δεν είναι πάντα αυτά που προκαλούν το σφάλμα SIM Failure. Μπορεί να είναι το σύστημα του iPhone. Μπορεί το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου σας απλώς να μην αναγνωρίζει την κάρτα SIM λόγω σφάλματος ή σφάλματος. Μερικές φορές, το iPhone σας θα εμφανίσει ένα μήνυμα αποτυχίας SIM αμέσως μετά από μια ενημέρωση λογισμικού.

Ανεξάρτητα από τον λόγο πίσω από την Αποτυχία SIM, υπάρχει λύση.

1. Επανεκκινήστε το iPhone σας

Μερικές φορές, μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να διορθώσει διάφορα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει το iPhone σας. Σφάλματα, κατεστραμμένα προσωρινά αρχεία ή σφάλματα μπορούν να επιλυθούν με επανεκκίνηση της συσκευής σας. Θα δώσει στο iOS την ευκαιρία να κάνει επαναφορά και να ξεκινήσει εκ νέου. Αυτό μπορεί επίσης να επιλύσει ένα σφάλμα SIM Failure εάν προκληθεί από σφάλμα.

Η μέθοδος επανεκκίνησης του iPhone σας θα εξαρτηθεί από το μοντέλο. Εάν δεν έχει κουμπί λειτουργίας, θα πρέπει να πατήσετε ταυτόχρονα ένα από τα πλαϊνά κουμπιά και το κουμπί μείωσης της έντασης του ήχου. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

2. Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Αυτή μπορεί να είναι η απλούστερη λύση για την αποτυχία SIM και οι χρήστες iPhone είναι ήδη εξοικειωμένοι με αυτήν. Η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης βοηθά με προβλήματα Wi-Fi, δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, Bluetooth και GPS. Μπορεί επίσης να διορθώσει το σφάλμα SIM Failure. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε:

 1. Σύρετε προς τα κάτω για να ανοίξετε το μενού και να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του αεροπλάνου.
 1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει το αεροπλάνο αναμμένο για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν το απενεργοποιήσετε. Αυτό θα βεβαιωθεί ότι το τηλέφωνό σας επαναφέρει τη σύνδεση σωστά. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, συνεχίστε να διαβάζετε.

3. Ελέγξτε τη θήκη SIM

Εάν ελέγξετε τη θήκη SIM, θα παρατηρήσετε γρήγορα εάν η κάρτα SIM έχει τοποθετηθεί σωστά ή όχι. Για να αφαιρέσετε το δίσκο SIM, θα χρειαστείτε ένα εργαλείο εξαγωγής ή έναν συνδετήρα. Τοποθετήστε αυτό το εργαλείο στη μικρή τρύπα δίπλα στο δίσκο SIM για να το ανοίξετε.

Η κάρτα SIM μπορεί να είναι ανάποδα ή να μετακινηθεί ελαφρώς από τη σωστή θέση. Ίσως ο ίδιος ο δίσκος της κάρτας SIM να μην έχει τοποθετηθεί μέχρι τέρμα ή να μην έχει ευθυγραμμιστεί σωστά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει το iPhone σας πριν βγάλετε τη θήκη SIM.

Ενώ βρίσκεστε σε αυτό, θα πρέπει επίσης να ελέγξετε την κάρτα SIM σας για οποιαδήποτε ορατή φυσική ζημιά. Εάν ναι, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών σας και να ζητήσετε αντικατάσταση. Εάν η κάρτα δεν είναι κατεστραμμένη, τοποθετήστε την ξανά στη θήκη SIM και στο iPhone σας. Ενεργοποιήστε τη συσκευή σας και δείτε αν το πρόβλημα παραμένει.

4. Δοκιμάστε μια άλλη κάρτα SIM

Εάν επιθεωρήσατε τη θήκη SIM και την κάρτα SIM και δεν είδατε κανένα σφάλμα ή ζημιά, εξετάστε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε μια διαφορετική κάρτα SIM. Ίσως η φυσική βλάβη να είναι αόρατη με γυμνό μάτι, αλλά είναι αρκετά σοβαρή ώστε να προκαλέσει το σφάλμα SIM Failure.

Εάν μια νέα κάρτα SIM δεν προκαλεί την εμφάνιση του μηνύματος σφάλματος κατά την επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας, θα γνωρίζετε ότι η παλιά κάρτα SIM είναι ελαττωματική. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε νέα κάρτα SIM για αυτήν τη δοκιμή. Απλώς δανειστείτε ένα από τους φίλους σας ή ένα μέλος της οικογένειάς σας.

5. Ενημερώστε τις ρυθμίσεις φορέα

Εάν οι Ρυθμίσεις εταιρείας κινητής τηλεφωνίας είναι παλιές, ενδέχεται να προκαλέσουν το σφάλμα της κάρτας SIM. Εάν συμβαίνει αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να διορθώσετε την αποτυχία της SIM είναι να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Δείτε πώς:

 1. μεταβείτε στο Ρυθμίσεις εφαρμογή και μεταβείτε στο Γενικός αυτί.
 1. αγγίξτε το Σχετικά με ενότητα και βρείτε το Φορέας επιλογή.
 1. Θα λάβετε ένα μήνυμα στην οθόνη εάν το iPhone σας χρειάζεται ενημέρωση ρυθμίσεων εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Παρακέντηση Εκσυγχρονίζω.

Θα πρέπει να επανεκκινήσετε το iPhone σας για να δείτε αν αυτό διορθώθηκε το πρόβλημα της κάρτας SIM.

6. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου

Μερικές φορές, οι ρυθμίσεις δικτύου του iPhone προκαλούν προβλήματα με μια κάρτα SIM. Εάν συμβαίνει αυτό, η απλή λύση είναι να επανεκκινήσετε τις ρυθμίσεις δικτύου. Δείτε πώς:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Γενικός.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε Μεταφορά ή επαναφορά iPhone επιλογή.
 1. Όταν εμφανιστεί μια νέα οθόνη, επιλέξτε το Επαναφορά επιλογή.
 1. Επιλέγω Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου και εισαγάγετε τον κωδικό ασφαλείας σας εάν σας ζητηθεί.

7. Αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS

Τα περισσότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα iPhone προκαλούνται από το ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα. Η αποτυχία της κάρτας SIM δεν αποτελεί εξαίρεση. Γι’ αυτό μια από τις λύσεις είναι να ελέγξετε για ενημερώσεις iOS. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, εγκαταστήστε την και εξαλείψτε το πρόβλημα. Για να ελέγξετε για ενημερώσεις iOS:

 1. μεταβείτε στο Ρυθμίσεις εφαρμογή και επιλέξτε το Γενικός αυτί.
 2. Ψάχνω Αναβάθμιση λογισμικού.
 3. Παρακέντηση Αναβάθμιση λογισμικού εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για την εγκατάσταση.

Ορισμένα μοντέλα iPhone θα σας ειδοποιήσουν εάν είναι διαθέσιμη η Ενημέρωση λογισμικού. Παω σε Ρυθμίσεις και αναζητήστε την ειδοποίηση κάτω από το Apple ID σας. Πατήστε το για να επιλέξετε την ενημέρωση και να την εγκαταστήσετε.

8. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple

Εάν καμία από τις προτεινόμενες λύσεις δεν σας βοήθησε να διορθώσετε το σφάλμα iPhone SIM Failure, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε Υποστήριξη πελατών Apple.

Τι προκάλεσε το σφάλμα στην περίπτωσή σας και ποια λύση λειτούργησε; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Τι συμβαίνει εάν αλλάξετε κάρτα SIM στο iPhone

Η εφαρμογή Google δεν λειτουργεί στο iPhone

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *