προσωπικό διακομιστή Plex

Προσωπικός διακομιστής Plex

Στην εποχή των μέσων ροής, όλο και περισσότεροι άνθρωποι απομακρύνονται από τις φυσικές βιβλιοθήκες πολυμέσων και προς τις ψηφιακές συλλογές. Υπηρεσίες όπως το Plex έχουν κάνει πιο εύκολη από ποτέ την πρόσβαση στις ταινίες, τις τηλεοπτικές εκπομπές, τη μουσική και τις φωτογραφίες σας από οποιαδήποτε συσκευή. Αλλά πού αποθηκεύετε πραγματικά όλα αυτά τα μέσα; Η εκτέλεση του διακομιστή Plex σε αποθηκευτικό χώρο συνδεδεμένο με το τοπικό δίκτυο λειτουργεί καλά, αλλά περιορίζει την πρόσβασή σας όταν λείπετε από το σπίτι. Η λύση? Φιλοξενήστε τη βιβλιοθήκη Plex σας στο cloud!

 • Έχετε άφθονο αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να επεκταθεί για να χωρέσει την αυξανόμενη συλλογή πολυμέσων σας.
 • Είναι προσβάσιμο από οπουδήποτε με σύνδεση στο Διαδίκτυο, ώστε να μπορείτε να κάνετε ροή ενώ ταξιδεύετε και να επιτρέπετε σε φίλους και συγγενείς να έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη σας από απόσταση.
 • Αποκτάτε την αξιοπιστία και την ταχύτητα που απαιτούνται για την προβολή πολλών ροών χωρίς αποθήκευση.
 • Απεριόριστο εύρος ζώνης εάν ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου του σπιτιού σας χρεώνει ένα τρελό ποσό για τη χρήση δεδομένων.

Μεταξύ των παρόχων cloud, Hetzner ξεχωρίζει ως ιδανική επιλογή για φιλοξενία Plex. Είναι μια από τις πιο προσιτές επιλογές, με σχέδια που ξεκινούν από 5 $ το μήνα για έναν διακομιστή linux.

Hetzner προσφέρει διακομιστές cloud υψηλής απόδοσης που φιλοξενούνται σε κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε μια τοποθεσία κοντά σας για ταχύτερη ροή. Οι διακομιστές τους χρησιμοποιούν γρήγορο χώρο αποθήκευσης NVMe για να προσφέρουν εξαιρετική αναπαραγωγή πολυμέσων. Μπορείτε να επεκτείνετε σε πιο βελτιωμένους διακομιστές με περισσότερη αποθήκευση, μνήμη RAM και επεξεργαστική ισχύ καθώς αυξάνονται οι ανάγκες σας.

Αλλά το κύριο πλεονέκτημα παίρνει έναν φτηνό διακομιστή Windows από το σύστημα δημοπρασιών τους. Μπορείτε να αποκτήσετε ένα φτηνό σύστημα Windows για 30 $ το μήνα, με απεριόριστο εύρος ζώνης.

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με τον οδηγό μου Plex Debrid κάνοντας τον διακομιστή Plex σας ουσιαστικά το προσωπικό σας Netflix με απεριόριστο περιεχόμενο.

Χρησιμοποιείται τόσο εκτενώς που η Plex εξέδωσε μια ειδοποίηση για τον αποκλεισμό των IP της Hetzner για να αποφευχθεί η παράνομη κοινή χρήση αρχείων. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται επίσης ένα VPN αυτές τις μέρες για να το χρησιμοποιήσετε.

Ρύθμιση α Hetzner Ο διακομιστής cloud για το Plex είναι απλός, ακόμη και για αρχάριους. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να ξεκινήσετε:

 1. Εγγραφείτε για ένα Hetzner λογαριασμός στο cloud.
 2. Επιλέξτε έναν διακομιστή όπως το πρόγραμμα CX21 για 5 $/μήνα. Επιλέξτε μια τοποθεσία κέντρου δεδομένων ιδανική για την τοποθεσία και τη βάση χρηστών σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα διακομιστή δημοπρασίας σαν εμένα που είναι πολύ καλύτερα και value for money.
 3. Εγκαταστήστε το Ubuntu ή άλλη διανομή Linux στον διακομιστή σας στο cloud. Ακολουθηστε Έγγραφα του Hetzner για την αρχική ρύθμιση διακομιστή. Ή εγκαταστήστε τα Windows σε έναν διακομιστή δημοπρασίας χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό.
 4. Συνδεθείτε στον διακομιστή σας μέσω SSH. Ενημερώστε τις λίστες πακέτων και εγκαταστήστε το πακέτο Plex Media Server.
 5. Συνδέστε και προσαρτήστε έναν μεγάλο όγκο αποθήκευσης μπλοκ για τα αρχεία της βιβλιοθήκης πολυμέσων σας. Συνιστάται τουλάχιστον 50 GB για εκκίνηση. Ή αν χρησιμοποιείτε τον οδηγό μου Plex Debrid, δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με τον μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Επίσης δεν χρειάζεται για διακομιστές δημοπρασίας Hetzner.
 6. Αντιγράψτε τα αρχεία πολυμέσων σας στην τοποθετημένη μονάδα δίσκου χρησιμοποιώντας SFTP/SCP ή ένα εργαλείο συγχρονισμού όπως Resilio Sync.
 7. Ολοκληρώστε τη ρύθμιση του Plex και τη ρύθμιση της βιβλιοθήκης μέσω της εφαρμογής web Plex. Βεβαιωθείτε ότι η απομακρυσμένη πρόσβαση και η προώθηση θύρας έχουν διαμορφωθεί.
 8. Συνδεθείτε και ξεκινήστε να απολαμβάνετε τον διακομιστή σας cloud Plex από οποιαδήποτε συσκευή! Κάντε ροή με την καρδιά σας.

Η μετεγκατάσταση του διακομιστή Plex στο σύννεφο με το Hetzner παρέχει ορισμένα μεγάλα πλεονεκτήματα σε σχέση με τους παραδοσιακούς διακομιστές πολυμέσων που φιλοξενούνται μόνοι σας. Το cloud χειρίζεται τη διαχείριση υλικού, το χρόνο λειτουργίας και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για εσάς. Λαμβάνετε ευελιξία να αυξάνετε τους πόρους και τον αποθηκευτικό χώρο καθώς μεγαλώνει η βιβλιοθήκη σας. Και τα πολυμέσα σας είναι προσβάσιμα σε όλο τον κόσμο, ώστε εσείς και οι χρήστες να μπορείτε να κάνετε ροή οπουδήποτε.

Η προσιτή τιμή, οι διακομιστές υψηλής απόδοσης και η εύκολη εγκατάσταση του Hetzner τα καθιστούν την ιδανική επιλογή για τη φιλοξενία Plex στο cloud. Τα κέντρα δεδομένων τους που βρίσκονται κοντά σε μεγάλες κατοικημένες περιοχές παρέχουν χαμηλή καθυστέρηση για ομαλή ροή. Με λίγα μόλις βήματα, μπορείτε να είστε σε λειτουργία με έναν απεριόριστα επεκτάσιμο διακομιστή Plex στο cloud με το Hetzner.

Αρχίστε να απολαμβάνετε την προσωπική σας συλλογή πολυμέσων από οπουδήποτε χωρίς όρια!

Πώς να αφαιρέσετε το PIN από το Plex.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Plex με Real Debrid

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *