Πώς να διορθώσετε το Spotify "Κωδικός σφάλματος: Auth 74" στα Windows

Πώς να διορθώσετε το Spotify “Κωδικός σφάλματος: Auth 74” στα Windows

Συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε “Κωδικός σφάλματος: auth:74” ενώ προσπαθείτε να συνδεθείτε στην εφαρμογή Spotify στα Windows; Όπως υποδηλώνει το υπόλοιπο μήνυμα σφάλματος, αυτό συμβαίνει όταν ένα τείχος προστασίας ή εσφαλμένη ρύθμιση διακομιστή μεσολάβησης σας εμποδίζει να συνδεθείτε.

Ωστόσο, το σφάλμα auth:74 του Spotify μπορεί επίσης να εμφανιστεί για πολλούς άλλους λόγους, όπως μια κατεστραμμένη προσωρινή μνήμη εφαρμογής ή κατεστραμμένες ρυθμίσεις δικτύου.

Αυτός ο οδηγός θα παρέχει πολλές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να εξαλείψετε το σφάλμα auth:74, ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε ξανά στο Spotify στον υπολογιστή σας με Windows χωρίς προβλήματα.

Αναγκαστική έξοδος και επανεκκίνηση του Spotify

Είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε τα πράγματα εγκαταλείποντας αναγκαστικά την εφαρμογή Spotify στον υπολογιστή σας με Windows. Συνήθως, αυτό βοηθά στην εκκαθάριση προσωρινών ζητημάτων που επηρεάζουν τη διαδικασία σύνδεσης. Μόλις:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Κουμπί εκκίνησης και επιλέξτε Διαχειριστής εργασιών.
 2. Αποκορύφωμα Spotify μεταξύ της λίστας των διαδικασιών.
 3. Επιλέγω ο Τέλος εργασίας κουμπί.

Αφού το κάνετε αυτό, επανεκκινήστε το Spotify, προσπαθήστε να συνδεθείτε ξανά και ελέγξτε εάν το σφάλμα επαναλαμβάνεται. Εάν συμβαίνει, συνεχίστε με τις υπόλοιπες οδηγίες.

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μπορεί να επιλύσει ευρύτερα ζητήματα που σχετίζονται με το σύστημα που εμποδίζουν το Spotify να σας συνδεθεί. Απλώς ανοίξτε το Αρχικο ΜΕΝΟΥ και επιλέξτε Εξουσία > Επανεκκίνηση.

Εκτελέστε το Spotify ως διαχειριστής

Η εκτέλεση του Spotify ως διαχειριστής δίνει στο πρόγραμμα περισσότερο έλεγχο του υπολογιστή σας, επιτρέποντάς του να παρακάμψει τους περιορισμούς που προκαλούν το σφάλμα auth:74. Να κάνω αυτό:

 1. Αναγκαστική έξοδος από το Spotify μέσω του Task Manager.
 2. Ανοιξε το Αρχικο ΜΕΝΟΥ και αναζητήστε Spotify.
 3. Επιλέγω Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας σας

Εάν η επανεκκίνηση του Spotify ή η εκκίνηση του ως διαχειριστής απέτυχε να εξαφανίσει το σφάλμα auth:74, ήρθε η ώρα να εστιάσετε στις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας του υπολογιστή σας. Εάν χρησιμοποιείτε λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό τρίτων, ελέγξτε το τείχος προστασίας του για έναν τρόπο να επιτρέψετε στην εφαρμογή Spotify να επικοινωνεί με το Διαδίκτυο.

Ωστόσο, εάν βασίζεστε στο ενσωματωμένο Τείχος προστασίας των Windows για την ασφάλεια του δικτύου, ορίστε τι πρέπει να κάνετε για να ελέγξετε εάν το Spotify έχει απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο:

 1. Τύπος Windows + Rτύπος έλεγχος τείχους προστασίας.cpl στο πλαίσιο Εκτέλεση και επιλέξτε Εντάξει.
 2. Επιλέγω Επιτρέψτε μια εφαρμογή ή μια δυνατότητα μέσω του Τείχους προστασίας του Windows Defender στα αριστερά του παραθύρου του τείχους προστασίας του Windows Defender.
 3. Επίλεξε το Αλλαξε ρυθμίσεις κουμπί.
 4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο δίπλα Μουσική Spotify ή spotify.exe ελέγχεται. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι και τα δύο κουτιά κάτω από το Ιδιωτικός και Δημόσιο οι στήλες είναι ενεργές.
 5. Επιλέγω Εντάξει αν κάνατε κάποιες τροποποιήσεις.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης

Εάν βρίσκεστε σε δίκτυο χρησιμοποιώντας διακομιστή μεσολάβησης, η εφαρμογή Spotify θα πρέπει να εντοπίζει αυτόματα τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης από προεπιλογή. Ωστόσο, εάν το σφάλμα παραμένει, θα πρέπει να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο την εφαρμογή με τις σχετικές πληροφορίες διακομιστή μεσολάβησης.

Εναλλακτικά, εάν βρίσκεστε σε ένα αξιόπιστο δίκτυο χωρίς διακομιστή μεσολάβησης, είναι καλή ιδέα να διαμορφώσετε το Spotify ώστε να σταματήσει να αναζητά ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης.

Για να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης στο Spotify:

 1. Προσπαθήστε να συνδεθείτε στο Spotify και επιλέξτε Ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης στο μήνυμα σφάλματος auto:74.
 2. Εάν χρησιμοποιείτε διακομιστή μεσολάβησης, κάντε εναλλαγή από Ρυθμίσεις αυτόματης ανίχνευσης προς την HTTP, ΚΑΛΤΣΕΣ4ή ΚΑΛΤΣΕΣ 5 επιλογή και συμπληρώστε τα στοιχεία του διακομιστή μεσολάβησής σας. Εάν δεν χρησιμοποιείτε διακομιστή μεσολάβησης, επιλέξτε Χωρίς πληρεξούσιο.
 3. Επιλέγω Επανεκκινήστε την εφαρμογή.

Απενεργοποιήστε το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο

VPN (ή εικονικά ιδιωτικά δίκτυα) μπορεί να προκαλέσει τοπικές αναντιστοιχίες όταν το Spotify επιχειρεί να επικοινωνήσει με τους διακομιστές του κατά τη σύνδεση. Εάν χρησιμοποιείτε VPN, δοκιμάστε να το απενεργοποιήσετε. Δείτε πώς:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Κουμπί εκκίνησης και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 2. Επιλέγω Δίκτυο & Διαδίκτυο και επιλέξτε VPN.
 3. Απενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στη διαμόρφωση VPN.

Ελέγξτε το αρχείο Hosts

Ο κωδικός σφάλματος auth:74 θα μπορούσε επίσης να προκύψει από το αρχείο Hosts του συστήματός σας που εμποδίζει τη σύνδεση του Spotify με τους διακομιστές του. Αυτό συμβαίνει συνήθως εάν έχετε τροποποιήσει το αρχείο Hosts στα Windows για να αποτρέψετε τις διαφημίσεις Spotify.

Για να επιθεωρήσετε και να αφαιρέσετε τυχόν εγγραφές που σχετίζονται με το Spotify από το αρχείο Hosts:

 1. Εκκινήστε το Σημειωματάριο μέσω του μενού Έναρξη.
 2. Ανοιξε το Μενού αρχείου στο Σημειωματάριο και επιλέξτε Ανοιξε.
 3. Πλοηγηθείτε στην ακόλουθη τοποθεσία:

Τοπικός δίσκος C > Windows > Σύστημα 32 > οδηγούς > και τα λοιπά

 1. Ρύθμιση εντοπισμού εγγράφου σε Ολα τα αρχείαεπισημάνετε το Οικοδεσπότες αρχείο και επιλέξτε Ανοιξε.
 2. Σαρώστε το αρχείο για γραμμές που αναφέρουν Spotify και Γρήγορα (δίκτυο παράδοσης περιεχομένου του Spotify) και διαγράψτε τα. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν:
 • 0.0.0.0 weblb-wg.gslb.spotify.com
 • 0.0.0.0 prod.b.ssl.us-eu.fastlylb.net
 1. Επιλέγω Αρχείο > Αποθήκευση ως αν έπρεπε να κάνετε κάποιες τροποποιήσεις.
 2. Αποθηκεύστε το τροποποιημένο αρχείο Hosts στην επιφάνεια εργασίας σας.
 3. Κάντε δεξί κλικ στο Οικοδεσπότες αρχείο στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε αντίγραφο.
 4. Επισκεφτείτε ξανά τη θέση του αρχικού αρχείου Hosts μέσω του File Explorer—Τοπικός δίσκος C > Windows > Σύστημα 32 > οδηγούς > και τα λοιπά.
 5. Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή και Επικόλληση. Εάν δεν βλέπετε μια προτροπή αντικατάστασης, κάντε δεξί κλικ στο αρχικό αρχείο Hosts και επιλέξτε Διαγράφω.

Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του Spotify

Η κρυφή μνήμη Spotify αποθηκεύει προσωρινά δεδομένα για να βοηθήσει την εφαρμογή Spotify να λειτουργεί πιο γρήγορα. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να γεμίσει με περιττά δεδομένα, οδηγώντας σε διάφορα σφάλματα. Δεν μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του Spotify μέσω της διεπαφής της εφαρμογής επειδή δεν μπορείτε να συνδεθείτε, επομένως πρέπει να βασιστείτε στον Εξερεύνηση αρχείων.

Εάν χρησιμοποιείτε την τυπική έκδοση του Spotify από τον ιστότοπο του Spotify:

 1. Τύπος Windows + Rτύπος δεδομένα εφαρμογήςκαι επιλέξτε Εντάξει.
 2. Παω σε Τοπικός > Spotify.
 3. Κάντε δεξί κλικ στο Αποθήκευση φάκελο και επιλέξτε Διαγράφω.

Εάν χρησιμοποιείτε την έκδοση Microsoft Store του Spotify:

 1. Τύπος Windows + Rτύπος δεδομένα εφαρμογήςκαι επιλέξτε Εντάξει.
 2. Παω σε Τοπικός > Πακέτα > SpotifyAB.SpotifyMusic_zpdnekdrzrea0 > LocalCache.
 3. Διαγράψτε το Spotify ντοσιέ.

Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

Η επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου στα Windows μπορεί να επιλύσει ζητήματα που σχετίζονται με το δίκτυο από την πρόκληση σφαλμάτων σύνδεσης στο Spotify. Η διαδικασία διαγράφει τα αποθηκευμένα δίκτυα Wi-Fi και τους κωδικούς πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένων των διαμορφώσεων VPN, επομένως πρέπει να τα ορίσετε από την αρχή στη συνέχεια.

Για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου στα Windows στις εργοστασιακές προεπιλογές, πρέπει:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Κουμπί εκκίνησης και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 2. Επιλέγω Δίκτυο & Διαδίκτυο.
 3. Επιλέγω Προηγμένες ρυθμίσεις δικτύου.
 4. Επιλέγω Επαναφορά δικτύου.
 5. Επιλέγω Επαναφορά τώρα.

Καταργήστε και επανεγκαταστήστε το Spotify

Η επανεγκατάσταση του Spotify διαγράφει τα επίμονα σφάλματα διασφαλίζοντας ότι έχετε ένα νέο αντίγραφο της εφαρμογής στο σύστημά σας, αλλά με κόστος των λήψεων μουσικής σας.

Για να διαγράψετε την τρέχουσα εγκατάσταση του Spotify:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Κουμπί εκκίνησης και επιλέξτε Εφαρμογές και δυνατότητες/Εγκατεστημένες εφαρμογές.
 2. Επιλέγω Spotify ΜΟΥΣΙΚΗ και επιλέξτε Απεγκατάσταση.
 3. Επιλέγω Απεγκατάσταση για να επιβεβαιώσετε.

Μετά την απεγκατάσταση, επανεγκαταστήστε το Spotify μέσω του ιστότοπου του Spotify ή το Microsoft Store και ελέγξτε αν το σφάλμα επαναλαμβάνεται.

Αλλαγή εκδόσεων Spotify

Η εναλλαγή μεταξύ των εκδόσεων Spotify—από την εφαρμογή Microsoft Store στην τυπική εφαρμογή επιφάνειας εργασίας ή αντίστροφα—είναι μια άλλη λύση που μπορεί να επιλύσει το σφάλμα auth:74. Δεν υπάρχουν διαφορές χαρακτηριστικών μεταξύ των εκδόσεων, οπότε δοκιμάστε το και ελέγξτε εάν μπορείτε να συνδεθείτε χωρίς προβλήματα.

Συνδεθείτε και ξεκινήστε το Chilling

Ο “Κωδικός σφάλματος: Auth 74” του Spotify στα Windows δεν μπορεί να διορθωθεί. Μέσω διαφόρων μεθόδων, όπως η επανεκκίνηση του συστήματός σας, ο έλεγχος των ρυθμίσεων του τείχους προστασίας ή ακόμα και η επανεγκατάσταση της εφαρμογής, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα κατά μέτωπο και να συνδεθείτε ξανά στην εφαρμογή. Απευθυνθείτε στην Υποστήριξη του Spotify εάν καμία από τις παραπάνω επιδιορθώσεις δεν λειτουργεί.

κωδικό σφάλματος σύνδεσης Spotify 409

στίχους του Spotify που δεν λειτουργούν

Spotify που δεν ενημερώνει τα Podcast

Πώς να αποκλείσετε ένα Podcast στο Spotify

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *