Γιατί το iPhone σας δονείται τυχαία (και 11 τρόποι για να το σταματήσετε)

Γιατί το iPhone σας δονείται τυχαία (και 11 τρόποι για να το σταματήσετε)

Γνωρίζατε ότι το σύνδρομο φάντασμα δόνησης είναι ένα πράγμα; Η ψευδής αντίληψη προκαλείται από την υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων. Αν και το σύνδρομο δόνησης φαντασίας είναι στη φαντασία σας, διάφορα τεχνικά ζητήματα μπορεί να προκαλέσουν δόνηση του iPhone. Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα σας βοηθήσουμε να καταλάβετε γιατί συμβαίνει αυτό και θα σας δείξουμε πώς να το διορθώσετε.

1. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις δόνησης του iPhone σας

Εάν παρατηρείτε ότι το iPhone σας δονείται πολύ χωρίς προφανώς κανένα λόγο, μια εφαρμογή τρίτου μέρους μπορεί να το προκαλέσει. Ένα σφάλμα λογισμικού μπορεί να προκαλέσει αυτούς τους τυχαίους κραδασμούς χωρίς λόγο. Εάν γνωρίζετε ποια εφαρμογή το κάνει, μπορείτε είτε να τη διαγράψετε είτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις δόνησης. Δείτε πώς:

 1. μεταβείτε στο Ρυθμίσεις εφαρμογή.
 2. Επιλέγω Ειδοποιήσεις.
 1. Κάντε κύλιση στις εφαρμογές μέχρι να βρείτε αυτή που προκαλεί το πρόβλημα και επιλέξτε την.
 2. Πατήστε το Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις για να το απενεργοποιήσετε.

Αυτό θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή που είναι υπεύθυνη για τυχαίους κραδασμούς χωρίς να σας ενοχλεί επανειλημμένα με ψευδείς ειδοποιήσεις.

2. Ενημερώστε όλες τις εφαρμογές

Εάν υποψιάζεστε ότι μια εφαρμογή τρίτου μέρους προκαλεί δόνηση στο iPhone σας χωρίς λόγο, αλλά δεν ξέρετε ποια, θα πρέπει να τις ενημερώσετε όλες. Η ενημέρωση των εφαρμογών θα εξαλείψει τα περισσότερα σφάλματα και δυσλειτουργίες που μπορεί να έχουν και θα τους εμποδίσει να κάνουν τη συσκευή σας να δονείται όταν δεν υπάρχουν νέες ειδοποιήσεις. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενημερώσετε όλες τις εφαρμογές σας ταυτόχρονα:

 1. Πατήστε παρατεταμένα το App Store εικόνισμα. Μπορείτε να το βρείτε στην Αρχική οθόνη σας ή στη βιβλιοθήκη εφαρμογών.
 2. Επιλέγω Ενημερώσεις.
 1. Παρακέντηση Ενημέρωση όλωνκαι περιμένετε έως ότου η συσκευή σας ολοκληρώσει την ενημέρωση όλων των εφαρμογών που έχουν διαθέσιμη την ενημέρωση.

Μπορείτε επίσης να ενημερώσετε κάθε εφαρμογή ξεχωριστά αν προτιμάτε. Απλώς επιλέξτε Εκσυγχρονίζω δίπλα σε κάθε εφαρμογή.

3. Απενεργοποιήστε τις Ειδοποιήσεις αλληλογραφίας

Γνωρίζατε ότι το iPhone σας δονείται με την ενσωματωμένη εφαρμογή Mail όταν λαμβάνετε νέα αλληλογραφία; Ακόμα κι αν δεν εμφανίζει την ειδοποίηση ότι έχετε ένα νέο μήνυμα που περιμένει να διαβαστεί, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις της εφαρμογής αλληλογραφίας για να λύσετε αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει αυτό. :

 1. Παω σε Ρυθμίσεις.
 2. Παρακέντηση Ήχοι & Απτικά.
 1. Επιλέγω Νέα αλληλογραφία.
 1. Επιλέγω Δόνηση.
 1. Παρακέντηση Κανένας.

Ή δοκιμάστε αυτήν την εναλλακτική μέθοδο:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις.
 2. Επιλέγω Ειδοποιήσεις.
 1. Επιλέγω Ταχυδρομείο από τη λίστα για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις για αυτήν την εφαρμογή.
 1. Παρακέντηση Προσαρμογή Ειδοποιήσεων στο κάτω μέρος της οθόνης.
 1. Πατήστε το δικό σας λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 1. Εναλλαγή του Ειδοποιήσεις μακριά από.

4. Δοκιμάστε ένα νέο καλώδιο φόρτισης

Ένα ελαττωματικό καλώδιο τροφοδοσίας ή ένας φορτιστής μπορεί να κάνει το iPhone σας να δονείται όταν το βάζετε να φορτίσει. Δοκιμάστε ένα άλλο καλώδιο φόρτισης ή αγοράστε έναν νέο φορτιστή iPhone για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα.

5. Απενεργοποιήστε τη αθόρυβη λειτουργία

Μπορεί να έχετε ενεργοποιήσει κατά λάθος τη αθόρυβη λειτουργία. Εάν συμβαίνει αυτό, οποιαδήποτε ειδοποίηση λαμβάνετε στο iPhone σας θα το κάνει να βουίζει. Δεν θα υπάρχουν ειδοποιήσεις ήχου και ενδέχεται να μην μπορείτε να το δείτε στην οθόνη κλειδώματος.

Για να ελέγξετε εάν η αθόρυβη λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, γυρίστε το iPhone σας και ελέγξτε τον πλευρικό δακτύλιο/σιωπηλό διακόπτη. Θα πρέπει να βρίσκεται πάνω από το κουμπί αύξησης της έντασης του ήχου στην αριστερή πλευρά του iPhone σας, αλλά αυτό μπορεί να εξαρτάται από το μοντέλο.

6. Εκτελέστε μια σκληρή επαναφορά

ΕΝΑ σκληρή επαναφορά θα καθαρίσει το iPhone σας από δυσλειτουργίες και σφάλματα συστήματος. Αυτές οι δυσλειτουργίες είναι γνωστό ότι προκαλούν τα iPhone να δονούνται χωρίς λόγο. Η σκληρή επαναφορά (ή η αναγκαστική επανεκκίνηση) δεν θα προκαλέσει απώλεια δεδομένων από τη συσκευή σας. Η μέθοδος που θα εκτελέσετε εξαρτάται από το μοντέλο του iPhone.

iPhone με χρήστες Face ID, iPhone 8 και SE (2ης και 3ης γενιάς).

 • Πατήστε και αφήστε το Ενταση πάνω κουμπί.
 • Πατήστε και αφήστε το Χαμήλωσε το κουμπί.
 • Κράτα το Εξουσία μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple στην οθόνη.

Χρήστες iPhone 7

 • Κρατήστε πατημένο το Κλειδαριά και Χαμήλωσε το κουμπιά ταυτόχρονα.
 • Μόλις εμφανιστεί το λογότυπο της Apple, αφήστε τα κουμπιά.

Χρήστες iPhone 6S και SE (1st Gen).

 • Κρατήστε πατημένο το Κλειδαριά και Σπίτι κουμπιά ταυτόχρονα.
 • Αφήστε το όταν εμφανιστεί η οθόνη της Apple.

7. Ενημερώστε το iOS

Οι νέες ενημερώσεις iOS είναι αποτελεσματικές στην αφαίρεση σφαλμάτων και σφαλμάτων συστήματος. Θα πρέπει να έχετε πάντα ενημερωμένο το λειτουργικό σύστημα του iPhone σας. Εάν είναι παλιό, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων τυχαίων δονήσεων του τηλεφώνου. Δείτε πώς μπορείτε να ενημερώσετε το iPhone σας και να εγκαταστήσετε το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό:

 1. μεταβείτε στο Ρυθμίσεις εφαρμογή και επιλέξτε Γενικός.
 1. Παρακέντηση Αναβάθμιση λογισμικού.
 1. Επιλέγω Λήψη και Εγκαθιστώ.

8. Επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις του iPhone

Εάν παίξατε με τις ρυθμίσεις του iPhone σας, μπορεί να έχετε προκαλέσει μόνοι σας το πρόβλημα. Ειδικά αν αλλάξατε κάτι στις ρυθμίσεις ήχου. Εάν θυμάστε τι κάνατε, απλώς επιστρέψτε και αλλάξτε τις ρυθμίσεις στις προεπιλογές. Αλλά αν δεν θυμάστε, θα πρέπει να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις σας. Δείτε πώς:

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή και επιλέξτε Γενικός.
 2. Παρακέντηση Μεταφορά ή επαναφορά iPhone. Θα βρείτε αυτήν την επιλογή εάν κάνετε κύλιση μέχρι κάτω στην ενότητα Γενικά.
 1. Παρακέντηση Επαναφορά.
 1. Επιλέγω Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων.
 1. Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης του iPhone όταν ζητηθεί.

Και τέλος! Δεν θα χάσετε δεδομένα στη συσκευή σας εάν επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις. Ωστόσο, θα χρειαστεί να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης WiFi, τις ζεύξεις Bluetooth και τυχόν ρυθμίσεις VPN που μπορεί να έχετε.

9. Εκτελέστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Εάν το πρόβλημά σας παραμένει ακόμη και αφού δοκιμάσατε όλες τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω, ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του iPhone σας για να σταματήσετε να δονείται τυχαία. Σημειώστε ότι εάν επιλέξετε αυτήν τη διαδρομή, θα χάσετε όλα τα δεδομένα σας, επομένως δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων. Ακολουθεί ένας συνοπτικός οδηγός για το πώς να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο iPhone σας:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις και επιλέξτε Γενικός.
 2. Επιλέγω Μεταφορά ή επαναφορά iPhone.
 3. Παρακέντηση Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων.
 1. Επιλέγω Να συνεχίσει στην επόμενη οθόνη.
 1. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του iPhone σας όταν σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

10. Μπείτε στη λειτουργία ανάκτησης

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, θα πρέπει να εισέλθετε στη λειτουργία ανάκτησης στο iPhone σας. Αυτό είναι παρόμοιο με μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, αλλά θα σκουπίσει το τηλέφωνό σας ακόμη πιο διεξοδικά. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων, των δεδομένων του τηλεφώνου σας και όλων των εικόνων και των βίντεο που θέλετε να αποθηκεύσετε για να μην χάσετε για πάντα.

Η λειτουργία ανάκτησης θα λύσει τυχόν περίπλοκα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να αντιμετωπίζει το iPhone σας και θα λειτουργήσει καλύτερα από την επαναφορά. Για να μπείτε στη λειτουργία ανάκτησης, θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή ή Mac και την εφαρμογή iTunes. Θα πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι το iPhone σας παραμένει συνδεδεμένο με τον υπολογιστή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

 1. Ανοιξε iTunes στην επιφάνεια εργασίας σας.
 2. Εάν έχετε άλλα προγράμματα που εκτελούνται στο παρασκήνιο, κλείστε τα.
 3. Χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο USB ή ένα καλώδιο lightning για να συνδέσετε το iPhone σας στον υπολογιστή.
 1. Εκτελέστε μια σκληρή επαναφορά του iPhone σας ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω.
 2. Βρείτε το iPhone σας στο iTunes.
 3. Επιλέγω Επαναφέρετε το iPhone.

11. Επικοινωνήστε με την Apple

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα τυχαίας δόνησης, ίσως είναι καιρός να επικοινωνήσετε Υποστήριξη Apple. Ένας από τους συνηθισμένους λόγους για τους οποίους ένα iPhone δονείται σε τυχαίες στιγμές είναι η ζημιά από το νερό ή κάποιο άλλο είδος βλάβης υλικού που δεν μπορείτε να διορθώσετε μόνοι σας. Εάν συμβαίνει αυτό, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε την εγγύηση της συσκευής σας.

Οι τυχαίες δονήσεις είναι αρκετά συνηθισμένες μεταξύ των χρηστών iPhone. Στην πραγματικότητα, το κλείσιμο όλων των εφαρμογών που εκτελούνται ή η πλήρης επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στη συσκευή σας μπορεί συχνά να είναι η λύση. Και παρόλο που τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν, εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά σημεία εκκίνησης για τον έλεγχο του ζητήματος.

Διαβάστε επίσης:

Τρόπος επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων ή Powerwash του Chromebook σας

Πώς να αφαιρέσετε το Linux από το Chromebook σας

Το Gmail δεν αποστέλλει ειδοποιήσεις

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *