Το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο Razer δεν εμφανίζονται στο Razer Synapse; Δοκιμάστε αυτές τις 6 επιδιορθώσεις

Το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο Razer δεν εμφανίζονται στο Razer Synapse; Δοκιμάστε αυτές τις 6 επιδιορθώσεις

Το Razer Synapse είναι η εφαρμογή λογισμικού που, όταν συνδυάζεται με περιφερειακά Razer, σας βοηθά να τα διαχειριστείτε, να τα προσαρμόσετε και να τα χρησιμοποιήσετε στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Ωστόσο, μερικές φορές το λογισμικό δεν εντοπίζει το πληκτρολόγιο, το ποντίκι ή το σετ μικροφώνου-ακουστικού παιχνιδιού Razer. Το να το κάνετε να λειτουργήσει μπορεί να είναι απογοητευτικό, ειδικά εάν έχετε δημιουργήσει προηγουμένως ένα προσαρμοσμένο προφίλ που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Το ζήτημα της μη αναγνώρισης περιφερειακών από το Razer Synapse συμβαίνει συχνότερα με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε περιφερειακό, όπως ακουστικά, μικρόφωνο ή οποιοδήποτε άλλο υλικό με το οποίο λειτουργεί συνήθως το Synapse. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να διορθώσετε το πρόβλημα του Razer Synapse 3 και του Razer Synapse 2 που δεν αναγνωρίζουν περιφερειακά.

1. Εκτελέστε Αντιμετώπιση προβλημάτων υλικού

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα του υλικού σας, ειδικά όταν πρόκειται για περιφερειακά όπως το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Μπορείτε να τα συνδέσετε από τον υπολογιστή σας και να τα δοκιμάσετε σε άλλη συσκευή με εγκατεστημένο το λογισμικό Razer Synapse για να δείτε εάν μπορούν να εντοπιστούν.

Εάν δεν έχετε άλλον υπολογιστή, μπορείτε απλά να συνδέσετε τα περιφερειακά σας σε διαφορετική θύρα USB. Βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένο απευθείας στον υπολογιστή σας χωρίς να χρησιμοποιείτε ενδιάμεσους διανομείς USB. Επίσης, θα πρέπει να ελέγξετε τα καλώδια και τις θύρες USB της συσκευής για τυχόν σωματικές βλάβες.

Τέλος, τα Windows 10 και 11 διαθέτουν ένα εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε εάν υπάρχει πρόβλημα με τις συσκευές σας. Το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών δεν είναι ορατό από τις Ρυθμίσεις. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών. Δείτε πώς:

 1. Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές Razer που δοκιμάζετε είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας.
 2. Κάντε κλικ σε έναν μεγεθυντικό φακό στη γραμμή εργασιών των Windows 10/11. Αυτό θα ανοίξει τη γραμμή αναζήτησης. Πληκτρολογήστε cmd και επιλέξτε Γραμμή εντολών.
 1. Πληκτρολογήστε την εντολή αντιμετώπισης προβλημάτων: msdt.exe -id DeviceDiagnostic.
 1. Αυτό θα ανοίξει Υλικό και Συσκευές διορθωτής του κακού. Κάντε κλικ Επόμενο.
 1. Περιμένετε μέχρι το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων να εντοπίσει προβλήματα.
 1. Εάν το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων προτείνει λύσεις, επιλέξτε Εφαρμόστε αυτήν την επιδιόρθωση να το εκτελέσει.

2. Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών

Μια άλλη λύση που φέρεται να λειτουργεί είναι η επανεγκατάσταση όλων των συσκευών που είναι συμβατές με το Razer HID. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση τυχόν προβλημάτων που ενδέχεται να έχουν τα προγράμματα οδήγησης του ποντικιού και του πληκτρολογίου σας.

 1. Τύπος Win + X στο πληκτρολόγιό σας για να εμφανιστεί το μενού Power User.
 2. Επιλέγω Διαχειριστή της συσκευής από το μενού.
 1. Διπλό κλικ Ποντίκια και άλλες συσκευές κατάδειξης για να δείτε τις περιφερειακές συσκευές.
 1. Κάντε δεξί κλικ στο ποντίκι Razer και επιλέξτε Απεγκατάσταση συσκευή.
 1. Επιβεβαιώστε επιλέγοντας Απεγκατάσταση όταν ζητηθεί.

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και τα Windows θα επανεγκαταστήσουν αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης συσκευών Razer που απεγκαταστήσατε. Τυχόν κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης που προκαλούσαν προβλήματα θα αντικατασταθούν.

3. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών Razer

Ίσως τα προγράμματα οδήγησης της συσκευής σας να μην είναι κατεστραμμένα αλλά απλώς παλιά. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να κάνετε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης απευθείας από τον επίσημο ιστότοπο της Razer ή να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, όπως το Easy Pro, για αυτόματη ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης στον υπολογιστή σας.

Δείτε πώς μπορείτε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης του ποντικιού Razer από τον επίσημο ιστότοπο:

 1. μεταβείτε στο Υποστήριξη Razer σελίδα και επιλέξτε Η/Υ.
 1. Επιλέγω Ποντίκια (ή άλλο περιφερειακό που θέλετε να ενημερώσετε) στην επόμενη σελίδα.
 1. Στη σελίδα Υποστήριξη ποντικιού, επιλέξτε Λήψεις.
 1. Κάντε κλικ σε ένα πράσινο σύμβολο συν δίπλα στο Ποντίκια και ψάθα (ή οποιοδήποτε άλλο περιφερειακό για το οποίο θέλετε τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης).
 2. Βρείτε τη συσκευή σας στη λίστα και κάντε κλικ Κατεβάστε διπλα σε ΑΥΤΟ.
 1. Μόλις γίνει λήψη, κάντε κλικ στο .exe αρχείο προγράμματος οδήγησης για να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη (εάν υπάρχουν) για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

4. Απενεργοποιήστε το Antivirus

Ορισμένα προγράμματα προστασίας από ιούς μπορούν να εμποδίσουν το Razer Synapse να εντοπίσει περιφερειακά. Το Windows Defender και ορισμένες εφαρμογές προστασίας από ιούς τρίτου μέρους, πρέπει να απενεργοποιηθούν προσωρινά για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα.

Παω σε Ρυθμίσεις > Απόρρητο και ασφάλεια > Ασφάλεια των Windows > Προστασία από ιούς και απειλές για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Windows Defender.

Αφού απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς, εκκινήστε το Razer Synapse για να δείτε αν εντοπίζει το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας. Εάν αυτό λειτουργεί, προσθέστε το Razer Synapse στη λίστα εξαιρέσεων στο Windows Security (ή εναλλακτικό λογισμικό που ίσως χρησιμοποιείτε). Αυτό θα σας επιτρέψει να ενεργοποιήσετε ξανά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς χωρίς να αποκλείσετε το λογισμικό Synapse.

5. Χρησιμοποιήστε την Επιλογή Επισκευής του Synapse

Μπορείτε να δοκιμάσετε την επιλογή επισκευής του Synapse για να διορθώσετε το λογισμικό που δεν ανιχνεύει συσκευές. Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι έτσι κατάφεραν να επιλύσουν το πρόβλημα.

 1. Ανοιξε το Τρέξιμο κουτί πατώντας το κλειδί Windows + R στο πληκτρολόγιό σας.
 2. Πληκτρολογήστε appwiz.cpl και κάντε κλικ Εντάξει.
 1. Βρείτε το Razer Synapse στη λίστα προγραμμάτων και κάντε δεξί κλικ σε αυτό. Επιλέγω Αλλαγή.
 1. Όταν ανοίξει το παράθυρο του Razer, επιλέξτε το Επισκευή επιλογή.
 1. Να είστε υπομονετικοί όσο το Synapse εντοπίζει και επιδιορθώνει τυχόν προβλήματα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει λήψη και επανεγκατάσταση λειτουργικών μονάδων που λείπουν ή είναι κατεστραμμένα.

Όταν τελειώσει, εκκινήστε το Synapse και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Δείτε αν τώρα ανιχνεύει το ποντίκι και το πληκτρολόγιό σας.

6. Απεγκαταστήστε το Razer Synapse και εγκαταστήστε το ξανά

Τα κατεστραμμένα αρχεία δεν αφορούν μόνο προγράμματα οδήγησης. Μπορούν να εμφανίζονται οπουδήποτε, ακόμη και στις μονάδες και τα αρχεία του Synapse. Αυτό μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε αποτυχία του Synapse να εντοπίσει περιφερειακά Razer. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα θα ήταν η πλήρης απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του λογισμικού Razer Synapse. Φροντίστε να το κάνετε σωστά, ώστε να μην καταστραφούν δεδομένα που έχουν απομείνει και να επηρεαστεί ο τρόπος λειτουργίας του Synapse.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εγκαταστήσετε ξανά το Razer Synapse:

 1. Πάτα το κλειδί Windows + R στο πληκτρολόγιό σας για να εμφανίσετε το πλαίσιο εκτέλεσης.
 2. Πληκτρολογήστε appwiz.cpl και κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί. Αυτό θα αναδείξει Προγράμματα και χαρακτηριστικά.
 1. Εύρημα Razer Synapse στη λίστα προγραμμάτων και κάντε δεξί κλικ. Επιλέγω Απεγκατάσταση.
 1. Όταν σας ζητηθεί από το Razer, επιλέξτε Απεγκατάσταση.
 1. Επιλέξτε όλο το λογισμικό Razer και κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση κουμπί στην κάτω δεξιά γωνία.
 1. Η Razer θα σας ρωτήσει εάν θέλετε πραγματικά να καταργήσετε το λογισμικό της. Επιλέγω Ναι, Κατάργηση.

Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της απεγκατάστασης του Razer Synapse, θα πρέπει να φροντίσετε να διαγράψετε όλα τα υπόλοιπα αρχεία που ενδέχεται να είναι κρυμμένα. Δείτε πώς:

 1. Παω σε C:\Program Files (x86)\Razer.
 2. Κάντε κλικ Κρυφά αντικείμενα στην κορδέλα για να βεβαιωθείτε ότι εμφανίζονται όλα τα αρχεία. Εάν είστε χρήστης των Windows 11, κάντε κλικ στις τρεις τελείες και μετά μεταβείτε στο Επιλογές > Προβολή > Ελεγχος Εμφάνιση κρυφών αρχείων, φακέλων και μονάδων δίσκου.
 1. Διαγράψτε όλα τα αρχεία στο φάκελο Razer. Επιλέξτε τα με το ποντίκι σας και πατήστε το κουμπί DEL στο πληκτρολόγιό σας.
 2. Παω σε C:\ProgramData\Razer και εξασφαλίστε την Κρυφά αντικείμενα επιλογή στην κορδέλα είναι επιλεγμένη.
 1. Διαγράψτε επίσης όλα τα αρχεία σε αυτόν τον φάκελο Razer.
 2. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε το Razer Synapse από τον επίσημο ιστότοπο, όπως κάνατε την πρώτη φορά. Μετά την εγκατάσταση, δείτε εάν το λογισμικό εντοπίζει τα προϊόντα Razer σας.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να ενημερώσετε το Razer Synapse στον υπολογιστή σας

Πώς να δημιουργήσετε, να εκχωρήσετε και να διαγράψετε μακροεντολές στο Razer Synapse

Πώς να απεγκαταστήσετε την Python στο Mac σας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *