Πως να μετατρέψετε τις εγγραφές φωνής σε κείμενο στο Android

Πως να μετατρέψετε τις εγγραφές φωνής σε κείμενο στο Android

Κουραστήκατε να πληκτρολογείτε με μη αυτόματο τρόπο μεγάλες φωνητικές σημειώσεις ή ηχογραφήσεις; Οι συσκευές Android προσφέρουν αρκετούς αποτελεσματικούς τρόπους για να μετατρέψετε τις προφορικές σας λέξεις σε κείμενο. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε σε εύκολους τρόπους για να μετατρέψετε τις φωνητικές σας ηχογραφήσεις σε κείμενο στις συσκευές σας Android.

Είτε προτιμάτε μεγαλύτερη προσβασιμότητα ενώ κρατάτε σημειώσεις, είτε θέλετε να καταγράφετε γρήγορα τα λεπτά της συνάντησης είτε χρειάζεται να μεταγράψετε αρχεία ήχου για διάφορους σκοπούς, η συσκευή σας Android έχει μια λύση. Ας βουτήξουμε στα απλά βήματα που μετατρέπουν τον προφορικό σας λόγο σε εύκολα επεξεργάσιμο κείμενο.

Μέθοδος 1: Μέσω της δυνατότητας μεταγραφής του Android

Είτε χρειάζεται να κρατάτε γρήγορες σημειώσεις, είτε να καταγράφετε μια συνέντευξη ή να καταγράφετε τις σκέψεις σας, η Ζωντανή απομαγνητοφώνηση και οι ειδοποιήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν. Αυτή η εύχρηστη εφαρμογή μετατρέπει αμέσως την ομιλία σας σε κείμενο, υποστηρίζοντας πολλές γλώσσες. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις μεταγραφές σας για εύκολη αναφορά αργότερα. Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε:

Το VPN είναι  απαραίτητο, Το DirectVortex προτείνει το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης :Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε εικόνες στο Android

Βήμα 1: Εκκινήστε το Play Store στη συσκευή σας Android.

Βήμα 2: Πατήστε το εικονίδιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε Ζωντανή μεταγραφή και ειδοποιήσειςκαι πατήστε το κουμπί Εγκατάσταση.

Πατήστε το εικονίδιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε Ειδοποιήσεις ζωντανής μεταγραφής και πατήστε το κουμπί Εγκατάσταση 1

Βήμα 3: Ανοίξτε την εφαρμογή και παραχωρήστε τα απαραίτητα δικαιώματα.

Βήμα 4: Χρησιμοποιήστε το μικρόφωνο του τηλεφώνου σας για να μιλήσετε και η εφαρμογή θα μεταγράψει αμέσως τις λέξεις σας σε κείμενο.

Χρησιμοποιήστε το μικρόφωνο του τηλεφώνου σας για να μιλήσετε και η εφαρμογή θα μεταγράψει αμέσως τις λέξεις σας σε κείμενο

Διαβάστε επίσης: Πώς να κρατάτε φωνητικές σημειώσεις στο Android

Μέθοδος 2: Χρήση της εφαρμογής Google Voice Recorder

Η εφαρμογή Google Voice Recorder για Android μετατρέπει αποτελεσματικά τις ηχογραφήσεις φωνής σε κείμενο. Εξασφαλίζει εξαιρετική εγγραφή ήχου και χρησιμοποιεί την προηγμένη τεχνολογία ομιλίας σε κείμενο της Google για την παροχή ακριβών μεταγραφών. Επιπλέον, η εφαρμογή αποθηκεύει αυτόματα εκδόσεις κειμένου και ήχου, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση στην αρχική εγγραφή.

Παρόλο που διατίθεται προεγκατεστημένο σε συσκευές Google Pixel, μπορείτε να το κατεβάσετε από εναλλακτικές πηγές εάν χρησιμοποιείτε διαφορετική συσκευή Android, καθώς αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμη στο Play Store. Εάν δεν έχετε τηλέφωνο Pixel, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αποκτήσετε την εφαρμογή:

Βήμα 1: Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο τηλέφωνό σας.

Βήμα 2: Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή Google Recorder από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Σημείωση: Εάν έχετε τηλέφωνο Pixel, δεν χρειάζεται να το κατεβάσετε.

Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στο τηλέφωνό σας και κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή Google Recorder

Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Google Recorder στο τηλέφωνό σας Android.

Βήμα 2: Πατήστε το κουμπί Έναρξη και εκχωρήστε τα απαραίτητα δικαιώματα.

Πατήστε το κουμπί Έναρξη και εκχωρήστε τα απαραίτητα δικαιώματα

Βήμα 3: Πατήστε το κόκκινο κουμπί για να ξεκινήσει η εγγραφή. Μεταβείτε στην καρτέλα Μεταγραφή για να ελέγξετε τις μεταγραφές ζωντανού κειμένου. Πατήστε το κουμπί Παύση για να τερματίσετε την εγγραφή.

Σημείωση: Οι χρήστες που δεν είναι Pixel ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τη δημιουργία μεταγραφών όταν εργάζονται με ηχογραφημένες φωνές.

Πατήστε το κόκκινο κουμπί για να ξεκινήσετε την εγγραφή, κατευθυνθείτε στην καρτέλα Μεταγραφή και ελέγξτε τις μεταγραφές ζωντανού κειμένου

Μέθοδος 3: Με τη βοήθεια του Gboard

Η μεταγραφή ήχου σε κείμενο δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη στο παρελθόν. Το Πληκτρολόγιο Google για Android σάς επιτρέπει να μεταγράφετε τις φωνητικές σας ηχογραφήσεις σε γραπτό κείμενο χωρίς κόπο. Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω:

Βήμα 1: Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή Gboard στη συσκευή σας Android. Μπορείτε να το κατεβάσετε από το Google Play Store αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι το Gboard είναι το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο Android.

Βεβαιωθείτε ότι το Gboard είναι εγκατεστημένο στη συσκευή σας

Βήμα 2: Ανοίξτε την εφαρμογή ή το πεδίο κειμένου όπου θέλετε να μεταγράψετε τον ζωντανό ήχο. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, email, εφαρμογή λήψης σημειώσεων κ.λπ.

Βήμα 3: Πατήστε σε μια κενή περιοχή για να εμφανιστεί το πληκτρολόγιο. Πατήστε το εικονίδιο του μικροφώνου και αρχίστε να μιλάτε καθαρά και απευθείας στο μικρόφωνο της συσκευής σας. Τώρα, το Gboard θα μεταγράψει την ομιλία σας σε κείμενο σε πραγματικό χρόνο.

Ανεβάστε το πληκτρολόγιο, πατήστε το εικονίδιο του μικροφώνου και αρχίστε να μιλάτε

Μέθοδος 4: Μετατροπή ακουστικών σημειώσεων σε σημειώσεις κειμένου χρησιμοποιώντας εφαρμογές τρίτων

Εάν θέλετε να μεταγράψετε ήχο σε κείμενο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε. Οι μέθοδοι που συζητήσαμε νωρίτερα είναι καλές για τη μεταγραφή όσων λέγονται σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε ένα εργαλείο που μπορεί να μετατρέψει τόσο τις ζωντανές συνομιλίες όσο και τον προηχογραφημένο ήχο σε κείμενο, προτείνουμε τις ακόλουθες δύο εφαρμογές:

Ας δούμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Transkriptor στο τηλέφωνό σας Android για να μετατρέψετε τις ζωντανές συνομιλίες ή τον εγγεγραμμένο ήχο σε κείμενο. Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα:

Βήμα 1: Ανοίξτε το Play Store στη συσκευή σας.

Βήμα 2 Αναζητήστε την εφαρμογή Transkriptor και πατήστε το κουμπί Εγκατάσταση για να την αποκτήσετε.

Αναζητήστε την εφαρμογή Transkriptor και πατήστε το κουμπί Εγκατάσταση

Βήμα 3: Ανοίξτε την εφαρμογή και συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Ανοίξτε την εφαρμογή και εγγραφείτε

Βήμα 4: Επιλέξτε μία από αυτές τις επιλογές:

  • Ρεκόρ
  • Επιλέξτε ένα αρχείο
  • Κοινή χρήση αρχείου
  • Από τη διεύθυνση URL

Για αυτό το παράδειγμα, ας επιλέξουμε Εγγραφή.

Επιλέξτε μία από τις παρακάτω επιλογές

Βήμα 5: Πατήστε το κουμπί Εγγραφή. Στην κάτω δεξιά γωνία, πατήστε ξανά Εγγραφή για να ξεκινήσει η εγγραφή.

Πατήστε το κουμπί Εγγραφή δύο φορές

Βήμα 6: Χρησιμοποιήστε το κουμπί Παύση για να σταματήσετε την εγγραφή. Τώρα, επιλέξτε Συνέχιση ή Αποθήκευση της εγγραφής.

Χρησιμοποιήστε το κουμπί Παύση για να σταματήσετε την εγγραφή και τώρα μπορείτε να επιλέξετε Συνέχιση ή Αποθήκευση της εγγραφής

Βήμα 8: Επιλέξτε Αγγλικά και Τυπικά στο παράθυρο Μεταγραφή και πατήστε το κουμπί Μεταγραφή για να ξεκινήσει η μεταγραφή του αρχείου ήχου, η διάρκεια της οποίας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη διάρκειά της.

Επιλέξτε Αγγλικά και Τυπικά στο παράθυρο Μεταγραφή και πατήστε το κουμπί Μεταγραφή 1

Βήμα 9: Μόλις τελειώσετε, θα λάβετε μια ειδοποίηση και ένα email στην εγγεγραμμένη διεύθυνσή σας. Πατήστε την ειδοποίηση ή μεταβείτε στην καρτέλα Μεταγραφές στο σπίτι για να ελέγξετε τη μεταγραφή.

Πατήστε την ειδοποίηση ή μεταβείτε στην καρτέλα Μεταγραφές στο σπίτι

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη μεταγραφή για χρονικές σημάνσεις κοιτάζοντας το επισημασμένο γκρι πλαίσιο που υποδεικνύει εκφωνούμενο περιεχόμενο.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε το μικρόφωνο που δεν λειτουργεί στο Android

Αυτή η μέθοδος θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι εάν αναζητάτε έναν εύκολο τρόπο να μετατρέψετε τις φωνητικές σας ηχογραφήσεις σε κείμενο στη συσκευή σας Android χωρίς να επιβαρύνετε τη μνήμη της συσκευής σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μια σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο είναι απαραίτητη για αυτήν τη διαδικασία. Πριν συνεχίσετε, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας Android είναι συνδεδεμένη σε αξιόπιστο δίκτυο ή Wi-Fi. Μόλις επιβεβαιωθεί, εξερευνήστε οποιοδήποτε από τα εργαλεία που αναφέρονται παρακάτω.

Ας μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε αυτά τα διαδικτυακά εργαλεία, εστιάζοντας στο Notta.ai. Εδώ είναι τα βήματα:

Βήμα 1: Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Μεταβείτε στον ιστότοπο Notta.ai και δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό.

Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, μεταβείτε στον ιστότοπο Notta.ai και δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό

Βήμα 2: Επιλέξτε από τις παρακάτω επιλογές:

  • Εγγραφή ήχου
  • Εισαγωγή αρχείων
  • Μεταγραφή ζωντανών συναντήσεων
  • Εγγραφή βίντεο

Για αυτήν την επίδειξη, θα επιλέξουμε Εγγραφή ήχου.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο κουμπί Εγγραφή ήχου για να ξεκινήσει η εγγραφή και πατήστε το κουμπί Διακοπή όταν ολοκληρώσετε την εγγραφή.

Κάντε κλικ στο κουμπί Εγγραφή ήχου για να ξεκινήσει η εγγραφή και πατήστε το κουμπί Διακοπή όταν τελειώσετε

Τώρα, περιμένετε λίγο, καθώς η επεξεργασία θα διαρκέσει λίγο και μόλις ολοκληρωθεί, το εργαλείο θα σας μεταβεί στο παράθυρο μεταγραφής.

Έτοιμη η μεταγραφή ήχου

Οι μέθοδοι που αναφέρονται παραπάνω είναι μερικοί από τους πιο γρήγορους και ευκολότερους τρόπους για να μετατρέψετε τις φωνητικές σας ηχογραφήσεις σε κείμενο στις συσκευές σας Android. Αν γνωρίζετε κάποιον άλλο τρόπο, πείτε μας στα σχόλια.

Διαβάστε επίσης :

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *