TechWiser

Πώς να παρακάμψετε τις ρυθμίσεις περιορισμένης προσβασιμότητας σε Android 13 και 14

Πόσο συχνά ελέγχετε προσεκτικά ποια δικαιώματα έχει μια τυπική εφαρμογή Android; Ορισμένες εφαρμογές Android αναζητούν άδεια προσβασιμότητας για λειτουργίες όπως η αυτόματη συμπλήρωση κωδικών πρόσβασης, ο καθαρισμός της προσωρινής μνήμης ή η λήψη πρόσθετων λειτουργιών, όπως το Now Playing ή το Dynamic Island. Ξεκινώντας με το Android 13, η Google ενισχύει την ασφάλεια των εφαρμογών που απαιτούν πρόσβαση προσβασιμότητας, ειδικά εκείνων που λαμβάνονται από μη αξιόπιστες πηγές (εκτός του Google Play Store). Όταν εκχωρήσετε δικαιώματα σε τέτοιες εφαρμογές, θα δείτε ένα “Περιορισμένη ρύθμιση. Για την ασφάλειά σας, αυτή η ρύθμιση δεν είναι διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή‘ λάθος. Είτε θέλετε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή για να τη δοκιμάσετε είτε τη θεωρείτε αρκετά χρήσιμη για να ρισκάρετε, δείτε πώς μπορείτε να παρακάμψετε αυτήν τη ρύθμιση περιορισμένης προσβασιμότητας στα Android 13 και 14.

Γιατί βλέπετε το σφάλμα “Περιορισμένης ρύθμισης”.

Η παραχώρηση πρόσβασης προσβασιμότητας επιτρέπει σε μια εφαρμογή να διαβάζει και να αλληλεπιδρά με την οθόνη του τηλεφώνου σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές εφαρμογές τρίτων βασίζονται σε αυτό για να επιτρέψουν περισσότερες λειτουργίες που άλλως περιορίζονται από το σύστημα, για παράδειγμα, μίμηση ενεργειών κουμπιών, εκτέλεση πατημάτων, λήψη στιγμιότυπων οθόνης κ.λπ.

Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην
Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Έχεις οποιαδήποτε απορία; Έλα στο forum και κάνε την ερώτησή σου.

Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να κάνουν κατάχρηση αυτών των αδειών για την ανάγνωση της οθόνης σας, την εκτέλεση ενεργειών στο παρασκήνιο και ακόμη και την πρόσβαση σε ευαίσθητες ειδοποιήσεις. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η Google σκοπεύει να αποκλείσει την πρόσβαση σε άδειες προσβασιμότητας στα Android 13 και 14 σε εφαρμογές που έχουν ληφθεί από εκτός επίσημων καταστημάτων εφαρμογών (ανεπίσημα αρχεία APK από ιστότοπους ή εφαρμογές που προκαλούν προβλήματα).

Σφάλμα περιορισμένης ρύθμισης όταν επιτρέπεται η άδεια προσβασιμότητας στο Android 14

Το τηλέφωνό σας Android θα αποκλείσει αυτόματα τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας για οποιαδήποτε εφαρμογή θεωρεί δυνητικά επιβλαβή. Αυτό είναι όταν θα δείτε το ‘Περιορισμένη ρύθμιση. Για την ασφάλειά σας, αυτή η ρύθμιση δεν είναι διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή‘ μήνυμα με επιλογή απόρριψης.

Λοιπόν, πώς διαφοροποιεί το τηλέφωνό σας Android μεταξύ των πλευρικών εφαρμογών και εκείνων που έχουν ληφθεί από επίσημα καταστήματα εφαρμογών; Λοιπόν, οι εφαρμογές από επίσημα καταστήματα χρησιμοποιούν α Μέθοδος εγκατάστασης πακέτων “βασισμένη σε περιόδους σύνδεσης”.– το οποίο δεν ισχύει όταν κάνετε μη αυτόματη λήψη ενός APK. Αυτό βοηθά το λειτουργικό σας σύστημα Android να διακρίνει μεταξύ των δύο και να αναπτύξει περιορισμούς.

Παράκαμψη των ρυθμίσεων περιορισμένης προσβασιμότητας σε Android 13 και 14

Πολλές εφαρμογές που κατά τα άλλα είναι ασφαλείς χρειάζονται δικαιώματα προσβασιμότητας για την εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών. Δείτε πώς μπορείτε να παρακάμψετε τους περιορισμούς προσβασιμότητας για αυτές τις εφαρμογές στο τηλέφωνό σας Android:

1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο τηλέφωνό σας.

2. Πλοηγηθείτε στο Εφαρμογές > Δείτε όλες τις εφαρμογές.

Ενότητα εφαρμογών στις Ρυθμίσεις στο Android 14

3. Πατήστε στην εφαρμογή για την οποία δεν μπορείτε να εκχωρήσετε πρόσβαση προσβασιμότητας. Θα προσγειωθείτε στο Πληροφορίες εφαρμογής σελίδα.

Σελίδα πληροφοριών εφαρμογής περιορισμένης εφαρμογής στο Android 14

4. Πατήστε το τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Επιτρέπω περιορισμένος σύνθεση. Εξουσιοδοτήστε χρησιμοποιώντας το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή τον κωδικό πρόσβασης στην οθόνη κλειδώματος όταν σας ζητηθεί.

Να επιτρέπεται η επιλογή περιορισμένων ρυθμίσεων στο Android 14

5. Επιστρέψτε στο Ρυθμίσεις. Πατήστε Προσιτότητα και επιλέξτε την εφαρμογή.

Ρυθμίσεις προσβασιμότητας στο Android 14

6. Τέλος, ενεργοποιήστε την άδεια προσβασιμότητας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς περιορισμούς.

Ρυθμίσεις προσβασιμότητας στο Android 14

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από ένα κατάστημα εφαρμογών όπως το Google Play ή το Galaxy Store (εάν είναι διαθέσιμο) αντί να φορτώσετε πλευρικά το APK.

Είναι ασφαλές να επιτρέπεται η άδεια προσβασιμότητας σε εφαρμογές;

Η άδεια προσβασιμότητας δίνει σε μια εφαρμογή εκτεταμένο έλεγχο του τηλεφώνου σας, επιτρέποντάς της να διαβάζει τα πάντα στην οθόνη σας, συμπεριλαμβανομένων ευαίσθητων πληροφοριών όπως κωδικούς πρόσβασης και ιδιωτικά μηνύματα. Η εκχώρηση του σε μια κακόβουλη εφαρμογή θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλοπή δεδομένων, κατασκοπεία ή περαιτέρω εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού.

Ως εκ τούτου, προτιμάτε πάντα εφαρμογές από αξιόπιστες, φημισμένες πηγές και προγραμματιστές. Και πάντα αμφισβητείτε τις προθέσεις μιας εφαρμογής – χρειάζεται πραγματικά προσβασιμότητα για τη βασική της λειτουργία; Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις όπως εφαρμογές ανοιχτού κώδικα ή εκείνες που ζητούν μόνο βασικές άδειες; Όταν δεν είστε σίγουροι, να είστε προσεκτικοί.

Για συγκεκριμένες εφαρμογές, μπορείτε να επιτρέψετε προσωρινά την πρόσβαση προσβασιμότητας για να ολοκληρώσετε την εργασία και, στη συνέχεια, να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή ή να καταργήσετε την πρόσβαση. Αλλά αν είστε σοβαροί με τα δεδομένα, θα πρέπει να κάνετε πιο αυστηρές τις ρυθμίσεις απορρήτου στο τηλέφωνό σας Android.

Διαβάστε επίσης:

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *