Πόσο καιρό μπορείτε να κάνετε εγγραφή οθόνης στο iPhone/iPad σας;

Πόσο καιρό μπορείτε να κάνετε εγγραφή οθόνης στο iPhone/iPad σας;

Η εγγραφή οθόνης είναι ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό. Στο παρελθόν, έπρεπε να βασιστούμε σε εξωτερικές κάμερες για να τραβήξουμε την οθόνη σε iPad, iPhone ή υπολογιστή. Αλλά τώρα, πολλές εφαρμογές μας επιτρέπουν να το κάνουμε αυτό απευθείας από τις συσκευές μας. Το iPhone και το iPad είναι εκπληκτικά για την εγγραφή σημαντικών γεγονότων στην οθόνη, όπως σημαντικές κλήσεις Zoom, βίντεο WhatsApp ή διαδικτυακά μαθήματα. Θα σας βοηθήσουν επίσης να μοιραστείτε την οθόνη σας με το κοινό εάν είστε ροή στο YouTube ή στο Twitch.

Αλλά ίσως αναρωτιέστε αν υπάρχει χρονικό όριο για την εγγραφή οθόνης στο iPhone ή το iPad. Αυτό το άρθρο θα ασχοληθεί με αυτό, αλλά θα εξηγήσει επίσης πώς να ξεκινήσετε την εγγραφή της οθόνης σας και θα προτείνει πώς να βελτιστοποιήσετε τις συνεδρίες εγγραφής οθόνης.

Διαβάστε επίσης: Πώς να επιλύσετε ένα σφάλμα “Σφάλμα ανοίγματος αρχείου για εγγραφή” των Windows

Πόσο καιρό μπορείτε να κάνετε εγγραφή οθόνης στη συσκευή σας Apple;

Το λογισμικό iOS επιτρέπει στους χρήστες να επωφελούνται από έως και τρεις ώρες εγγραφής ανά περίοδο λειτουργίας. Αυτό μπορεί να είναι αρκετό για τους περισσότερους χρήστες εκεί έξω. Εάν χρειάζεται να στριμώξετε περισσότερες από τρεις ώρες σε ένα έργο, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε άλλες επιλογές, όπως να το χωρίσετε σε μικρότερα έργα. Τούτου λεχθέντος, η εγγραφή της οθόνης του iPhone σας μπορεί να διακοπεί νωρίτερα για αυτούς τους δύο λόγους:

Οι εγγραφές οθόνης είναι αρχεία βίντεο και είναι αρκετά μεγάλα. Όσο περισσότερο ηχογραφείτε, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το αρχείο. Οι συσκευές Apple έχουν περιορισμένη χωρητικότητα αποθήκευσης. Ωστόσο, εάν έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο και διάρκεια μπαταρίας, μπορείτε να καταγράψετε περιεχόμενο βίντεο και gameplay για ώρες. Απλώς έχετε κατά νου ότι εάν ηχογραφήσετε πάρα πολύ και δημιουργήσετε ένα αρχείο μεγαλύτερο από τον αποθηκευτικό σας χώρο, η εγγραφή σας δεν θα αποθηκευτεί στο iPhone ή το iPad σας. Ομοίως, εάν η μπαταρία της συσκευής σας εξαντληθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου λειτουργίας εγγραφής, το αρχείο δεν θα αποθηκευτεί στο τηλέφωνο ή το tablet σας.

Γι’ αυτό είναι πάντα σημαντικό να ελέγχετε πόση αποθήκευση και διάρκεια μπαταρίας έχει το iPhone ή το iPad σας πριν ξεκινήσετε την εγγραφή. Εάν ανησυχείτε για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας, βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένη σε φορτιστή και φορτίζεται ενεργά πριν και κατά τη διάρκεια της εγγραφής της οθόνης του iPhone σας.

Πώς να ελέγξετε πόσο δωρεάν αποθηκευτικό χώρο έχετε στο iPhone ή το iPad σας

Εάν σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε μια πιο εκτεταμένη εγγραφή οθόνης, πρέπει να προετοιμάσετε και να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο iPhone σας. Πριν το κάνετε αυτό, ελέγξτε πόσος χώρος σας απομένει, ώστε να αποφασίσετε ποια αρχεία θα διαγράψετε για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης.

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε πόσο δωρεάν αποθηκευτικό χώρο έχετε στο iPhone ή το iPad σας:

 1. Ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή.
 2. Επιλέγω Γενικός.
 1. Παρακέντηση Αποθήκευση iPhone (ή iPad)..
 1. Η επόμενη οθόνη θα πρέπει να εμφανίζει πόσο αποθηκευτικό χώρο χρησιμοποιεί το iPhone σας αυτήν τη στιγμή. Μπορείτε να συμπεράνετε πόσος αποθηκευτικός χώρος απομένει.

Εάν δεν υπάρχει επαρκής αποθηκευτικός χώρος και ξεκινήσετε την εγγραφή, μπορεί να δείτε ένα μήνυμα σφάλματος στην οθόνη σας. Το πιο συνηθισμένο μήνυμα είναι “Η εγγραφή οθόνης σταμάτησε λόγω ανεπαρκούς αποθήκευσης για εγγραφή”. Εάν συμβεί αυτό, μπορείτε να ελευθερώσετε χώρο και να ξεκινήσετε ξανά την εγγραφή. Μπορείτε επίσης να διαιρέσετε το έργο εγγραφής οθόνης σας σε πολλά μικρότερα αρχεία. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα μεταφέρετε στον υπολογιστή σας ή να τα ανεβάσετε απευθείας στο χώρο αποθήκευσης cloud ή στο κανάλι σας στο YouTube. Τα μικρότερα αρχεία είναι επίσης ευκολότερα στην επεξεργασία και ταχύτερα στη μεταφόρτωση και κοινή χρήση.

Πώς να ενεργοποιήσετε την εγγραφή οθόνης στο iPhone σας

Εάν δεν έχετε εγγράψει ποτέ οθόνη από το iPhone ή το iPad σας, ακολουθεί ένας βήμα προς βήμα οδηγός για το πώς να το κάνετε:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις.
 2. Επιλέγω Κέντρο Ελέγχου.
 1. Βρείτε την επιλογή Εγγραφή οθόνης και πατήστε το πράσινο κουμπί συν.

Μόλις προσθέσατε τη δυνατότητα Εγγραφής οθόνης στο Κέντρο Ελέγχου. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε.

Πώς να ξεκινήσετε την εγγραφή της οθόνης του iPhone σας

 1. Ανοιξε Κέντρο Ελέγχου. Οι χρήστες του iPhone X και των μεταγενέστερων μοντέλων σύρουν προς τα κάτω, από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Οι χρήστες iPhone παλαιότερων μοντέλων σύρουν προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης για να ανοίξουν το Κέντρο ελέγχου.
 2. Πατήστε το Κουμπί εγγραφής. Είναι μια πλήρης κουκκίδα σε έναν κύκλο εικονίδιο εγγραφής οθόνης.
 1. Μια αντίστροφη μέτρηση ξεκινά. Αυτό διασφαλίζει ότι έχετε αρκετό χρόνο για να φύγετε από το Κέντρο Ελέγχου και να προετοιμάσετε τη συσκευή σας για εγγραφή. Έχετε μόνο τρία δευτερόλεπτα για να το κάνετε αυτό, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετός χρόνος.
 2. Μετά από τρία δευτερόλεπτα, η εγγραφή ξεκινά αυτόματα.
 3. Για να τερματίσετε την εγγραφή οθόνης, επιστρέψτε στο Κέντρο Ελέγχου και πατήστε το κόκκινο κουμπί εγγραφής. Εναλλακτικά, πατήστε την κόκκινη γραμμή στο επάνω μέρος της οθόνης και η εγγραφή θα σταματήσει.

Αυτό είναι όλο. Καταγράψατε με επιτυχία οτιδήποτε συνέβαινε στην οθόνη του iPhone ή του iPad σας. Η εγγραφή θα αποθηκευτεί αυτόματα στο Φωτογραφίες εφαρμογή. Μπορείτε να το επεξεργαστείτε, να το ανεβάσετε ή να το μοιραστείτε.

Πόσο χώρο καταλαμβάνει η εγγραφή στην οθόνη του iPhone;

Σημειώστε ότι μπορείτε να γεμίσετε γρήγορα τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας, καθώς τα αρχεία εγγραφής οθόνης είναι βίντεο. Μπορείτε να ελέγξετε το μέγεθος των αρχείων ρυθμίζοντας την ποιότητα του βίντεο. Δείτε πώς:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ και αγγίξτε το.
 3. Επιλέγω Εγγραφή βίντεο.
 4. Επιλέξτε την ποιότητα ανάλυσης βίντεο από την προσφερόμενη λίστα. Όσο χαμηλότερη είναι η ανάλυση τόσο μικρότερο θα είναι το μέγεθος του εγγεγραμμένου αρχείου.

Ακολουθεί μια γρήγορη ανάλυση του χώρου που θα καταλάβει κάθε επιλογή ανάλυσης στη συσκευή σας, για ένα λεπτό ενός εγγεγραμμένου βίντεο:

 • Ένα λεπτό βίντεο που έχει εγγραφεί σε 720p HD στα 30 fps θα πάρει 40MB.
 • Ένα λεπτό βίντεο που έχει εγγραφεί σε ανάλυση 1080 HD στα 30 fps θα διαρκέσει 60 MB.
 • Ένα λεπτό βίντεο που έχει εγγραφεί σε 10800p HD στα 60 fps θα πάρει 90MB.
 • Ένα λεπτό βίντεο που έχει εγγραφεί σε 4K στα 24 fps θα πάρει 135 MB.
 • Ένα λεπτό βίντεο που έχει εγγραφεί σε 4K στα 30 fps θα πάρει 170 MB.
 • Ένα λεπτό βίντεο που έχει εγγραφεί σε 4K στα 60 fps θα πάρει 400MB.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι όλα τα μοντέλα iPhone έχουν προκαθορισμένη χωρητικότητα αποθήκευσης που δεν μπορεί να επεκταθεί. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχετε πόσα εγγράφετε και τι κάνετε με τα αποθηκευμένα αρχεία. Διαγράψτε τα συχνά και θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χώρο εγγραφής οθόνης. Εάν θέλετε να τα διατηρήσετε, μεταφέρετε αυτά τα αρχεία στον υπολογιστή Mac ή Windows ή αποθηκεύστε τα σε οποιαδήποτε εξωτερική συσκευή αποθήκευσης. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το iCloud για την αποθήκευση των βίντεο εγγραφής της οθόνης σας.

Η εγγραφή οθόνης στο iPhone ή το iPad σας είναι χρήσιμη. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές χρήσεις, είτε πρόκειται για ροή, αποθήκευση highlights από ένα παιχνίδι ή διδασκαλία σε κάποιον πώς να κάνει κάτι στη συσκευή του. Το να γνωρίζετε πόσο καιρό μπορείτε να κάνετε εγγραφή οθόνης είναι ένας κρίσιμος παράγοντας όταν αποφασίζετε πώς να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα. Πατήστε λοιπόν αυτό το κουμπί εγγραφής! Ποιος ξέρει τι επικές στιγμές θα απαθανατίσετε.

Διαβάστε επίσης:

σφάλμα “Δεν είναι δυνατός ο έλεγχος για ενημέρωση” στο iPhone/iPad

Πώς να διαγράψετε αρχεία από το Google Drive σε iPhone/iPad

Πώς να εκκαθαρίσετε ή να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο Apple Watch σας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *