Είναι παγωμένο ή δεν ανταποκρίνεται το Apple Watch σας; Δοκιμάστε αυτές τις 6 επιδιορθώσεις

Είναι παγωμένο ή δεν ανταποκρίνεται το Apple Watch σας; Δοκιμάστε αυτές τις 6 επιδιορθώσεις

Το Apple Watch σας έχει οθόνη που δεν ανταποκρίνεται; Παγώνει κατά τη διάρκεια των προπονήσεων ή όταν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες εφαρμογές; Αυτό το άρθρο καλύπτει πιθανές λύσεις για παγωμένα ή μη ανταποκρινόμενα ρολόγια Apple. Τα παρακάτω βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων ισχύουν για όλες τις σειρές ή τα μοντέλα Apple Watch.

Εάν το ρολόι σας έχει κολλήσει σε μαύρη οθόνη, μία από αυτές τις 10 Διορθώσεις για προβλήματα μαύρης οθόνης του Apple Watch θα σας βοηθήσει. Διαφορετικά, δοκιμάστε τις παρακάτω επιδιορθώσεις αντιμετώπισης προβλημάτων για να λειτουργήσει ξανά ομαλά το παγωμένο/δεν ανταποκρίνεται έξυπνο ρολόι.

1. Βγάλτε το προστατευτικό οθόνης

Knockoff ή πολύ παχιά προστατευτικά οθόνης μπορούν να εμποδίσουν το Apple Watch σας να ανιχνεύσει κινήσεις ολίσθησης και είσοδο αφής. Αφαιρέστε το προστατευτικό οθόνης του Apple Watch εάν το Digital Crown και το κουμπί Side/Home λειτουργούν αλλά η οθόνη δεν ανταποκρίνεται στην είσοδο αφής.

Διαβάστε επίσης: Το Apple Watch δεν θα ζευγαρώσει με το iPhone;

2. Επανεκκινήστε το Apple Watch σας

Η εκτέλεση επανεκκίνησης συστήματος είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση για προβλήματα παγωμένης οθόνης στα Apple Watches.

Τα βήματα για την αναγκαστική επανεκκίνηση του Apple Watch σας θα διαφέρουν ανάλογα με το λειτουργικό του σύστημα.

Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις > Γενικός > Σχετικά με και ελέγξτε την ενότητα “Έκδοση” για το λειτουργικό σύστημα του ρολογιού σας.

Επανεκκινήστε το Apple Watch Running watchOS 9 ή νεότερο

Αποσυνδέστε το Apple Watch από τον φορτιστή του και ακολουθήστε το παρακάτω βήμα για να ξεκινήσετε μια αναγκαστική επανεκκίνηση.

 1. Πατήστε παρατεταμένα το Apple Watch σας Πλαϊνό κουμπί για 3-5 δευτερόλεπτα.
 1. Πατήστε το Εικονίδιο τροφοδοσίας στην επάνω δεξιά γωνία.
 2. Σύρετε το Απενεργοποίηση ρυθμιστικό προς τα δεξιά για να απενεργοποιήσετε το ρολόι σας.
 1. Περιμένετε 10-15 δευτερόλεπτα για να κλείσει τελείως το ρολόι σας. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Πλαϊνό κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple στην οθόνη του ρολογιού σας.

Επανεκκινήστε το Apple Watch Running watchOS 8 ή παλαιότερο

Αφαιρέστε το Apple Watch από τον φορτιστή του και ακολουθήστε το παρακάτω βήμα για να εκτελέσετε επανεκκίνηση του συστήματος.

 1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Πλαϊνό κουμπί για 3-5 δευτερόλεπτα.
 2. Σύρετε το Απενεργοποίηση σύρετε προς τα δεξιά για να τερματίσετε τη λειτουργία του Apple Watch.
 1. Περιμένετε 3-5 δευτερόλεπτα και κρατήστε πατημένο το Πλαϊνό κουμπί για 5-10 δευτερόλεπτα. Αφήστε το κουμπί Side όταν δείτε το λογότυπο της Apple.

Μπορείτε επίσης να τερματίσετε τη λειτουργία του Apple Watch από το μενού ρυθμίσεων. Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις > Γενικός > ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και σύρετε το Απενεργοποίηση ολισθητής.

3. Αναγκαστική επανεκκίνηση του Apple Watch

Κάντε αναγκαστική επανεκκίνηση του Apple Watch εάν δεν ανταποκρίνεται στο πάτημα αγγίγματος ή κουμπιών. Βγάλτε το ρολόι σας από τον φορτιστή και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Πλαϊνό κουμπί και Ψηφιακό στέμμα ταυτόχρονα για 10-20 δευτερόλεπτα.
 2. Αφήστε και τα δύο κουμπιά όταν το ρολόι σας εμφανίσει το λογότυπο της Apple.

Περιμένετε να εκκινήσει το ρολόι σας και ελέγξτε αν ανταποκρίνεται στο πάτημα κουμπιών ή αγγίγματος.

4. Αναγκαστική έξοδος και ενημέρωση προβληματικών εφαρμογών

Μια παρωχημένη ή με λάθη εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο Apple Watch σας. Εάν το Apple Watch σας παγώνει όταν χρησιμοποιείτε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, κλείστε αναγκαστικά και ενημερώστε την εφαρμογή.

Μπορείτε να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο την εφαρμογή από το App Store ή να ρυθμίσετε το Apple Watch να ενημερώνει αυτόματα τις εφαρμογές.

Μη αυτόματη ενημέρωση εφαρμογών στο Apple Watch

 1. Πάτα το Ψηφιακό στέμμα για πρόσβαση στην αρχική οθόνη του ρολογιού σας.
 2. Εντοπίστε και πατήστε το App Store εικόνισμα.
 3. Πατήστε το μπαρα αναζήτησηςεισαγάγετε το όνομα της εφαρμογής στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε Αναζήτηση στην επάνω γωνία.
 4. Θα δείτε ένα κουμπί Ενημέρωση δίπλα στην εφαρμογή εάν υπάρχει διαθέσιμη νέα έκδοση για το ρολόι σας. Πατήστε το Κουμπί ενημέρωσης για να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής στο Apple Watch σας.

Ενεργοποιήστε τις Αυτόματες ενημερώσεις στο Apple Watch

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις του Apple Watch, επιλέξτε App Storeκαι ενεργοποιήστε Αυτόματες ενημερώσεις.

5. Ενημερώστε το Apple Watch σας

Το Apple Watch σας μπορεί περιστασιακά να παγώνει εάν εκτελείτε ένα παλιό ή με λάθη λειτουργικό σύστημα. Οι ενημερώσεις του watchOS αποστέλλονται συχνά με διορθώσεις σφαλμάτων που προκαλούν δυσλειτουργία του Apple Watch σας.

Εάν το ρολόι σας παγώνει σε τυχαία διαστήματα, επανεκκινήστε το αναγκαστικά και ενημερώστε το λογισμικό του. Συνδέστε το Apple Watch σας σε ένα δίκτυο Wi-Fi και ελέγξτε το μενού ρυθμίσεων για τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις λογισμικού.

Παω σε Ρυθμίσεις > Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού και πατήστε Λήψη και εγκατάσταση.

Τοποθετήστε το ρολόι σας στο φορτιστή του για να εγκαταστήσετε ενημερώσεις λογισμικού που έχετε λάβει. Μπορείτε επίσης να ενημερώσετε το Apple Watch σας από το iPhone σας εάν και οι δύο συσκευές έχουν αντιστοιχιστεί μέσω Bluetooth.

Εκκινήστε το Παρακολουθώ εφαρμογή στο iPhone σας, ανοίξτε το Το ρολόι μου καρτέλα και μεταβείτε στο Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού. Παρακέντηση Λήψη και εγκατάσταση για να ενημερώσετε το λογισμικό του ρολογιού σας.

Για να εγκαταστήσετε μια ενημέρωση, τοποθετήστε το Apple Watch στο φορτιστή του και βεβαιωθείτε ότι έχει φόρτιση μπαταρίας τουλάχιστον 50%.

Εάν το ρολόι σας παγώνει κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης, δοκιμάστε τις επιδιορθώσεις αντιμετώπισης προβλημάτων σε αυτό το σεμινάριο—Το Apple Watch έχει κολλήσει στην ενημέρωση; 11 τρόποι για να διορθώσετε.

6. Διαγράψτε ή επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Apple Watch σας

Επαναφέρετε το Apple Watch σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις εάν συνεχίζει να παγώνει κατά διαστήματα. Η πραγματοποίηση επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων διαγράφει τα πάντα (εφαρμογές, ρυθμίσεις, πολυμέσα κ.λπ.) στο ρολόι σας.

Συνιστούμε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας Apple Watch πριν από την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Το σεμινάριο μας σχετικά με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την επαναφορά ενός Apple Watch περιλαμβάνει οδηγίες βήμα προς βήμα.

 1. Παω σε Ρυθμίσεις > Γενικός > Επαναφορά και πατήστε Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων.
 1. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του Apple Watch και πατήστε Διαγραφή όλων στην οθόνη επιβεβαίωσης.

Συνδέστε το Apple Watch σας με το iPhone σας κατά την επανεκκίνηση μετά την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Θα λάβετε ένα μήνυμα προτροπής να εισαγάγετε το email και τον κωδικό πρόσβασής σας στο Apple ID για να απενεργοποιήσετε το Κλείδωμα ενεργοποίησης.

Λάβετε Τεχνική Βοήθεια

Το Apple Watch σας εξακολουθεί να παγώνει αφού δοκιμάσετε τις παραπάνω επιδιορθώσεις; Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple ή επισκεφτείτε ένα κοντινό Apple Store για να διαγνωστεί το Apple Watch σας για προβλήματα υλικού.

Διαβάστε επίσης:

κατά την εκκίνηση;

Πώς να εκκαθαρίσετε ή να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο Apple Watch σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Outlook στο Apple Watch

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *