Πώς να κατεβάσετε την Κονσόλα ήχου Realtek στον υπολογιστή σας με Windows

Πώς να κατεβάσετε την Κονσόλα ήχου Realtek στον υπολογιστή σας με Windows

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα προγράμματα οδήγησης ήχου Realtek ή με το Realtek HD Audio Manager; Η επανεγκατάσταση της Κονσόλας ήχου Realtek ενδέχεται να διορθώσει τα προβλήματά σας και να λειτουργήσει ξανά τα προγράμματα οδήγησης ήχου.

Σε αυτόν τον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων, θα εξηγήσουμε την Κονσόλα ήχου Realtek και τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης της στο λειτουργικό σύστημα Windows.

Τι είναι η Κονσόλα ήχου Realtek;

Η εφαρμογή Realtek Audio Console (γνωστή και ως Realtek Audio Control) είναι μια πιο προηγμένη έκδοση του Realtek HD Audio Manager. Είναι ένα εργαλείο λογισμικού που σας επιτρέπει να διαμορφώνετε συσκευές ήχου, όπως μικρόφωνα, ακουστικά, ηχεία και άλλα.

Διαβάστε επίσης: τύποι και οι προδιαγραφές καλωδίων HDMI

Με την Κονσόλα ήχου Realtek, μπορείτε να αλλάξετε τις παραμέτρους έντασης ήχου και τις ρυθμίσεις της συσκευής ήχου για κάθε περιφερειακό που έχετε συνδέσει. Μπορείτε να προσθέσετε ηχητικά εφέ αναπαραγωγής και να χρησιμοποιήσετε προηγμένες λειτουργίες όπως εικονικοποίηση ακουστικών και ισοσταθμιστές.

Η Κονσόλα ήχου Realtek περιέχει όλες τις δυνατότητες του Realtek HD Audio Manager και μερικά πιο προηγμένα εργαλεία (και καλύτερη διεπαφή χρήστη).

Πώς να κατεβάσετε την Κονσόλα ήχου Realtek σε Windows 10 και Windows 11

Η Κονσόλα ήχου Realtek είναι προεγκατεστημένη σε υπολογιστές με Windows. Εάν το απεγκαταστήσετε ή ένα τυχαίο σφάλμα το κάνει να εξαφανιστεί ή να σταματήσει να λειτουργεί, μπορείτε να το εγκαταστήσετε ξανά από το Microsoft Store:

 1. Ανοιξε το Σελίδα λήψης Realtek Audio Control από τον ιστότοπο του Microsoft Store (δεν είναι δυνατό να το βρείτε απευθείας από την εφαρμογή Microsoft Store).
 2. Επιλέγω Μπες μέσα Εφαρμογή καταστήματος.
 1. Επιλέγω Ανοιξε Microsoft Store στο αναδυόμενο παράθυρο (αν εμφανίζεται).
 2. Όταν ανοίξει το Microsoft Store, επιλέξτε Παίρνω.
 1. Περιμένετε να ολοκληρωθεί ο οδηγός εγκατάστασης.

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης της Κονσόλας ήχου Realtek από τον επίσημο ιστότοπο:

 1. Ανοίξτε το επίσημο Σελίδα λήψης Realtek.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα των Windows για να βρείτε την πιο πρόσφατη έκδοση προγράμματος οδήγησης που ταιριάζει με το λειτουργικό σύστημα και το υλικό σας.
 1. Η λήψη της Κονσόλας ήχου Realtek θα είναι διαθέσιμη στο δικό σας φάκελο λήψεων. Παρακάτω, θα εξηγήσουμε πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης με μη αυτόματο τρόπο χρησιμοποιώντας αυτό το αρχείο.

Πώς να ενημερώσετε την Κονσόλα ήχου Realtek

Εάν το λογισμικό Realtek Audio Console δεν λειτουργεί σωστά, ίσως μπορείτε να το διορθώσετε εγκαθιστώντας τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις. Ο ευκολότερος τρόπος ενημέρωσης των κωδικοποιητών ήχου Realtek είναι η ενημέρωση των Windows.

Να το πράξουν:

 1. Τύπος Windows κλειδί + Εγώ για να ανοίξω Ρυθμίσεις.
 2. Επιλέγω Ενημέρωση & Ασφάλεια.
 1. Επιλέγω Ενημερωμένη έκδοση για Windowsέπειτα Προβολή προαιρετικών ενημερώσεων.
 1. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και αναζητήστε μια ενημέρωση λογισμικού προγράμματος οδήγησης Realtek. Εάν υπάρχει ένα διαθέσιμο, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου και επιλέξτε Λήψη και εγκατάσταση για να λάβετε την πιο πρόσφατη έκδοση.

Διαφορετικά, μπορείτε να ενημερώσετε την έκδοση του προγράμματος οδήγησης Realtek με μη αυτόματο τρόπο:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Γραμμή εργασιών και επιλέξτε Διαχειριστή της συσκευής.
 1. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και αναπτύξτε Ήχος, βίντεο και χειριστήρια παιχνιδιών.
 2. Κάντε δεξί κλικ Realtek Audio και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.
 1. Επιλέγω Αναζητήστε αυτόματα προγράμματα οδήγησης, στη συνέχεια περιμένετε να βρει και να εγκαταστήσει ο οδηγός τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης ήχου Realtek. Εάν κατεβάσατε το πρόγραμμα οδήγησης με μη αυτόματο τρόπο, επιλέξτε Περιήγηση στον υπολογιστή για λογισμικό προγράμματος οδήγησης και επιλέξτε το ληφθέν αρχείο.

Πώς να ανοίξετε την Κονσόλα ήχου Realtek

Μόλις εγκατασταθεί (ή ενημερωθεί), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Κονσόλα ήχου Realtek για πλήρη εφαρμογή. Επειδή δεν είναι δυνατό να βρείτε το πρόγραμμα στο System Tray, θα πρέπει να πλοηγηθείτε στον φάκελο εγκατάστασής του για να το ανοίξετε.

 1. Ανοιξε Εξερεύνηση αρχείων και πλοηγηθείτε σε C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\.
 2. Διπλό κλικ RtkNGUI64 για να ανοίξω Realtek HD Audio Manager.

Επαγγελματική συμβουλή: Ο ευκολότερος τρόπος για να ανοίξετε την Κονσόλα ήχου Realtek είναι να δημιουργήσετε μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας για χρήση στο μέλλον. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στο RtkNGUI64.exe και επιλέξτε Στέλνω σε > Επιφάνεια εργασίας (δημιουργία συντόμευσης).

Δυναμώστε την ένταση

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να σβήσει ξαφνικά ο ήχος στον υπολογιστή σας. Αλλά ελπίζουμε ότι αυτό το σεμινάριο σας βοήθησε να κάνετε την κάρτα ήχου σας και τα προγράμματα οδήγησης ήχου υψηλής ευκρίνειας Realtek να λειτουργούν όπως θα έπρεπε.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να απεγκαταστήσετε και να αφαιρέσετε πλήρως το McAfee από τα Windows 11

Τα Windows 11 δεν έχουν ήχο

Πώς να διορθώσετε τα Windows 11 που δεν ανιχνεύουν ακουστικά

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *