Razer Moray IEM

Razer Moray IEM :Άνετο αλλά χωρίς ισορροπημένο ήχο

Βασικά Takeaways

  • Τα Razer Moray IEM προσφέρουν άνεση όλη την ημέρα και ασφαλή εφαρμογή, αλλά η ποιότητα ήχου είναι απογοητευτική.
  • Η λασπώδης ηχητική σκηνή και η έλλειψη προσαρμογής περιορίζουν την εμπειρία ακρόασης μουσικής.
  • Στα 130 $, υπάρχουν καλύτερες διαθέσιμες επιλογές όσον αφορά την ποιότητα ήχου και την απομόνωση θορύβου.

Η Razer είναι γνωστή για τα περιφερειακά παιχνιδιών και υπολογιστών της, όπως πληκτρολόγια, ποντίκια και ακουστικά—αλλά τώρα έχουν βάλει και τα δάχτυλα των ποδιών τους στην αγορά της οθόνης in-ear (IEM), με το Razer Moray. Δυστυχώς, η ποιότητα ήχου δεν είναι εκεί, ακόμα κι αν είναι ένα άνετο ζευγάρι IEM για ολοήμερη χρήση.

Razer Moray
Razer Moray

Οι ενσύρματες οθόνες εσωτερικού αυτιού (IEM) της Razer είναι σχεδιασμένες για ροή και παιχνίδια. Διαθέτοντας διπλά υβριδικά προγράμματα οδήγησης και πιστοποίηση THX, θα σας συγχωρούσαν εάν περιμένατε περισσότερα από αυτά τα ακουστικά από αυτά που προσφέρει η Razer.

Μάρκα Razer

Διάρκεια ζωής μπαταρίας N/A

Οδηγοί Υβριδικό (Dynamic + Balanced Armature)

Μικρόφωνα Κανένας

Bluetooth Οχι

Πρόσθετες Συμβουλές Ναί

Διαβάθμιση IP Κανένας

Πλεονεκτήματα

  • Πυγμάχος ελαφρού βάρους
  • Άνετη και σταθερή εφαρμογή στο αυτί

Μειονεκτήματα

  • Χωρίς μικρόφωνο
  • Κάτω από το μέσο όρο παθητική ακύρωση/απομόνωση θορύβου
  • Καταπληκτική ποιότητα ήχου

Ολοήμερη άνεση

Razer moray στο αυτί του ανθρώπου με κίτρινο φόντο
Georgie Peru/MakeUseOf

Η Razer μεταγλωττίζει το Moray ως “εργονομική in-ear monitor για ολοήμερη ροή”. Και πραγματικά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά τα IEM είναι απίστευτα άνετα. Όχι μόνο το Razer Moray συνοδεύεται από μια χρήσιμη, μαλακή θήκη μεταφοράς, αλλά περιλαμβάνονται επίσης τρεις μύτες αυτιού από σιλικόνη και αφρός μνήμης, με κυμαινόμενα μεγέθη.

Τα IEM έχουν σχεδιαστεί για να εφαρμόζουν με ασφάλεια στα αυτιά σας. δεν πρέπει να ξεπροβάλλουν ή να πέφτουν ακόμα κι αν κινείστε. Τα Razer Moray IEM προσφέρουν άνετη εφαρμογή χάρη στον προσεγμένο σχεδιασμό που ταιριάζει μέσα και γύρω από το περίγραμμα ενός μέσου αυτιού.

ξυραφάκι moray στο γραφείο με καλώδιο και θήκη
Georgie Peru/MakeUseOf

Πολλά IEM τείνουν να είναι ενσύρματα για να επιτύχουν υψηλότερη πιστότητα και το Razer Moray δεν διαφέρει. Το σύρμα έχει επίσης σχεδιαστεί προσεκτικά για να εξασφαλίζει άνετη εφαρμογή και συνοδεύεται από δέσιμο καλωδίου σιλικόνης για τη διαχείριση του καλωδίου όταν δεν χρησιμοποιείται.

Εάν θέλετε να ακούτε μουσική ή παιχνίδι όλη μέρα, αυτά τα IEM δεν θα σας δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στο τμήμα άνεσης. Στην πραγματικότητα, είναι ίσως ό,τι πιο κοντά θα φτάσετε σε προσαρμοσμένα καλουπώματα ακουστικών χωρίς επιπλέον έξοδα. Το Razer Moray είναι επίσης ένας τέλειος σύντροφος ταξιδιού, χάρη στην συμπεριλαμβανόμενη ταξιδιωτική τσάντα και καραμπίνερ.

Muddy Audio Results

Ωστόσο, τα προβλήματα προκύπτουν όταν πρόκειται για ποιότητα ήχου. Τα Razer Moray IEM έχουν ένα κάπως λασπώδες ήχο. Οι ακουστικόφιλοι σίγουρα δεν θα τα αναζητούσαν για να προσφέρουν πλούσιο, ισορροπημένο ήχο. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι αυτά τα ακουστικά δίνουν προτεραιότητα σε συγκεκριμένες συχνότητες, καθιστώντας τα καλύτερα κατάλληλα για συγκεκριμένες χρήσεις, όπως η ροή, όπου η καθαρότητα της φωνής είναι ζωτικής σημασίας.

Η Razer στόχευε να ενισχύσει την ένταση και τη λεπτομέρεια της φωνής χρησιμοποιώντας μια ρύθμιση διπλού προγράμματος οδήγησης: ένα για μπάσα και μεσαία και ένα άλλο για πρίμα. Αν και αυτό προσφέρει βελτιωμένη ευκρίνεια φωνής κατά τη ροή και το παιχνίδι, αλλάζει την εμπειρία ακρόασης μουσικής, με αποτέλεσμα έναν λασπωμένο ήχο που δεν έχει καθαρό και ισορροπημένο EQ.

Οι υψηλές συχνότητες φαίνονται σχεδόν ξεχασμένες, προκαλώντας αισθητή πτώση στα πρίμα.

Η παθητική ηχητική σκηνή είναι επίσης περιορισμένη, λόγω του σχεδιασμού με κλειστή πλάτη. Αυτό το σχέδιο περιορίζει τον ήχο μέσα στο κεφάλι σας αντί να δημιουργεί ένα πιο εκτεταμένο ηχητικό τοπίο. Έτσι, εάν ακούτε μουσική ή παίζετε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, απλά δεν θα έχετε την ίδια εμπειρία που θα κάνατε με πολλά άλλα ζεύγη ακουστικών ή ακουστικά ανοιχτής πλάτης.

Παρά τη συμπερίληψη άκρων αφρού μνήμης που θα πρέπει να προσφέρουν καλύτερη απομόνωση, η ποιότητα ήχου του Razer Moray απλώς δεν είναι εκεί. Ενώ τα μπάσα είναι πιθανώς το μόνο πράγμα που ισχύει για αυτά τα IEM όσον αφορά τον ήχο, η σαφής έλλειψη λεπτότητας ήχου είναι πολύ προφανής για να αγνοηθεί.

Για τους χρήστες που απολαμβάνουν προσαρμόσιμο ήχο, φοβάμαι ότι θα απογοητευτείτε επίσης. Η έλλειψη προσαρμογής γύρω από τα προφίλ ήχου είναι εξαιρετικά περιοριστική. Δεν υπάρχει καμία λεπτομέρεια σε εξέλιξη εδώ, με αποτέλεσμα μια ακόμα πιο αθώα εμπειρία ήχου που δεν θα περίμενε κανείς από τα IEM, ειδικά όχι από αυτά που σχεδιάστηκαν από μια εταιρεία όπως η Razer.

Σε τι χρησιμεύουν; Δεν είναι πολλά

Razer moray σε κουτί
Georgie Peru/MakeUseOf

Τα Razer Moray IEM είναι πραγματικά απογοητευτικά. Η Razer θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι πολύ καλό εδώ, αλλά είναι δύσκολο να πούμε ότι αξίζουν σχεδόν την τιμή των 130 $. Ομολογουμένως, αυτά τα IEM προσφέρουν αναμφισβήτητη άνεση. θα μπορούσατε εύκολα να τα φοράτε όλη την ημέρα και να τα χρησιμοποιείτε ενώ κάθεστε, τρέχετε ή οτιδήποτε άλλο ενδιάμεσο. Αλλά αυτό που δεν προσφέρουν είναι η αξιοπρεπής ποιότητα ήχου ή η απομόνωση θορύβου, που είναι τελικά αυτό που θέλετε σε ένα ζευγάρι ακουστικά ή ακουστικά.

Τόσες πολλές άλλες επιλογές είναι διαθέσιμες—ακόμα και από τη Razer, όπως τα ακουστικά Razer Hammerhead Pro HyperSpeed ​​True Wireless. Αλλού, ακόμη και φθηνότερες προσφορές χωρίς επωνυμία που μπορείτε να παραλάβετε στο Amazon θα ήταν πιθανότατα καλύτερες από το Razer Moray και δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε πάνω από 100 $ για την ευχαρίστηση.

Αν σας αρέσει να ακούτε μουσική, να παρακολουθείτε ταινίες ή να αισθάνεστε βυθισμένοι ενώ παίζετε παιχνίδια, υπάρχουν πολλά άλλα IEM και ακουστικά που ταιριάζουν στις απαιτήσεις σας. Λέγοντας ότι, ωστόσο, αν μπορείτε να πάρετε το Razer Moray σε προσφορά και αφιερώσετε πολύ χρόνο ταξιδεύοντας, τότε μπορεί να τους βρείτε έναν χρήσιμο σύντροφο.

Όλη η άνεση, χωρίς ουσία

Παρά το γεγονός ότι προσφέρει πολύ ωραίο σχεδιασμό, χρήσιμα αξεσουάρ και είναι ένα από τα πιο άνετα ζευγάρια IEMs, το Razer Moray δεν έχει πάρα πολλούς άλλους τομείς που το καθιστούν δύσκολο να το προτείνουμε στα 130$.

Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί κάποιος θα επέλεγε το Razer Moray αντί για κάτι άλλο που προσφέρει καλύτερο ήχο, ηχομόνωση και σε φθηνότερη τιμή, υπέρ αυτών. Και είναι τόσο κρίμα, δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα άλλα περιφερειακά που προσφέρει η Razer είναι τόσο καλά.

Εάν ταξιδεύετε συχνά, το Razer Moray θα ήταν πιθανώς μια καλή επένδυση, αν μπορείτε να το αγοράσετε. Είναι ελαφριά, καλοφτιαγμένα και φαίνονται απίστευτα κομψά. Αλλά τα ακουστικά πρέπει κυρίως να προσφέρουν ήχο για τον οποίο μπορείτε να φωνάξετε, και απλά δεν θα το βρείτε εδώ.

Razer Moray
Razer Moray

Οι ενσύρματες οθόνες εσωτερικού αυτιού (IEM) της Razer είναι σχεδιασμένες για ροή και παιχνίδια. Διαθέτοντας διπλά υβριδικά προγράμματα οδήγησης και πιστοποίηση THX, θα σας συγχωρούσαν εάν περιμένατε περισσότερα από αυτά τα ακουστικά από αυτά που προσφέρει η Razer.

Διαβάστε επίσης:Πώς να απεγκαταστήσετε το Razer Synapse στον υπολογιστή σας

Πώς να ενημερώσετε το Razer Synapse στον υπολογιστή σας

2 τρόποι για να κερδίσετε online από την άνεση του σπιτιού σας!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *