σφάλμα "Υπάρχει κάτι λάθος με τον διακομιστή μεσολάβησης"

Σφάλμα “Υπάρχει κάτι λάθος με τον διακομιστή μεσολάβησης” στο Chrome

Οι διακομιστές μεσολάβησης είναι χρήσιμοι όταν χρειάζεται να αποκρύψετε την επισκεψιμότητά σας στο Διαδίκτυο από τον ISP σας ή να συνδεθείτε σε αποκλεισμένους ιστότοπους. Ωστόσο, πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν το σφάλμα του Chrome “Υπάρχει κάτι λάθος με τον διακομιστή μεσολάβησης”. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο και έχουν κολλήσει με τον κωδικό σφάλματος “ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED”.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για αυτό το σφάλμα είναι ζητήματα δικτύου, διένεξες επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης, εσφαλμένες ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης και προβληματικοί προσαρμογείς δικτύου. Θα συζητήσουμε εννέα μεθόδους για τη διόρθωση σφαλμάτων διακομιστή μεσολάβησης στο Chrome και θα σας βοηθήσουμε να περιηγηθείτε ξανά στον ιστό.

Διαβάστε επίσης : Το Google Chrome συνεχίζει να αλλάζει θέματα,διορθώστε το

1. Αποκλείστε ζητήματα δικτύου

Πρώτα, ελέγξτε εάν έχετε ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας για να σκουπίσετε την προσωρινή μνήμη του και να αποκαταστήσετε τη σύνδεση με τον ISP. Μετά από αυτό, συνδεθείτε στο δίκτυο σε άλλη συσκευή και ελέγξτε εάν μπορείτε να σερφάρετε στο διαδίκτυο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων Δικτύου και Διαδικτύου για να βρείτε και να διορθώσετε σφάλματα δικτύου. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη. Τύπος διαθέσιμα προτεινόμενα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε Enter για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

ανοίξτε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων

Βήμα 2: Κάντε κλικ στην επιλογή Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων.

εκτέλεση εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου και Διαδικτύου

Βήμα 3: Βρείτε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου και Internet. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση.

εκτέλεση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου και διαδικτύου 2

Βήμα 4: Εφαρμόστε τις προτάσεις που εμφανίζονται από το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων. Κλείστε το παράθυρο αντιμετώπισης προβλημάτων μετά.

2. Επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης

Πρέπει να κλείσετε και να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome για να αποκλείσετε τυχόν εγγενείς δυσλειτουργίες που προκαλούν “αποτυχία σύνδεσης διακομιστή μεσολάβησης στο πρόβλημα του Chrome”. Δείτε πώς να το κάνετε:

Βήμα 1: Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών.

Βήμα 2: Βρείτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome στη λίστα διεργασιών και κάντε δεξί κλικ πάνω του. Επιλέξτε την επιλογή Τέλος εργασίας.

κλείστε τη διαχείριση εργασιών chrome

Βήμα 3: Κλείστε τη Διαχείριση εργασιών.

Βήμα 4: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε χρώμιο στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε Enter για να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης.

ανοιχτό χρώμιο

3. Απενεργοποιήστε τις επεκτάσεις στο Chrome

Ορισμένες επεκτάσεις μπορεί να προκαλέσουν διενέξεις με τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης ή VPN στο Chrome. Επομένως, πρέπει να απενεργοποιήσετε πλήρως όλες τις εγκατεστημένες επεκτάσεις. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τα ξανά μεμονωμένα για να βρείτε τον ένοχο και να επιλύσετε σφάλματα διακομιστή μεσολάβησης. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε χρώμιο στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε Enter για να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης.

ανοιχτό χρώμιο

Βήμα 2: Πλοηγηθείτε στη δεξιά περιοχή της γραμμής μενού και κάντε κλικ στο κουμπί Επεκτάσεις. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση επεκτάσεων.

απενεργοποιήστε τις επεκτάσεις chrome 5

Βήμα 3: Κάντε κλικ στην εναλλαγή σε μια κάρτα επέκτασης για να την απενεργοποιήσετε.

απενεργοποιήστε τις επεκτάσεις chrome 2 1

Βήμα 4: Επαναλάβετε το ίδιο για όλες τις επεκτάσεις. Στη συνέχεια, κλείστε και επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

απενεργοποιήστε τις επεκτάσεις chrome 3 1

Εάν δεν αντιμετωπίζετε πλέον το σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης, ανοίξτε ξανά τη σελίδα επεκτάσεων, ενεργοποιήστε μία επέκταση και, στη συνέχεια, προσπαθήστε ξανά να αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιονδήποτε ιστότοπο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να βρείτε την επέκταση που προκαλεί το πρόβλημα και διατηρήστε την απενεργοποιημένη ή αφαιρέστε την από το πρόγραμμα περιήγησης.

4. Απενεργοποιήστε το Proxy στις Ρυθμίσεις Internet

Εάν η απενεργοποίηση των επεκτάσεων δεν επέλυσε το σφάλμα ‘err_tunnel_connection_failed’, απενεργοποιήστε τον διακομιστή μεσολάβησης στις ρυθμίσεις διαδικτύου του υπολογιστή σας. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη. Τύπος ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε Enter για να ανοίξετε το βοηθητικό πρόγραμμα Επιλογές Internet.

ανοιχτές επιλογές διαδικτύου

Βήμα 2: Μεταβείτε στην καρτέλα Συνδέσεις.

Απενεργοποιήστε το Proxy στις Ρυθμίσεις Internet

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις LAN.

Απενεργοποιήστε το Proxy στις Ρυθμίσεις Internet 2

Βήμα 4: Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου «Χρήση διακομιστή μεσολάβησης για το LAN σας». Στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

Απενεργοποιήστε το Proxy στις Ρυθμίσεις Internet 3

Βήμα 5: Κλείστε το παράθυρο Επιλογές Internet.

5. Απενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης χρησιμοποιώντας τον Επεξεργαστή Μητρώου

Μετά την απενεργοποίηση του διακομιστή μεσολάβησης, εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το σφάλμα, πρέπει να τροποποιήσετε το μητρώο συστήματος για να διορθώσετε σφάλματα διακομιστή μεσολάβησης στο Chrome. Αλλά προτού το κάνετε βιαστικά, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου του συστήματός σας σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου. Στη συνέχεια επαναλάβετε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε regedit στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε Enter.

ανοίξτε το regedit

Βήμα 2: Θα ανοίξει το παράθυρο Έλεγχος λογαριασμού χρήστη. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

παράθυρο ελέγχου λογαριασμού χρήστη

Βήμα 3: Μεταβείτε στη γραμμή διευθύνσεων στο επάνω μέρος, επικολλήστε την ακόλουθη διαδρομή και πατήστε Enter για πλοήγηση σε αυτήν:

Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings
Διαγράψτε τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης χρησιμοποιώντας τον Επεξεργαστή Μητρώου

Βήμα 4: Κάντε δεξί κλικ στο δευτερεύον κλειδί Ρυθμίσεις Internet. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Νέα και κάντε κλικ στην επιλογή Τιμή DWORD (32-bit).

Διαγράψτε τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης χρησιμοποιώντας τον Επεξεργαστή Μητρώου

Βήμα 6: Πληκτρολογήστε το όνομα της τιμής ως ProxySettingsPerUser.

Διαγράψτε τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης χρησιμοποιώντας τον Επεξεργαστή Μητρώου

Βήμα 7: Κάντε διπλό κλικ στην τιμή ProxySettingsPerUser για να την επεξεργαστείτε. Πληκτρολογήστε 1 στο πλαίσιο Δεδομένα τιμής και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Διαγράψτε τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης χρησιμοποιώντας τον Επεξεργαστή Μητρώου

Βήμα 8: Κλείστε το παράθυρο του Επεξεργαστή Μητρώου και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

6. Επαναφέρετε τον κατάλογο Winsock και τη στοίβα TCP/IP

Ο Κατάλογος Winsock αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις Διαδικτύου του υπολογιστή. Εάν καταστραφεί, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη σύνδεση στο διαδίκτυο. Επομένως, πρέπει να επαναφέρετε τον κατάλογο Winsock για να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Μετά από αυτό, επαναφέρετε τη στοίβα TCP/IP. Δείτε πώς να το κάνετε:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη. Τύπος cmd στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + Shift + Enter.

ανοίξτε το cmd

Βήμα 2: Θα ανοίξει το παράθυρο Έλεγχος λογαριασμού χρήστη. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να ανοίξετε τη Γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.

παράθυρο ελέγχου λογαριασμού χρήστη

Βήμα 3: Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε Enter για να την εκτελέσετε:

netsh winsock reset
Επαναφέρετε το winsock

Βήμα 4: Μετά από αυτό, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

netsh int ip reset
Επαναφέρετε το TCPIP

Βήμα 5: Κλείστε το παράθυρο της γραμμής εντολών και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να εφαρμόσετε αυτές τις αλλαγές.

7. Επαναφορά δικτύου

Μετά την επαναφορά του Winsock και της στοίβας TCP/IP, πρέπει να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου στον υπολογιστή σας με Windows. Θα αφαιρέσει τους προσαρμογείς δικτύου και όλες τις πληροφορίες δικτύου και στη συνέχεια θα τους εγκαταστήσει ξανά μετά την επανεκκίνηση. Θα πρέπει να εισαγάγετε τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi για να αποκαταστήσετε τις συνδέσεις. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη. Τύπος επαναφορά δικτύου στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε Enter για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Επαναφορά δικτύου

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά τώρα.

Επαναφορά δικτύου

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

Επαναφορά δικτύου

Βήμα 4: Θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας ενημερώνει για έναν αυτόματο τερματισμό λειτουργίας σε πέντε λεπτά. Αποθηκεύστε την εργασία σε όλες τις ανοιχτές εφαρμογές και περιμένετε να τερματιστεί η λειτουργία του υπολογιστή και να επανεκκινηθεί αυτόματα.

Επαναφορά δικτύου

Βήμα 5: Εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια του δικτύου σας (κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi ή LAN) και, στη συνέχεια, ελέγξτε εάν το σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης Chrome εξακολουθεί να εμφανίζεται.

8. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του Chrome

Εάν το σφάλμα παραμένει, πρέπει να επαναφέρετε το Chrome στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του. Ωστόσο, οι κωδικοί πρόσβασης, το ιστορικό και οι σελιδοδείκτες σας θα παραμείνουν ανέπαφα. Δείτε πώς να το κάνετε:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη. Τύπος χρώμιο στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε Enter για να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης.

ανοιχτό χρώμιο

Βήμα 2: Κάντε κλικ στη γραμμή URL, πληκτρολογήστε την ακόλουθη διαδρομή και πατήστε Enter:

chrome://settings/
Επαναφορά ρυθμίσεων chrome 5

Βήμα 3: Κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά ρυθμίσεων.

Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του Chrome

Βήμα 4: Επιλέξτε την επιλογή «Επαναφορά ρυθμίσεων στις αρχικές προεπιλογές τους».

Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του Chrome

Βήμα 5: Επιλέξτε το κουμπί Επαναφορά ρυθμίσεων.

Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του Chrome

Βήμα 6: Κλείστε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

9. Επανεγκαταστήστε το Chrome

Η τελευταία λύση είναι να απεγκαταστήσετε το Chrome για να αφαιρέσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία εφαρμογών και να το εγκαταστήσετε ξανά στον υπολογιστή σας. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε χρώμιο στο πλαίσιο αναζήτησης και κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης.

απεγκαταστήστε το chrome

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο κουμπί με τις τρεις οριζόντιες κουκκίδες δίπλα στο Chrome. Επιλέξτε την επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης.

απεγκαταστήστε το chrome

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης.

απεγκαταστήστε το chrome

Βήμα 4: Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να αφαιρέσετε την εφαρμογή από τον υπολογιστή σας.

Βήμα 5: Επανεγκαταστήστε το Chrome από τον επίσημο ιστότοπο και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

Διορθώστε σφάλματα διακομιστή μεσολάβησης Chrome

Αυτές ήταν οι εννέα μέθοδοι για τη διόρθωση του σφάλματος “Υπάρχει κάτι λάθος με τον διακομιστή μεσολάβησης” του Chrome. Ελπίζουμε αυτές οι μέθοδοι να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε το Chrome στην κατάσταση λειτουργίας του και να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης :Πώς να αφαιρέσετε τη γρήγορη αναζήτηση από το Chrome σε Mac

Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Google Chrome στο Mac σας

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Microsoft Store 0x803F8001

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *