Συμβουλές για την προσαρμογή της αρχικής σελίδας του Chrome

Συμβουλές για την προσαρμογή της αρχικής σελίδας του Chrome

Το Google Chrome είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούν πολλοί καθημερινά. Ένα άλλο πράγμα που κάνουμε καθημερινά είναι να ανοίγουμε την αρχική σελίδα ή τη σελίδα νέας καρτέλας στο Chrome. Γιατί, λοιπόν, να μην το εξατομικεύσουμε στις απαιτήσεις μας; Ας μάθουμε πώς να προσαρμόζουμε την αρχική σελίδα του Chrome σαν επαγγελματίας.

Μπορείτε να προσαρμόσετε το χρώμα φόντου, τις συντομεύσεις ιστότοπου, τον ιστότοπο που θα πρέπει να εμφανίζεται όταν ανοίγετε την αρχική σελίδα και πολλά άλλα. Ας αρχίσουμε.

Google Chrome Canary: Είναι ασφαλές και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε

1. Ενεργοποιήστε το κουμπί Home στο Chrome

Το Google Chrome δεν εμφανίζει το κουμπί Home από προεπιλογή. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε εύκολα από τις Ρυθμίσεις του Chrome. Αλλά προτού σας πούμε τα βήματα, είναι απαραίτητο να τα γνωρίζετε διαφορά μεταξύ της σελίδας εκκίνησης, αρχικής σελίδαςκαι Νέα καρτέλα στο Chrome, καθώς πρόκειται για τρία διαφορετικά πράγματα.

Σελίδα εκκίνησης: Είναι η σελίδα που εμφανίζεται πότε ανοίγετε για πρώτη φορά το Chrome στον υπολογιστή σας μετά από επανεκκίνηση ή ενεργοποίηση του υπολογιστή σας. Μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ανοίγει τη σελίδα Νέα καρτέλα (η οποία από προεπιλογή είναι η σελίδα Google), να ανοίγει σελίδες που ήταν ανοιχτές όταν κλείσατε το Chrome την τελευταία φορά ή να ανοίγει ένα συγκεκριμένο σύνολο σελίδων.

Αρχική σελίδα: Είναι η σελίδα που εμφανίζεται όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα στο Chrome. Μπορεί να είναι το ίδιο με τη σελίδα νέας καρτέλας (σελίδα Google από προεπιλογή) ή μπορείτε να ανοίξετε οποιαδήποτε συγκεκριμένη διεύθυνση URL.

Σελίδα νέας καρτέλας: Αυτή η σελίδα εμφανίζεται όταν ανοίγετε μια νέα καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Για πολλούς χρήστες, αυτό είναι αυτό που ονομάζουν αρχική σελίδα. Αυτή η σελίδα, από προεπιλογή, εμφανίζει τη σελίδα Google όπου βλέπετε το λογότυπο Google, την αναζήτηση Google και μερικές προσαρμόσιμες συντομεύσεις ιστότοπου.

Σημείωση: Σε αυτήν την ανάρτηση θα χρησιμοποιήσουμε τη σελίδα Νέα καρτέλα και την Αρχική σελίδα εναλλακτικά.

Τώρα, ας μάθουμε πώς να ενεργοποιήσετε το κουμπί Αρχική σελίδα στο Chrome:

Βήμα 1: Στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Chrome 5

Βήμα 2: Μεταβείτε στο Appearance από την αριστερή πλαϊνή γραμμή και ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο κουμπί Εμφάνιση αρχικής σελίδας.

Το εικονίδιο αρχικής σελίδας θα εμφανιστεί αμέσως πριν από τη γραμμή διευθύνσεων στο επάνω μέρος. Από προεπιλογή, το κουμπί Αρχική σελίδα θα ανοίξει τη σελίδα Νέα καρτέλα. Αλλά μπορείτε να τον αλλάξετε σε έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο, όπως φαίνεται στην επόμενη συμβουλή.

Chrome Enable Home button

2. Αλλάξτε το κουμπί Ιστοσελίδα που συνδέεται με την αρχική σελίδα στο Chrome

Μπορείτε να συνδέσετε οποιαδήποτε ιστοσελίδα στο κουμπί Αρχική σελίδα στο Chrome. Έτσι, κάθε φορά που κάνετε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα, ο συσχετισμένος ιστότοπος θα ανοίξει.

Για να ορίσετε ή να αλλάξετε την αρχική σελίδα στο Chrome, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του Chrome και στη συνέχεια στο Εμφάνιση. Επιλέξτε «Εισαγωγή προσαρμοσμένης διεύθυνσης ιστού» κάτω από το κουμπί Εμφάνιση αρχικής σελίδας και εισαγάγετε/επικολλήστε τον σύνδεσμο της ιστοσελίδας που θέλετε να συνδέσετε στο κουμπί Αρχική σελίδα.

Chrome Αλλαγή αρχικής σελίδας

Τώρα, οι παρακάτω συμβουλές θα επικεντρωθούν στην προσαρμογή της σελίδας Νέα καρτέλα στο Chrome.

3. Ανοίξτε τον Προσαρμοσμένο ιστότοπο στη σελίδα νέας καρτέλας

Δυστυχώς, η Google δεν προσφέρει μια εγγενή λειτουργία για τη σύνδεση ενός ιστότοπου με μια σελίδα νέας καρτέλας. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε επεκτάσεις για να ανοίξετε έναν ιστότοπο όταν ανοίγετε τη σελίδα Νέα καρτέλα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε επεκτάσεις για να βελτιώσετε τη λειτουργικότητα της Νέας καρτέλας.

Δείτε τις καλύτερες επεκτάσεις για να προσαρμόσετε την αρχική σελίδα του Chrome.

Υπόδειξη: Μάθετε πώς να αλλάξετε το χρώμα της καρτέλας στο Chrome.

4. Αλλάξτε το χρώμα φόντου της νέας καρτέλας και ανανεώστε την καθημερινά

Εάν δεν σας αρέσει το προεπιλεγμένο λευκό χρώμα φόντου της σελίδας Νέα καρτέλα στο Chrome, μπορείτε εύκολα να το αλλάξετε σε διαφορετικό χρώμα της επιλογής σας. Να θυμάστε ότι αυτό το χρώμα θα ισχύει επίσης για τις καρτέλες και τη γραμμή διευθύνσεων στο Chrome.

Βήμα 1: Ανοίξτε τη σελίδα της νέας καρτέλας και κάντε κλικ στο κουμπί Προσαρμογή Chrome στο κάτω μέρος.

Προσαρμογή Chrome σελίδας νέας καρτέλας

Βήμα 2: Αρχικά, επιλέξτε ένα χρώμα από τις επιλογές. Εάν δεν βρείτε το επιθυμητό χρώμα, κάντε κλικ στο Αλλαγή θέματος.

Χρώμα σελίδας νέας καρτέλας Chrome

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο Στερεά χρώματα.

Σελίδα νέας καρτέλας Chrome Μονόχρωμο

Βήμα 4: Επιλέξτε ένα χρώμα της αρεσκείας σας για να το χρησιμοποιήσετε ως χρώμα φόντου. Εάν θέλετε να δοκιμάζετε ένα νέο χρώμα κάθε μέρα, ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Ανανέωση καθημερινά.

Σελίδα νέας καρτέλας Chrome Έγχρωμο φόντο

Υπόδειξη: Δείτε άλλους τρόπους αλλαγής του χρώματος φόντου στο Chrome.

5. Χρησιμοποιήστε την εικόνα φόντου για νέα καρτέλα και ανανεώστε καθημερινά

Αντί για ένα θαμπό συμπαγές χρώμα, ορίστε μια εικόνα ως φόντο της νέας σας καρτέλας. Το Chrome προσφέρει μια μεγάλη συλλογή από εικόνες φόντου.

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο κουμπί Προσαρμογή του Chrome στη σελίδα της νέας καρτέλας.

Προσαρμογή Chrome σελίδας νέας καρτέλας

Βήμα 2: Μεταβείτε στην Αλλαγή θέματος.

Θέμα νέας καρτέλας Chrome

Βήμα 3: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα βρείτε πολλά άλμπουμ εικόνων. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε άλμπουμ για να δείτε τις εικόνες μέσα σε αυτό.

Σελίδα νέας καρτέλας Chrome Εικόνα

Βήμα 4: Κάντε κλικ σε μια εικόνα για να τη χρησιμοποιήσετε ως φόντο της σελίδας της νέας σας καρτέλας. Εναλλακτικά, ενεργοποιήστε την εναλλαγή καθημερινής ανανέωσης για να αλλάζετε αυτόματα την εικόνα φόντου καθημερινά.

Σελίδα νέας καρτέλας Chrome Φόντο εικόνας

Υπόδειξη: Μάθετε πώς να παρακολουθείτε YouTube ενώ χρησιμοποιείτε μια άλλη καρτέλα στο Chrome.

6. Χρησιμοποιήστε μια προσαρμοσμένη εικόνα ως φόντο σελίδας νέας καρτέλας Chrome

Το Google Chrome δεν σας περιορίζει στο δικό του σύνολο εικόνων. Μπορείτε να ανεβάσετε τη δική σας εικόνα και να την ορίσετε ως φόντο για μια σελίδα νέας καρτέλας.

Για αυτό, ακολουθήστε τα δύο πρώτα βήματα της παραπάνω μεθόδου, δηλαδή κάντε κλικ στο Προσαρμογή του Chrome και στη συνέχεια στο Αλλαγή θέματος. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Μεταφόρτωση εικόνας και επιλέξτε την εικόνα από τον υπολογιστή σας που θέλετε να ορίσετε ως εικόνα φόντου στη σελίδα Νέα καρτέλα του Chrome.

Σελίδα νέας καρτέλας Chrome Προσαρμοσμένη εικόνα

Υπόδειξη: Για να χρησιμοποιήσετε το προεπιλεγμένο φόντο στο Chrome, Προεπιλεγμένο Chrome στην περιοχή Θέματα.

7. Απόκρυψη ή Εμφάνιση συντομεύσεων ιστότοπου

Εάν θέλετε να έχετε μια καθαρή αρχική σελίδα, απενεργοποιήστε τις συντομεύσεις ιστότοπου που εμφανίζονται κάτω από τη γραμμή αναζήτησης. Για αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Προσαρμογή του Chrome στη σελίδα Νέα καρτέλα. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Εμφάνιση συντομεύσεων εάν θέλετε να τις απενεργοποιήσετε.

Εάν θέλετε να εμφανίζονται συντομεύσεις, ενεργοποιήστε την εναλλαγή. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ προσαρμοσμένων συντομεύσεων ή να εμφανίσετε τους ιστότοπους που επισκέπτεστε πιο συχνά. Επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή.

Οι συντομεύσεις Chrome ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται

8. Προσθέστε προσαρμοσμένες συντομεύσεις ιστότοπου

Εάν επιλέξετε Οι συντομεύσεις μου στην παραπάνω συμβουλή, μπορείτε να διατηρήσετε τους αγαπημένους σας ιστότοπους ως συντομεύσεις στη σελίδα Νέα καρτέλα του Chrome. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά μόλις ανοίξετε τη σελίδα Νέα καρτέλα ή την αρχική σελίδα στο Chrome.

Το Chrome σάς επιτρέπει να προσθέσετε έως και 10 συντομεύσεις στη σελίδα Νέα καρτέλα. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη συντόμευσης για να προσθέσετε μια νέα συντόμευση. Εάν δεν βλέπετε τη συντόμευση Προσθήκη, πρέπει να αντικαταστήσετε ή να καταργήσετε οποιαδήποτε από τις υπάρχουσες συντομεύσεις, όπως φαίνεται στη συνέχεια.

Προσθήκη συντόμευσης Chrome

9. Επεξεργαστείτε ή αφαιρέστε προσαρμοσμένες συντομεύσεις ιστότοπου

Στη σελίδα Νέα καρτέλα, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τη συντόμευση που θέλετε να επεξεργαστείτε ή να αφαιρέσετε και κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες.

Επεξεργασία συντόμευσης Chrome

Κάντε κλικ στην Επεξεργασία συντόμευσης για να αλλάξετε το όνομα ή τη διεύθυνση URL της συντόμευσης. Ή κάντε κλικ στο Κατάργηση για να διαγράψετε τη συντόμευση.

Κατάργηση συντόμευσης Chrome

10. Αλλάξτε τη σελίδα εκκίνησης στο Chrome

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η σελίδα εκκίνησης είναι διαφορετική από την αρχική σελίδα. Έτσι, μπορείτε να το προσαρμόσετε διαφορετικά από την Αρχική σελίδα.

Για να αλλάξετε τη σελίδα εκκίνησης στο Chrome, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Chrome και επιλέξτε Κατά την εκκίνηση από την αριστερή πλευρά. Επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή, π.χ. Νέα καρτέλα, Συνέχεια από εκεί που σταματήσατε ή Άνοιγμα συγκεκριμένων σελίδων.

Σελίδα εκκίνησης αλλαγής Chrome

Υπόδειξη: Δείτε τις καλύτερες συμβουλές για τη χρήση καρτελών στο Google Chrome.

Συχνές Ερωτήσεις

1. Πώς να προσαρμόσετε την αρχική σελίδα του Chrome στο Android;

Όπως και στον υπολογιστή, η αρχική σελίδα διαφέρει από τη σελίδα νέας καρτέλας στο Chrome για Android. Η αρχική σελίδα είναι αυτή που εμφανίζεται όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο Αρχική σελίδα. Για να τον αλλάξετε σε έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του Chrome και πατήστε στην Αρχική σελίδα. Εισαγάγετε τον ιστότοπο στο δεδομένο πεδίο κειμένου. Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τη σελίδα νέας καρτέλας στο Chrome.

2. Πώς να αλλάξετε την αρχική σελίδα του Chrome στο iPhone;

Δεν μπορείτε να αλλάξετε ή να προσαρμόσετε την αρχική σελίδα στο Chrome στο iPhone. Ωστόσο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την εμφάνιση της ροής Discover. Για αυτό, πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε Ρυθμίσεις στο Chrome. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Discover.

3. Πώς προσθέτετε ή αφαιρείτε συντομεύσεις από τη σελίδα “Νέα καρτέλα” στο Chrome στο κινητό;

Για να καταργήσετε μια συντόμευση ιστότοπου, πατήστε παρατεταμένα και επιλέξτε Κατάργηση. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να προσθέσετε μη αυτόματα συντομεύσεις στη σελίδα Νέα καρτέλα. Ωστόσο, ένα κόλπο που λειτουργεί είναι το άνοιγμα του ιστότοπου πολλές φορές και θα εμφανίζεται στις συντομεύσεις.

Χρησιμοποιήστε το Chrome σαν επαγγελματίας

Αυτές ήταν μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για την προσαρμογή της αρχικής σελίδας του Chrome ή της σελίδας Νέα καρτέλα. Πριν ξεκινήσετε, πώς να μειώσετε τη χρήση της μνήμης Chrome. Επίσης, ελέγξτε τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα για την ασφάλεια του Chrome.

Διαβάστε επίσης :Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Google Chrome στο Mac

Google Chrome Canary: Είναι ασφαλές και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε

Πώς να βρείτε ένα χαμένο ή κλεμμένο Chromebook

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *