Το Google Chrome δεν ανοίγει

Το Google Chrome δεν ανοίγει :7 Διορθώσεις

Για πολλούς χρήστες, το πρόγραμμα περιήγησης Chrome είναι η προεπιλεγμένη επιλογή για περιήγηση στο διαδίκτυο. Τι γίνεται όμως αν το πρόγραμμα περιήγησης σταματήσει να ανοίγει ξαφνικά στη συσκευή σας; Ενώ πολλές εναλλακτικές λύσεις Chrome είναι διαθέσιμες, μόνο ορισμένες είναι άνετες αλλάζουν λόγω ανησυχιών σχετικά με την αξιοπιστία, την ασφάλεια, το οικοσύστημα και τα αποθηκευμένα δεδομένα. Ακολουθούν οι λύσεις όταν το Google Chrome δεν ανοίγει στον υπολογιστή σας.

1. Βασικές Λύσεις

Προτού συζητήσουμε τυχόν προηγμένες μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων, συνιστούμε να δοκιμάσετε πρώτα τις βασικές λύσεις. Εάν το έχετε ήδη κάνει, μη διστάσετε να προχωρήσετε στην επόμενη λύση.

Το Google Chrome συνεχίζει να αλλάζει θέματα,διορθώστε το

  • Επανεκκινήστε το Chrome σας: Ορισμένες διαδικασίες του Chrome ενδέχεται να εκτελούνται στο παρασκήνιο, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει το Chrome. Επομένως, σας συνιστούμε να κλείσετε αναγκαστικά όλες τις διαδικασίες και να προσπαθήσετε να ανοίξετε ξανά το Google Chrome. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ανοίγοντας το Διαχειριστής εργασιών (Ctrl + Shift + Esc) στη συσκευή σας Windows, κάνοντας δεξί κλικ στο Το πρόγραμμα Google Chromeκαι επιλέγοντας το Τέλος εργασίας επιλογή.Αναγκαστικό κλείσιμο του Chrome στα Windows
  • Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας: Εάν η επανεκκίνηση του Chrome δεν έλυσε το πρόβλημα για εσάς, εξετάστε το ενδεχόμενο επανεκκίνησης των Windows ή του Mac σας, καθώς αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε το μη άνοιγμα του Chrome.
  • Ενημέρωση Windows ή Mac: Το πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται με την τρέχουσα έκδοση macOS ή Windows. Επομένως, εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε για ενημερώσεις. Μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωση, δείτε αν έχει επιλυθεί το ζήτημα του Google Chrome. Εάν όχι, ακολουθήστε την επόμενη λύση.
  • Ελέγξτε τη μνήμη του υπολογιστή σας: Η συσκευή σας χρειάζεται τουλάχιστον 16 GB μνήμης RAM για να λειτουργούν ομαλά το σύστημα και οι εφαρμογές σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αυξήσετε τη μνήμη RAM σας εάν έχετε λιγότερη από αυτή.Από την άλλη πλευρά, εάν οι περισσότερες εφαρμογές καταναλώνουν ήδη σημαντική ποσότητα μνήμης στο παρασκήνιο ή κατά τη χρήση, συνιστούμε να κλείσετε αυτές τις εφαρμογές πριν προσπαθήσετε να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

2. Διαγράψτε τα δεδομένα χρήστη του Chrome

Με την πάροδο του χρόνου, το πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome συσσωρεύει σημαντικό όγκο δεδομένων, ορισμένα από τα οποία μπορεί να καταστραφούν ή να ξεπεραστούν, οδηγώντας ενδεχομένως σε δυσκολίες στο άνοιγμα του Chrome. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows, συνιστούμε να διαγράψετε τα δεδομένα χρήστη για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Εκκινήστε το Εξερεύνηση αρχείων στη συντόμευση πληκτρολογίου Windows Key + E και κατευθυνθείτε στην ακόλουθη διαδρομή.

C:\Users\USER_NAME\AppData\Local

.Όταν βρίσκεστε σε αυτόν τον φάκελο, εντοπίστε και διαγράψτε το Google ντοσιέ.

Σημείωση: Ο χρήστης USER_NAME αναφέρεται στο όνομα υπολογιστή Windows που έχετε ορίσει.

Διαγράψτε τα δεδομένα χρήστη του Chrome

Ελέγξτε εάν μπορείτε να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome στον υπολογιστή σας με Windows. Αυτό το τέχνασμα έχει λειτουργήσει σε πολλούς χρήστες και ελπίζουμε να λειτουργήσει και σε εσάς.

Επαγγελματική συμβουλή: Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το φάκελο AppData κάτω από το USER_NAME, σημαίνει ότι ο φάκελος είναι κρυφός. Για να το αποκρύψετε, ανοίξτε Εξερεύνηση αρχείωνΚάνε κλικ στο τρίστικτο εικονίδιο (Εικονίδιο κεφτέ) και επιλέξτε Επιλογές.

Μεταβείτε στο μενού Επιλογές Εξερεύνηση αρχείων

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Θέα καρτέλα, επιλέξτε το “Εμφάνιση κρυφών αρχείων, φακέλων και μονάδων δίσκου” κάτω από τις ρυθμίσεις κρυφών αρχείων και φακέλων και κάντε κλικ Εντάξει.

Κατάργηση απόκρυψης αρχείου και φακέλου στα Windows

3. Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus σας

Το λογισμικό προστασίας από ιούς είναι απαραίτητο για την προστασία του υπολογιστή, αλλά μερικές φορές μπορεί να έρχεται σε σύγκρουση με άλλο λογισμικό, οδηγώντας σε ζητήματα όπως συχνό σφάλμα ή αποτυχία ανοίγματος.

Επομένως, εάν έχετε λογισμικό προστασίας από ιούς, σκεφτείτε να το απενεργοποιήσετε προσωρινά και να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε εάν το Chrome ανοίγει σωστά.

4. Εκτελέστε το Compatibility Troubleshooter

Εάν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας μεταξύ του Chrome και της τρέχουσας έκδοσης των Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων στον υπολογιστή σας. Ακολουθεί μια διαδικασία βήμα προς βήμα:

1. Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows Key + S για να εκκινήσετε το Αναζήτηση των Windows και αναζήτηση Εκτελέστε προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί για προηγούμενες εκδόσεις των Windows.’ Από το αποτέλεσμα, κάντε κλικ στην επιλογή.

Εκτελέστε προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί για προηγούμενες εκδόσεις των Windows

2. Κάντε κλικ Επόμενο.

Αντιμετώπιση προβλημάτων συμβατότητας προγράμματος

3. Επιλέγω Google Chrome και χτυπήστε Επόμενο.

Επιλέξτε Google Chrome

4. Διαλέξτε το Πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων επιλογή.

Επιλέξτε το πρόγραμμα Αντιμετώπιση προβλημάτων

5. Επιλέξτε το «Το πρόγραμμα λειτουργούσε σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows, αλλά δεν θα εγκατασταθεί ούτε θα εκτελεστεί τώρα‘ επιλογή και κάντε κλικ Επόμενο.

Επιλέξτε Το πρόγραμμα που εργάστηκε σε παλαιότερη έκδοση

6. Επίλεξε το έκδοση Windows και χτυπήστε Επόμενο.

επιλέξτε την έκδοση των Windows

7. Κάντε κλικ στο Δοκιμάστε το πρόγραμμα κουμπί για να επαληθεύσετε εάν το Chrome ανοίγει ή όχι. Εάν ναι, κάντε κλικ Επόμενο.

κάντε κλικ στο κουμπί Δοκιμή του προγράμματος

8. Στην παρακάτω οθόνη, επιλέξτε το ‘Ναι, αποθηκεύστε αυτές τις ρυθμίσεις για αυτό το πρόγραμμα‘ επιλογή και μετά κλείστε το παράθυρο.

Ναι, αποθηκεύστε αυτές τις ρυθμίσεις για αυτό το πρόγραμμα

5. Ορίστε το Chrome ως Προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης

Είναι το Google Chrome το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας; Αν όχι, θα έπρεπε να είναι. Επί πολλές σελίδες φόρουμ, διαπιστώσαμε ότι οι χρήστες μπόρεσαν να εκκινήσουν με επιτυχία το Chrome αφού το είχαν ορίσει ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης. Δείτε πώς να το κάνετε:

Windows:

1. Τύπος Πλήκτρο Windows + I συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε το Ρυθμίσεις εφαρμογή και πλοηγηθείτε σε Εφαρμογές > Προεπιλεγμένες εφαρμογές.

Μεταβείτε στις Προεπιλεγμένες εφαρμογές στα Windows

2. Επίλεξε το Google Chrome εφαρμογή.

Επιλέξτε την εφαρμογή Google Chrome

3. Χτύπα το Ορισμός προεπιλογής κουμπί.

Ορίστε το Chrome ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows

Μακ:

Ανοιξε Ρυθμίσεις συστήματοςμετά πηγαίνετε στο Desktop & Dock και αλλάξτε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε Google Chrome.

6. Ελέγξτε για κακόβουλο λογισμικό

Πριν από λίγα λεπτά, σας ζητήσαμε να απενεργοποιήσετε το λογισμικό προστασίας από ιούς. Εάν αυτό το τέχνασμα δεν λειτουργεί, θα πρέπει να ελέγξετε για κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας. Συχνά, το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργικότητα της εφαρμογής και η εκτέλεση μιας βαθιάς σάρωσης του υπολογιστή σας μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της απειλής και ενδεχομένως στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας του Chrome. Εάν δεν διαθέτετε λογισμικό προστασίας από ιούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη εφαρμογή ασφαλείας της Microsoft που ονομάζεται Ασφάλεια των Windows.

Εφαρμογή ασφαλείας των Windows

7. Επανεγκαταστήστε το Chrome

Εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν μπόρεσε να διορθώσει το πρόβλημα του Chrome, το τελευταίο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να απεγκαταστήσετε το Google Chrome στα Windows ή στο Mac σας. Αργότερα, μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του.

Κατεβάστε το Chrome για Windows και Mac

Τι γίνεται αν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ανοίξετε το Chrome

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις Chrome που προσφέρουν παρόμοια λειτουργικότητα και αξιοπιστία. Ορισμένα προγράμματα περιήγησης, όπως π.χ Γενναίος και DuckDuckGo, προχωρήστε ακόμη περισσότερο για να παρέχετε καλύτερα χαρακτηριστικά απορρήτου και ασφάλειας. Θα συνιστούσαμε να ανατρέξετε στη λίστα με τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης ιστού για Windows για καλύτερη κατανόηση.

Wake Chrome From Graveyard

Ο τερματισμός μιας μακροχρόνιας σχέσης με το Chrome μπορεί να είναι επώδυνος, ειδικά όταν αρνείται να ανοίξει. Όχι μόνο εμποδίζει την παραγωγικότητά σας, αλλά κινδυνεύετε επίσης να χάσετε την πρόσβαση στους σελιδοδείκτες, το ιστορικό, τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης και άλλες λεπτομέρειες. Ωστόσο, ελπίζουμε ότι μία από τις λύσεις που παρέχονται παραπάνω θα σας βοηθήσει να επιλύσετε το ζήτημα του μη ανοίγματος του Chrome στον υπολογιστή σας Mac ή Windows. Μόλις η λειτουργικότητα του Chrome επανέλθει σε καλό δρόμο, ίσως θελήσετε να εξερευνήσετε 10 τρόπους για να κάνετε το Google Chrome πιο γρήγορο.

Διαβάστε επίσης:Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Google Chrome στο Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *