διόρθωση της γραμματικής στην εργασία

Οι 5 καλύτερες εναλλακτικές για διόρθωση της γραμματικής στην εργασία σας

Το Grammarly είναι ένα δημοφιλές εργαλείο για τη διόρθωση της γραμματικής στην εργασία σας, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα γραφής. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι τέλειο, και το ίδιο ισχύει και με το Grammarly. Ενώ η δωρεάν έκδοση προσφέρει βασικές διορθώσεις γραμματικής και προτάσεις, πρέπει να επιλέξετε την έκδοση Premium για προηγμένες λειτουργίες, τις οποίες δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά. Ως εκ τούτου, αν ψάχνετε για τις καλύτερες εναλλακτικές Grammarly, θα τις βρείτε σε αυτόν τον οδηγό.

Έχουμε χρησιμοποιήσει και δοκιμάσει αυτά τα εργαλεία προσωπικά και μπορούμε να σας δώσουμε μια ιδέα για το τι θα πάρετε με το καθένα. Όλα τα εργαλεία που αναφέρονται σε αυτόν τον οδηγό έχουν δωρεάν έκδοση ή προσφέρουν δωρεάν δοκιμή χωρίς στοιχεία πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Εκτός από αυτό, θα συγκρίνουμε τα εργαλεία με τις δυνατότητες που προσφέρει η Grammarly. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε.

Διαβάστε επίσης:Πώς να προτείνετε έναν φίλο στο Facebook σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά

1. ProWritingAid – Λεπτομερής Ανάλυση και Προτάσεις

Το ProWritingAid είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Grammarly, καθώς διαθέτει περισσότερες δυνατότητες από το Grammarly. Εκτός από τον έλεγχο και την παροχή προτάσεων για τη γραμματική και την ορθογραφία, η δωρεάν έκδοση του ProWritingAid προσφέρει επίσης ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών σχετικά με την ποιότητα της γραφής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μετρήσεις για να βελτιώσετε την ποιότητα της γραφής σας. Από τις δοκιμές μας, είναι πολύ χρήσιμο.

ProWritingAid

Δεν είναι μόνο αυτό; μπορείτε να λάβετε μια συνολική περίληψη της γραφής σας, η οποία θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα μακροπρόθεσμα. Οι δωρεάν χρήστες απολαμβάνουν επίσης premium λειτουργίες με περιορισμένη πρόσβαση. Μας άρεσε η δυνατότητα Rephrase που σας επιτρέπει να αλλάξετε τη δομή των προτάσεων με το πάτημα ενός κουμπιού.

Υπάρχει επίσης ένας ενσωματωμένος θησαυρός, κάτι που σχεδόν όλοι μας απαιτούμε για να αποφύγουμε την υπερβολική χρήση των λέξεων. Όπως το Grammarly, το ProWritingGuide προσφέρει επεκτάσεις για δημοφιλή προγράμματα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων περιήγησης Firefox και Chromium. Λειτουργεί επίσης καλά με δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Microsoft Office, τα Έγγραφα Google και άλλα.

prowritingaid προτάσεις για τον Θησαυρό

Μακάρι το UI να ήταν καλύτερο, ωστόσο. Το σύμπλεγμα χαρακτηριστικών μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες στην τρέχουσα κατάστασή του. Μια δομημένη διεπαφή χρήστη είναι πιο χρήσιμη για την ταχεία εύρεση των απαραίτητων λειτουργιών. Μαζί με αυτό, θα εκτιμούσαμε να έχουμε έναν πιο λεπτομερή οδηγό για τον τρόπο χρήσης του εργαλείου, ειδικά για όσους μεταναστεύουν από το Grammarly. Τέλος, μια εφαρμογή smartphone θα ήταν το cherry στην κορυφή.

Πλεονεκτήματα

 • Δίνει περιλήψεις και προτάσεις καλύτερα από τη δωρεάν έκδοση του Grammarly
 • Υποστηρίζει πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες
 • Δυνατότητα χρήσης του εργαλείου Rephrase δωρεάν

Μειονεκτήματα

 • Το UI θα μπορούσε να είναι καλύτερο
 • Χρειάζεται χρόνος για να κατανοήσουμε κάθε επιλογή

Διαθεσιμότητα: εφαρμογή Ιστού, επέκταση προγράμματος περιήγησης, Windows και Mac.

Τιμή: Ελεύθερος; Προγράμματα Premium: $20 και μετά

Διαβάστε επίσης:

2. Hemingway Editor – Editor with a Minimalistic Design

Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ είναι γνωστός για το απλό, άμεσο και επίκαιρο στυλ γραφής του, το οποίο είναι ευανάγνωστο. Ο συντάκτης του Hemingway δανείζεται το όνομά του από τον συγγραφέα και προσφέρει κάτι παρόμοιο. Εάν δυσκολεύεστε να μειώσετε τη διάρκεια των προτάσεών σας ή να χρησιμοποιήσετε ενεργή φωνή, το πρόγραμμα επεξεργασίας Hemingway έχει μερικές συναρπαστικές δυνατότητες για να τις αντιμετωπίσει.

Συντάκτης Χέμινγουεϊ

Όταν ανοίγετε το πρόγραμμα επεξεργασίας Hemingway για πρώτη φορά, θα δείτε ένα δείγμα κειμένου που επισημαίνει τις δυνατότητες του επεξεργαστή. Ο Χέμινγουεϊ τονίζει τις λέξεις και τις προτάσεις σας με βάση διαφορετικά χρώματα. Όπου το μπλε σημαίνει επιρρήματα, το πράσινο είναι παθητική φωνή και το ροζ υποδηλώνει προτάσεις που μπορούν να απλοποιηθούν. Εν τω μεταξύ, το κίτρινο εμφανίζεται πάνω από προτάσεις που είναι δυσανάγνωστες και το καφέ σηματοδοτεί αυτές που είναι ακόμα πιο δυσανάγνωστες.

Περισσότερο από συντάκτης γραμματικής, το πρόγραμμα επεξεργασίας Hemingway είναι ένα εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα της γραφής σας. Όπως και το Grammarly, θα λάβετε προτάσεις σχετικά με το τι πρέπει να βελτιωθεί και εναπόκειται σε εσάς να συμπεριλάβετε αυτές τις αλλαγές. Ο Χέμινγουεϊ δίνει προτεραιότητα στην αναγνωσιμότητα και βαθμολογεί ανάλογα το κείμενο.

Επιλογή εγγραφής στο πρόγραμμα επεξεργασίας Hemingway

Κάθε βαθμός δείχνει ότι το κείμενό σας θα μπορεί να διαβαστεί από κάποιον που έχει παρόμοιο ή καλύτερο βαθμό. Ιδανικά, προσγειώστε το κείμενό σας οπουδήποτε μεταξύ των τάξεων 6-8. Οι δυνατότητες μορφοποίησης κειμένου είναι παρόμοιες με το Grammarly, όπου μπορείτε να κάνετε έντονη γραφή ή πλάγια γραφή ή να προσθέσετε κεφαλίδες H1, H2 ή H3, εισαγωγικά, σημεία κουκκίδων και συνδέσμους.

Ενώ η εφαρμογή Ιστού είναι δωρεάν, μπορείτε να εγγραφείτε στο σχέδιο Plus για πρόσβαση στο AI για να ξαναγράψετε τις προτάσεις σας.

Hemingway συντάκτης AI

Εάν είστε εγγεγραμμένοι, θα λαμβάνετε 5.000 πιστώσεις ανά μήνα. Μία πίστωση μειώνεται κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το εργαλείο AI. Πρέπει να κάνετε μια εφάπαξ πληρωμή εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για υπολογιστές. Με την εφαρμογή για υπολογιστές, μπορείτε να αποθηκεύσετε και να συνεχίσετε τα έγγραφά σας, αλλά αυτό είναι αδύνατο για την έκδοση web. Δυστυχώς, δεν υπάρχει επίσης καμία επέκταση προγράμματος περιήγησης ή εφαρμογή για κινητά, γεγονός που την καθιστά λιγότερο ελκυστική.

Ανεξάρτητα, τα σχέδιά του είναι πιο προσιτά από το Grammarly για σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά που προσφέρονται.

Πλεονεκτήματα

 • Ελάχιστη διεπαφή χρήστη
 • Δίνει πληροφορίες για τη γραφή
 • Καρτέλα γραφής χωρίς περισπασμούς

Μειονεκτήματα

 • Δεν υπάρχει επιλογή αποθήκευσης για την εφαρμογή Ιστού
 • Χωρίς επέκταση προγράμματος περιήγησης

Διαθεσιμότητα: web app, Windows και Mac

Τιμή: Ελεύθερος; Premium σχέδια: $10 και μετά

3. Wordtune – Υψηλής Ποιότητας Επανεγγράφει

Παρόλο που το WordTune μπορεί να μην είναι η πρώτη επιλογή για πολλούς για να ελέγξουν τη γραμματική ορθότητα, προσφέρει premium λειτουργίες από το Grammarly δωρεάν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο επανεγγραφής στο WordTune για να διορθώσετε τις προτάσεις σας με σφάλματα και να τις μετατρέψετε σε καλά δομημένες προτάσεις. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιλογής μεταξύ επαγγελματικών και casual αποχρώσεων.

Πρόγραμμα επεξεργασίας Wordtune 1

Αντί απλώς να ξαναγράψει την τρέχουσα πρόταση, το WordTune προσφέρει πολλές παραλλαγές της ίδιας πρότασης. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Η δωρεάν έκδοση προσφέρει 10 επαναλήψεις, 3 περιλήψεις και απεριόριστες διορθώσεις κειμένου. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως λογισμικό διόρθωσης γραμματικής, αν και είναι περισσότερο ένα εργαλείο επανεγγραφής.

Η δωρεάν έκδοση προσφέρει επίσης χαρακτηριστικά όπως τα Spices — τα οποία μπορούν να συνεχίσουν τη φράση σας με τη βοήθεια του AI. Παρέχει ακόμη και άλλες δυνατότητες AI, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας αναρτήσεων ιστολογίου (Σημείωση για τον εαυτό: Μάθετε να κωδικοποιείτε… για κάθε ενδεχόμενο), νήματα Twitter (Χ νήματα…;), ή ακόμα και ατζέντα συναντήσεων. Το πρόγραμμα Premium προσφέρει περισσότερο χρόνο για τη χρήση αυτών των δυνατοτήτων, μαζί με πρόσθετες λειτουργίες, όπως απεριόριστες προτάσεις κειμένου.

Ωστόσο, ευχόμαστε οι δωρεάν χρήστες να έχουν υψηλότερο ημερήσιο όριο. Μαζί με αυτό, θα θέλαμε να δούμε έναν έλεγχο λογοκλοπής, που θα το έκανε μία από τις καλύτερες εναλλακτικές γραμματικές.

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετικό εργαλείο για ξαναγραφή
 • Καλό και απλό UI
 • Προσφέρει πολλά εύχρηστα εργαλεία AI

Μειονεκτήματα

 • Ημερήσια όρια για δωρεάν χρήστες

Διαθεσιμότητα: εφαρμογή Ιστού, επέκταση προγράμματος περιήγησης, Windows, Mac και iOS

Τιμή: Ελεύθερος; Premium σχέδια: $9,99 και μετά

4. Τζίντζερ – Διορθώστε γρήγορα τη γραμματική

Ενώ η Grammarly προσφέρει προτάσεις, δεν είναι όλοι οπαδοί να τις εξετάζουν και να τις διορθώνουν μεμονωμένα. Το τζίντζερ το λύνει αυτό επιτρέποντάς σας να κάνετε διορθώσεις αμέσως. Ενώ το Ginger έχει παρόμοιο λογότυπο και χρώμα με το Grammarly, η εφαρμογή έχει κάποιους διαφοροποιητικούς παράγοντες που το ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

Ανοίξτε το πρόγραμμα επεξεργασίας Ginger

Το Ginger προσφέρει τα πάντα από το Grammarly μαζί με επιπλέον δυνατότητες όπως η αναδιατύπωση. Στις δοκιμές μας, αυτή η δυνατότητα είναι αρκετά χρήσιμη και ταιριάζει με δημοφιλή εργαλεία αναδιατύπωσης όπως το WordTune. Αυτό το καθιστά μία από τις καλύτερες εναλλακτικές Grammarly. Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση προσφέρει μόνο 600 χαρακτήρες τη φορά.

Αντίθετα, θα μπορούσαμε να ελέγξουμε για σφάλματα σε ένα έγγραφο με περισσότερες από 5.000 λέξεις (δηλαδή περισσότερους από 74.000 χαρακτήρες!) χρησιμοποιώντας το Grammarly χωρίς να φτάσουμε στο όριο δωρεάν χρήστη. Δεν υπάρχει επίσης κανένας έλεγχος λογοκλοπής όπως το Grammarly. Αυτό μπορεί να αποτρέψει πολλούς.

Ωστόσο, βρήκαμε το πρόγραμμα premium σχετικά φθηνό, κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα. Προσφέρει πρόσθετες δυνατότητες, όπως η άμεση μετάφραση περιεχομένου σε περισσότερες από 40 γλώσσες. Εάν το βρίσκετε χρήσιμο, μπορείτε να ελέγξετε το Ginger Premium.

Πλεονεκτήματα

 • Μπορεί να διορθώσει πολλά λάθη ταυτόχρονα
 • Προσφέρει αναδιατύπωση με τη δωρεάν έκδοση
 • Το πρόγραμμα Premium είναι σχετικά φθηνό

Μειονεκτήματα

 • Μπορείτε να ελέγξετε μόνο 600 χαρακτήρες στη δωρεάν έκδοση
 • Χωρίς έλεγχο λογοκλοπής

Διαθεσιμότητα: εφαρμογή Ιστού, επέκταση προγράμματος περιήγησης, Windows, Mac, iOS και Android

Τιμή: Ελεύθερος; Premium σχέδια: $13,99 και μετά

5. Writeful – Καλύτερο για ακαδημαϊκή γραφή

Εάν είστε μαθητής που αναζητά τις καλύτερες εναλλακτικές γραμματικές, θα πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία στο Writefull. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο σε δημοφιλείς εφαρμογές όπως το MS Word ή το Overleaf, όπου το εργαλείο μπορεί να σας βοηθήσει να ξαναγράψετε απευθείας την πρόταση σας με όλες τις διορθώσεις.

Γραπτά 1

Μας άρεσε η επιλογή να προσαρμόσουμε την ισχύ αυτών των επανεγγραφών. με κάθε επίπεδο, το εργαλείο θα βελτιώσει περαιτέρω τη δομή της πρότασης. Θα εμφανιστούν οι αλλαγές μαζί με το αρχικό σας κείμενο για να ελέγξετε αν η πρόταση μοιάζει με αυτό που θέλατε να γράψετε.

Εκτός από τον έλεγχο γραμματικής, το Writefull προσφέρει επίσης εργαλεία όπως το Title Generator, το Abstract Generator (που συνοψίζει το περιεχόμενο που μοιράζεστε) και το Academizer (που μετατρέπει τις κανονικές προτάσεις σε ποιότητα και τόνο ακαδημαϊκού επιπέδου.) Αυτό που μας άρεσε περισσότερο ήταν ο ανιχνευτής GPT , το οποίο ήταν πολύ καλό στις δοκιμές μας.

Μακάρι το Writefull να είχε αποκλειστικές εφαρμογές για πολλές συσκευές για να είναι εύκολα προσβάσιμο.

Πλεονεκτήματα

 • Δωρεάν γραμματικές διορθώσεις και ξαναγραφές
 • Πολλές δυνατότητες για δωρεάν χρήστες
 • Συνοδεύεται από ανιχνευτή περιεχομένου AI

Μειονεκτήματα

 • Δεν υπάρχουν αποκλειστικές εφαρμογές για Android ή iOS

Διαθεσιμότητα: Εφαρμογή Ιστού και πρόσθετο (Word, Overleaf)

Τιμή: Ελεύθερος; Premium σχέδια: $6,76 και μετά

Τώρα που γνωρίζετε όλες τις καλύτερες εναλλακτικές Grammarly, ελπίζουμε ότι μπορέσατε να βρείτε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε προτάσεις ή απορίες, ενημερώστε μας στα σχόλια.

Διαβάστε επίσης :Πως να απενεργοποιήσετε τις Συμβουλές και τις Προτάσεις στα Windows 11

Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση σε Samsung Galaxy και άλλα τηλέφωνα Android

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *