το ρυθμιστικό τόμου των Windows 11 έχει κολλήσει στην οθόνη

Κορυφαίες 8 επιδιορθώσεις όταν το ρυθμιστικό τόμου των Windows 11 έχει κολλήσει στην οθόνη

Το ρυθμιστικό έντασης των Windows 11 εμφανίζεται στην οθόνη όταν αυξάνετε ή μειώνετε την ένταση χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο. Εμφανίζεται μόνο για λίγα δευτερόλεπτα και μετά εξαφανίζεται αυτόματα από την οθόνη. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το ρυθμιστικό έντασης των Windows 11 έχει κολλήσει στην οθόνη.

Αλλά μην στεναχωριέσαι. Παρακάτω, εξερευνήσαμε το πρόβλημα του ρυθμιστικού όγκου των Windows 11 και παρουσιάσαμε τις πιο αποτελεσματικές διορθώσεις. Ακολούθησε.

Διαβάστε επίσης: Πώς να εκτυπώσετε μια δοκιμαστική σελίδα σε Windows και Mac

1. Επανεκκινήστε την Εξερεύνηση των Windows

Όταν κάνετε επανεκκίνηση της Εξερεύνησης των Windows, ο υπολογιστής θα επαναφέρει το explorer.exe, τη διαδικασία που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των στοιχείων της διεπαφής χρήστη. Δεδομένου ότι το ρυθμιστικό έντασης είναι ένα στοιχείο διεπαφής χρήστη, αυτή η επαναφορά μπορεί να διορθώσει μικρές δυσλειτουργίες που προκαλούν το πρόβλημα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επανεκκινήσετε την Εξερεύνηση των Windows.

Βήμα 1: Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών πατώντας τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στην καρτέλα Διεργασίες στα αριστερά, κάντε δεξί κλικ στην Εξερεύνηση των Windows και κάντε κλικ στην Επανεκκίνηση.

Κάντε επανεκκίνηση του Windows Explorer 13

Βήμα 3: Επαληθεύστε εάν αυτό διορθώνει το σφάλμα. αν όχι, μεταβείτε στην επόμενη λύση.

2. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή

Μια επανεκκίνηση συστήματος αναγκάζει όλες τις υπηρεσίες και τις διεργασίες να τερματιστούν, διορθώνοντας αποτελεσματικά σφάλματα και προσωρινά σφάλματα. Είναι ενδιαφέρον ότι πολλοί από τους αναγνώστες μας μάς ζήτησαν μια διόρθωση για να μειώσουμε αποτελεσματικά την ένταση του ήχου στους υπολογιστές τους με Windows. Η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας θα βοηθήσει επίσης στη διόρθωση αυτού του ζητήματος. Μόλις εκκινηθεί ο υπολογιστής, ελέγξτε αν υπάρχουν ακόμα προβλήματα που σχετίζονται με τον όγκο. Εάν υπάρχουν, προχωρήστε σε άλλες επιδιορθώσεις.

3. Εκτελέστε το Audio Troubleshooter

Τα Windows 11 συνοδεύονται από ενσωματωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων ήχου. Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα θα σαρώσει αποτελεσματικά το σύστημα για όλα τα σφάλματα που σχετίζονται με τον ήχο. Θα διορθώσει το πρόβλημα ή θα παράσχει συστάσεις αντιμετώπισης προβλημάτων. Μπορείτε να εκτελέσετε αυτό το εργαλείο χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις των Windows 11 πατώντας Windows + I.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στην επιλογή Σύστημα στο δεξιό τμήμα του παραθύρου και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αντιμετώπιση προβλημάτων στα αριστερά.

Άνοιγμα torubleshooter

Βήμα 3: Κάντε κλικ στην επιλογή Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων.

Άλλα προγράμματα αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση για το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων ήχου.

Εκτέλεση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων ήχου

Βήμα 5: Ακολουθήστε τον οδηγό για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία και να επιβεβαιώσετε ότι το πρόβλημα του ρυθμιστή έντασης έχει επιλυθεί.

4. Απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε ξανά τη συσκευή ήχου

Μια άλλη επιλογή για να διορθώσετε το ρυθμιστικό έντασης που δεν εξαφανίζεται θα είναι να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά τη συσκευή ήχου. Αυτή η επιδιόρθωση είναι πολύ αποτελεσματική επειδή επαναφέρει όλες τις σχετικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με το ρυθμιστικό έντασης. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και κάντε κλικ στην Διαχείριση Συσκευών.

Άνοιγμα της φάτνης της συσκευής

Βήμα 2: Αναπτύξτε την κατηγορία «Χειριστήρια ήχου, βίντεο και παιχνιδιών», κάντε δεξί κλικ στη Συσκευή ήχου σας και κάντε κλικ στην Απενεργοποίηση συσκευής.

Απενεργοποιήστε τη συσκευή ήχου στη Διαχείριση Συσκευών

Βήμα 3: Επιβεβαιώστε την επιλογή σας.

Βήμα 4: Κάντε δεξί κλικ στη Συσκευή ήχου και κάντε κλικ στην Ενεργοποίηση συσκευής.

Ενεργοποιήστε τη συσκευή ήχου σας

Βήμα 5: Επιβεβαιώστε ότι η λύση λειτουργεί ή μετακινηθείτε σε διαφορετική επιδιόρθωση.

5. Εγκαταστήστε ξανά τη συσκευή ήχου σας

Εάν η επανενεργοποίηση δεν λειτουργεί, θα πρέπει να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε ξανά τη συσκευή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και κάντε κλικ στην Διαχείριση Συσκευών.

Άνοιγμα της φάτνης της συσκευής

Βήμα 2: Αναπτύξτε την κατηγορία “Ελεγκτής ήχου, βίντεο και παιχνιδιών”, κάντε δεξί κλικ στη Συσκευή ήχου σας, κάντε κλικ στην Κατάργηση εγκατάστασης συσκευής και επιβεβαιώστε την επιλογή σας.

Απεγκαταστήστε τη συσκευή ήχου στα Windows 11

Βήμα 3: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή και η συσκευή θα πρέπει να επανεγκατασταθεί αυτόματα. Μόλις ολοκληρωθεί, επιβεβαιώστε ότι η επιδιόρθωση ήταν επιτυχής.

6. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις ήχου στις προεπιλεγμένες τιμές

Όταν επαναφέρετε τις ρυθμίσεις ήχου, μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα του ρυθμιστικού έντασης που έχει κολλήσει, επειδή η επαναφορά θα επιλύσει τις διαμορφώσεις που βρίσκονται σε διένεξη, θα καταργήσει τις κατεστραμμένες ρυθμίσεις και θα διαγράψει τις παρεμβολές λογισμικού.

Βήμα 1: Πατήστε Windows + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Σύστημα στο αριστερό παράθυρο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ήχος στα δεξιά.

Άνοιγμα ρυθμίσεων ήχου

Βήμα 3: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Volume Mixer.

Άνοιγμα ρυθμίσεων μείκτη έντασης ήχου

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά.

Επαναφέρετε τους ήχους των Windows

Βήμα 5: Τέλος, επιβεβαιώστε ότι η επιδιόρθωση λειτουργεί ή προχωρήστε σε διαφορετική λύση.

7. Ενημερώστε το λειτουργικό σύστημα των Windows

Εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν μπορεί να διορθώσει το ρυθμιστικό έντασης που έχει κολλήσει, πρέπει να ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα. Οι ενημερώσεις των Windows συνοδεύονται συχνά από διορθώσεις σφαλμάτων και, στις περισσότερες περιπτώσεις, επιλύουν μικρά ζητήματα των Windows. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις πατώντας Windows + I.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Windows Update στο κάτω αριστερό παράθυρο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί για να ελέγξετε για ενημερώσεις στα δεξιά.

Έλεγχος για ενημερώσεις των Windows

Βήμα 3: Πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και επιβεβαιώστε ότι επιλύθηκε το πρόβλημα με το ρυθμιστικό έντασης.

8. Εκτελέστε μια σάρωση κακόβουλου λογισμικού

Η σάρωση κακόβουλου λογισμικού είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν το ρυθμιστικό έντασης δεν εξαφανίζεται. Είναι επίσης αποτελεσματικό για άλλα σχετικά προβλήματα όπως τα πλήκτρα συντόμευσης έντασης που δεν λειτουργούν. Αυτό συμβαίνει επειδή το κακόβουλο λογισμικό είναι συχνά έναυσμα για μη φυσιολογική συμπεριφορά του υπολογιστή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο Σάρωση του Windows Defender για να αφαιρέσετε τον ιό.

Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, δοκιμάστε ξανά τη λειτουργία έντασης ήχου και επαληθεύστε ότι το πρόβλημα έχει επιδιορθωθεί.

Επαναφέρετε το ρυθμιστικό έντασης στη σωστή λειτουργία

Αν και το ρυθμιστικό έντασης μπορεί να φαίνεται μικροσκοπικό και ασήμαντο, μπορεί να αφαιρέσει τη χαρά της χρήσης του υπολογιστή σας εάν παραμείνει κολλημένος στην οθόνη. Οι λύσεις που έχουμε εξερευνήσει θα πρέπει να το επαναφέρουν στη σωστή λειτουργία και πάλι.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: 6 τρόποι για να διορθώσετε το σφάλμα κατεστραμμένου κάδου ανακύκλωσης στα Windows 11

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *