Τι σημαίνει το Battery Service Recommended σε Mac

Τι σημαίνει το Battery Service Recommended σε Mac

Τα MacBook συνήθως προσφέρουν μια εκπληκτική εφεδρική μπαταρία. Στην πραγματικότητα, αυτός ήταν κυρίως ο λόγος που πήρα ένα MacBook Air για όλες τις καθημερινές μου ανάγκες. Ωστόσο, όπως κάθε gadget για καταναλωτές, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός Mac δεν πρόκειται να διαρκέσει για πάντα.

Πρόσφατα, είδαμε την προειδοποίηση Συνιστώμενη υπηρεσία στο μενού Ρυθμίσεις μπαταρίας στο Mac μας. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξηγήσουμε τι σημαίνει και πώς να το διορθώσετε εάν το δείτε στο μοντέλο Mac σας. Αυτή η ανάρτηση δεν ισχύει για χρήστες iMac και Mac Studio.

Κάθε μοντέλο Macbook έρχεται με χωρητικότητα μπαταρίας 100% εκτός συσκευασίας. Η απόδοση μιας μπαταρίας καθορίζεται από μια μέτρηση που ονομάζεται Κύκλοι Φόρτισης. Ένας κύκλος φόρτισης συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε όλη την ισχύ της μπαταρίας από την πλήρη φόρτιση έως το μηδέν τοις εκατό. Μπορείτε να ανατρέξετε στην ανάρτησή μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κύκλους φόρτισης.

Ένας τυπικός αριθμός κύκλου φόρτισης κυμαίνεται από 300 (για παλαιότερα μοντέλα MacBook) έως 1.000 (για τα πιο πρόσφατα μοντέλα MacBook). Με την πάροδο του χρόνου, καθώς ο αριθμός του κύκλου φόρτισης μειώνεται, επηρεάζει τη χωρητικότητα της μπαταρίας του MacBook σας. Δεδομένου ότι ο αριθμός του κύκλου φόρτισης είναι περιορισμένος, η συνολική απόδοση και ανθεκτικότητα μιας μπαταρίας θα μειωθούν με την πάροδο του χρόνου. Η Apple παρέχει διαφορετικές προειδοποιήσεις για την υγεία της μπαταρίας στα MacBook για να ενημερώνει τον χρήστη σχετικά με το ίδιο.

Η προειδοποίηση Normal σημαίνει ότι η μπαταρία λειτουργεί κανονικά και ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Απλούστατο.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το “Service Host: Network Service” στα Windows

με σύνορα κανονική υγεία μπαταρίας mac

Μια προειδοποίηση Συνιστώμενη υπηρεσία σημαίνει ότι ενώ η μπαταρία λειτουργεί κανονικά, η ικανότητά της να κρατά μια φόρτιση δεν είναι η ίδια όπως όταν ήταν καινούργια. Θα δείτε αυτήν την προειδοποίηση όταν η χωρητικότητα της μπαταρίας πέσει κάτω από το 80 τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσετε μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας κατά την καθημερινή χρήση και θα πρέπει να αναζητήσετε τον φορτιστή νωρίτερα από πριν.

σέρβις συνιστώμενη υγεία μπαταρίας mac

Τώρα που έχετε μια καλή ιδέα για το τι σημαίνει η προειδοποίηση, ακολουθούν μερικές προτάσεις για να το διορθώσετε στο μοντέλο MacBook σας.

1. Επαναφορά SMC (Μόνο Mac που βασίζεται σε Intel)

Το SMC ή το System Management Controller φροντίζει για τις κρίσιμες λειτουργίες υλικού και την απόδοση του Mac σας. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τη διόρθωση της προειδοποίησης Συνιστώμενη υπηρεσία για την μπαταρία του Mac σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε το SMC του Mac που βασίζεται σε Intel. Αυτή η λύση δεν ισχύει για Mac που εκτελούνται σε Apple Silicon. Αντίθετα, η επανεκκίνηση τους ισοδυναμεί με επαναφορά SMC. Ανατρέξτε στην ανάρτησή μας για να μάθετε τα βήματα.

2. Επαναβαθμονομήστε την υγεία της μπαταρίας του Mac σας

Μερικές φορές, το ποσοστό υγείας μπαταρίας μπορεί να είναι ανακριβές. Προηγουμένως, η Apple συνιστούσε να βαθμονομείτε την υγεία της μπαταρίας του MacBook σας μία φορά κάθε μήνα για να απαλλαγείτε από ανακριβείς αριθμούς. Τώρα, δεν είναι κάτι που προτείνει η εταιρεία. Ωστόσο, για να διορθώσετε την προειδοποίηση Συνιστώμενη υπηρεσία, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναβαθμονομήσετε την κατάσταση της μπαταρίας του μοντέλου MacBook σας. Να πώς.

Βήμα 1: Συνδέστε το φορτιστή στο MacBook σας και φορτίστε τον πλήρως στο 100%.

Καλύτερες κουρτίνες καλωδίων για φορτιστές MacBook Pro

Βήμα 2: Μόλις φορτιστεί πλήρως η μπαταρία, μην απενεργοποιήσετε τον φορτιστή και κρατήστε τον στην πρίζα για άλλες δύο ώρες. Μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το MacBook σας. Απλώς αποφύγετε εργασίες με ένταση γραφικών.

100 τοις εκατό χρέωση macbook

Βήμα 3: Αποσυνδέστε το φορτιστή και χρησιμοποιήστε το MacBook μέχρι να αδειάσει η μπαταρία. Όταν συμβεί αυτό, το MacBook σας θα απενεργοποιηθεί μόνο του. Λάβετε υπόψη ότι δεν θα πρέπει να φορολογείτε εσκεμμένα τον φορητό υπολογιστή με απαιτητικές εργασίες για να αποφορτίσετε γρήγορα την μπαταρία. Χρησιμοποιήστε το όπως θα κάνατε συνήθως.

Βήμα 4: Μην συνδέσετε το φορτιστή και κρατήστε το MacBook αποφορτισμένο για άλλες πέντε ώρες. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η μπαταρία έχει αδειάσει πλήρως.

Βήμα 5: Συνδέστε το φορτιστή μετά από πέντε ώρες και φορτίστε ξανά πλήρως το MacBook σας.

Μόλις τελειώσετε, η μπαταρία του MacBook σας θα βαθμονομηθεί εκ νέου. Τώρα ελέγξτε αν εξακολουθείτε να βλέπετε την προειδοποίηση Προτεινόμενη υπηρεσία.

3. Επισκεφτείτε την Υποστήριξη υπηρεσιών Apple

Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε την προειδοποίηση Battery Health, συνιστούμε να επισκεφτείτε το πλησιέστερο κέντρο σέρβις της Apple για να επισκευάσετε την μπαταρία. Δείτε πώς μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε ένα ραντεβού εξυπηρέτησης.

Βήμα 1: Στο MacBook σας, κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος.

Ρυθμίσεις συστήματος Mac

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Battery από το αριστερό μενού. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Info δίπλα στην προειδοποίηση Battery Health.

υπηρεσία πληροφοριών συνιστώμενες ρυθμίσεις μπαταρίας mac

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές υπηρεσίας για να ανοίξετε μια νέα ιστοσελίδα στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

επιλογές σέρβις μπαταρία mac

Βήμα 4: Μεταβείτε στην ενότητα Εύρεση τοποθεσίας στις Επιλογές επισκευής.

βρείτε μια μπαταρία επιλογών επισκευής τοποθεσίας

Βήμα 5: Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Apple.

συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το Apple id

Βήμα 6: Επιλέξτε το όνομα του μοντέλου MacBook σας.

επιλέξτε το όνομα μοντέλου macbook Apple service

Βήμα 7: Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Προγραμματισμός Επίσκεψης ή Παράδοσης Επισκευής.

προγραμματίστε μια επισκευή μπαταρίας mac

Βελτιώστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας Mac

Δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε αν δείτε την προειδοποίηση Συνιστώμενη υπηρεσία για την μπαταρία του Mac σας. Ναι, είναι μια σημαντική υπενθύμιση, αλλά όχι κάτι που χρειάζεται επείγουσα επιδιόρθωση. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Κέντρο εξυπηρέτησης της Apple ή να δοκιμάσετε τις επιδιορθώσεις που αναφέρονται παραπάνω για να απαλλαγείτε από αυτό. Μπορείτε να ανατρέξετε στις αναρτήσεις μας για να μάθετε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία της μπαταρίας ενός MacBook και πώς μπορείτε να περιορίσετε τη φόρτιση της μπαταρίας σε ένα MacBook για να αποτρέψετε ταχύτερη φθορά.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Τι είναι η “Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας” σε iPhone, iPad, MacBook και AirPods;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *