απέκλεισα το Google Chrome

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απέκλεισα το Google Chrome για το Arc

Τα προγράμματα περιήγησης ιστού υπαγορεύουν την εμπειρία του χρήστη όταν σερφάρει στο Διαδίκτυο. Από τότε που το πλήθος μετακόμισε γρήγορα από τον Internet Explorer, το Google Chrome έχει γίνει οικιακή προεπιλογή. Το Chrome είναι αναμφίβολα φιλικό προς το χρήστη, αλλά έχει τα δικά του προβλήματα. Τείνει να αργεί αν πολλές καρτέλες είναι ανοιχτές, καταλαμβάνει πολλή μνήμη RAM και οτιδήποτε άλλο.

Έτσι, μετά από χρόνια αναβολής, τελικά μετακόμισα από το Chrome. Δοκίμασα το Safari, τον Firefox, ακόμη και τον Microsoft Edge του Mac, αλλά δεν βρήκα αντικατάσταση σε αυτά τα προγράμματα περιήγησης.

Τότε έπεσα στον Arc, χάρη σε μια σύσταση από έναν καλό φίλο. Υπήρχε λόξιγκας στην αρχή. Ωστόσο, χαίρομαι που έκανα την αλλαγή. Ανεβείτε στο ταξίδι μου για να δείτε εάν και εσείς θα πρέπει να προχωρήσετε από το αγαπημένο στο πλήθος Chrome.

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης :3 εναλλακτικές λύσεις για το Perplexity Al

Ρύθμιση Arc: It Speke to Me

Εδώ ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Η διαδικασία εγκατάστασης ήταν ελαφρώς εκφοβιστική εκ πρώτης όψεως. Υπήρχαν τόσα πολλά νέα χαρακτηριστικά για τα οποία έπρεπε να μάθω, τελικά. Όμως, η διαδικασία ήταν τόσο επικοινωνιακή. Ήταν σαν να μου μιλούσε το πρόγραμμα περιήγησης.

Με άλλα λόγια, οι οδηγίες ήταν τόσο συνομιλητικές που ήταν περισσότερο σαν ο Arc να με καθοδηγούσε προφορικά τι να κάνω μετά. Για παράδειγμα, το Arc είχε έναν λεπτομερή οδηγό για το πώς να ξεκινήσετε σε μια καρτέλα.

Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει ότι το Arc μου δίδαξε τα βασικά για το καρφίτσωμα καρτελών, τη χρήση διαστημάτων, το άνοιγμα καρτελών μέσω διαίρεσης προβολής και πολλά άλλα. Μόλις έκανα κλικ σε κάθε επιλογή, ένα σύντομο εκπαιδευτικό βίντεο με συνόδευε σε κάθε βήμα. Ακόμη και οι οδηγίες για τις λέξεις ήταν πιασάρικες και λεπτομερείς, κάνοντας όλη τη διαδικασία του στήσιμου σαν κέικ.

Ρύθμιση Arc

Αν και η μετάβαση στο Arc ήταν μια νέα αρχή, το πρόγραμμα περιήγησης με έκανε να νιώσω σαν στο σπίτι μου, επιτρέποντάς μου να εισάγω τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, τους σελιδοδείκτες και τους λογαριασμούς μου από το Chrome. Είναι ενδιαφέρον ότι μπορείτε να ορίσετε πολύχρωμα θέματα για να ταιριάζουν με την ατμόσφαιρα σας. Προσέξτε, τα χρώματα δεν είναι μόνο τα προεπιλεγμένα λίγα. Υπάρχει ένα όμορφο κοράλλι, ένα ρουστίκ σκούρο μοβ, κ.λπ.

Επιλέξτε διαφορετικά χρώματα

Ο διακόπτης δεν λειτούργησε, αρχικά

Ω, αγόρι, θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν επέστρεψα στο Chrome 30 λεπτά μετά τη χρήση του Arc. Υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα στο Arc. Πρώτον, οι αρχικές εντυπώσεις ήταν τρομακτικές. Αφού συνήθισα τον κοινόχρηστο Chrome, ένιωσα χαμένος στον αόριστο ωκεανό χαρακτηριστικών του Arc. Άρα, υπάρχει μια καμπύλη εκμάθησης στο Arc.

Για παράδειγμα, ήταν δύσκολο να προσαρμοστούμε στην ορολογία του Arc, όπως Spaces, Easels, Boosts κ.λπ.

Διαφορετικά χαρακτηριστικά του Arc

Μόλις άνοιξα το Arc, υπήρχαν πολλά κουμπιά στην οθόνη. Αυτό αισθάνθηκε συντριπτικό, ειδικά μετά την εναλλαγή από κάτι τόσο απλό όπως το Chrome. Επιπλέον, ανησυχούσα για μικρότερα πράγματα, όπως για τον εντοπισμό των κλειστών καρτελών μου, των ληφθέντων μέσων κ.λπ.

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιήγησης Arc λαμβάνει ενημερώσεις κάθε εβδομάδα. Ένα αναδυόμενο παράθυρο εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης. Θα χρειαστεί να πατήσετε την επιλογή ενημέρωσης, μετά την οποία η εφαρμογή επανεκκινείται για ενημέρωση. Λοιπόν, αυτό δεν ήταν ποτέ πρόβλημα στο Chrome λόγω των αυτόματων ενημερώσεών του. Πρέπει να πω ότι το αναδυόμενο παράθυρο είναι εκνευριστικό. Δεν θα εξαφανιστεί μέχρι να ενημερώσετε πραγματικά.

Συχνές ενημερώσεις στο Arc

Ωστόσο, μετά από μερικές αναγκαστικές χρήσεις, ήξερα ότι το Arc ήταν έτοιμο να είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής μου. Ναι, υπήρχαν προβλήματα στην αλλαγή, αλλά αυτό ήταν. Μόλις αφιέρωσα αρκετό χρόνο εξερευνώντας τις δυνατότητες του Arc, κατάλαβα πόσο έχασα με το Chrome. Διαβάστε παρακάτω για να κατανοήσετε το ταξίδι μου με τα βασικά χαρακτηριστικά του Arc.

Προφίλ: Χώρος για εργασία και παιχνίδι

Σε αντίθεση με το Chrome, τα προφίλ σας δεν διαχωρίζονται με βάση το αναγνωριστικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο Arc. Αντίθετα, η λειτουργία Spaces σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε προφίλ με βάση τη χρήση σας. Για παράδειγμα, έχω δημιουργήσει τρεις Χώρους: έναν για Καθοδήγηση Τεχνικής εργασίας, έναν για προσωπική χρήση και έναν για το Πανεπιστήμιο.

Χώροι στο Arc

Φυσικά, μπορείτε να συνδέσετε διαφορετικά αναγνωριστικά email με κάθε διάστημα. Ενώ το Outlook του Chrome είναι συγκεκριμένο για λογαριασμό, το Arc δίνει προτεραιότητα στα σενάρια χρήσης σε σχέση με τη φύση του λογαριασμού σας Google.

Οι χώροι με βοήθησαν πάρα πολύ να οργανώσω τη δουλειά μου. Είχα την ελευθερία να δημιουργήσω δύο προσωπικούς λογαριασμούς για διαφορετικά περιβάλλοντα που εκτελούνται στο ίδιο αναγνωριστικό email. Με το Arc, ο έλεγχος είναι πλέον στα χέρια σας.

Εικονίδια για διαστήματα στο τόξο

Μια παράπλευρη σημείωση: Εάν απολαμβάνετε λίγη αισθητική, θα λατρέψετε ότι μπορείτε να αντιστοιχίσετε εικονίδια σε κάθε Χώρο. Για παράδειγμα, έχω εκχωρήσει ένα emoji φορητού υπολογιστή για χώρο Guiding Tech κ.λπ.

Διατηρήστε μια καρτέλα στις καρτέλες σας

Η προσαρμογή των καρτελών του Arc είναι διαφορετική. Δεν είναι σαν το Chrome, όπου κάθε καρτέλα είναι τοποθετημένη στη σειρά στην κορυφή. Αντίθετα, υπάρχει μια πλαϊνή γραμμή που παραθέτει τις καρτέλες που χρησιμοποιείτε.

Αρχικά, το μυαλό μου έψαχνε αυτόματα για καρτέλες στην επάνω γραμμή. Ωστόσο, αφού το συνήθισα, συνειδητοποίησα πώς η πλοήγηση στις πλαϊνές γραμμές έκανε την εργασία μου πιο απλή. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω πώς.

Πρώτον, το στοιχείο σχεδίασης της πλαϊνής γραμμής ευθυγραμμίζεται με τη διάταξη του Mac μου. Για παράδειγμα, το Finder ή οι Ρυθμίσεις συστήματος στο Mac έχουν λειτουργίες ελέγχου που πλοηγούνται χρησιμοποιώντας μια πλαϊνή γραμμή.

Καρτέλες στο Arc

Επιπλέον, όταν έχετε πάρα πολλές ανοιχτές καρτέλες στο Google Chrome, αυτές οι μικροσκοπικές ενδείξεις καρτελών συχνά δεν είναι χρήσιμες. Μετά από ένα σημείο, το μέγεθος της ένδειξης της καρτέλας γίνεται τόσο μικρό που δεν μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε μεταξύ των σελίδων.

Καρτέλες Chrome

Ωστόσο, με τη διάταξη της πλευρικής καρτέλας, μπορώ να δω καθαρά το όνομα κάθε καρτέλας. Έτσι, δεν υπάρχουν πολλές δοκιμές και λάθη όταν ψάχνετε για τη σωστή καρτέλα στον ωκεανό των ανοιχτών καρτελών. Φτου.

Καρτέλες που επισκέπτεστε συχνά

Το αποκορύφωμα των καρτελών στο Arc είναι ο διαχωρισμός σε καρτέλες Συχνές επισκέψεις και Σήμερα. Ας συζητήσουμε πρώτα τις καρτέλες που επισκέπτεστε συχνά. Βλέπετε, υπάρχουν ιστότοποι που όλοι επισκεπτόμαστε συχνά.

Στο Chrome, κάθε φορά που θέλω να έχω πρόσβαση στις σελίδες μου που επισκέπτομαι συχνά, πρέπει να ανοίγω μια νέα καρτέλα ή να πληκτρολογώ ένα μέρος της διεύθυνσης URL. Ωστόσο, το Arc μειώνει αυτόν τον πλεονασμό. Μπορείτε να προσθέσετε ορισμένους ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά στην πλαϊνή γραμμή. Έτσι, με ένα πάτημα ενός κουμπιού, είστε εκεί.

Συχνές καρτέλες στο τόξο

Το καλύτερο κομμάτι? Οι καρτέλες που επισκέπτεστε συχνά δεν επιβαρύνουν τις ανοιχτές καρτέλες, καταναλώνουν λιγότερο χώρο στη γραμμή καρτελών και διευκολύνουν την πλοήγηση.

Σήμερα καρτέλες

Όλες οι καρτέλες που ανοίγετε εκτός από τις καρτέλες που επισκέπτεστε συχνά ονομάζονται “Σήμερες καρτέλες”. Μπορείτε να τα δείτε τακτοποιημένα στοιβαγμένα το ένα κάτω από το άλλο στην πλαϊνή γραμμή κάθε Space.

Αν είσαι τεμπέλης σαν εμένα, είσαι σε μια απόλαυση. Το Arc διαγράφει την ενότητα “Σήμερα καρτέλες” κάθε 12 ώρες. Ωστόσο, εάν δεν θέλετε το Arc να καθαρίσει την καρτέλα, βεβαιωθείτε ότι την καρφιτσώνετε σύροντας την καρτέλα ακριβώς κάτω από το όνομα του Διαστήματος.

Easel-y Doodle Your Heart Out

Από όλα τα χαρακτηριστικά του Arc, λατρεύω τα Easels. Είναι ένας ελεύθερος χώρος για να γράψεις αυτό που θέλεις. Όχι, τα καβαλέτα δεν είναι μόνο σημειώσεις. Μπορείτε να σκαριάσετε χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο σκίτσου, να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά σχήματα για να απεικονίσετε τις σκέψεις σας, να προσθέσετε εικόνες και ακόμη και να ανοίξετε ένα παράθυρο του προγράμματος περιήγησης παράλληλα. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να προσθέσετε αποσπάσματα από μια εφαρμογή για να παρακολουθείτε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Για παράδειγμα, έχω δημιουργήσει ένα Easel για τους επενδυτικούς μου σκοπούς. Χρησιμοποιώ ζωντανά γραφήματα από την Google για να παρακολουθώ την κίνηση των τιμών των μετοχών στο χαρτοφυλάκιό μου. Οποιαδήποτε ευαισθησία τιμής ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο.

Έτσι, δεν χρειάζεται πλέον να επισκέπτομαι ιστότοπους για αυτήν την άσκηση. Επιπλέον, έχω ζωντανούς συνδέσμους της Amazon με τα επενδυτικά βιβλία που πρέπει να αγοράσω. Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για να συνδέσετε αποσπάσματα από οποιονδήποτε ιστότοπο, να αναπαράγετε ή να θέσετε σε παύση οποιοδήποτε βίντεο YouTube κ.λπ.

Καβαλέτα στο τόξο

Όπως μπορείτε να δείτε, τα καβαλέτα είναι ισχυρά. Από τη δημιουργία ζωντανών πινάκων εργαλείων έως τη λήψη σχετικών αποσπασμάτων, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες του Easels εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητές του.

Ειλικρινά, σκέφτηκα ότι αυτός ο χώρος ήταν χάσιμο χρόνου στην αρχή. Αλλά, καθώς το κατάλαβα, δεν μπορώ να αρνηθώ τι περιουσιακό στοιχείο είναι. Εκτός από τα παραπάνω, χρησιμοποιώ τα Easels για να κρατάω σημειώσεις, να κάνω doodle όταν βαριέμαι, να θέτω τους στόχους Guiding Tech κ.λπ. Αυτή η ενότητα στο Arc είναι σαν αυτόν τον πίνακα κιμωλίας που όλοι λαχταράμε.

Προσαρμογή με Ενισχύσεις

Ένα άλλο καλό πράγμα για το Arc είναι η λειτουργία Boosts. Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορείτε να προσαρμόσετε οποιονδήποτε ιστότοπο θέλετε να επισκεφτείτε ώστε να ταιριάζει με την ατμόσφαιρα σας. Μπορείτε ακόμη να ανατρέξετε στα μοντέρνα Boosts, όπως τη σελίδα Matte Black της MKBHD στο YouTube, κ.λπ. Έχω προσαρμόσει την εφαρμογή μου Gmail με χαριτωμένα εικονίδια, την αγαπημένη μου γραμματοσειρά Garamond και άλλες αισθητικές για να αρέσουν στα γούστα μου.

Προσαρμόστε το Gmail σας με Boosts

Με αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να αφαιρέσετε ή, με τα λόγια του Arc, να κάνετε Zap οποιαδήποτε ενότητα από έναν ιστότοπο ή να αλλάξετε τη γραμματοσειρά, να ανακατευτείτε με το μέγεθος της γραμματοσειράς, να προσθέσετε emojis της επιλογής σας κ.λπ. Αν είστε λάτρης των προσαρμογών, θα λατρέψετε Τόξο.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Arc

Έχετε ακούσει αρκετά για τα χαρακτηριστικά του Arc, αλλά δεν είναι αυτό. Εδώ είναι μερικά ακόμη κρυμμένα πετράδια.

  • Με την υποστήριξη του AI: Με ένα απλό Command + F στο Mac μου, μπορώ να κάνω σχετικές ερωτήσεις ή να λάβω μια περίληψη μιας συγκεκριμένης σελίδας. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε επεκτάσεις στο ChatGPT και στο Grammarly, όπως το Chrome.
Χρησιμοποιήστε AI στο Arc
  • Χωρίς προγράμματα παρακολούθησης διαφημίσεων: Α, αν δεν ανέφερα ήδη, το Arc έχει ενσωματωμένο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων και αποκλεισμού παρακολούθησης δραστηριότητας. Όχι άλλες τυχαίες διαφημίσεις ή προτάσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Αποκλεισμός διαφημίσεων στο Arc
  • Υποστηρίζει Picture-in-Picture: Ας υποθέσουμε ότι είστε σε μια κλήση στο Meet ή ακούτε μουσική σε μια καρτέλα ή ακόμα και σε άλλο Space. Μπορείτε να ελέγξετε τη βιντεοκλήση, τη μουσική ή το βίντεο από την οθόνη στην οποία βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να αναζητήσετε τη σωστή καρτέλα στο σωστό προφίλ. Οποιοδήποτε μέσο είναι εύκολα ελεγχόμενο.
  • Γρήγορη ματιά: Εάν θέλετε να ανατρέξετε γρήγορα σε έναν σύνδεσμο, τοποθετήστε το ποντίκι σας πάνω από τον σύνδεσμο πατώντας το πλήκτρο Shift για να δείτε τα περιεχόμενα της σελίδας χωρίς να ανοίξετε μια νέα καρτέλα.

Ακολουθήστε το Arc

Εάν εσείς—όπως εγώ— κοιμηθήκατε σε άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού επειδή το Chrome βρίσκεται στη ζώνη άνεσής σας, ήρθε η ώρα να ξυπνήσετε. Το Arc προσφέρει μια μοναδική άποψη για την πλοήγηση στο διαδίκτυο. Επιτρέψτε μου να το θέσω ως εξής: δεν θα ξέρετε πόσα χάνετε με το Chrome, εκτός και αν κάνετε λήψη του Arc.

Αυτό που το κάνει καλύτερο είναι ότι έχουν μια εφαρμογή για iOS και μια έκδοση Windows, αν είστε στη σκοτεινή πλευρά. Ας ελπίσουμε ότι θα κυκλοφορήσουν σύντομα μια έκδοση Android για να ολοκληρώσουν το Arc! Όσο για μένα, πρόκειται να απεγκαταστήσω το Chrome για να ελευθερώσω λίγο χώρο αποθήκευσης και την πολύ αναγκαία μνήμη RAM.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *