εργαλεία AI iPhone Εν αναμονή του Apple-OpenAI

Δοκιμάστε αυτά τα 6 εργαλεία AI iPhone Εν αναμονή του Apple-OpenAI

Γρήγορες συμβουλές
  • Το iOS 17 παρουσίασε μια σειρά από λειτουργίες που βασίζονται σε AI στο iPhone.
  • Μπορείτε να προσθέσετε πρόσθετες λειτουργίες εγκαθιστώντας εφαρμογές τρίτων όπως το ChatGPT και το Google.

1. Κύκλος Google για αναζήτηση εναλλακτικών με χρήση συντομεύσεων

Η έλλειψη χαρακτηριστικών AI στο iPhone έγινε εμφανής όταν το Το Samsung S24 έκανε το ντεμπούτο του με Galaxy AI. Αλλά τώρα, με την εφαρμογή Google, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Συντομεύσεις για να δημιουργήσετε μια ακολουθία που λαμβάνει ένα στιγμιότυπο οθόνης και στη συνέχεια εκκινεί το Google Lens για να προσδιορίσει τι υπάρχει στην οθόνη σας. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το να κυκλώνετε κάτι για αναζήτηση, αλλά ολοκληρώνει τη δουλειά.

Για παράδειγμα, χρησιμοποίησα το κουμπί δράσης στο iPhone 15 Pro για να προσδιορίσω γρήγορα ποιος ήταν δίπλα στον Jay Shah σε μια ανάρτηση. Μόλις ενεργοποίησα τη συντόμευση, το Google Lens αναγνώρισε τον Roger Binny, Πρόεδρο της BCCI (σωστά).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια συντόμευση για να αναγνωρίσετε μια μεγάλη ποικιλία πραγμάτων, όπως προϊόντα και άλλα. Σε κοινή χρήση από τον Minsang Choi, τον υπεύθυνο σχεδιασμού της Google, αυτή η συντόμευση μπορεί να εγκατασταθεί στο iPhone σας από πατώντας εδώ.

2. Personal Voice – Κλωνοποιήστε τη φωνή σας

Η Apple προσφέρει μια λειτουργία που ονομάζεται Personal Voice για να βοηθήσει όσους κινδυνεύουν να χάσουν τη φωνή τους. Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να κλωνοποιήσετε τη δική σας φωνή διαβάζοντας μια σειρά προτροπών κειμένου που εκπαιδεύουν το σύστημα. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά και, στη συνέχεια, θα πρέπει να αφήσετε το iPhone σας να φορτίζεται όλη τη νύχτα για επεξεργασία.

Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Personal Voice για να επικοινωνήσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας σε υπηρεσίες της Apple όπως το FaceTime, ακόμη και τηλεφωνικές κλήσεις.

Για να επιτρέψετε στο iPhone σας να μιλάει με τη φωνή σας, απλώς πληκτρολογήστε τι θέλετε να πει. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημιουργία μιας προσωπικής φωνής μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Προσωπική φωνή. Αργότερα, μπορείτε να επιλέξετε τη δική σας προσωπική φωνή σε ζωντανή ομιλία.

3. Δυνατότητα αναγνώρισης κατοικίδιων στην εφαρμογή Φωτογραφίες

Με το iOS 17, η Apple εισήγαγε τη δυνατότητα αναγνώρισης κατοικίδιων στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Αυτή η ικανότητα προηγουμένως περιοριζόταν μόνο σε ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, τώρα μπορείτε ακόμη και να ονομάσετε τα κατοικίδιά σας και να τα επισημάνετε ως αγαπημένα.

Αυτή είναι μια πολυζητημένη προσθήκη για ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που έχουν πολλές φωτογραφίες των αγαπημένων τους κατοικίδιων στο iPhone τους. Αυτό όχι μόνο διευκολύνει την εύρεση φωτογραφιών τους, αλλά και την οργάνωση μέσω άλμπουμ πολύ πιο εύκολη.

4. Αντιγραφή κειμένου από εικόνες χρησιμοποιώντας ζωντανό κείμενο

Θέλατε ποτέ να αντιγράψετε μια γραμμή κειμένου από μια εικόνα; Ας είμαστε αληθινοί, όλοι έχουμε κάποια στιγμή. Αυτή η δυνατότητα κάνει τα πράγματα πιο απλά όταν προσπαθείτε να αντιγράψετε έναν συγκεκριμένο αριθμό ή, ας πούμε, μια διεύθυνση email. Αν και αυτή η δυνατότητα υπήρχε στο iOS για πολλές εκδόσεις τώρα, έχει γίνει καλύτερη με τον καιρό.

Για να λειτουργήσει αυτό, πρέπει να το έχετε ενεργοποιήσει στην εφαρμογή Ρυθμίσεις > Γενικά > Γλώσσα και περιοχή > Ζωντανό κείμενο. Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε παρατεταμένα μια γραμμή κειμένου σε μια φωτογραφία και θα μπορείτε να την αντιγράψετε και να την επικολλήσετε όπου θέλετε.

5. ChatGPT Voice με χρήση του κουμπιού δράσης

Χρησιμοποιώντας το κουμπί δράσης, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν το ChatGPT Voice με ένα μόνο πάτημα, καθιστώντας το βοηθό AI για το iPhone σας (κάπως). Ωστόσο, σε αντίθεση με το Siri, το ChatGPT Voice δεν έχει πρόσβαση σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και δεν μπορεί να εκτελέσει εργασίες όπως η ανάκτηση πληροφοριών καιρού ή η παραγγελία αντικειμένων στο διαδίκτυο.

Επίσης, δεν ενσωματώνεται με λειτουργίες του iOS, όπως η εναλλαγή του φακού ή η ρύθμιση ειδοποιήσεων. Παρά αυτούς τους περιορισμούς, έχει σημαντική περίπτωση χρήσης και λειτουργεί καλά. Για να το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να μπείτε στο υπομενού Action Button στις Ρυθμίσεις και να επιλέξετε ChatGPT – Έναρξη φωνητικής συνομιλίας ως Δράση της επιλογής.

6. Καλύτερη αυτόματη διόρθωση στο iOS 17

Πίσω στο WWDC 2023, η Apple ανακοίνωσε ότι το iOS 17 θα χρησιμοποιούσε ένα μοντέλο γλώσσας μετασχηματιστή για μηχανική εκμάθηση στη συσκευή και πρόβλεψη λέξεων κατά την πληκτρολόγηση. Αυτή η δυνατότητα όντως ξεκίνησε με το iOS 17 και από τότε, μπορώ να πω ότι η αυτόματη διόρθωση του iOS έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες επαναλήψεις.

Αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πιο βολικά για όσους βασίζονται στα τηλέφωνά τους για συνομιλίες που βασίζονται σε κείμενο — κάτι που, ας είμαστε αληθινοί, είμαστε οι περισσότεροι από εμάς. Τώρα, για να βεβαιωθείτε ότι η αυτόματη διόρθωση είναι ενεργοποιημένη, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στα Γενικά > Πληκτρολόγιο και ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την Αυτόματη διόρθωση.

Διαβάστε επίσης :

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *