smartphone σας ως επέκταση Wi-Fi

Διαφορετικοί τρόποι χρήσης του τηλεφώνου σας ως επέκτασης Wi-Fi

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας ως επέκταση Wi-Fi;

Εάν η κάλυψη Wi-Fi στο σπίτι ή έξω είναι προβληματική, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το διορθώσετε. Το ένα είναι με την ενσωμάτωση ενός αναμεταδότη Wi-Fi ή ενός συστήματος πλέγματος (πολλαπλές συσκευές) για την επέκταση του δικτύου. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε επίσης να βασιστείτε στο τρέχον ή παλιό σας smartphone και να το μετατρέψετε σε επαναλήπτη. Επιπλέον, είναι πολύ φθηνότερο έτσι.

Κυρίως, ένας αναμεταδότης Wi-Fi λειτουργεί ως ενισχυτής σήματος Wi-Fi σε περιοχές με ασθενέστερη λήψη. Για παράδειγμα, θα καλύψει περιοχές στο σπίτι σας που δεν είναι δυνατές με τον κύριο δρομολογητή Wi-Fi. Μόλις το smartphone λειτουργήσει ως επαναλήπτης, μπορεί να σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του ίδιου δρομολογητή, παρόλο που δεν βρίσκεται τεχνικά εντός εμβέλειας.

Ανάλογα με το μοντέλο smartphone που διαθέτετε, υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να το μετατρέψετε σε επέκταση Wi-Fi. Μάθετε τους διαφορετικούς οδηγούς.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας ως επέκταση Wi-Fi μέσω hotspot

Ο ευκολότερος τρόπος για να μετατρέψετε το smartphone σας σε επέκταση Wi-Fi είναι να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο Λειτουργία hotspot Wi-Fi. Λάβετε υπόψη, όμως, ότι δεν σας επιτρέπουν όλα τα smartphone να ενεργοποιείτε τη συνδεσιμότητα Wi-Fi και hotspot ταυτόχρονα.

Για συσκευές χωρίς δυνατότητα επέκτασης Wi-Fi, όπως στις συσκευές Samsung Galaxy, υπάρχουν άλλοι τρόποι αντιμετώπισης, όπως η χρήση της σύνδεσης Bluetooth, την οποία κοινοποιήσαμε επίσης καθώς και άλλες μεθόδους σε αυτό το άρθρο.

Εάν το τηλέφωνό σας υποστηρίζεται, σας καλύψαμε εδώ. Δοκιμάσαμε τη δυνατότητα επέκτασης Wi-Fi σε ένα πρόσφατο μοντέλο Pixel και το Xiaomi 11T, αλλά είναι επίσης διαθέσιμη σε πολλά μοντέλα smartphone όπως το Google Pixel, το Poco, το OnePlus και άλλα. Διαβάστε τις οδηγίες για το πώς να τα μετατρέψετε σε επέκταση Wi-Fi.

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις.
 2. Επιλέγω Δίκτυο & Διαδίκτυο.
 3. Επιλέγω Σημείο πρόσβασης και σύνδεση.
 4. Ενεργοποιήστε το Ασύρματο σημείο σύνδεσης.
Στιγμιότυπα οθόνης που δείχνουν τα βήματα λειτουργίας του stock Android hotspot.
 1. Συνδέστε το τηλέφωνό σας στο κύριο Wi-Fi στο σπίτι ή στο γραφείο.
 2. Ανοιξε το Ρυθμίσεις και αναζητήστε Wi-Fi ή Φορητό hotspot.
 3. Παρακέντηση Ρυθμίστε φορητό σημείο πρόσβασης για να αλλάξετε το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης δικτύου.
 4. Πατήστε ολοκληρωμένο (το σημάδι επιλογής στην παρακάτω εικόνα) ή πατήστε πίσω για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
 5. Ενεργοποιήστε την εναλλαγή hotspot.
  1. Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό από τις Γρήγορες ρυθμίσεις σύροντας το δάχτυλό σας προς τα κάτω από την κορυφή.
 6. Αφήστε άλλους να συνδεθούν στο φορητό σημείο πρόσβασης της συσκευής σας και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης.
Πώς να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα επέκτασης Wi-Fi σε smartphone Android

Όταν ενεργοποιείτε με επιτυχία το hotspot στο τηλέφωνό σας ενώ είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο Wi-Fi σας, λειτουργεί αποτελεσματικά ως επαναλήπτης Wi-Fi. Άλλες συσκευές στην εμβέλεια του τηλεφώνου σας, όπως φορητός υπολογιστής ή tablet, μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ίδια κύρια σύνδεση Wi-Fi στην οποία είστε συνδεδεμένοι και όχι στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας.

Προσοχή στις εφαρμογές “Wi-Fi επέκτασης” τρίτων!

Εάν η συσκευή σας, ειδικά ένα τηλέφωνο ή tablet Samsung Galaxy, δεν διαθέτει δυνατότητα επέκτασης Wi-Fi, η επόμενη πιο βιώσιμη επιλογή θα ήταν να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής τρίτου κατασκευαστή από το Google Play Store.

Ωστόσο, από την τελευταία ενημέρωση αυτού του άρθρου, καμία από τις εφαρμογές που βρήκαμε στο Play Store δεν κατάφερε να κάνει αυτό που υποσχέθηκε, τουλάχιστον όχι χωρίς πρόσβαση root στο υλικό της συσκευής, καθώς η εφαρμογή θα χρειαζόταν να χρησιμοποιεί λειτουργίες που δεν προσφέρονταν αρχικά από τον κατασκευαστή .

Εάν γνωρίζετε κάποια εφαρμογή που λειτουργεί, μη διστάσετε να την μοιραστείτε στα σχόλια παρακάτω. Προς το παρόν, ωστόσο, προειδοποιούμε να μην εγκαταστήσετε εφαρμογές τρίτων που υπόσχονται να μετατρέψουν το τηλέφωνό σας σε αναμεταδότη Wi-Fi, επέκταση επέκτασης κ.λπ. Οι αξιολογήσεις της εφαρμογής συνήθως δείχνουν εάν η εφαρμογή είναι απάτη ή όχι. Προχωρήστε με προσοχή.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα επέκτασης Wi-Fi από τις επιλογές λειτουργίας προγραμματιστή

Σε περίπτωση που το smartphone σας δεν υποστηρίζει ταυτόχρονες συνδέσεις Wi-Fi και hotspot, ήρθε η ώρα να μεταβείτε στην άλλη επιλογή, η οποία είναι ενεργοποιώντας τις επιλογές προγραμματιστή. Εάν δεν έχετε ενεργοποιημένες επιλογές προγραμματιστή, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις στη συσκευή σας.
 2. Παω σε Για το τηλέφωνο.
 3. Πατήστε επτά φορές (μερικές φορές περισσότερες) στο Αριθμός κατασκευής επιλογή,
  1. Για συσκευές Galaxy, μεταβείτε στο Τηλέφωνο Android > Πληροφορίες λογισμικού > πατήστε επτά φορές Αριθμός κατασκευής.
 4. Επιστρέψτε στο κύριο Ρυθμίσεις οθόνη.
 5. Επιλέγω Σύστημα.
 6. Πατήστε Επιλογές ανάπτυξης.
 7. Ψάχνω για Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα επέκτασης κάλυψης Wi-Fi και ενεργοποιήστε το.
 8. Επιστρέψτε στις ρυθμίσεις συνδεσιμότητας ή γρήγορες ρυθμίσεις και στη συνέχεια ενεργοποιήστε το Ασύρματο σημείο σύνδεσης.

Ωστόσο, σημειώστε ότι δεν θα έχουν όλα τα smartphone αυτή την επιλογή. Εάν δεν βρείτε αυτό το μενού στο τηλέφωνό σας, ήρθε η ώρα να μεταβείτε στην άλλη μέθοδο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας ως επέκταση Wi-Fi μέσω σύνδεσης Bluetooth

Η άλλη επιλογή στο βιβλίο σας για να επεκτείνετε το Wi-Fi σας είναι να χρησιμοποιήσετε τη σύνδεση Bluetooth. Γενικά δεν συνιστούμε αυτήν την επιλογή, καθώς οι ταχύτητες συνδεσιμότητας που προσφέρονται σε αυτήν τη μέθοδο είναι χαμηλές σε σύγκριση με τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω. Ωστόσο, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έσχατη λύση σε περίπτωση που καμία από τις άλλες μεθόδους που αναφέρθηκαν δεν λειτουργήσει για εσάς.

Για να μάθετε πώς να επεκτείνετε και να μοιράζεστε τη σύνδεσή σας Wi-Fi χρησιμοποιώντας τη σύνδεση Bluetooth, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας που μιλάει λεπτομερώς για αυτό το θέμα. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να ελέγξετε έναν γρήγορο, βήμα προς βήμα οδηγό παρακάτω.

 1. Συνδέστε το τηλέφωνό σας στο κύριο Wi-Fi στο σπίτι ή στο γραφείο.
 2. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή
 3. Επιλέγω Δίκτυο & Διαδίκτυο.
 4. Επιλέγω Σημείο πρόσβασης και σύνδεση.
 5. Δραστηριοποιώ Σύνδεση μέσω Bluetooth.
 6. Για να συνδεθούν άλλες συσκευές, θα πρέπει να κοιτάξουν και να συνδεθούν στο Bluetooth σας.
 7. Επιβεβαιώστε τον κωδικό για να ολοκληρώσετε τη σύζευξη και στις δύο συσκευές.
Στιγμιότυπα οθόνης που εμφανίζουν βήματα λειτουργίας απόθεμα σημείου πρόσβασης Bluetooth Bluetooth.

Λοιπόν, αυτό είναι! Μόλις μοιραστήκαμε μαζί σας τέσσερις διαφορετικές μεθόδους με τις οποίες μπορείτε να μετατρέψετε το smartphone σας σε αναμεταδότη Wi-Fi. Ενημερώστε μας εάν αυτά τα βήματα λειτούργησαν για εσάς ή εάν γνωρίζετε άλλες μεθόδους για να μετατρέψετε το smartphone Android σας σε επαναλήπτη Wi-Fi.


Το άρθρο ενημερώθηκε τον Ιούνιο του 2024 με αναθεωρημένες οδηγίες και οδηγίες για εφαρμογές τρίτων.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *