επισημάνετε όλα τα μηνύματα ως αναγνωσμένα

3 τρόποι για να επισημάνετε όλα τα μηνύματα ως αναγνωσμένα σε iPhone και iPad

Αυτές οι ειδοποιήσεις μη αναγνωσμένων μηνυμάτων σας ενοχλούν; Ενδέχεται να λαμβάνετε πολλά μηνύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμπεριλαμβανομένων των OTP, κωδικών επαλήθευσης, μηνυμάτων από τους φίλους και την οικογένειά σας και μηνύματα κειμένου για ενημερώσεις παραγγελιών και παράδοσης στο iPhone σας. Αυτά τα μηνύματα μπορούν να συσσωρευτούν γρήγορα, αφήνοντάς σας γεμάτα εισερχόμενα και πλήθος αδιάβαστων που σας αποσπούν την προσοχή. Εάν αυτό σας ενοχλεί, ακολουθεί ένας γρήγορος τρόπος για να επισημάνετε όλα τα μηνύματα ως αναγνωσμένα ταυτόχρονα στο iPhone και το iPad σας.

Διαβάστε επίσης: 9 καλύτερες επιδιορθώσεις για την εφαρμογή Amazon Alexa που δεν λειτουργεί σε iPhone και Android

Επισήμανση όλων των μηνυμάτων ως αναγνωσμένων ταυτόχρονα σε iPhone και iPad

Το άνοιγμα κάθε μηνύματος ξεχωριστά για να το επισημάνετε ως αναγνωσμένο μπορεί να είναι κουραστικό. Ευτυχώς, η Apple παρέχει μια επιλογή «Ανάγνωση όλων» για να επισημάνετε όλα τα μηνύματα ως αναγνωσμένα γρήγορα. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο iPhone ή το iPad σας:

1. Εκκινήστε το Μηνύματα εφαρμογή στο iPhone ή το iPad σας.

2. Πατήστε το Κουμπί Περισσότερα (τρεις οριζόντιες κουκκίδες) στην επάνω δεξιά γωνία. Επιλέγω Επιλέξτε Μηνύματα.

Επιλέξτε Μηνύματα στο iOS 17 στο iPhone

3. Παρακέντηση Διαβάστε τα όλα στην κάτω αριστερή γωνία για να επισημάνετε όλα τα μηνύματα ως αναγνωσμένα ταυτόχρονα.

Η επιλογή Ανάγνωση όλων στην εφαρμογή Μηνύματα στο iOS 17 στο iPhone

Εάν θέλετε να επισημάνετε μεμονωμένες συνομιλίες ως αναγνωσμένες, πατήστε παρατεταμένα πάνω τους και πατήστε σε Σημείωσε ως διαβασμένο.

Αυτό θα διαγράψει τη λίστα μη αναγνωσμένων, αφαιρώντας τις μπλε κουκκίδες δίπλα στις συνομιλίες στην εφαρμογή Μηνύματα και επαναφέροντας τον αριθμό των μη αναγνωσμένων μηνυμάτων στο εικονίδιο της εφαρμογής.

Επισήμανση πολλαπλών μηνυμάτων ως αναγνωσμένων με ένα σάρωση με δύο δάχτυλα

Η επισήμανση όλων των μηνυμάτων σας ως αναγνωσμένα δεν εμποδίζει την είσοδο νέων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή “Ανάγνωση όλων” επανειλημμένα, κάτι που μπορεί να γίνει κουραστικό, δεδομένου ότι πρόκειται για μια διαδικασία με τρία πλήκτρα. Αλλά υπάρχει ένας πιο γρήγορος τρόπος: επισημάνετε τις νέες συνομιλίες ως αναγνωσμένες με ένα σάρωση με δύο δάχτυλα.

Ανοιξε το Εφαρμογή μηνυμάτων στο iPhone ή το iPad σας και σύρετε προς τα κάτω με δύο δάχτυλα για να επιλέξετε όλα τα μηνύματα που θέλετε να επισημάνετε ως εμφανιζόμενα. Όταν έχετε επιλέξει τα μηνύματα, πατήστε Ανάγνωση κάτω αριστερά.

Επιλέξτε μηνύματα χρησιμοποιώντας το σάρωση με δύο δάχτυλα στο iOS 17 στο iPhone

Απόκρυψη του σήματος Unread Count for Messages

Μια άλλη λύση είναι να αποκρύψετε το σήμα καταμέτρησης μη αναγνωσμένων μηνυμάτων στο εικονίδιο της εφαρμογής Messages. Αυτή είναι μια καλή επιλογή εάν ο ίδιος ο αριθμός σας προκαλεί άγχος, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να βλέπετε εύκολα ποια μηνύματα είναι αδιάβαστα όταν ανοίγετε πραγματικά την εφαρμογή. Σκεφτείτε το σαν να επισημαίνετε οπτικά μηνύματα ως αναγνωσμένα χωρίς να αλλάξετε την κατάστασή τους. Δείτε πώς:

1. Ανοιξε Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στο Ειδοποιήσεις.

Μηνύματα στις Ρυθμίσεις στο iOS 17 στο iPhone

3. Επιλέξτε το Μηνύματα εφαρμογή και απενεργοποιήστε Σήματα. Θα γίνει γκρι από πράσινο.

Ρυθμίσεις μηνυμάτων στο iOS 17 στο iPhone

Δεν θα βλέπετε πλέον τον αριθμό μη αναγνωσμένων στο εικονίδιο της εφαρμογής Messages στην αρχική οθόνη του iPhone σας.

Εικονίδιο εφαρμογής iPhone Messages με και χωρίς αριθμό σημάτων στο iOS 17

Άλλες συμβουλές για να διατηρήσετε την εφαρμογή μηνυμάτων σας ακατάστατη

Αν και μπορείτε πάντα να επισημάνετε τα μηνύματα ως αναγνωσμένα ή να αποκρύψετε το σήμα ειδοποίησης για να αποφύγετε την υπερβολή, ακολουθούν πρόσθετες συμβουλές για να διατηρήσετε την εφαρμογή Messages χωρίς ακαταστασία:

  • Αυτόματη διαγραφή κωδικών επαλήθευσης μετά τη χρήση: Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις > Κωδικοί πρόσβασης > Επιλογές κωδικού πρόσβασης και ενεργοποιήστε Διαγραφή μετά τη χρήση ή Αυτόματη εκκαθάριση. Αυτό θα διαγράψει αυτόματα τα OTP και τους κωδικούς επαλήθευσης αφού χρησιμοποιηθούν για αυτόματη συμπλήρωση σε ιστότοπους και εφαρμογές.
  • Αυτόματη διαγραφή παλαιών μηνυμάτων: Ρυθμίστε τα παλιά σας μηνύματα ώστε να διαγράφονται αυτόματα μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα (30 ημέρες ή 1 έτος). Παω σε Ρυθμίσεις > Μηνύματα > Διατήρηση μηνυμάτων και επιλέξτε διάρκεια. Αυτό θα διαγράψει οριστικά μηνύματα παλαιότερα από το επιλεγμένο χρονικό πλαίσιο, επομένως χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή με προσοχή.
  • Χρησιμοποιήστε την επιλογή Απόκρυψη ειδοποίησης: Η Apple σάς επιτρέπει να κάνετε σίγαση συνομιλιών που αποσπούν την προσοχή χωρίς να εμποδίζετε τον αποστολέα. Ανοίξτε ένα μήνυμα, πατήστε το όνομα του αποστολέα στην κορυφή και ενεργοποιήστε το Απόκρυψη ειδοποιήσεων. Αυτό σταματά τις ειδοποιήσεις, αλλά διατηρεί τα μηνύματα στα εισερχόμενά σας.
  • Χρησιμοποιήστε έξυπνα φίλτρα: Το iPhone σας ταξινομεί αυτόματα τα μηνύματα σε κατηγορίες όπως Συναλλαγές, Οικονομικά, Προώθησημικρό, Παραγγελίες και Υπενθυμίσεις. Χρησιμοποιήστε τα για να βρείτε γρήγορα αυτό που ψάχνετε χωρίς να ψάχνετε μέσα από την ακαταστασία. Δείτε περισσότερα σχετικά με τη χρήση αυτών των Έξυπνων Φίλτρων.

Μην ξαναδείτε αυτό το αδιάβαστο μέτρημα

Μπορείτε είτε να επισημάνετε όλα τα μηνύματα ως αναγνωσμένα χρησιμοποιώντας την επιλογή Ανάγνωση όλων είτε να χρησιμοποιήσετε το σάρωση με δύο δάχτυλα για να επισημάνετε νέα μηνύματα όπως φαίνονται. Αλλά αν το πλήθος μη αναγνωσμένων είναι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο, απενεργοποιήστε το εικονίδιο σήματος για την εφαρμογή Μηνύματα. Για όσους θέλουν απόλυτη τακτοποίηση, εξερευνήστε τις παραπάνω συμβουλές για να διαγράψετε ανεπιθύμητα κείμενα και να βρείτε εύκολα σημαντικά μηνύματα αυτόματα.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Δεν είναι δυνατή η προσθήκη άλλου λογαριασμού Google στο Android 8 τρόποι επίλυσης

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *