Notification Cooldown στο Android 15

Πώς να ενεργοποιήσετε το Notification Cooldown στο Android 15

Στον σημερινό κόσμο της συνεχούς συνδεσιμότητας, τα smartphone μας βομβαρδίζουν με καθημερινές ειδοποιήσεις. Ευτυχώς, το Android 15 εισάγει μια λειτουργία γνωστή ως Notification Cooldown, που θα μπορούσε να το αλλάξει αυτό. Βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία του χρήστη με τη διαχείριση της συχνότητας και της έντασης των ειδοποιήσεων.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στο τι είναι το Notification Cooldown, θα εξηγήσουμε τη λειτουργία του και πώς να το ενεργοποιήσετε στη συσκευή σας Android 15. Είτε βομβαρδίζεστε συνεχώς από μηνύματα ομαδικής συνομιλίας είτε θέλετε να ανακτήσετε τον έλεγχο του όγκου των ειδοποιήσεών σας, αυτός ο οδηγός είναι αρκετός. Λοιπόν, ας πάμε σε αυτό.

Τι είναι το Notification Cooldown

Ας ξεκινήσουμε μιλώντας για το τι είναι η λειτουργία Cooldown ειδοποιήσεων. Το Notification Cooldown είναι μια ενσωματωμένη λειτουργία Android 15 που μειώνει έξυπνα τον όγκο των επακόλουθων ειδοποιήσεων που λαμβάνονται από την ίδια εφαρμογή ή συνομιλία εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου. Για παράδειγμα, εάν κάποιος σας στέλνει μηνύματα συνεχώς στο WhatsApp για σύντομο χρονικό διάστημα, η λειτουργία θα σβήσει για λίγο τις ειδοποιήσεις του WhatsApp.

Ο τρόπος που λειτουργεί είναι ότι η πρώτη ειδοποίηση από μια εφαρμογή θα παίζει στη συνηθισμένη ένταση. Ωστόσο, οι επόμενες ειδοποιήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μειωθούν σταδιακά σε ένταση, προσφέροντας μια απαλή υπενθύμιση χωρίς το ενοχλητικό αποτέλεσμα των επαναλαμβανόμενων δυνατών ειδοποιήσεων. Η ιδέα είναι να γίνουν οι επόμενες ειδοποιήσεις λιγότερο παρεμβατικές, επιτρέποντας στους χρήστες να εστιάζουν στις εργασίες τους χωρίς να αποσπώνται συνεχώς από τα τηλέφωνά τους.

Διαβάστε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το AirScreen σε Android TV

Πώς να ενεργοποιήσετε το Notification Cooldown στο Android 15

Τώρα που κατανοήσαμε καλά τη λειτουργία Cooldown ειδοποίησης, ας μάθουμε πώς να την ενεργοποιήσουμε. Ευτυχώς, είναι απλό. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Στη συσκευή σας Android 15, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Cooldown ειδοποίησης.

Βήμα 2: Στο εσωτερικό, πατήστε ξανά στο ‘Notification Cooldown’. Θα πρέπει τώρα να σας παρουσιαστεί μια τριάδα επιλογών. Δείτε τι σημαίνει καθεμία από αυτές τις επιλογές:

  • Εφαρμογή cooldown σε όλες τις ειδοποιήσεις: Αυτό θα ενεργοποιήσει το Notification Cooldown για όλες τις ειδοποιήσεις εφαρμογών, ανεξάρτητα από την πηγή τους.
  • Εφαρμογή cooldown στις συνομιλίες: Αυτή η επιλογή εφαρμόζει συγκεκριμένα το Notification Cooldown σε ειδοποιήσεις που έχουν κατηγοριοποιηθεί ως “συνομιλίες” από το σύστημα. Αυτό αναφέρεται συνήθως σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  • Μην χρησιμοποιείτε την ψύξη ειδοποιήσεων: Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής απενεργοποιεί πλήρως το Notification Cooldown.

Με βάση τις προτιμήσεις σας, επιλέξτε την επιλογή που σας αρέσει.

Και αυτό είναι όλο. Με βάση την επιλογή σας, θα πρέπει να λαμβάνετε λιγότερες ειδοποιήσεις.

Πώς να ενεργοποιήσετε το Notification Cooldown σε οποιαδήποτε συσκευή Android

Όσο καλή και αν είναι η δυνατότητα, αυτή τη στιγμή είναι αποκλειστική για την προεπισκόπηση προγραμματιστή του Android 15. Η τελική έκδοση θα φτάσει αργότερα, αλλά δεν μπορεί να γίνει αναβάθμιση σε κάθε τηλέφωνο σε Android 15. Ευτυχώς, υπάρχει και λύση τρίτου κατασκευαστή και για αυτό. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Notification Cooldown σε οποιοδήποτε τηλέφωνο Android χρησιμοποιώντας το BuzzKill.

Βήμα 1: Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή BuzzKill από το Google Play Store. Λάβετε υπόψη ότι αυτή είναι μια επί πληρωμή εφαρμογή.

Βήμα 2: Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή, εκκινήστε την. Για την αρχική ρύθμιση, πρέπει να του εκχωρήσετε τα απαραίτητα δικαιώματα. Αυτό περιλαμβάνει πρόσβαση στις ειδοποιήσεις σας, μαζί με τη δυνατότητα εκτέλεσης στο παρασκήνιο. Πατήστε σε κάθε επιλογή και ενεργοποιήστε τις εναλλαγές για να της παραχωρήσετε τα απαραίτητα δικαιώματα.

Βήμα 3: Αφού παραχωρήσετε όλα τα απαραίτητα δικαιώματα, θα μεταφερθείτε στην κύρια σελίδα. Εδώ, πατήστε Δημιουργία κανόνα στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια, θα πρέπει να λάβετε ένα πρότυπο κανόνα για να δημιουργήσετε τους προσαρμοσμένους κανόνες σας για συγκεκριμένες εφαρμογές.

Βήμα 4: Πατήστε σε οποιαδήποτε εφαρμογή και επιλέξτε τις εφαρμογές συνομιλίας στις οποίες θέλετε να εφαρμόσετε το Notification Cooldown. Αφού τα επισημάνετε, πατήστε το κουμπί Επιλογή παρακάτω.

Βήμα 5: Στη συνέχεια, πατήστε στο «κάνε τίποτα». Εδώ, επιλέξτε Cooldown και πατήστε «Επιλογή δράσης».

Βήμα 6: Τέλος, πατήστε «Αποθήκευση κανόνα». Και αυτό είναι όλο. Ο νέος προσαρμοσμένος κανόνας σας θα πρέπει να προστεθεί με επιτυχία στο BuzzKill.

Μόλις ολοκληρωθεί, το BuzzKill θα κρυώσει αυτόματα τις ειδοποιήσεις για τις επιλεγμένες εφαρμογές σας. Σε αντίθεση με τη μέθοδο της Google, μπορείτε να επιλέξετε με μη αυτόματο τρόπο τις εφαρμογές για τις οποίες θέλετε να ενεργοποιήσετε το Notification Cooldown, κάτι που είναι μια νίκη στο βιβλίο μας. Επιπλέον, το BuzzKill σάς επιτρέπει επίσης να αποφασίσετε για το χρόνο για τον οποίο θα λειτουργήσει η λειτουργία Cooldown, κάτι που είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα.

Πείτε όχι στις ενοχλητικές ειδοποιήσεις

Με τη λειτουργία Notification Cooldown, το Android 15 κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της ψηφιακής ευημερίας. Αυτή η δυνατότητα δεν αφορά μόνο τη μείωση του θορύβου αλλά και την παροχή στους χρήστες ελέγχου του ψηφιακού τους περιβάλλοντος, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εστιάσουν καλύτερα και να απολαύσουν μια λιγότερο παρεμβατική εμπειρία τεχνολογίας. Είτε βρίσκεστε σε μια συνάντηση, είτε απολαμβάνετε τον ελεύθερο χρόνο σας είτε δίνετε προτεραιότητα στην εστίαση, το Notification Cooldown διασφαλίζει ότι λαμβάνετε ανεπαίσθητες σημαντικές ενημερώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία έχει εισαχθεί στο Android 15 DP1, αν και μπορεί να μην φτάσει στην τελική έκδοση. Εναλλακτικά, αναμένουμε περαιτέρω βελτίωση, με την Google να προσφέρει την επιλογή να επιλέγετε ποιες εφαρμογές θα ψύχονται αντί να τις κατηγοριοποιείτε αυτόματα.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πως να επισημάνετε όλα τα μηνύματα ως αναγνωσμένα στο Android

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *