καλύτεροι διακομιστές DNS για gaming

5 καλύτεροι διακομιστές DNS για gaming για Low Ping το 2024

Στον πυρετό της μάχης, ειδικά σε ανταγωνιστικά διαδικτυακά παιχνίδια, κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου μετράει. Εάν έχετε βαρεθεί την καθυστέρηση που επηρεάζει την εμπειρία παιχνιδιού σας, πολλοί λόγοι μπορεί να είναι η βασική αιτία. Ένας παράγοντας που συχνά παραβλέπεται και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την απόδοση του παιχνιδιού σας είναι το Domain Name System (DNS). Αν αναρωτιέστε για τους καλύτερους διακομιστές DNS για gaming, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικούς από τους καλύτερους διακομιστές DNS που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την εμπειρία παιχνιδιού σας ελαχιστοποιώντας το ping. Είτε είστε έμπειρος παίκτης είτε μόλις ξεκινάτε, η βελτιστοποίηση των ρυθμίσεών σας DNS μπορεί να κάνει αισθητή τη διαφορά. Λοιπόν, ας πάμε σε αυτό.

Τι είναι το DNS

Πριν προχωρήσουμε στις λεπτομέρειες, ας καταλάβουμε τι είναι το DNS. Το DNS ή το σύστημα ονομάτων τομέα είναι σαν τον τηλεφωνικό κατάλογο του Διαδικτύου. Όταν πληκτρολογείτε μια διεύθυνση Ιστού στο πρόγραμμα περιήγησής σας, το DNS μεταφράζει αυτή τη διεύθυνση αναγνώσιμη από τον άνθρωπο σε μια διεύθυνση IP αναγνώσιμη από μηχανή. Αυτό επιτρέπει στη συσκευή σας να συνδεθεί με τον διακομιστή που φιλοξενεί τον ιστότοπο ή την υπηρεσία που προσπαθείτε να προσεγγίσετε.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης:5 καλύτεροι μίνι υπολογιστές για gaming

Επηρεάζει το DNS το παιχνίδι

Ναι είναι. Δεδομένου ότι τα διαδικτυακά παιχνίδια βασίζονται στο σύστημά σας για τη σύνδεση με έναν διακομιστή, ο ρόλος του διακομιστή DNS είναι να μεταφράζει γρήγορα τις διευθύνσεις ιστότοπου. Ένας ταχύτερος διακομιστής DNS μπορεί να το κάνει αυτό γρήγορα, μειώνοντας έτσι τον χρόνο που απαιτείται για να φτάσουν τα δεδομένα του παιχνιδιού στη συσκευή σας. Αυτό μεταφράζεται σε χαμηλότερο ping, πιο ομαλό παιχνίδι και μια εμπειρία με μεγαλύτερη απόκριση. Από την άλλη πλευρά, ένα αργό ή αναποτελεσματικό DNS μπορεί να εισάγει λανθάνουσα κατάσταση, οδηγώντας σε υψηλότερους χρόνους ping και λιγότερο ανταποκρινόμενη εμπειρία παιχνιδιού.

Επηρεάζει το DNS το Gaming Οι καλύτεροι διακομιστές DNS για gaming για Low Ping το 2024

Η επιλογή του σωστού διακομιστή DNS μπορεί ενδεχομένως να μειώσει το ping σας, δίνοντάς σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αρένα του gaming. Το καλό μέρος είναι ότι η αλλαγή του διακομιστή DNS στον υπολογιστή σας με Windows είναι εύκολη. Προσθέστε σε αυτό, οι περισσότεροι διακομιστές DNS λειτουργούν σε IPv4 και IPv6, δίνοντάς σας την ελευθερία να προσαρμόζετε όπως θέλετε. Λοιπόν, ας δούμε τους καλύτερους διακομιστές DNS για τις ανάγκες σας για παιχνίδια.

Οι καλύτεροι διακομιστές DNS για παιχνίδια

1. Google – Ο πιο αξιόπιστος και ταχύτερος διακομιστής DNS

Ξεκινώντας από το πιο κοινό, το Δημόσιο DNS της Google είναι μια δημοφιλής επιλογή για την αξιοπιστία και την ταχύτητά του. Το παγκόσμιο δίκτυό του εξασφαλίζει γρήγορους χρόνους ανάλυσης ανεξάρτητα από την τοποθεσία σας. Από την άλλη πλευρά, η τεράστια υποδομή διακομιστή του ελαχιστοποιεί το χρόνο διακοπής λειτουργίας και παρέχει σταθερή απόδοση.

Οι καλύτεροι διακομιστές DNS της Google για τυχερά παιχνίδια για Low Ping το 2024

Ωστόσο, η Google είναι επίσης διαβόητη για την παρακολούθηση των δεδομένων σας. Ως εκ τούτου, οι χρήστες που έχουν επίγνωση του απορρήτου ενδέχεται να μην το προτιμούν αυτό. Τούτου λεχθέντος, εάν είστε εντάξει με την εναλλαγή διακομιστών DNS για ανάγκες παιχνιδιού, το DNS της Google θα πρέπει να κάνει τη δουλειά για τους περισσότερους ανθρώπους.

 • Κύριο DNS (IPv4): 8.8.8.8
 • Δευτερεύον DNS (IPv4): 8.8.4.4
 • Κύριο DNS (IPv6): 2001:4860:4860::8888
 • Δευτερεύον DNS (IPv6): 2001:4860:4860::8844

2. Cloudflare – Ο πιο ασφαλής διακομιστής DNS για παιχνίδια

Για όσους ενδιαφέρονται για το απόρρητό τους, ο διακομιστής Cloudflare χρησιμεύει ως καλύτερη επιλογή, προσφέροντας απαράμιλλη ταχύτητα και ασφάλεια. Το δίκτυο στρατηγικά τοποθετημένων διακομιστών της δρομολογεί την κυκλοφορία αποτελεσματικά, ελαχιστοποιώντας τον λανθάνοντα χρόνο και μεγιστοποιώντας την απόκριση.

Cloudflare Καλύτεροι διακομιστές DNS για Gaming για Low Ping το 2024

Προσθέστε σε αυτό, το Cloudflare διαθέτει επίσης ισχυρή προστασία DDoS. Αυτό είναι εξαιρετικά εύχρηστο και σας βοηθά προστατεύοντάς σας από διαδικτυακές επιθέσεις και διασφαλίζοντας αδιάκοπο παιχνίδι. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε μια ενιαία λύση DNS για τις ανάγκες σας για παιχνίδια και ιδιωτική περιήγηση, το Cloudflare είναι μια εξαιρετική επιλογή.

 • Κύριο DNS (IPv4): 1.1.1.1
 • Δευτερεύον DNS (IPv4): 1.0.0.1
 • Κύριο DNS (IPv6): 2606:4700:4700::1111
 • Δευτερεύον DNS (IPv6): 2606:4700:4700::1001

3. OpenDNS – Ισχυρός διακομιστής

Το OpenDNS, τώρα μέρος της Cisco, προσφέρει μια ισχυρή υπηρεσία DNS με λειτουργίες όπως φιλτράρισμα περιεχομένου και βελτιώσεις ασφάλειας. Με τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των δωρεάν και των premium υπηρεσιών του, το OpenDNS μπορεί να προσαρμοστεί για να καλύψει τις ανάγκες σας για παιχνίδια και ασφάλεια. Το OpenDNS διαθέτει επίσης μεγάλη εστίαση στην ασφάλεια, αποκλείοντας γνωστούς ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος και κακόβουλου λογισμικού, καθιστώντας το μια ασφαλή επιλογή για όλους τους χρήστες.

OpenDNS Καλύτεροι διακομιστές DNS για Gaming για Low Ping το 2024

Εκτός από αυτό, το OpenDNS προσφέρει επίσης πρόσθετες δυνατότητες, όπως ο περιορισμός της πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε συγκεκριμένους τομείς της επιλογής σας. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι αυτά τα premium χαρακτηριστικά βρίσκονται πίσω από μια ετήσια τιμή συνδρομής.

Εάν παίζετε παιχνίδια σε ένα εκτεταμένο δίκτυο ISP, το OpenDNS έχει νόημα. Ωστόσο, για περιστασιακούς οικιακούς χρήστες που θέλουν να παίξουν διαδικτυακά παιχνίδια με χαμηλότερο ping, το δωρεάν πρόγραμμα OpenDNS Home θα πρέπει να αρκεί.

 • Κύριο DNS (IPv4): 208.67.222.222
 • Δευτερεύον DNS (IPv4): 208.67.220.220
 • Κύριο DNS (IPv6): 2620:119:35::35
 • Δευτερεύον DNS (IPv6): 2620:119:53::53

4. Quad9 – Δωρεάν διακομιστής παιχνιδιών με επίκεντρο το απόρρητο

Τι θα γινόταν αν υπήρχε τρόπος να αποκτήσετε ασφάλεια σε επίπεδο OpenDNS χωρίς να πληρώσετε κάποιο τέλος; Εκεί μπαίνει το Quad9. Δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και το απόρρητο, το Quad9 αποκλείει κακόβουλους τομείς και προστατεύει από επιθέσεις phishing και κακόβουλου λογισμικού. Εκτός από την βιομηχανική προστασία έναντι πλαστογράφησης DNS και επιθέσεων DDoS, το Quad9 διατηρεί και ελέγχει επίσης μια λίστα αποκλεισμού επικίνδυνων ιστότοπων σε πραγματικό χρόνο για να προστατεύει τους χρήστες του.

Quad9 Καλύτεροι διακομιστές DNS για Gaming για Low Ping το 2024

Αυτό μπορεί να γίνει επιθετικό μερικές φορές, για παράδειγμα, εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο της κοινότητας που έχει επαληθευτεί ασφαλής από τη λίστα του Quad9. Προσθέστε σε αυτό, ανάλογα με το παιχνίδι που παίζετε, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερο ping λόγω περίπλοκης επίλυσης σε ορισμένες περιπτώσεις. Τούτου λεχθέντος, αν είστε παίκτης που εκτιμά μια σταθερή και ασφαλή σύνδεση, το Quad9 είναι μια εξαιρετική επιλογή.

 • Κύριο DNS (IPv4): 9.9.9.9
 • Δευτερεύον DNS (IPv4): 149.112.112.112
 • Κύριο DNS (IPv6):2620:fe::fe
 • Δευτερεύον DNS (IPv6): 2620:fe::9

5. SafeDNS – Προσφέρει φιλτράρισμα για οικογένειες

Το SafeDNS έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τόσο την ταχύτητα όσο και την ασφάλεια. Με τους διακομιστές DNS, όχι μόνο λαμβάνετε χαμηλούς χρόνους ping αλλά και προστασία από ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Ως εκ τούτου, το SafeDNS είναι μια εξαιρετική επιλογή για παίκτες που μοιράζονται τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο με νεότερα μέλη της οικογένειας.

SafeDNS Καλύτεροι διακομιστές DNS για Gaming για Low Ping το 2024

Είτε περιηγείστε στο Διαδίκτυο είτε ελέγχετε ορισμένους συνδέσμους που είναι κοινόχρηστοι στο κανάλι σας Discord, το SafeDNS διασφαλίζει ότι δεν θα βρεθείτε τυχαία σε ακατάλληλο περιεχόμενο. Τα καλά νέα είναι ότι το καταφέρνει, ενώ εξακολουθεί να προσφέρει αξιοπρεπείς επιδόσεις για διαδικτυακά παιχνίδια. Από την άλλη πλευρά, η λύση φιλτραρίσματος ιστού απαιτεί συνδρομή επί πληρωμή.

 • Κύριο DNS (IPv4): 195.46.39.39
 • Δευτερεύον DNS (IPv4): 195.46.39.40
 • Κύριο DNS (IPv6):2001:67c:2778::3939
 • Δευτερεύον DNS (IPv6):2001:67c:2778::3940

Απολαύστε παιχνίδι χωρίς καθυστέρηση

Αυτή ήταν η λίστα μας με μερικούς από τους καλύτερους διακομιστές DNS για παιχνίδια. Εάν η ακατέργαστη ταχύτητα είναι η κύρια ανησυχία σας, το Google Public DNS ή το Cloudflare είναι εξαιρετικές επιλογές. Για μια ισορροπία ταχύτητας και ασφάλειας, το OpenDNS είναι μια σταθερή επιλογή, ενώ το Quad9 λειτουργεί εξαιρετικά για χρήστες που επικεντρώνονται στην απόλυτη ιδιωτικότητα και προστασία. Και αν το φιλτράρισμα για οικογένειες είναι απαραίτητο, το SafeDNS είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ανεξάρτητα από την επιλογή σας, να θυμάστε ότι η μετάβαση σε έναν ταχύτερο διακομιστή DNS μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία σας στο διαδικτυακό παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης :Πώς να κάνετε Ping στο iPhone σας από το Apple Watch

Πώς να μοιραστείτε παιχνίδια στο Steam με φίλους και οικογένεια

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *