Πώς να εγκαταλείψετε την Οικογενειακή κοινή χρήση σε iPhone

Πώς να εγκαταλείψετε την Οικογενειακή κοινή χρήση σε iPhone, iPad και Mac

Η Οικογενειακή κοινή χρήση της Apple είναι μία από τις καλύτερες δυνατότητες στο οικοσύστημα, αλλά αν δεν τη βρίσκετε χρήσιμη και θέλετε να την αφήσετε και να πάτε μόνοι σας, δείτε πώς μπορείτε να αφήσετε την Οικογενειακή κοινή χρήση σε iPhone, iPad και Mac.

Το Family Sharing προσφέρει οφέλη όπως κοινόχρηστες αγορές, παρακολούθηση τοποθεσίας, αποκλεισμός ιστοσελίδων, ακόμη και ορίζοντας ένα όριο χρόνου χρήσης (για παιδιά κάτω των 13 ετών). Αλλά πριν φύγουμε, ας διερευνήσουμε τις συνέπειες για να διασφαλίσουμε ότι θα λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση. Ας ξεκινήσουμε.

Τι συμβαίνει όταν εγκαταλείπετε την οικογενειακή κοινή χρήση

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που επηρεάζονται μόλις αποχωρήσετε από το Family Sharing.

  • Θα χάσετε την πρόσβαση σε κοινόχρηστες συνδρομές (iCloud, Apple Music κ.λπ.) που δεν αγοράσατε.
  • Θα χάσετε τυχόν αγορές που δεν είναι δικές σας από το iTunes, το App Store και τα Apple Books.
  • Θα σταματήσετε να μοιράζεστε τις τοποθεσίες σας και η συσκευή σας θα αφαιρεθεί από την οικογενειακή λίστα Εύρεση μου.
  • Θα χάσετε επίσης την πρόσβαση στις τοποθεσίες και τις συσκευές άλλων μελών της οικογένειας στη λίστα Find My Devices.
  • Εάν χρησιμοποιείτε ένα Apple Watch με μια οικογενειακή ρύθμιση, δεν μπορείτε να διαχειριστείτε αυτό το Apple Watch.
  • Εάν έχετε ρυθμίσει το Apple Cash Family, το υπόλοιπο που απομένει θα μεταφερθεί στον λογαριασμό του διοργανωτή όταν αποχωρήσετε από το Family Sharing. Εάν είστε ο διοργανωτής, θα λάβετε τα υπόλοιπα από οποιονδήποτε αποχωρήσει από την Οικογενειακή κοινή χρήση.

Τούτου λεχθέντος, ας δούμε πώς να εγκαταλείψετε το Family Sharing σε iPhone και Mac.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι η οικογενειακή συνδρομή YouTube Premium και πώς λειτουργεί

Βγείτε από την Οικογενειακή κοινή χρήση σε iPhone και iPad

Εάν βρίσκεστε σε Family Sharing και δεν είστε ο διοργανωτής, μπορείτε να αποχωρήσετε ή να απενεργοποιήσετε την Family Sharing χρησιμοποιώντας το iPhone σας. Αλλά σημειώστε ότι τα προνόμια Family Sharing θα ανακληθούν αμέσως μόλις φύγετε.

Σημείωση: Εάν έχετε περισσότερες συσκευές Apple, όπως Mac και iPad, συνδεδεμένες με το ίδιο Apple ID, η έξοδος από το Family Sharing σε Mac θα κάνει το ίδιο για όλες τις συσκευές σας.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας και πατήστε Οικογένεια.

Βήμα 2: Πατήστε στο όνομά σας.

Βήμα 3: Πατήστε «Διακοπή χρήσης Οικογενειακής κοινής χρήσης».

Βήμα 4: Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο στην οθόνη. πατήστε «Διακοπή χρήσης Οικογενειακής κοινής χρήσης».

Και αυτό είναι όλο. θα λάβετε μια ειδοποίηση στο iPhone σας που θα λέει “Η κοινή χρήση για οικογένειες έχει σταματήσει” και θα βγείτε από την Οικογενειακή κοινή χρήση.

Απενεργοποιήστε την Οικογενειακή κοινή χρήση σε Mac

Μπορείτε να βγείτε από την Οικογενειακή κοινή χρήση χρησιμοποιώντας το Mac σας εάν δεν έχετε iPhone. Δείτε πώς:

Σημείωση: Εάν έχετε περισσότερες συσκευές Apple, όπως iPhone και iPad, συνδεδεμένες με το ίδιο Apple ID, η έξοδος από το Family Sharing στο Mac θα κάνει το ίδιο για όλες τις συσκευές σας.

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple από τη γραμμή μενού του Mac σας.

Επιτραπέζιος Mac

Βήμα 2: Τώρα, κάντε κλικ στο System Settings από το αναπτυσσόμενο μενού.

Apple Menu Mac

Βήμα 3: Κάντε κλικ στην Οικογένεια.

Ρυθμίσεις συστήματος σε Mac 4

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο όνομά σας από τη λίστα των μελών της οικογένειας.

Βήμα 5: Τώρα, επιλέξτε Apple ID στα αριστερά και κάντε κλικ στο «Διακοπή χρήσης Οικογενειακής κοινής χρήσης».

Αποχώρηση από την Οικογενειακή κοινή χρήση σε Mac

Βήμα 6: Κάντε ξανά κλικ στο «Διακοπή χρήσης Οικογενειακής κοινής χρήσης» από το αναδυόμενο παράθυρο για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας.

Διακοπή χρήσης Family Sharing Mac

Πώς να αφαιρέσετε κάποιον από το Family Sharing

Όταν προσθέτετε κάποιον στην Οικογενειακή κοινή χρήση, θα το κάνει πρόσβαση σε όλες τις συνδρομές και αγορές εσείς ή κάποιο από τα μέλη της οικογένειας. Ωστόσο, η Apple δεν σας επιτρέπει (ή άλλους) να επιλέξετε ποιο μέλος μπορεί να έχει πρόσβαση σε μία από τις αγορές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, σκεφτείτε να αφαιρέσετε κάποιον από το Apple Family Sharing. Δείτε πώς:

Σε iPhone ή iPad

Βήμα 1: Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας και πατήστε Οικογένεια.

Βήμα 2: Πατήστε στο άτομο που θέλετε να αφαιρέσετε από την Οικογενειακή κοινή χρήση.

Βήμα 3: Πατήστε “Κατάργηση (όνομα ατόμου) από την οικογένεια”.

Βήμα 4: Πάλι, πατήστε Αφαίρεση (όνομα ατόμου) για επιβεβαίωση. Και αυτό είναι όλο.

Καταργήστε κάποιον από την Οικογενειακή κοινή χρήση στο iPhone

Σε Mac

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple από τη γραμμή μενού στο Mac σας.

Επιφάνεια εργασίας Mac

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο System Settings από το αναπτυσσόμενο μενού.

Μενού Apple σε Mac 3

Βήμα 3: Επιλέξτε Family στα αριστερά και κάντε κλικ στο άτομο που θέλετε να αφαιρέσετε από την οικογένειά σας.

Βήμα 4: Κάντε κλικ στην επιλογή “Κατάργηση (όνομα ατόμου) από την οικογένεια”.

Καταργήστε κάποιον από την Οικογενειακή κοινή χρήση σε Mac

Βήμα 5: Κάντε κλικ στην επιλογή “Κατάργηση (άτομο)” από το αναδυόμενο παράθυρο για επιβεβαίωση.

Επιβεβαιώστε την κατάργηση μέλους οικογένειας Mac

1. Γιατί δεν μπορώ να αποχωρήσω από το Family Sharing;

Εάν είστε ο διοργανωτής του Family Sharing, δεν θα έχετε την επιλογή να αποχωρήσετε από το Family Sharing. Αντίθετα, θα λάβετε “Διακοπή χρήσης Οικογενειακής κοινής χρήσης”. Και αν είστε παιδί κάτω των 13 ετών, δεν μπορείτε να αποχωρήσετε από το Family Sharing, καθώς η Apple επιτρέπει μόνο σε παιδιά άνω των 13 ετών να έχουν Apple ID χωρίς να συμμετέχουν σε Family Sharing. Ωστόσο, ο γονέας/κηδεμόνας σας μπορεί να σας μεταφέρει από μια Οικογενειακή Κοινή χρήση σε άλλη.

2. Πώς να αφαιρέσετε ένα παιδί κάτω των 13 ετών από το Apple Family Sharing;

Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε ένα παιδί κάτω των 13 ετών από το Apple Family Sharing, καθώς η Apple δεν το επιτρέπει. Αντίθετα, θα έχετε την επιλογή να τα μεταφέρετε από μια ομάδα Family Sharing σε μια άλλη.

3. Θα ειδοποιηθεί το άλλο άτομο εάν αποχωρήσω από το Family Sharing;

Ναί. Το άλλο άτομο θα λάβει επίσης μια ειδοποίηση και ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη συσκευή του όταν εγγραφείτε ή αποχωρήσετε από την Οικογενειακή κοινή χρήση.

4. Μπορώ να εγκαταλείψω την κοινή χρήση της οικογένειας χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς ή ο κηδεμόνας μου;

Όχι και ναι. Εάν είστε παιδί κάτω των 13 ετών, τότε όχι. Αλλά αν είσαι παιδί άνω των 13, μπορείς. Ωστόσο, εάν αποχωρήσετε από την Οικογενειακή κοινή χρήση, θα ειδοποιηθούν για το ίδιο μέσω ειδοποιήσεων και email.

5. Τι θα συμβεί αν σταματήσω να μοιράζομαι τον αποθηκευτικό χώρο iCloud με την οικογένειά μου;

Δεν χρειάζεται να ανησυχούν εάν χρησιμοποιούν λιγότερο από 5 GB του αποθηκευτικού χώρου iCloud σας. Εάν χρησιμοποιούν περισσότερα από 5 GB αποθηκευτικού χώρου iCloud (ο προεπιλεγμένος χώρος αποθήκευσης που παρέχει η Apple σε όλους), θα λάβουν περίοδο χάριτος 28 ημερών για να αγοράσουν ένα νέο πρόγραμμα αποθήκευσης για να συνεχίσουν να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής τους. Εάν και πάλι δεν αγοράσει ένα πρόγραμμα αποθήκευσης, τα περιεχόμενά τους από το iCloud (όχι από iPhone, Mac ή iPad) θα διαγραφούν οριστικά.

Πείτε αντίο στην Οικογενειακή κοινή χρήση

Εάν θέλετε να πάτε μόνοι σας, βεβαιωθείτε ότι είστε άνω των 13, ώστε να μπορείτε να φύγετε εύκολα από το Family Sharing. Και αν είστε ο διοργανωτής της οικογένειας, δεν μπορείτε να αποχωρήσετε από την Οικογενειακή κοινή χρήση, αν και μπορείτε να τη διαλύσετε, και κάτι τέτοιο θα κάνει αυτό για όλα τα μέλη.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να μοιραστείτε παιχνίδια στο Steam με φίλους και οικογένεια

Πώς να μοιραστείτε αυτόματα την κατάσταση WhatsApp ως ιστορία στο Facebook

2 τρόποι εισαγωγής επαφών Gmail στο iPhone

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *