Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος ζουμ 10002 στο Mac σας

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος ζουμ 10002 στο Mac

Το πρόγραμμα-πελάτης επιφάνειας εργασίας Zoom στέλνει ένα μήνυμα “Κωδικός σφάλματος: 10002” όταν αντιμετωπίζει προβλήματα κατά την εκτέλεση αυτόματης ενημέρωσης. Το πρόβλημα προέρχεται από ζητήματα συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο ή παρεμβολές από λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτων.

Μπορεί επίσης να λάβετε αυτό το σφάλμα εάν το Mac σας εκτελεί μια έκδοση λογισμικού με σφάλματα ή παλιά. Αυτό το σεμινάριο επισημαίνει λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων για το μήνυμα “Κωδικός σφάλματος: 10002” στο Zoom.

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Το Zoom απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο για λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων. Ενδέχεται να εμφανιστεί το μήνυμα “Κωδικός σφάλματος: 10002” εάν διακοπεί η σύνδεση του Mac σας στο Διαδίκτυο κατά την εγκατάσταση μιας ενημέρωσης Zoom.

Βεβαιωθείτε ότι το Mac σας έχει σύνδεση στο Διαδίκτυο και δοκιμάστε ξανά την εγκατάσταση. Το άνοιγμα ενός ιστότοπου στο πρόγραμμα περιήγησής σας είναι μια καλή δοκιμή λυδίου λίθου για να προσδιορίσετε εάν το Mac σας έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή όχι.

Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου του Mac σας εάν δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο παρά το γεγονός ότι είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο Wi-Fi ή Ethernet. Η επανεκκίνηση του δρομολογητή σας μπορεί επίσης να επιλύσει προβλήματα συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: 3 τρόποι για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος ζουμ 10008 σε Mac

Αναγκαστικό κλείσιμο και ξανάνοιγμα ζουμ

Η αναγκαστική έξοδος από μια δυσλειτουργική ή μη αποκρινόμενη εφαρμογή στο macOS μπορεί να την κάνει να λειτουργεί ξανά σωστά.

 1. Τύπος Εντολή + Επιλογή + Διαφυγή για να ανοίξετε το παράθυρο “Αναγκαστική έξοδος εφαρμογών”.
 2. Επιλέγω zoom.us και μετά Αναγκαστική διακοπή.
 1. Επιλέγω Αναγκαστική διακοπή στο αναδυόμενο παράθυρο για να συνεχίσετε.

Απενεργοποιήστε το Antivirus σας

Το λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία εγκατάστασης της ενημέρωσης του Zoom και να ενεργοποιήσει το μήνυμα “Κωδικός σφάλματος: 10002”.

Κλείστε αναγκαστικά την εφαρμογή Zoom και απενεργοποιήστε προσωρινά οποιοδήποτε λογισμικό προστασίας από ιούς ή κακόβουλο λογισμικό που είναι εγκατεστημένο στο Mac σας. Ανοίξτε ξανά το Zoom και ελέγξτε αν λειτουργεί χωρίς να στείλετε κάποιο μήνυμα σφάλματος.

Επανεκκινήστε το Mac σας

Η εκτέλεση επανεκκίνησης ενδέχεται να διορθώσει προσωρινές δυσλειτουργίες του συστήματος που εμποδίζουν την εγκατάσταση ενημερώσεων Zoom. Κλείστε όλες τις εφαρμογές (για να αποφύγετε την απώλεια μη αποθηκευμένων δεδομένων) και επανεκκινήστε το Mac σας.

Επίλεξε το εικονίδιο της Apple στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής μενού και επιλέξτε Επανεκκίνηση.

Συνδέστε το Mac σας στο διαδίκτυο, ανοίξτε ξανά το Zoom και δοκιμάστε να ενημερώσετε την εφαρμογή στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Προσθήκη ζουμ στα στοιχεία σύνδεσης

Η διαμόρφωση του macOS ώστε να ανοίγει το Zoom κάθε φορά που συνδέεστε μπορεί να βοηθήσει την εφαρμογή να εγκαταστήσει ενημερώσεις χωρίς προβλήματα. Κλείστε το Zoom και ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να προσθέσετε την εφαρμογή στη λίστα στοιχείων σύνδεσης του Mac σας.

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις συστήματοςεπιλέξτε Γενικός στην πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε Στοιχεία σύνδεσης.

Κατευθύνομαι προς Επιλογές συστήματος > Χρήστες & Ομάδες εάν το Mac σας εκτελεί macOS Monterey (ή παλαιότερο). Στη συνέχεια, επιλέξτε το λογαριασμό χρήστη σας στην πλαϊνή γραμμή και μεταβείτε στο Στοιχεία σύνδεσης αυτί.

 1. Επίλεξε το εικονίδιο συν (+) κάτω από τη λίστα των στοιχείων σύνδεσης.
 1. Επιλέγω zoom.us και μετά Ανοιξε.

Ενημερώστε το λειτουργικό σύστημα του Mac σας, εάν η προσθήκη Ζουμ ως στοιχείο σύνδεσης δεν σταματήσει το πρόβλημα “Κωδικός σφάλματος: 10002”.

Ενημερώστε το Mac σας

Ενδέχεται να εμφανιστεί το μήνυμα “Κωδικός σφάλματος: 10002” κατά την ενημέρωση του Zoom σε συσκευές με παλιές εκδόσεις macOS ή με σφάλματα. Σύμφωνα με το Zoom, αυτό το σφάλμα είναι διαδεδομένο στην έκδοση Zoom 5.11.6 – 5.12.0 σε Mac που εκτελούν macOS 13 Ventura beta 5 (ή νεότερη έκδοση). Μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων του Mac σας και ενημερώστε το λογισμικό του στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Ανοιξε το Ρυθμίσεις συστήματος εφαρμογή, επιλέξτε Γενικός στην πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε Αναβάθμιση λογισμικού.

Εάν το Mac σας εκτελεί macOS Monterey 12 (ή παλαιότερο), ανοίξτε Επιλογές συστήματος και επιλέξτε Αναβάθμιση λογισμικού.

Εγκαταστήστε οποιαδήποτε ενημέρωση είναι διαθέσιμη στη σελίδα Ενημέρωση λογισμικού, επανεκκινήστε το Mac σας και δοκιμάστε να ενημερώσετε ξανά το πρόγραμμα-πελάτη για υπολογιστές Zoom.

Απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του Zoom

Διαγράψτε το πρόγραμμα-πελάτη για υπολογιστές Zoom στο Mac σας και εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση στον ιστότοπο του Zoom. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απεγκαταστήσετε και να διαγράψετε αρχεία εφαρμογής Zoom από το Mac σας.

 1. Ανοίξτε το πρόγραμμα-πελάτη επιφάνειας εργασίας Zoom, επιλέξτε zoom.us στη γραμμή μενού και επιλέξτε Απεγκαταστήστε το Zoom.
 1. Επιλέγω Εντάξει στο αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης για να καταργήσετε το Zoom από το Mac σας.

Εναλλακτικά, ανοίξτε το Εφαρμογές φάκελο στο Finder, κάντε δεξί κλικ στο zoom.us εικονίδιο εφαρμογής και επιλέξτε Μετακίνηση στο Bin.

Αυτό θα απεγκαταστήσει το Zoom και θα διαγράψει τα αρχεία της εφαρμογής από το Mac σας. Προχωρήστε στο επόμενο βήμα για να διαγράψετε όλα τα αρχεία και τους φακέλους που σχετίζονται με το Zoom.

 1. Ανοιξε Ευρίσκων και πατήστε Εντολή + Βάρδια + σολ. Εναλλακτικά, επιλέξτε Πηγαίνω στη γραμμή μενού και επιλέξτε Μεταβείτε στο φάκελο.
 1. Επικόλληση ~/Βιβλιοθήκη/Εφαρμογή\Υποστήριξη στο παράθυρο διαλόγου και πατήστε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στο πληκτρολόγιό σας.
 1. Κάντε δεξί κλικ στο zoom.us φάκελο και επιλέξτε Μετακίνηση στο Bin.
 1. Τύπος Εντολή + Βάρδια + σολ πάλι, πάστα ~/Βιβλιοθήκη/Καταγραφή στο παράθυρο διαλόγου και πατήστε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
 1. Κάντε δεξί κλικ στο zoom.us φάκελο και επιλέξτε Μετακίνηση στο Bin.
 1. Κατεβάστε ξανά το πρόγραμμα-πελάτη επιφάνειας εργασίας Zoom για macOS από Κέντρο λήψης του Zoom.
 1. Κάντε διπλό κλικ στο πακέτο εγκατάστασης Zoom και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Χρησιμοποιήστε το Zoom Web Client ή αναζητήστε τεχνική υποστήριξη

Επικοινωνία Υποστήριξη Zoom εάν το Zoom εμφανίσει το μήνυμα “Κωδικός σφάλματος: 10002” αφού δοκιμάσετε τις παραπάνω συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων. Χρησιμοποιήστε το Ζουμ web client για να φιλοξενήσετε ή να συμμετάσχετε σε μια σύσκεψη ενώ περιμένετε απάντηση από την Υποστήριξη Zoom.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Zoom “Η εγκατάσταση απέτυχε” σε Mac

Πώς να ενεργοποιήσετε τις αυτοματοποιημένες λεζάντες στο ζουμ

Πώς να ενημερώσετε το Zoom στο Chromebook σας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *